About me

Print Friendly, PDF & Email

Jag träffade min American dream under studier i USA, vi gifte oss den 20 maj 2010. Men vi slog klackarna i taket med klänning och ringar först den 17 juli 2010. Vi flyttat från Atlanta, huvudstaden av HipHop,  till Birmingham, Alabama, huvudstaden av rednecks och inskränkta nutts, och nu bor vi i Denver Colorado. Huvudstaden av awesomeness och natur.

Casey (aka Sockerbiten aka KC) arbetar dygnet runt som advokat och jag arbetar på Sturm College of Law, min titel är “a nobody”.

Vi har en retriver valp. Han har cancer, heartworm och ständiga örninfektioner… en needy men en happy dog. Söt som ett as. 

Annars handlar bloggen mest om alla ständiga kulturkrockar, förr en massa om CrossFit & Paleo, nu mer om livet som mamma och all panik det innebär, psykbryt och inte allt för sällan om hemlängtan till nära och kära.

Varför har jag hemliga inlägg? Jag startade den här bloggen just för att vänner och familj skulle kunna hålla koll på mig här borta och för att undvika  skicka ut massmail.

Ibland är det så att jag bara vill veta vilka som läser vad. Inte för att jag vill hålla folk utanför utan mer för att jag vill inte vara allt för privat till människor som väljer att vara anonyma läsare. Bloggen är i mångt och mycket en envägkommunikation och jag måste ibland bara skapa kontroll i något som känns som ett kaos. Skicka ett mail om du vill ha lösen, kanske kommer jag att godkänna dig. Kanske inte.

Har ni frågor eller funderingar så hör gärna av er till linneaiusa@gmail.com

53 Comments

 1. Vilken härlig människa du verkar vara, Linnea! Du har inspirerat mig att börja blogga 🙂

 2. Hej,

  Googlade och kom in på denna sidan tack vare paleokost. Och undrar hur det kommer sig att grädde är ok men mjölk inte?

  Mvh
  Chrisoffer

  • Många paleonissar äter inte några laktosprodukter förutom Ghee. Men, riktlinjen är följande: ju fetare ju bättre. Mindre mjölksocker/laktos. Därför är mjölk onödigt. Det finns ingen anledning för oss att dricka mjölk. Kram!

 3. Hej Linnéa!

  Först och främst måste jag börja med att tacka för en väldans trevlig blogg! Det är alltid spännande att gå in här och se vad du hittar på för tok 🙂

  Men du, jag har för mig att du tidigare skrivit att det är möjligt att beställa grejer av dig, alltså typ en produkt som inte finns i Sverige, men i USA…? Eller missminner jag mig helt nu? Kan ju lika gärna varit i någon annan blogg jag läst det, haha 🙂

  Hur som helst, tack än en gång för dina uppdateringar! Ta hand om dig!

  Hälsningar från Madeleine

  • Tackar du! Jag hade det förut men det blev för mycket att göra så jag skippade det helt enkelt. Säg iväg ett mail med vad det är du vill ha!

 4. Hej Linnea, en annan Linnea här *ler* Tack för en inspirerande blogg. Jag och min man bor i Sydney för närvarande och trivs superbra men har lite funderingar på USA längre fram.. så roligt att läsa om dina observationer 🙂
  Mvh L

 5. Hejsan!
  Jag är nyfiken på hur gammal du är och hur gammal din man är 🙂

  kram

   • Han ser ut att vara äldre än dig, hade aldrig gissat att du va 28 🙂 Ta det lounge!

    kram

 6. Hej!
  Har du slutat med dina köpa-frakta-affärer?
  Om inte, hur var din deal?

  Jag letar förtvivlat efter ett par Dr Martens här hemma i Sverige men de verkar inte finnas nu till våren då de räknas som höstskor, är ganska säker på att de finns i USA däremot.

 7. Hej ! Vad roligt att läsa din blogg och alla kulturkrockar 🙂 Jag har själv precis flyttat till LA och känner verkligen igen mig 🙂
  Kommer följa din blogg. Ha det bäst!

 8. Hej!

  Jag hittade hit av en slump igår via google mest för att jag är väldigt nyfiken på USA rent allmänt. Sen fastnade jag lite för din blogg också tror jag 🙂 Och din vovve är ju bara FÖR söt! Min syster har en intressant blandning av R.Ridgeback och Rottweiler men har bara teckningen av den sistnämnda. Det är roliga “små” varelser… även hon kallar sin för Devildog… hmm undrar varför haha.

  Iaf… Är 30 år och börjar väl känna att tiden springer iväg från mig på nåt sätt (fast man är ju så ung som man känner sig sägs det ;-)) och jag känner väl också att jag vill ha nån radikal förändring i livet och av nån anledning så går tankarna då alltid till just USA – varför vet jag inte. Hur ser arbetssituationen ut där idag? Skiljer det sig mellan staterna? Antar att både svensk och amerikansk universitetsexamen är nödvändig? Oj jag har massa frågor men börjar med dom 🙂

  Ha det så gött, ska läsa vidare nu 🙂

  /Caroline

 9. Hola från Madrid (Spanien). Jag hamnade här av en slump och fastnade. Jag gillade humorn och attityden och letar mig nog tillbaka. Lite nyfiken är jag på USA fast jag skulle själv aldrig ens drömma om att bo där då jag är helt emot hur deras samhälle funkar…speciellt med sjukvården.

  Keep up the good work! 🙂

  Saludos desde Madrid,
  La Madrileña

 10. Ops, jag rakade trycka pa post comment 🙂 lite for tidigt. Jag ar alltsa 31 ar och jag bor i Sheridan WY= cowtown = cowboyland. Jag har bott har i 6 ar och trivs men borjar kanna mig redo att flytta hem igen. Jag ar gift och har 2 barn soooo jag maste ju fa med mig dem.
  Tankte bara saga hej och det ar ju kul att lasa en svenskblogg speciellt nar man nastan ar grannar 🙂
  God natt!

  • Hej Maria,
   Jobbar du som sjuksköterska här i USA?
   Jag har precis flyttat till LA och är sköterska. Så om du är ssk och har några bra tips får du gärna dela med dig om du vill 🙂

 11. Hej!
  Min syster berattade om den har bloggen nar jag var i Sverige i somras. Sa nu kom jag pa att check it out. (Jag jobbar natt och vi har bara en sovande patient for tillfallet sa jag surfar)
  Jag hater Maria och ar 3

 12. Hej Linnea, jag är en 24-årig finlandssvensk tjej, flyttade till Denver för tre månader sen och jobbar här som au pair. Trivs super bra med jobbet men jag har ibland en så hemsk hemlängtan och känner mig så otroligt borttappad här, det är första gången jag bor utomlands. Men jag vill säga tack för en inspirerande blogg i alla fall, och om du har bra tips på bot mot hemlängtan så tas de tacksamt emot 🙂

 13. Hejsan,
  Satt och googlade pa kulturkrockar infor en uppsatts sa rakade jag klicka in mig pa din blogg. Valdigt underhallande 🙂 Sjalv ar jag gift med en Amerikan sen tva ar tillbaka. Vi har nyss lamnat Japan for att bosatta oss i San Diego i 4 ar. Tyvar sa har jag valdiga problem med kulturkrockar aven fast jag bott i Usa innan. Det som jag har mest problem med ar jamstalldheten, sjukvarden och religionen. Ibland sa far jag bita mig i tungan riktigt hart for att inte fa ett raseriutbrott. Just nu jobbar jag for att kunna betala for min utbildning, under en viss tid studerade jag pa heltid och jobbade heltid. Man maste jobba hart har i USA men vad gor man inte for karleken 🙂 Tack for en roande blogg!

  • Hej! Oh vi är i samma situation! Jag har cokså bott här innan och då stormtrivdes jag, nu när jag flyttat hit är det en annan visa. Jag känner igen mig i hela din kommentar. Vart bor du??

   • Hej, Jag bor i San Diego, Kalifornien. Trodde absolut att livet har skulle bli en dans pa rosor. Men sa ar tyvar inte fallet. Jag umgas mest med militarfamiljer (valdigt konservativa), har antligen fatt ett jobb sa nu kan jag kanske fa traffa lite “riktiga” (Har fatt for mig att varderingarna har ar mer at det svenska hallet) californians. Min man ar navy sa jag har svart att ta mig ur militartrasket. Hur ar det i sodern?

    • Samma här! Dans på glödande kol ibland! Får jag fråga vart du arbetar och hur du hittade det arbetet? Jag letar själv nämligen. Desperat nu!

     • Jag ar inte klar med min utbildning ar darfor inte jatte petig med jobb. Lyckades fa in en fot pa Ikea. Tjanar daligt jamfort med svensk standard, men det verkar som ett trevligt stalle att jobba pa. Jag tog en cv-kurs starx efter att jag kommit hit. Vet inte hur mycket det hjalpte.

       • Jag sokte bara online for de sokte valdigt manga infor sommaren, men jag tror att du har en betydligt storre chans om du tog ditt cv till Human Resources och presenterade dig sjalv. Vi har ratt manga svenskar i varat varuhus och tror att det hjalper att va svensk nar man soker. Men det far hundratals cv:n. Sa ak dit och presentera dig sjalv 🙂

        • Jag trodde att IKEA anställde outofstate eller vad man kan säga? Eller har de alla ett lokalt HR? Tack för tips! Bloggar du?

 14. Kul att se att så många utlandssvenskar bloggar. Jag är en till. Bor i Hawaii sedans många år tillbaka så jag har inte några kulturkrockar längre. Inte så mycket hemlängtan heller men försöker resa till Sverige varje år med min familj för att hålla upp kontakterna och den svenska härkomsten. Ta gärna kontakt med mig om ni planerar Hawaii semester eller har några andra frågor om Hawaii. Aloha!

 15. Hej Linnea,

  En nygift Hanna här. Om du minns så hjälpte du mig vinna en tävling om en håruppsättning till bröllopet. Jag har en före och en efter bild om du vill se, men jag hittar ingen mejladress att skicka den till. Tycker att du borde skaffa en “fan-mejl” för att underlätta för oss läsare. ^^

  • oh vad roligt! Jag sastt och tänkte på ditt hår igår faktiskt! Maila till geiger.linnea snabela gmail.com

 16. Hejsan!
  satt och googlade för att hoppas på att hitta någon som är eller varit i samma situation som mig och då ramlade jag in på din blogg. Grattis till Kärleken och giftemålet 🙂
  Jag heter Mariah, träffade mitt livs kärlek David i London förra året när jag bodde där. Vi kände det ganska tidigt att vi ville vara med varandra föralltid och verkligen ville vara varandras fru/man. men frieriet kom plötsligt för mig, David skulle lämna London (han är med i US.Air Force) i slutet av juni. Så sista helgen vi skulle få spendera med varandra innan han for, gick han ner på knä.. och jag sa självklart JA 🙂
  Det jag inte riktigt då var insatt i var att det skulle vara en galet lång process som väntade för att få mig över till USA till honom. vi startade våran K1-fiance visa ansökan i september förra året, och fick våran ansökan godkänd nu i början av mars. Så nu väntas det bara på att ambassaden här i Sverige ska skicka ut blanketter till mig. så jag kommer iväg någon gång!
  Jag har läst din blogg nu i några veckor och den har faktiskt hjälpt mig många dagar när jag saknat David så hemskt mycket att se att jag så småningom kommer får vara med honom. även om processen känts drygt lång, och det känns skönt att veta att det finns fler som är/har varit i samma situation som oss.
  jag undrar lite, du behöver inte känna dig tvingad att svara.
  vilka blanketter var det du fick som du skulle skicka tillbaka till ambassaden?
  fick du din doktorstid/intervjus tid fort?
  hur lång tid tog det från det att du fick checklisten och blanketter från ambassaden i sverige tills du var i USA?

  tack på förhand!
  många kramar!
  Mariah

 17. Hej,
  Hitta hit av en slump.
  Gifte mig i september 2010 och ska på green card intervju på Onsdag. Bor själv i New Jersey ca 30 min utanför NYC.
  Känner så väl igen mig i din blogg, den härliga kulturkrocken och förstjöningen av Sverige.
  Hoppas allt är bra, och att du trivs i AL.
  Sofie

 18. Hej!
  Einar heter jag och jag har amerikansk/svensk flickvän med långdistansförhållande under året som gått. Jag ska flytta till landsbygden i MA där hon pluggar. Vi tillbringar sommaren i Chicago tillsammans sen går flyttlasset 1 oktober.
  Jag är just nu i Visum djungeln och undrar lite hur ni gjorde och tänkte? Vad händer om man gifter sig? Hur lång tid tog det för er att få det gröna kortet? Finns det andra vägar som är vettiga att lägga tid på?

  Är det någon som har gift sig i Sverige först?

  mvh
  Einar

  • Linnea Reply

   Hej Einar!

   Sp’nnande! Visumprocessen är rätt trög tycker jag, eller trög, jag kallade det nog överdjävligt om jag ska vara ärlig. Men det är värt det!

   Vi fixade K1 visum, alltså jag var i Sverige och Casey i Amerika, jag TROR att det är smidigare att hoppa det, åka dit som turist och gifta sig i USA. Det bör gå snabbare och om inte annat så får ni iallafall vara med varandra. Nackdelen är att du inte får jobba på länge men det fick inte jag heller som flög dit på ett K1 visum. Man behöver INTE lägga pengar på en advokat för du gör det minst lika bra själv.

   Jag ansökte om mitt K1 visum i juni 2009 fick inrese visum feb 2010 – gifte oss i Maj 2010 och fick mitt gröna kort i November 2010 tror jag. Det kan gå snabbare för dig för vi hade lite strul..

   kolla in denna site, http://eleonorsamerica.blogg.se/category/visum.html

   och du måste kolla in http://www.visajourney.com – där finns svar på allt.

   Maila om du har fler frågor. Casey kan ALLT och hjälper gärna till

 19. Hej Linnea! Försökte hitta din email adress här men det gick inte bra så det får bli en kommentar i stället. Jag ska gifta mig till sommaren och har hittat en klänning vid märket Casablanca, men den finns inte i England, så jag tänkte beställa den från USA. Det jag undrar är, hur är det med storlekar? Jag har fått för mig att en size 6 US är som en storlek 36, europeisk standard….stämmer det?

 20. Hej!

  Tankte jag kanske skulle ge mig till kanna. Laser din blogg ibland och skrattar ratt ofta. Jag ar ocksa svensk i USA med amerikansk make, fast jag kom hit i Augusti. Kul att lasa om fler svenskar i USA.

  • Hej Anna!
   Vad roligt med en till utlandssvensk! Vart i USA bor du?

   Jag försökte läsa din blogg men den var låst. Hoppas att du har det bra! (är ni klara med visumprocessen)?

   • Woops. Joda bara bra. Bor i Washington. Skicka ett mail till mig annateig@gmail.com sa bjuder jag in dig sa du kan lasa om du vill. Arbetstillstandet ar klart och pa vag…vantar fortfarande pa beslut om green cardet.

 21. Roligt att hitta svenskar i USA!!!
  Gott nytt år & god fortsättning önskar jag fina dig kram

 22. Åh vad kul att hitta en till USA bloggerska:-) Jag kom precis hit från vimmelmamman och ser jag mot att ta del mer av din blogg for sure!!

 23. Hej!

  Hittade din blogg via Desiree’s blogg. Jag bor ocksa i Birmingham, sen 11 ar tillbaka med min man, vara tva underbara barn, och var lille lurvige, standigt hungrige hund, Winston (och ja, jag kor Volvo ocksa;) )
  Du far garna hora av dig om du vill traffas, bara snacka, eller har fragor om “whatever” om Birmingham.
  /Susann

  • Hej Susann! Vad roligt men en annan svensk, jag trodde nästan att jag var ensam. Jag skulle gärna ses någondag om vi kan få ihop det! Har du bott här i 11 så måste du ha en massa bra insider tips om bästa maten och bästa ställerna att shoppa på!

   Vi hörs! Stor kram

   • Jag ses jatte garna! Vi kan val forsoka fa till nat efter jul och nyar. God Jul pa dig sa hors vi snart. Min email ar susse74@yahoo.com.

    Kram Susann

 24. Hej och grattis till bröllopet och välkommen till Alabama! Själv har jag inte heller bott här särkilt länge, och återvänder till Svedala nästa sommar. Men vi bor i staden söder om B-ham = Montgomery och klagar du på Birmingham så är Montgomery sju gånger värre… Är här med make och barn med makes arbete. Själv är jag “hemmafru” ha ha ha.. Men skönt väder är det iaf och njuter av ledigheten måste jag ju göra. Kul att läsa din blogg och det du skriver om Alabama är högst igenkännande… *ler*
  /Charlotte

  • Hej!
   Oh vad roligt att höra att det finns en hel svensk familj i närheten! Jag förstår dock hur tråkigt Montgomery måste vara om det är 7 ggr värre än B-ham. Vädret är toppen och det är skönt att vara hemmafru denna tid så man kan justera sig efter allt annat utan att känna press ifrån ett jobb.
   Nu ska jag sätta mig läsa din blogg!

 25. Hej!

  Grattis till bröllopet. Hittade din blogg när jag googlade runt lite. Jag från sthlm och är i samma situation som dig, eller som du hade tidigare, distansförhållande med en amerikanare, han är 6 år yngre och framtiden mer än spännande ut. Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig och få utbyta erfarenheter.

  Mvh
  Sophie

Write A Comment