Landat i USA och vi är alla sjuka. Förkylda, ögoninfektioner, feber.. semestern är verkligen slut. Men det var underbart som vanligt. Stressigt, men fantastiskt. Hur går er sommar??

Vi ska åka tillbaka igen i jul, tur det. Hade nog inte klarat av att åka hem utan att veta det. USA känns så himla jobbigt nu förtiden, allt inkluderat.

22 Comments

 1. Kan du inte engagera dig politiskt? Det kanske kan kännas bättre om du gör nåt aktivt för att ändra situationen? Kram

 2. Älskar att följa dig på insta! Så himla härligt ni verkar ha haft det! Och jag kände alltid under mina år utomlands att jag behövde veta då jag fick åka till Sverige nästa gång. Lite av en deadline och något att hänga upp livet på om det kändes tungt.

  Min sommar är en kombination av underbar, massa kärlek och ahem… kaos, stress, minnessvårigheter och sömnbrist. Jag tyckte det var illa i början då jag som längst fick ca 3 h i sträck, det varade en månad och nu dagdrömmer jag om att få 3 h sömn i sträck.. nätterna består oftast av totalt 3 h uppsplittrat på som längst 1 h och så en massa fem minuters här och där, ibland tjugo ibland trettio. Någon sömn på dagen finns det inte utrymme för. Tre barn sover aldrig samtidigt. I alla fall inte mina. Och amningen. Seriöst. Jag älskar att amma ett barn i taget i lugn och ro. Men det sker typ aldrig. Istället är det antingen att amma två samtidigt och en tvååring som lever rövare. Eller amma en och en som skriker och samma tvååring som lever rövare. Häromdagen klockade jag in på åtta timmar amning på ett dygn. Joråmensåatte. Kul liv 😉

  Senaste huvudbryn är när och om jag borde sluta köra bil. Jag tycker att jag är förvånansvärt funktionell på mina få sömntimmar. Men glömmer titt som tätt saker. För att inte tala om min IQ som har sjunkit i botten. Men mest nervös är jag för att min reaktionsförmåga troligen är urusel och det i kombination med sommartrafik är en sådär bra kombo..

  Har du några tips eller input som erfaren sömnundernärd :)?

  • Hatade den där känslan eller situationen när tröttheten blev så stor att jah glömde och tappade bort saker. Fy fan!
   Har tyvärr inga tips men du är inte ensam ❤️

  • Du är gryyyym! Känner mig i samma töcken idag.. minns inte, kan inte se logiskt, förstår inte. Tycker det, precis som du säger, känns lite läskigt att köra bil. Jag har inga tips, men bara sympati.. du är en sådan hjälte! Önskar jag kunde komma och hjälpa dig en vecka eller två!!

 3. Vi kom precis hem från Sverige med, och vi har haft det så bra och mysigt! Vet ju att semester och vardag inte är samma men jag var där i fem veckor med min son och mannen kom efter tio dagar så tycker vi fick lite vardag med, samt att ha en 1-åring får alltid ner en på jorden lite☺️ Haha! Hur som så har vi nu bestämt oss för att det blir hemflyttning om två år. Även om jag hade väldig hemlängtan innan semestern och att jag nog tycker det är dags så känns det veligt eller lite tomt eller vad man ska säga ändå? Och det är ju så omständigt att flytta, gaah. Jag menar flyttar vi så flyttar vi, även om man kan såklart komma och hälsa på men blir ju inte samma som moderlandet. Så tudelat på nåt sätt, men tänkte att på den här bloggen kanske folk fattar och/eller har vart i samma sits..
  Synd att ni har blivit sjuka! Vad är det som känns värst med USA nu? Skulle ni kanske kunna testa Sverige en lite längre period framöver, eller är det inte på kartan? Vad säger ungarna? Mannen?
  Kram!

 4. Vad roligt att du är tillbaka på bloggen!
  Jga gissar att de här veckorna har gått alldeles för fort, och att det känns långt till jul…
  Du som verkar ha en sådan fin familj, kan någon komma och hälsa på dig i USA under hösten?
  Hoppas att hösten blir bättre än vad du tror, att saker och ting löser sig då.

 5. Å vad härligt att ni ska tillbaka till jul! Om man ska vara lite positiv så är det ju det som är (lite) fantastiskt med att bo i USA att man har möjligheten att vara ledig och flexibel med att kunna göra sånt.
  Vore ju fantastiskt om du kunde fota 4-5ggr per år i Sverige och kunde vara lite sådär ”transatlantic”.

 6. Mimmi i MA Reply

  Blir inte din man ledsen när du är så negativ till allt i USA?

  • Vilken besynnerlig fråga. Vad har det med något att göra?

   • Mimmi i MA Reply

    Frida, du får gärna tycka att det är en besynnerlig fråga, men jag var genuint nyfiken på vad hennes man tycker. Sen om L ville svara på det, eller inte var upp till henne.

  • Nej, han tycker inte heller om vad som händer i USA.. och även om han hade blivit ledsen så tycker jag att det hade varit hans problem, inte mitt.

  • Du har en poäng, hade Casey varit like sur på Sverige som jag är på USa hade jag blivit ledsen.. men mer för att han hade haft fel 🙂

   • Fast det hade varit annorlunda om ni bodde i Sverige och han inte tyckte om det. Då hade du förmodligen varit bekymrad och försökt göra vad du kunde för att han skulle trivas bättre.

    • Jag menar, det går ju inte att jämföra att tycka illa om något om man inte är på plats, med någon som faktiskt är på plats och inte tycker om det. Absolut noll och ingen tyckte att jag var en fantastisk person som bodde med honom i USA för att vi skulle kunna ha familjeliv, men HAN får cred för att han flyttat hit?!? Gör mig folkilsken in i själen.

      • Han har bott här sedan han förlorade sitt jobb. Det är ganska många år nu, och har varit toppen då vår son har kunnat träffa honom regelbundet. Han skickar stämningshot till mig regelbundet och är precis lika dum som han var tidigare … Helt galet. (Han är oftast inte i Sverige, men är folkbokförd här. Far och son träffas någongång i månaden, vilket passar bra. Win-win för mamma och barn, men pappan är inte nöjd. Milt sagt.)

    • Nej.. alltså om han saknade familj och vänner ja, men jag tycker ju framförallt illa om USA pga TRUMP och det kan ju inte han göra något åt.

     • Jag reser runt sydstaterna nu i sommar och har hittat flera barer med skyltar “No republicans”, en sådan bar spelade en låt med texten “fuck Donald Trump”. Också sett hela Raleigh tapetserat med pro-immigration skyltar (Welcome to Raleigh y’all). Träffat människor som aktivt protesterar, en kille som blev arresterad när han tog ner den amerikanska flaggan från guvernörshuset i NC i protest mot the bathroom ban. Allt sånt här känns lite hoppfullt och jag tänker att du kanske kan leta dig till sådana sammanhang för att stå ut? Har man allierade måste det vara lättare. Och dessa motkrafter finns absolut i södern.

Write A Comment