På söndag åker vi till Sverige och jag längtar såååå. Känns så stort för WK kommer att fatta att vi är någon annanstans denna gång, och jag kommer kunna uppleva saker med honom som jag gjorde som barn. AHH KÄNSLAN ÄR SÅ STOR.

I fredags var jag och fotograferade ännu en födsel, häftigt. Mamman hade en VBAC och totalt var hon in labour över 55 timmar.. jag var där i 14 och ville typ dö i slutet. Så trött. Fattar verkligen inte hur hon orkade. Men hon hade doulas och midwifes som tog hand om henne. Med hjälp av griptång.. (inte sugklocka utan mycket större grejer, vad kallas det?) så fick hon sin bebis. Helt helt helt otroligt. Känner att män är så… onödiga efter att ha bevittnat födslar. Det enda som gör en bra man och pappa är fasiken att vara närvarande och delaktig, kvinnor gör ju ändå allt jobb och det enda män KAN göra är att bevittna och stödja. Det är inte mycket att be om.

Aja, nu ska jag kötta vidare, så sjukt stressig vecka framför mig. Övertygad om att vi kommer få magsjuka hela familjen också eftersom jag fick sitta på akuten hela natten igår med en granne som var såååå sjuk. Väntar bara på att det ska komma till mig och sen resten av familjen lagom till söndag. 

7 Comments

  1. Forceps, det hade jag med Oscar. Vet inte heller vad man säger på svenska, hör inte folk prata om det så mycket i Sverige?
    Håller helt med dig ang män. R var inte med när Ollie föddes för jag tyckte att det var bättre att han var hemma med Oscar i stället för att stå och vara nervös och känna sig hjälplös på ett sjukhus. 😀

    • Ja.. och tycker att så många män tycker det är jobbigt med födsel för ”det är blodigt” blir tooooookig.

  2. Men så roligt och åka till Sverige. Håller tummar och tår att ni klarar er från magsjuka. Tror det heter förlossningstång, same thing 🙂

    Jag hade min mamma med mig vid båda mina förlossningar, för att jag ville det, första ggn jag kom upp till förlossning med min först födde så fick jag ett så dåligt bemötande för allt sköterskan hade att säga till mig var hur dåligt det var att inte pappan var med osv. jag valde, mot deras inrådan, att lämna och åka hem igen, jag hade “turen” att jag inte var mer öppen så jag kunde åka hem.

Write A Comment