Jag tänkte alltid att det skulle vara så sjukt gulligt att ha barn, och sen kom verkligheten med tiotusen vakna nätter och att de liksom har en egen vilja och SÅNT. Men nu har det gulliga börjat. (Alltså utöver bebisgull.) WK har börjar vela somna samtidigt som han typ tittar mig djuuupt i ögonen, klappar mig på kinden och säger om vart annat “you are my best friend mommy, I lajv you”.. spelar INGEN roll at jag är hans “second best friend” så fort han vaknar på morgonen för att KC alltid är först. Dööör av hur söt han är på kvällen. Här om natten la hen sig på mitt bröst, kramade mig och viskade i mitt öra “I am always your baby mommy”. Får man börja hulkgråta när ens barn säger så eller ärrar man dem för livet? Kan liksom inte sluta.

Jag är förövrigt Theos bitch, han är inte ett dugg loving emot mig utan jag är bara hans färdkost/matlåda. Så fort jag sätter honom ifrån mig en sekund så tittar han på mig och GALLSKRIKER argt. Inte gulligt eller ledset utan mer som om att han svär över att han tappade telefonen så skärmen sprack eller att bilen fått punka.

14 Comments

 1. Isa i Seattle Reply

  Åh vad gulligt! Jag har en 10-månaders som är väldigt mammig atm och har mycket för sig i utvecklingen just nu. Idag blev han tex rädd för handdammsugaren, den stora var ok.. Ska bli roligt när han börjar snacka (även om de då kan talk back) Aja, han är mitt ljus och stolthet! Hur känner du med hela ”skaffa barn utomlands grejen”? Funderar ni på att flytta till Sverige? Kanske har du skrivit en massa om det innan, ber om ursäkt isf!
  Jag började också följa dig på insta, hoppas det inte var stalkit, men jag bara kände att det var så kul att hitta nån i samma sitts (min man är inte amerikan dock) och sen såg jag att vi följde många gemensamma!

  • Hej! UGH, tyvker det ar urjobbigt att tanka pa att barnen ar fodda har och inte i sverige… hur tanker du??

   • Jag tycker både och. Kul för att få ha chansen att vara medborgare i två länder och jobbigt om han känner sig mer amerikansk än svensk/Trump är president/ och om han skulle missa barndomen i Sverige och allt som kommer med det. Har ni tänkt att flytta tillbaka till Sverige eller är det USA som gäller?

 2. Kan du inte berätta om Theos amber necklace? Funkar det? Vi har förlorat så mycket sömn över de vanliga tänder så jag är livrädd hur det ska bli när kindtänderna kommer…

  • Theo är helt som vanligt! Hittar liksom nya tänder i hans mun när jag matat honom och han har inte varit brydd alls. Wk gav vi smärtstillande och han var upprörd i flera veckor inför varje ny tand. Vet inte om allt är pga halsbandet men jag tror mycket på det!

 3. Ibland är de ju sådär instagramgulliga, ungarna. Sitter tillsammans i soffan och gosar och tittar på film under samma filt och det känns som hjärtat ska sprängas när man tittar på dem. Men när båda sitter i bilen och gnäller högljutt varvat med gråtskik om varsin sak medan man försöker föra ett samtal i framsätet så vill man ibland stanna bilen och hoppa ur och springa ut på fältet och skrika själv. Det är väl så det är helt enkelt, föräldraskapet. Slitigt, otacksamt och helt fantastiskt. Och det skiftar snabbt…

 4. Åh puh, min 11-månaders är också sådär just nu. Jag måste hela tiden vara nära och bära annars är det gnäll. Men jag får inga kramar eller leenden utan bara klösnävar i ansiktet. Med pappa och syster är han dock väldigt charmant. Så otacksam period att vara mamma just nu.

 5. Jag hade innan barn en bild av hur mysigt och picture perfect gulligt det skulle vara att åka tåg med framtida barn (varför vet jag inte, en snabb rundfrågning till föräldrar i min närhet hade ju troligen talat om motsatsen) och mysstundem av att läsa saga följt av ett beskedligt barn som sedan lägger sig i sängen och somnar. Ha ha ha. Så långt ifrån min verklighet det är :)!

  Tågresor är som att löpa ett gatlopp och läggningarna utav en 2-åring med två 1-månads side kicks kommer ta år av mitt liv. Men peppar peppar börjar gulligheten snart. Utöver att (av misstag) lärt I att säga “satan” så jobbar jag starkt på “mamma älskar I” tänker att det tids nog borde ge utdelning 🙂

 6. Att nils kan säga att han älskar mig har höjt min livskvalité med ungefär 80000%. hej då nu går jag till jobbet. “lavjo äskar deeeeej” dör. helt värt graviditet från helvete men det tog två år innan jag kände så.

  • vet att han bara upprepar som en liten pappegoja och troligen skulle säga det till en random människa i matffären om hen sa “nu går jag till jobbet” men det skiter jag i!

Write A Comment