Hej!

Här händer det inget nytt, våren är här och det är grööönt. Så himla skönt. Vi firade Theo i söndags och vi hade faktiskt folk över, på WKs födelsedag i Januari satt vi liksom och grinade ihop för att vi hade INGEN att bjuda över på ett kalas till honom.. så improvement! Tillräckligt mycket folk för att jag skulle önska att det skulle ta slut. Kalas är INTE min grej. Jag är inte född till att vara värdinna, helt klart. Ibland undrar jag om jag är född för att ens vara bland folk.. fru och mamma är inte heller en perfect match vissa dagar.

Jag sitter som på nålar. Jag ska fota en födsel och kommer bli det häftigaste jag varit med om, tror jag såhär i förväg, men gaaah. Det är mammans tredje barn och hon är due IDAG och inget barn ännu. Jag tog lite förgivet att man alltid födde tidigt med sitt tredje barn. Haha. På fredag åker vi till Savannah och nu känns det som jag kommer missa det för att hon kommer föda sent. Är så deppig över detta.

Finns birth foto i Sverige? Här blir det mer och mer vanligt, jag älskar det! Ville ha det för Theo men det kostade över $ 2000 dollar. Då tyckte jag det var insane. Men nu fattar jag. Det här är saker man måste räkna med:

 • Det är fem veckor man sätter sitt liv på hold (Vecka 37 till 42). Man är ju on call så man kan inte vara mer än en timme bort ifrån sjukhuset.
 • Jag äter inget som kan lukta för stark så mamman inte ska störas av lukter, (ok åt iofs lite vitlök idag).
 • Inga drinkar så jag kan köra bil.
 • Strikt sömnschema så jag är någorlunda pigg om hon ringer mitt i natten. Hahaha gråååt Försök förklara det till Theo.
 • Barnvakt på backup, dygnet runt i fem veckor veckor.
 • Ha telefonen bredvid och på, dygnet runt. (Svårt för mig som HATAR när telefonen låter)
 • False alarms.. har redan kört till sjukhuset en gång för ett falsk alarm, hon hade värkar var 8:e minut och sen stannade det helt. Gahh. Mitt i natten också.

Aja. Föder ni barn snart? Skulle ni kunna ha med en fotograf? Här kan ni se en otroligt begåvad fotograf och hennes foton. DRÖMYRKE!!

13 Comments

 1. alltså FATTAR ju verkligen priset. tyckte det var svårt nog att få ihop livet inför mina egna förlossningar (allting on hold när man inte vet när det ska börja, se till att ha barnvakt redo osv osv).
  Men verkar ju underbart att få fotografera något sådant (har däremot ingen önskan om att själv bli fotad när jag föder barn, om det skulle bli fler…)

 2. Jag har läst din blogg i flera år nu, men varit kass på att kommentera. Men måste säga att jag älskar din blogg, din insta & dina foton! Vill ha mer mer mer! Älskar när du skriver brev till dina barn, inlägg om relationer, feminism mm. Läser gärna något om genus med om det är något ni funderar på! Förstår att du saknar din familj, så jäkla tufft att ha nära & kära utspridda i världen. Har skrivit innan, för några år sen, till dig & berättat att jag bodde i Philly -05-06, nu har jag två barn & bor tre km från mina föräldrar, men kan ändå sätta mig in i din situation. Och samma här ang att ju mer påläst inom feminism du blir desto argare på mannen, blir fan galen ibland! Ville bara skriva ett hej & att jag tycker du är helt fantastisk, det är nåt med dig som gör att jag önskar vi vore grannar & bästisar typ! (Är inget psycho lovar, även om det verkar så nu kanske) Kram

 3. Jag tror inte man får fota så mycket inne på sjukhusen i Sverige. Vi fotade litegrann men när lillkorven väl var född (med akut kejsarsnitt) så ville inte pappan fota honom förrän han var ren och torr, av respekt för barnet. Jag har ett foto av min på operationsbordet innan de skär, och några foton dagen efter när jag träffade mitt barn för första gången, men inget förlossningsfoto egentligen.

 4. Det är förbjudet på både Östra, NÄL och SÄS att ta kort under förlossningen.:/
  Vi fick ta efter men då glömde vi nästam bort det.

  • Vaaaa??? Föder på Östra om några veckor och känner mig nu chockad av att läsa detta…haha. Vill alltså bara att min kille ska ta några bilder, det måste han väl få? (Menar du att det är helt förbjudet eller bara att man inte får ha med sig en fotograf? Kanske är lite skillnad ändå..)

   Linnea – så himla spännande! Ser verkligen fram emot att få se bilderna sen, hoppas du får visa dem 🙂 Övertygad om att du kommer vara grym på detta. Min kompis (som är en mkt begåvad fotograf), Moa Karlberg, har börjat ta sådana här förlossningsbilder i Sverige, spana in henne! Hon vann årets bild häromåret för en av bilderna har jag för mig, en bild där en kvinna födde i bilen precis utanför sjukhuset och Moa stod där och väntade på dem.

   Håller tummarna för att du inte missar Savannah!

   • MEN WOW!!!! Vill bli både din oxh Moas vän. Så himla häftigt!! Skulle gärna träffa henne!!

   • Johanna! Ta med kamera för sjutton! Det går säkert bra att ta några bilder! Jag tror mest att de inte vill att vi tar bilder av när sjukhuspersonalen jobbar, av dem. För det stör dem. Eller nåt.

  • Det är inte förbjudet att ta foton på Östra, det är bara förbjudet att ta foton på personalen. De flesta fotar både under förlossningen och även så klart efter, på barn och placenta osv. Man får ha med sig två personer som stöd, så vill man kan det ju vara en partner och en fotograf. De andra sjukhusen känner jag inte till.

 5. Jag får lite panik av bara tanken på att ha någon med en kamera i förlossningsrummet. Känns inre som att jag vill veta hur jah egentligen ser ut då jag är hög på lustgas eller förbannad över varför i hela friden det ska göra så sjujävöas ont att föda barn. Samtidigt som det hade varit häftigt att ha bild på dem då de är helt nya. Och på tal om helt nya – mina kom på internationella kvinnodagen! När jag får tummen ur och lite mer kontroll på kaoset (än så länge så är det inte twinsen i sig som kommer knäcka mig.. utan att samtidigt ta hand om en dunderförkyld tvååring som gått från ganska beskedlig till konstant trots..giv mig styrka.) så kommer en bild på din mail. Just nu sover de under varsin babyfilt – presenter från världens bästa Geigers!

  • MEN GRATTIIIIIS!!!!! Tänkt på dig varje dag men inte velat störa!! Hejja dig! Hur mår du?!?!?!?

 6. Shit, det er dyrt! Tar du samme prisen? Det begynner å bli vanligere i Norge, men kjenner at jeg personlig ikke ville vært komfortabel med et kamera mellom bena, haha! Og ville ikke vært komfortabel med å vise de bildene til noen heller, så da blir $2000 litt dyrt:p

Write A Comment