Heeej och hååå.  Vi bor ju i SÖDRA USA nu, i Denver är det varm och mysigt och här är det.. kallt? Aja, when hell freezes over etc. Vi tar tag i det där med parterapi nu.. men alla verkar vara kristna teraputer, alltså de talar ifrån ett kristet perspektiv.. är lite orolig att de typ kommer säga “men i bibeln står det att du är gjort av ett revben så OBEY” .. typ..

Mycket hot coco hemma nu, så himla nöjd med att WK fattar hur myyyysigt det kan vara att dricka varm choklad när man är kall.

13 Comments

 1. Så bra att ni tar tag i det! Tänkte bara säga att det behöver inte vara så illa med en kristen rådgivare. Själv har jag gått i terapi hos en präst och han har inte sagt ett knyst om religion. Istället har han kommit med mkt praktiska råd om allt möjligt. Kram

 2. Ooh..hadde også vegret meg for å gå til en terapeut som reklamerer at han/hun er kristen. Finnes det virkelig ingen som ikke er det/ikke reklamerer med det??

 3. Bra med parterapi! Det ska jag också tjata mig till någon gång. Hoppas bara att din inte börjar trä på dig ett litet huckle och förklarar vikten av acceptans för sin make…

  Svinfina bilder som vanligt!

 4. så himla bra att ni tar tag i terapin! kan tipsa om att söka efter någon som jobbar med emotionally focused therapy for couples. kanske kan vara lättare att hitta någon som inte har den kristna tron som utgångspunkt om en har något annat specifikt att leta efter. lycka till!

 5. Bra gjort med parterapin! Det är nog som dom andra skriver, tufft att hitta någon man trivs med men ge inte upp! Jag tycker alla par borde gå i terapi. Det är så himla lätt att hamna i samma loop hela tiden (vilket oftast är en sådan som man är uppvuxen med) och inte få perspektiv, gå utanför loopen och se det med andra glasögon. Så heja er!

  Fast mest ville jag skriva att jag vill OCKSÅ HA SNÖÖÖÖ (och varm choklad med grädde)….

 6. Starkt av er att ta tag i parterapigrejen! Om ni testar någon och det känns helt fel eller åtminstone rätt så fel så BYT direkt! Se till att få tag i någon som lyssnar på båda och gör båda hörda! Hoppas ni hittar någon. Kan man gå på rekommendationer? Finns det någon lista? Jag har ingen aning… Lycka till!

 7. Ett litet hejarop från Portugal kommer här. Bra att ni kör!

 8. Tror nog det blir bra med terapi! Det är ju en början. men jag som väldigt okristen skulle nog vara skraj att gå till en terapeut som profilerar sig som kristen äktenskaps rådgivare. Fick i julklapp en bok om det kristna äktenskapet och kunde inte mer än gapflabba åt den crap som stod där..det kan man ju inte riktigt göra då man sitter där och dessutom betalar för det, men jag tror ju absolut att det finns bra terapeuter med den profilen. Det är ju att pröva på och byta om det inte klaffar

 9. När jag pratade för mycket (?) om mitt kassa äktenskap med min terapeut i USA, skickade hon iväg mig till en psykiatriker som skrev ut starka antidepressiva och någon medicin för typ adhd som skulle få mig lugn och fin. Gud nåde den som knystar ett ord om kasst äktenskap liksom … Måste ge oombett tips: behåll din svenska cynism och bolla terapeutens ord med någon du litar på. Någon krass norrlänning eller så. Som back-up.

  • Arrrrgghh som förr i tiden när man spärrade in och medicinerade/”medicinerade” kvinnor som inte lydde män typ?!

   • Precis så kändes det, Frida. Har nu haft tio ljuvliga (eller tja …) år i Sverige efter skilsmässan från min amerikanske make och hela USA. Bliss!

 10. Jag tror absolut att terapi kan vara bra. Har aldrig testat det själv för relationen, även om vi diskuterade det för länge sedan. Numer är saker mer stabila och vi är inte så svåra mot varandra längre. Kanske är vi tröttare och bara köper saker och ting som vi tidigare tyckte var kass 😉 Däremot har jag fått samtal för min egen person i relation till stress och jag tyckte det var skönt med någon som tog emot allt jag sa.

Write A Comment