Oh kommande helg, du är önskad. Det har varit en fin vecka men jag längtar så efter att ha tid med oss alla fyra. Även om vår familjetid tillsammans har ökat flerfold sedan vi flyttade till GA. Kan fortfarande inte förstår att vi flyttat. Känns som vi nyss var i Colorado och att vi bara har rest bort en stund. Både jag och KC känner att vi har börjat gå samma väg igen, och att vi som familj är mer ena nu. Det är skönt. Det är otroligt skönt. Jag låter som en trasig skiva men jag är så tacksam att få vara hemma med WK och Theo.

Lyssnar på allt jag kan komma över med Esther Perel  just nu. Har ni hört talas om henne? “A Belgian psychotherapist notable for exploring the tension between the need for security and the need for freedom in human relationships”. Hon har en oootroooligt spännande podcast som heter Where should we begin, och detta intervju med henne var så bra, (side note: FAAAN vad jag fick ångest att höra om hur hon beskrev sina föräldrars tid i koncentrationsläger och hur de sa att de värsta fångvakterna var de yngre, för de kan inte relatera till andra människor som äldre människor kan. Vi föds oskyldiga och växer upp till att bli monster, till att förhoppningsvis bli lite mjukare igen på ålderns dagar.. känner igen mig själv i hur allt var så svart och vitt förr och nu är allt bara olika gråskalor… och sen sätter man barn i skolan?!?!  Omgivna av outvecklade emati-hjärnor.. Faaan. Jag förstår homeschooling mer och mer.)

Iallafall. Jag har följt Esther Perel nu i några månader och tycker hon är så otroligt vettig. Lyssnade ni på En varg söker en pods sista avsnitt, där går de igenom en artikel som hon skrivit för Lenny letters, GUD så spännande det var att höra deras tolkning på svenska, jag förstod så mycket bättre vad hon sa. (Side note igen: jag kan typ inte läsa längre, min hjärna kan bara skumläsa? Varför är det så?)

Aja, det får bli mitt helgtips. Lyssna på hennes pod, eller läs hennes artiklar om du fortfarande kan läsa. Jag beställde hennes bok häromdagen så jag får väl börja deala med mitt läsproblem.

14 Comments

  1. Okej flummig tanke här och har inte lyssnat på Esther men äldre människor kanske kan relatera till andra därför att de blivit utsatta för andra under hela sitt liv. Så ja, tanken på att sätta sina kids i skolan med små monster är inte jättekul men det är så man lär sig, får erfarenheter och kan bli en person som kan relatera till andra. Om man home schoolar (kan vara svinbra, säger inget om det), kanske jobbar ensam framför en dator osv, hur ska man då någonsin kunna relatera? Vet inte om jag får fram min tanke här? Haha

    • Haha sant! Träffade ett par barn som var hemskolade häromdagen som berättade för mig att alla dinosaurier försvann I️ den storm floden och inte fick plats på Noaks ark

    • Jag håller med, jag tror att människor måste vara med människor för att lära sig att fungera socialt och utveckla empati. Tyvärr innebär det att låta ens barn vara med andras minimonster, även om det tar emot ibland…

  2. Åh, Ester – hon är fantastisk ju! Upptäckte henne för några veckor sedan när hon var med i Skavlan, och har också lyssnat på hennes pod. Hon är verkligen en vis kvinna! Har också tänkt köpa hennes bok, den har precis kommit tillbaka in i lager här i Sverige!

  3. Kommer ihåg när Jossan , jag och Matte var i Kambodja och besökte fängelset S21 (Toul Sleng). Där var det ungdomar och barn som var fångvaktare under deras revolution. De utsatte fångarna för fruktansvärd tortyr.

Write A Comment