I samarbete med läkarmissionen.

Säga vad man vill om USA och allt som pågår här nu…(host host) men amerikaner väldigt duktiga på att GE.

De ger av sin tid, sina kunskaper, sitt nätverk, med donationer och engagemang. Det finns alltid någon som ber om donationer till GoFund me pages eller till insamlingar för barn och familjer i nöd. (Min tolkning av det är så klart att folk här tar mer ett personligt ansvar för andra människor eftersom alla vet att det inte finns något socialt skyddsnät). Det är ofta insamlingar på Walters skola och de har redan anordnat Coat Drives och Food Drives. Det är så enkelt och lätt att engagera sig när det är en person eller en organisation driver projektet!

Eftersom vi har flyttat ner till södern och jag inte längre arbetar så har vi äntligen mer tid att ge och med det kunna lära Walter hur priviligierade vi är och att med det kommer ett ansvar att hjälpa andra. Vi har börjat leta efter organisationer vi kan hjälpa under thanksgiving och under julen och jag hoppas att vi kan hitta något där vi faktiskt är på plats och hjälper till. Anledningen till att jag skriver detta är för att vi blev tillfrågade att vara med i Aktion Julklappen.
Det är ett projekt ifrån Läkarmissionen som går ut på att vi slår in julklappar, men personliga hälsningar, som vi lämnar skickar till läkarmissionens uppsamlingsställen och de ser till att de hamnar hos barn i Moldavien, Rumänien och Ukraina.

Alla paket måste innehålla samma saker, dels pga tull och för att det ska bli rättvist för barnen. Det här behöver alla paket innehålla:
1 st Blyertspenna
1 st Pennvässare
1 st Radergummi
1 st Skrivhäfte
1 st Ritblock
1 ask Färgkritor
1 st Tvål
1 st Tandborste
1 tub Tandkräm
1 st Tablettask
1 st Reflexängel
1 st Julkort

Jag hoppas du vill vara med i detta projekt! 

Här hittar du en lista på var du kan skicka eller lämna paketen.  Om det blir ett för stort projekt att hitta alla saker så finns det färdiga paket du kan köpa färdiga paket på Nyamusik.se,  Äppelvikens bokhandel, samt Klackenbergs Böcker & Papper. (Tips är att man på Nyamusik.se kan köpa online! Priset är 120 sek)

Vi kommer köpa online så att de hinner med deadlinen som är 18 November!

Vill du läsa mer om Aktion Julklappen så tycker jag att det här är en bra samlingssida. Jag tycker det här känns som en så väldigt fin och väldigt nödvändig sak att göra, du fixar presenten och läkarmissionen ser till att den kommer ner och står för den kostnaden.

Tack snälla för att ni läste detta och förhoppningsvis känner ni er peppade att hjälpa till!

 

9 Comments

 1. Britt-marie Reply

  Självklar fixar jagflera sådana paket. Jag har ju pennor för flera generationer!!

 2. Britt-marie Reply

  Självklart fixar jag flera sådana paket. Jag har ju fler pennor hemma än de flesta ha4 i sitt liv, haha!

 3. Blev alldeles ledsen av det här inlägget. Alltså inte inlägget i sig (!!) utan att de här pyttesmå sakerna i lilla paketet kommer att skänka andra barn sån glädje. Mina barn får sannerligen inte allt de pekar på men jösses vad priviligerade de och vi är. Jag är med!, önskar att det inte behövdes men sån är ju inte verkligheten.

 4. Vi har gjort liknande paket och gett till flyktingförläggningen här. Både barnpaket med liknande innehåll som din och sedan kvinnopaket med bindor, tvål, deo etc.
  Någon skrev att dessa saker är triviala men sp lyxiga och det gör mig så ledsen att tvål är en lyx.

 5. Jag håller med, på det viset är USA riktigt bra och människorna oerhört omtänksamma. Tycker mig se en liten förändring här i Sverige dock, kanske för att klyftorna sorgligt nog ökar här också? Jag engagerar mig i Giving People som värnar om barn som växer upp i fattigdom. Har köpt matkassar och kläder till barn som behöver och nu till julen blir det några julklappar. Försöker också lära Alma att vi är priviligierade på många vis, kanske är hon lite liten än men vill att det alltid ska finnas med i bakhuvudet på henne att alla inte är lika lyckligt lottade.

Write A Comment