Me too var en het fluga i USA, det var som en tändsticka, bran ljust men kort. Alla på Facebook metooade och dagen efter var det över. Jag är så glad att det är annorlunda i Sverige, det känns här borta som något verkligen hände hos er, att Sverige bytte riktning, Inte 90 grader, men några grader och jag är så stolt över att era röster hörs. Här hörs de inte på samma sätt, men det kan vara så att jag missat mycket av det eftersom jag undviker nyheterna här. Undviker svenska nyheter med för den delen.

Lyssnade någon på Skäringer Mannheimer? Runt minut 31, fy vad jag kände igen mig. Vad händer med ens sexualitet när den förstörs redan innan man fattar vad man håller på med?

Aja.. vad har hänt sedan sist? Vi har köpt ett hus nu, i går köpte jag christmas stockings till vår öppna spis. Theo har börjat få somna i min garderob, men han är alltid snusande i min armhåla innan midnatt. WK pratar heeeela tiden och jag känner mig väldigt amerikansk.. Hur mår ni? Jag har saknat er. 

19 Comments

 1. Åhl grattis till huset! När får vi se?

  Du känner ju inte mig men har kommenterat sporadiskt så kan ju berätta ändå hur det är eftersom du frågade 🙂 Jag har separerat från min man som jag var tillsammans med i 7 år, efter väldigt mkt grubblande i ett par år…Nu har jag flyttat till en ny stad och allt börjar falla på plats, och jag börjar må bra igen! Första gången på länge som jag faktisk ser fram emot den kommande (mörka) årstiden 🙂

 2. Den har inte fått fäste i London heller – de rapporterar om america. Å andra sidan har detta landet inte haft samma influx av ekonomiska flyktingar med allt vad det innebär.

  Spännande med huset, skall bli kul att se mer av inredningen …

  • Hur menar du att ekonomiska flyktingar har med #metoo att göra…? Förstår inte riktigt kopplingen…

 3. Oh yes, i Sverige blommar verkligen #metoo – halleluja!

  Har själv efter många år i mediabranschen stor och vass erfarenhet av denna typ av mediamän om än lindrigt och om än inte just dessa två.

  Media dammsuger landet på storys just nu och bara i min familj har vi vid två tillfällen förra veckan blivit uppringda av journalister – den ena ville veta mer om fakta jag har i målet om AB-profilen, det andra samtalet gällde min dotter (13 år) som kopplade polisgrepp på en kille i skolan efter att ha blivit provcerad och trakasserad av honom under en tid. Skolan kallade då in henne på samtal och hon fick be om ursäkt för sitt våldsamma beteende (?). Vi tyckte dock inte att hon behövde prata i TV4 om det, man vet inte vart såna här mediadrev tar vägen härnäst och hon är för liten.

  Men det var kul igår när klassen hade simning för han vågade inte sitta i bubbelpoolen med henne, haha. Älskar den nya generationen kids!

  Grattis till huset! Det ser helt fab ut.

  Hej från ett sjukt grått stockholm

 4. Hej,
  Jag bor i Madrid, och här har det vara nada, niente, ingen debatt alls kring detta. Inte så konstigt dock, när samtliga nyheter och sociala medium flöden 24/7 handlar on kris i catalunya och om det kommer leda till politisk kris (eller ännu värre,..). Mer ljus på feministisk debatt skulle absolut behövas här!
  Tack för fin blogg!
  Marie

 5. Stort grattis till huset! Hoppas ni kommer att trivas där! 🙂

  Du frågar hur vi mår och jag får la svara för mig själv: Hösten kommer med stormsteg till Västerbotten, det blir mörkare och mörkare och snart ser man inte handen framför sig. Näää, (eller jo!), men det är la helt okej. Man står ut!

  Kram

 6. Pratade med en vän i Tyskland i går och där har det inte heller fått fäste, teorin är att det beror för många människor i landet. Och så kanske det är? Lättare att fånga upp det i små länder kanske. Men intressant att det blev så olika! För tror inte att varken USA eller Tyskland skulle ha mindre av skiten än Sverige, tyvärr.
  Har saknat dig med Linnea! Och väntar fortfarande på alla fina bilder från ert nya hem!
  Skrattade lite åt “somna i min garderob”, ser din lille son sovande i en trådback i en garderob! Antar att han säkert sover i en säng i en klädkammare! Men lite kul vart det!
  Och gillar dina fina personliga små stories på Insta!

 7. Vad intressant att höra skillnaden över US och Sverige, att det där snabbt drog över – medan det här verkligen fångades upp! Jag är också nyfiken på hur det sett ut i andra delar av världen, om det varit lika utspritt..

  • Ja, jag undrar hur det varit i Spanien! Någon som vet?

   Min gissning: nada pga ej lika mycket medvetenhet om sexism bland gemene man (min uppfattning), ej så genomtänkt feministisk analys (bland gemene man, min uppfattning), och främst pga det som händer i/med Katalonien. Men som sagt: Är det någon som vet?

Write A Comment