Verkligen I-landsproblem men ooo… på torsdag skulle vi ha åkt till Florida och bott där i tio dagar.. nu ser det ut som vi kommer häcka hemma istället. Efter att ha sett vad Harvey gjorde med Huston så är ingen av oss sugna på att åka och hoppas att vädret blir bättre. Andra i-landsproblem vi slåss med är att vi har nu tittat på nästan 40 olika hus och alla har något fel. Fel område, fel planlösning, fel grannar.. i lördags hade vi verkligen hittat det perfekta hemmet, sååå vackert, sååå stor trädgård.. gryyymt pris, men sen åkte vi runt och kollade in området lite närmade och kände liksom neeej… och sen pratade vi med en granne som tyvärr gav intrycket att vara en sådan nisse man inte vill ha som granne. Ogillar att köpa hus, speciellt som man gör i USA, eftersom man går via en mäklare. Just nu känns det som vi står i skuld till mäklaren som “hjälper” oss för vi har tagit upp så mycket av hans tid utan att köpa något. Jag känner att vi inte kan ringa honom och be honom att ta oss till hus som vi är intresserade av eftersom vi inte vill ta upp mer av hans tid om vi sen inte köper ett av husen han tar oss till.. och det får ju oss verkligen inte att köpa något hus. En mäklare här gör så lite jobb?! De ringer ett samtal till en annan mäklare, bokar tid for showing och sen låser de upp en dörr, thats it! Tills man köper ett hus, då fixar de kontraktet. But still. Ska jag försöka komma på ett tredje i-landsproblem för att knyta ihop den här påsen? Jaaa.. nu när GoT är slut så är söndagarna plötsligt såå tråkiga. Och ajg försökte göra blomkålspizzabotten igår som visserligen blev asgod men inte alls krispig.

16 Comments

 1. Jag flyger till Florida imorrn, hoppas det finns lite kvar i affärerna när vi kommer dit och fanskapet försvinner. Är beredd på att bli fast på hotellet några dagar…har räknat ner dagarna till den här resan hela året!

 2. Kanske byta mäklare? Om han inte hittar några hus då ni förklarat vad ni är ute efter och ni sen själva hittar massa online – så gör han ju inte ett så värst bra jobb? Då får han ju skylla sig själv att att han får åka runt med er

 3. Jag är världens veligaste person men när det är rätt då vet jag och så är det säkert med dig/er också, spelar ingen roll om det tar tid. För mig om jag skulle välja nåt som är nästan rätt så retar jag mig på den lilla detaljen som inte känns rätt och kan inte se allt bra runt omkring. Ring mäklaren han har inte hittat några hus åt er ännu så se till att han gör sitt jobb :). Baba för Florida.

 4. Ska/skulle till Florida på lördag. Suck! Hoppas alla klarar sig fint bara…

 5. Jag jobbar som mäklare här i Frankrike. Tror att det fungerar ungefär likadant här som i USA. Men det är inte “bara” att låsa upp och visa… Vi måste hitta det som passar kunden, vi måste boka tid med andra mäklaren, vi måste ta reda på informationen om alla hus oftast åka runt i flera timmar fôr att kolla på hus, dessutom så görs allt detta obetalt, tills någon bestämmer sig för att köpa, och då är det ju såklart värt det, men 75% av kunderna köper inte, de är bara nyfikna, eller så bestämmer de sig att köpa på Mallorca, eller så ändrar dom sig och vill inte alls bo här eller bo kvar i sitt nuvarande hus. Så då har vi spenderat flera dagars jobb “för ingenting”.

  Men, precis som någon skrev, så är det mäklarens jobb att hitta det som passar er. Hen blir nöjd bara ni köper i slutändan. Och bestämmer ni er för att inte köpa så är det inte hela världen heller, det är han van med.

  • Fast Han hitter inga hus till oss.. alla de vi tittar på är ifrån Zillow som vi hittat. Men du har rätt, det är nog ett tufft yrke

 6. Åh! jag känner med er med husen!
  Jag drar mig för att åka o se på sommarhus (inte alls lika nödvändigt som ni med ert husletande). Det är så otroligt dränerande att åka o se på hus bara för att upptäcka att “nä, bilderna stämde inte alls överens” eller “jahapp, hur kunde man missa att det står på själva tågbanan?”.
  Men tänk så här, ni betalar för mäklaren i slutänden, ja ni är säkert ett utav dom paren hen kommer komma ihåg som “never happy” men det är också hens jobb att hjälpa att hitta ert hus. Kanske man tar ett jobb som mäklare om man är en tävlingsinriktad person som triggas utav att försöka hitta DET huset till folk?
  Om ni tänker så så kanske det blir lite lättare? 🙂

  Och bu för Florida 🙁 även om det är ett i-lands problem så är det ändå bu, man behöver komma bort ibland liksom <3

 7. Pauline Down Under Reply

  Nar vi kollade pa hus brukade vi gora sa att vi akte och kollade in omradet forst, korde forbi huset ett antal ganger, kollade med grannar osv. Om det kandes bra och ratt sa ringde vi maklaren darefter for att fa tillgang till huset och kolla tradgarden och sjalva bostaden. Kanske hjalper lite iaf, da kan man salla bort nagra hus direkt.
  Lycka till. Det ar ju ett jattebeslut – det dyraste ni koper i livet och dar era kids ska vaxa upp. KLART att man vill kolla en miljon hus och jamfora och hitta THE ONE.

 8. Ni har små barn just nu, kan man tänka att det jämnar ur sig? Jag menar, det är just nu i livet som ni är som mest behövande, behöver mest stöd, värme av alla, inklusive mäklare. Sett ur ett livsperspektiv har ni väl både gjort och kommer att göra fina saker för andra. Ring mäklaren. Det handlar ju mest om att låsa upp dörren;) kram.

 9. Men vänd på det, ju fler hus han tar fram åt er desto bättre kommer det ju kännas att ni verkligen fått jämföra .Tänk om det bara fanns ett fult hus på marknaden och ni var tvungna att köpa det. Vi köpte hus för typ 1 år sen och jag hatade perioden innan när jag gick på “vänt”. Jag hade själv så svårt att njuta av nuet och samtidigt som det var omöjligt att vet när flytten skulle bli av, om en månad eller 1 år och VART. Tro mig. Den här perioden har ett slut. Och tills dess hejar jag på!

  • Haha sant men jag vågar inte ens ringa honom längre för att jag r så rädd att han hatar oss!

Write A Comment