Det blidde ingen battle of the forces igår, KC kom hem, gav mig en kram och sa “let’s try not to fight”.. lätt för honom att säga eftersom han inte var den som var arg eller hade rätt. Men det är OK, hatar att bråka och vi flyttade till the deep south för att bli bättre, inte sämre så jag svalde mitt vinnande upplägg. Poäng till mig och poäng till KC som gav mig en chans att coola ner.

Anywho. Här kommer receptet på den himla fina smoothien. Som jag bara vill dela av mig för att den var fin. Gjorde den igen i går och YUUM.

En bit riven/juiced ingefära
En bit riven/juiced turmeric
En liten bit citron
Ca en deciliter  ananas
En apelsin
Två matskedar hemp seeds
Två matskedar linfrö (bra för bröstmjölks produktion fyi)
En näve wheatgrass
En hel dragonfruit
En skopa collagen

Collagen känns hur läskigt som helst.. de utvinns ifrån torkat läder.. uuuu. Men det smakar inget alls, (jag brukar ha det i kaffet på morgonen)

Skål! 

 

31 Comments

 1. Prova att odla några av de svarta kärnorna från dragon frukten sen!! Jag tog några kärnor och tvättade av och lade på hushållspapper och lät dem torka. En liten bit av pappret med kärnor fuktade jag ner och la i en skål med lock över, och några av kärnorna som torkat fast på papper lade jag i jord med plastfolie över (finns youtube tutorial) haha 😀 De har växt och är nu små kaktusar med små “taggar” på. Kanske WK tycker är roligt (jag gör det och är 28! haha) 🙂

 2. Aaah! Kollagen är jättebra för lederna! Tyvärr så ballar min mage ut, den blir som en ballong, även om jag bara ta det på kvällen (och så fiser jag illa i 3 dagar efteråt typ).
  Möjligtvis behöver jag ta matsmältnings enzymer först i någon månad för att sedan kunna ta collagen. Har några burkar här hemma för jag ha tänkt att det beror nog på märket.
  Man kan också äta fettet på tex parma/serrano, det är riktigt bra och smörjer lederna ordentligt 😀

 3. Tänker mest – frustrationen över att gräla med en advokat….känns lite uppförsbacke på nåt vis

 4. Näää, men varför äter man collagen? Ska det vara bra/nyttigt och i så fall för vad? Finns vegetariska alternativ? Tänker bara på gelatin när jag hör det men det kanske inte alls är samma…

  Linfrön är mest farliga, eller giftiga, när de är krossade men när de är hela är de inte lika farliga men man ska ju heller inte överkonsumera. De är heller inte farliga att tugga. hade kört på linfröolja istället om det är linfrö man vill ha! Tror dock att chiafrön är det man ska satsa på, även om det kanske är lite dyrare 🙂

  • Såg nu att min kommentar såg sjukt dryg ut och mitt dåliga samvete kom och hälsade på.. Har alltså aldrig hört om collagen förr och är nyfiken.

  • Jag tror det är en hype, som gurkmeja etc. JÄTTEPOPPIS nu men säkert bortglömt om ett år..

   • Efter att jag läste det här inlägget har jag ju såklart sett maaaassor med collagen överallt!! Och precis när jag känner att min hy har maaaassor med breakouts osv. MÅSTE. TESTA! Men alltså gurkmeja <3 <3 Försöker få i mig en sked varje dag (så ofta jag kommer ihåg det…). Så himla gott med Golden milk! Och svinbra antiinflamatoriska ämnen! Smoothien ser svingod ut iaf så jag måste testa!

    • Hahaha! Vart har du sett collagen någonstans? Alltså om man är en buljong drickare så får man i sig den vägen. ❤️

     • I bloggar med recept osv! Men tänker att det blir ofta så om man fått upp ögonen/hittat något nytt. Då ser man det överallt sen 🙂

 5. Förr i tiden kokade man ju djurhud och försökte äta när man inte hade annat (källa: Historieätarna) så att det finns en produkt som utvinns av läder rimmar ju med det. Vad händer när man tillsätter collagen? Blir det tjockare?

  Vad är turmeric? Vad är wheatgrass? Vetegroddar? Det ser ut som gräslök på bilden. Groddar man det själv?

  Kul att smoothien.blev god och snygg. Och många poäng till er och alla oss som bråkar mindre och mindre ist för mer och mer! 🙂 hjärta!

 6. Japp, stämmer tyvärr att man inte ska äta linfrön. Å andra sidan har ju folk ätit det länge, ris innehåller arsenik och vi ska alla dö. Typ så. 🙂 Ser väldigt gott ut hursom, undrar om man kan få tag på dragon fruit här. Turmeric = gurkmeja på svenska btw. 🙂 Har aldrig sett färsk sådan i affärer här, bara i pulverform.

  • Ja men arsenik finns i vin så jag har tagit ett beslut att jag ska lära min kropp att “hantera” arsenik

 7. Det finns ju vegetabiliskt kollagen att köpa om man nu vill ha det i sin smoothie eller vart man nu vill ha det. Men finns det verkligen några vetenskapliga bevis för att det skulle ha någon positiv inverkan när det tillsätts via mat/dryck?
  Linfrön innehåller cyanogena glykosider som bildar cyanid när det bryts ner, därför rekommenderar Livsmedelsverket att man inte äter mer än 2msk/dag, och krossade avråder man helt ifrån att äta. Men det marknadsförs ju fortfarande som rena hälsoprodukten, lite märkligt kan man tycka.
  Nu blev det orättvist mot din smoothie som ser fantastiskt god ut, och det var ju inte riktigt tanken, började mest fundera över vad man häller i sig ol dagarna i tron om att det är nyttigt 🙂

 8. “lätt för honom att säga eftersom han inte var den som var arg eller hade rätt” måste vara årets citat. Så jävla klockrent! Så har jag känt ganska många gånger ska erkännas…

 9. Collagen? Vad är det bra för egentligen? Rynkor och åldrad hy?
  Ger du förresten dina barn Gripe Water? Vi har fått en till son för ett par veckor sedan och efter ett par helvetesnätter vill R att vi nu skall ge honom Gripe Water men jag är så skeptisk. Vi have ju det till Folke en gång och han blev knäpptyst, somnade på en gång och sov i flera timmar. Kändes liksom som om att vi drogade honom. Men nu är jag så trött och sliten så den där flaskan men Gripe Water känns mer och mer lockande.
  //Johanna

  • Vi gab det inte till WK men jag köpte till Theo och det känns som han mår bra typ direkt av det?? Måste vara för att det är så sött så de glömmer bort magont? Ingen aning!

Write A Comment