Varit på semester med barnen undertiden som KC hemma och pluggade. Jäääävlar vad mycket jobb.. och då hade jag hjälp! Att ta hand om två barn är inte kul.. för mig. Tror nog att om det hade varit så att jag hade varit hemma med WK så hade det varit liiite svårare beslut för oss att försöka med ett syskon. Jag är så himla himla himla trött. Theo är inne i sin 4 month sleeping regression och WK som numer sover som EN GUD ville sova bredvid mig och sparkade typ ner mig och Theo ifrån sången.. som nog var 100 år gammal. No joke. Allt gör ont.

I morgon är det måndag. Jag ska registrera WK för sporter, alltså min inkörningsport till att träffa vänner. Tror att han kommer gilla det (fotboll och gymnastik) men känner nog att det är mer för mig än honom ändå. BEHÖVER SKAFFA VÄNNER. Signade upp honom för att gå tre timmar tre gånger i veckan på ett montessori dagis. Tre timmar.. det är inget alls.. hinner typ lämna, andas i bilen och hämta honom igen. Men ja, bättre än inget. Är så himla himla rädd och nervös inför detta nya kapitel, att vara hemma med barn. Men tänker att detta är som en version av “mammaledighet” och att om alla i Sverige klarar det borde jag ju också göra det.

På tisdag så tar KC sitt Bar test så han får arbeta i GA.. och på tisdag kommer våra möbler. Skön tajming.

25 Comments

 1. Jag förstår dig VERKLIGEN! Tack gode gud har jag möjlighet att ha min 3-åring på preschool fyra dagar i veckan när jag är hemma med bebisen. Den sista dagen känns typ som ett maraton i att möta bådas behov och hålla deras humör på en rimlig nivå.

 2. Ja, alltså, min sambo och jag skulle dela lika på föräldraledigheten men av jobbomständigheter blev det inte så. Jag var gemma 10 mån, jobbade 2 och fick sen gå hem igen och har nu varit hemma 2 igen. Sna vara hemma 1 mån till.

  Och vad jag ville säga med detta är att beslutet att försöka skaffa syskonet betydligt lättare för min sambo, som ju bara haft 2,5 månader hemma med barnet, än för mig… Jag är ständigt stressad, typ!

  Dock är det samtidigt skitkul att umgås med mitt roliga barn så mycket, men redo för syskon…? Nja…

 3. Kolla upp https://www.ohbabyfitness.com/
  En kompis till mig som har flyttat tillbaka till Sverige tränande i sån grupp och fick jättebra vänner. Det finns mommy and me yoga och Stroller workouts tex. Min kompis Helena Clevenhult hade kurser där tidigare men verkar inte ha någon förnärvarande.

 4. Kanske det finns något som Öppna Förskolan – träffpunkter för hemmavarande föräldrar och deras busungar. Det hjäpte mig mycket när jag var hemma, sammanlagt tre år med två barn som kom rätt tätt .

 5. Hej Linnea!

  Är i liknande situation.. har precis flyttat till Frankrike och mannen jobbar hela tiden… hemma med 2,5 åring och gravid i 6e månaden.. har också anmält mig till massa barn aktiviteter och försöker hitta ett dagis som inte innefattar prov varje vecka (för 2-åringar???) eller dagis med grupp på 20 kids…
  Nytt land nya regler… och inte ens osten och vinet kan jag njuta av.. #bitter

  • Prov för två åringar!!? URK! Och livets sura lott att inte kunna dricks vin oh äts ost i Frankrike. Lider med dig!!!!

 6. Du tar SÅ fina bilder!!! Har du postat ett inlägg med lite fototips någon gång? Är alla bilderna tagna med din systemkamera? 🙂

  • +1 på fina bilder! Tror du skulle göra succé som frilansande fotograf, om/när tid finnes. 🙂

  • Lina! Tack!! Alla är med min nikon df, och inget sånt inlägg. Är inte tillräckligt duktig känner jag..

   • Du är SJUKT duktig på att fota. Alla dina bilder får en att känna sig blek och trist och tråkig vilket är ett gott betyg för det betyder att ni ser helt fab ut på alla bilder och att fotografen är riktigt skillad i att få det att se avslappnat och vackert ut :D.

    Skulle du göra en fotokurs skulle jag lätt gå den! Oavsett om det vore på nätet eller IRL (bortsett från det faktum att du bor i USA då såklart :p).

    • Men nej! Herregud! Jag kan verkligen inget alls med foto, folk pratar om fstop och jag vet inte ens vad det är!! (Och det är basic kundskap!!) men tack ❤️

 7. Jag var hemma i 4 år! Hade ingen barnomsorg till båda barnen först nu när vi flyttade från London. När Olle var nyfödd hade jag båda hemma de första 9 månaderna. Jag fattade inte hur jobbigt det var förens jag slutade, typ. Nu när jag har båda ungarna på dagis 3 dagar så känner jag att jag aldrig mer igen kommer vilja vara hemma på heltid. Det kommer väl att hända under lov och sådär men aldrig liksom permanent igen.

  Men ett tips som gör det lättare. Skaffa vänner som är i liknande situation. Jag hade en kompis som precis som jag hade en 2åring o nyfödd och vi sågs hela tiden det första året. Ofta hemma hos varandra. Utan vänner blir det långtråkigt. Och om det går, ha typ en deal med Casey att han tar båda barnen på en lördag förmidddag så du får vara ifred i några timmar. Jag vet inte hur Casey jobbar men R jobbar så långa dagar så helgerna var den enda chansen för mig att få typ några timmar utan barn.
  Kram!! Och det blir lättare. De första 6 månaderna var som jobbigast tycker jag. Nu när de är 4 och 2.5 är det enklare eftersom de är mer som tvillingar, de tycker om samma saker, äter samma mat etc.Kan typ leka ihop, ibland. Inte ofta pga OScars autism. Men ibland. 🙂

 8. Hatten av! Jag skulle INTE palla att vara hemma med Stella och Bianca. Stella går heltid på förskolan och jag känner mig som den Dåliga modern men jag klarar det inte! Fattar inte hur man gör? En 2,5-åring och en bebis har så olika behov och åtminstone min 2,5-åring är fortfarande så osjälvständig att jag max klarar ett par timmar ensam med dem. En hel dag..? Jag skulle krevera.

 9. Jag trodde aldrig jag skulle vara typen som tyckte om att vara föräldraledig en längre period. Men var hemma ett år och tyckte det var hur skönt som helst. Hade massa besök och en miljard hemmaprojekt jag fixade med. Nu har jag jobbat heltid i typ fyra månader och drömmer om tiden som föräldraledig haha. Är lätt kräktrött på ekorrhjulet av att gå upp kvart över fem, lämna huset klockan sex, lämna av I, vara på jobbet vid sju, komma hem med I som oftast är gnällig runt typ halv fem fem, laga mat, bli irriterad på att I gnäller, äta, få dåligt samvete över att vara irriterad på mitt barn jag umgås typ två timmar med per dag, åka till lekparken, alternativt försöka göra något form av hus/trädgårdsarbete med I i släptåg innan det är dags för läggning runt halv åtta. Somnar i innan åtta är det jackpot som infinner sig ytterst sällan. Då I väl somnat ska det roddas med ett hus som ser ut som kaos, alternativt somnar jag samtidigt som I och nästa morgon…. repeat!
  Ser avundsvärt på alla kollegornas små whiteboards vid sina kontorsdörrar där det står “Åter 14 augusti” – vilket det typ stått sedan mitten av juni. Jag vill också ha semester. Typ jämnt.

  Lycka till med vänner-jakten! Du är en sådan jackpot!

 10. Sluta aldrig med dina instastories☺️ Dom är helt fantastiska! Och hoppas du får en njutningsfull semester och att nya huset snart känns som hemma <3 massa kramar till dig

Write A Comment