Hej dagboken.

Livet tickar på här. Har grooov ångest över att vi måste packa. Vill INTE. VILL INTE ALLS. Men sånt är livet. Suck it up. I morgon.

Är hemma med WK och Theo idag, även om det är panik och kaos så funkar det!! Åkte till en splash park och hade till och med kul innan WK ramlade och slog bakhuvudet huvudet i cement. AJ.

Hade picknick med goda vänner i helgen, plötsligt gjorde deras 5-åring ett bus, som vilken annan 5-åring hade gjort och jag fick se aga för första gången. Det var helt vidrigt… och lagligt. Fy fan vad fel det är och vilken obehagligt situation det blir när man inte håller med goda vänner om något så intimt som barn uppfostran. Intimt? Är det fel ord? Men det kändes intimt.

Wk sover bättre med hans ökade järnintag med det är fortfarande KASSSSST. Så vi jobbar med en sömnkonsult just nu. Hur knäppt är inte det? Men det knäppaste är att han nyss sa “nap time” och gick och la sig själv!!!!!

Den 28e flyttar jag med kidsen. Ska flyga själv med dem. Casey ska köra vår bil, det tar två dagar. Jag skulle kunna betala en miljon för att köra själv genom halva USA och samtidigt lyssna på min ljudbok. 

13 Comments

 1. Hmmm, jag hade inte kunnat hålla käften, hade dessutom troligtvis också sagt att nä hörru ni, vuxna människor som slår barn kan jag inte va vän med – Good riddance tur vi flyttar!!! Den 28e redan?!?! hinner vi ses?!

   • Vi åker upp till red feather lakes på tisdag den 20e är där till åtminstone söndag kväll ( Vi har Nala från söndag kväll ❤ ) Hur ser ditt schema ut?

 2. Min halvbror och hans fru agade/agar barnen. Dom är från USA och sist dom var här och hälsade på så uppstod det en situation där deras barn var, enligt dom då, olydiga (ville inte gå och sova) och jag såg hur dom nöp barnen hårt och höll fast. Och alltså… att se barnens min gå från glad till rädd/ledsen/ i smärta på fem sekunder och dessutom göra det framför oss andra som var där är inget jag tolererar. När dom skulle hem tog jag min bror åt sidan och sa något i stil med att det där gör du inte om när ni är här på besök och om det händer igen är dom inte välkomna hit längre, det är en kränkning mot deras barn och mina barn blir rädda. Stämningen blev ganska obekväm efter det men nej, det är fan noll tolerans.

  • applåder till dig.. mar skit över att jag inte sa något. Samtidigt ar det lagligt här, de har RATT till det.

 3. Uhh hur gjorde du när den situationen med aga hände? Ska man bara sitta och titta på? Hur förklarar man för sina egna barn? Man kan väl inte heller starta en diskussion med sina vänner framför ungarna? Instinktivt vill man väl också skydda deras egna barn… Har du haft diskussionen med KC tidigare? Minns att mitt ex som också var amerikanare tyckte aga var helt normalt, nyttigt och nödvändigt 🙁 🙁

  • Jag gjorde inget alls… alltså jag blev precis den jag inte ville vara. Gjorde alla fel. Jag vet ju att jag tycker att det är fel och det har jag sagt till dem, men de har ju laglig rätt att aga sitt barn.. jag vet inte.. vad skulle du ha gjort?

 4. Fy vad hemskt med aga, hade inte heller klarat av att se det, det hade känts så fel!! Känns som det lätt är en “delare” med kompisar hur man väljer att uppfostra sina barn..

  Häftigt med sömnkonsult, berätta gärna mer 🙂

  Och lycka till med flygturen 🙂

  • Tror också det, jag känner inte för att träffa dessa vänner igen… och ja! Ska beratta mer!

 5. Sömnkonsult is the shit! Vi har ju sömnkurser här i Tyskland och de är så bra. Ger så klart inte resultat på en gång men jag tror verkligen på det där!

  Nils har börjat ta oss i handen och dra oss in till sängen när han vill sova, my good! Love it!

 6. Åh! Du kanske kan få en dag för dig själv, eller två, när ni väl har landat på det nya stället och kommit i ordning lite när du kan lyssna på din ljudbok? Kan du lyssna på den när du är ute och barnvagnspromenerar med Theo? Jag fattar vad du menar dock, att det inte bara är ljudboken i sig du vill komma åt. Det är vidderna också, och tankarna. Och lugnet. Bara vara. Själv!

  Nu är det sommar i Sverige. Även i Norrland. Som du vet. Och jag går ut en gång per kväll nästan och promenerar och är själv. Det är superskönt. Får du möjlighet till någon sådan tid någon gång? När Casey kan ta barnen och du kan få ta igen dig?

  Vad säger sömnkonsulten? Vad är det för människa? Läkare? Psykolog? Hittepå? Känns hen vettig?

  På BVC sa sköterskan “sömn föder sömn” och menade att man ska låta spädbarn sova så mycket de vill. Nu är ju inte WK något spädbarn men ja… Jag vet inte. Kom bara att tänka på det.

  Heja er med flytten! Lycka till! Och du: gör er av med sånt ni inte använder, innan ni packar ner det! 🙂

  • Hon känns urvettig, är soctant och teraput innan så inte bara någon som ville snacka sömn utan mer ett helt utvecklat koncept för en familjs välmående.

Write A Comment