Vi flyttar långt.. det är typ som att flytta ifrån Sthlm till mitten av Italien distans vis.
Jag tänker lite hur många gånger i livet man flyttar så långt? När jag var ung-ish så flyttade jag till Shanghai, bodde där i två år men  jag visste ju alltid att det inte var för alltid så det kändes aldrig så långt eller definitivt. Att flytta till USA kändes längre… först flyttade jag till Georgia, sen till Alabama och sen till Colorado.. nu flyttar vi med en hel familj till Georgia igen och jag tänker att det kanske är sista flytten? Hur många gånger kan man dra loss alla rötter och flytta? Många såklart men jag vet inte om jag vill? Samtidigt vet jag verkligen inte om jag vill leva resten av mitt liv i GA.. och att begravas där? Neeeej!

I går packade vi, trettiosju lådor. typ häften? Fy faaaan vad mycket saker man har. Vill sälja/donera allt. Vi organiserade allt efter person och rum och det blev så uppenbart vad man har för mycket av. Barnkläder och outdoor kläder. Sååå mycket barnkläder. Såå mycket vinterjackor. Vad ska vi göra med dem i GA? känns helt onödiga. Kanske borde sälja? Har för övrigt grym ångest att vi har anlitat en flyttfirma.. flyttfirmor känns shady och man är så beroende av dem. Har hört många skräckhistorier om hur de vid leveras begär mycket mer betalt än överenskommet och att de håller hela ens bohag i gisslan om man inte betalar? Hoppas det är skrönor.

Vi har hyrt ett hus i Roswell GA, det är där vi vill köpa hus så småning om. Alla väggar i huset vi hyr är bajsbruna.

 

13 Comments

 1. Det bästa flyttmottot är: Packa inte ner något som du inte vill packa upp igen i ditt nya hem.

  Lycka till!

 2. SÄLJ ALLT!! Alltså det är en sån befrielse! Såld i princip alla mina möbler och gav bort mer än hälften av min garderob när jag flyttade från Malmö till Stockholm, och när jag väl installerat mig i min lägga sorterade jag bort hälften igen! Vi släpar på så mycket skrot som vi inte behöver. Använde flyttfirma här och det var GULD, vill aldrig mer bära själv. Summa: SÄLJ, DONERA, GE BORT om du har minsta tvekan. Mest troligt kommer du aldrig använda det igen och varför BETALA för att folk ska flytta skrot åt dig? Ingen anledning.

 3. Fattar alla de där tankarna men jag tror det nästan alltid känns galet att tänka att en flytt är “för alltid”. Men roswell, coolt, är det samma roswell som i tv-serien jag älskade på mellan- eller högstadiet? Den där izzie från greys anatomy är med? Mkt bra! Samt såg ut som en idyllisk plats 🙂

 4. Vi har flyttat fem gånger över Atlanten. Från Sverige till Brasilien. Till Tjeckien. Till USA. Till Spanien. Tillbaka till USA. Efter några flyttar känns det inte så svårt längre, faktiskt nästan kul. Kanske blir vi kvar här i Connecticut, kanske inte. Nu med ett barn snart i college – i september! – och en junior i high school får vi se vad vi hittar på. Det finns bara möjligheter.

 5. Haha, stor igenkänning! Jag har flyttat min beskärda del mellan länder och kontinenter (dock aldrig med flyttfirma, men frekvent nyttjande av besökande vänner som packåsnor och en aldrig sinande förvåning över hur många kilo jag personligen kan få med mig på ett flygplan). Då jag flyttade tillbaka till Sverige igen kände jag “fy faaaaaaan aldrig mer, my lord vad mycket val som kommer med en flytt”, samtidigt som tanken av att this is it, for the REST of your life innebär ren och skär..*panikångest*. Nu har jag landat i tanken att eventuellt är det här huset jag kommer bli gammal i, men det exkluderar inte några år (eller flera år…) här och där någon annanstans.

 6. Jag trooor inte man behöver ha panik över att saker ska bli slutgiltiga och för alltid, det brukar vara svårt nog att få livet att följa ett utstakat spår som det är. Ni kanske flyttar till Sverige när ni blir gamla och barnen tvåspråkiga 30-nåntingare! (ok inte meningen att ge dig livskris nu tänkte det som en snäll sak)

  Angående flyttfirmorna är det tyvärr inte en urban legend. Det finns en helt vansinnig västsverige som byter namn en gång i månaden ungefär och däremellan gisslantar folks möbler och hotar dem med stryk alternativt dumpar alla grejer i regnet på någon skitig industritomt om de inte betalar tiotusentals kronor mer än överenskommet. :)))) SVT:s konsumentprogram Plus gjorde ett avsnitt om dem för typ ett år sedan.

 7. Åh Roswell är ju toppen! Vi bodde i Sandy springs alldeles i närheten men roswell är ju så gulligt! Och det kryllar med super braiga svenskar också i närheten! Lycka Till!

   • Roswells lilla ‘strip’ är ju jätte mysigt, lite litet kanske men superbra restauranger och det bästa lilla franska kaffe stället. Men ni har säkert varit där innan? Sen har man råd med ett hus med gångavstånd till det så är det ju prima. Vi fick ju åka bil dit men det funkar ju. Swea kvinnorna finns ju där och genom dom kan du säkert träffa en del. Men The Swedish American Chambers of commerce (stavning….eh?) i Atlanta ordnar en massa kul, midsommar firande, nationaldag osv. Dom har en även en lucia gala varje år, väldigt fancy men traditionell mat och lucia tåg av min vän Mia. Skit trevligt. Så det kommer bli braaa! Jag har en vän, Hanna, som jag tror du skulle passa ihop med. Öh, jag känner ju inte dig, men du fattar. Hon har tre barn, bor ioförsig in The middle of nowhere i en liten stuga (som inuti ser ut som ett svenskt paradis typ) men dom gillar att “hika” och är outdoorsy och ungarna pratar svenska. Du vill säkert komma lite till ro innan du måste socialisera dig, men jag kan alltid sträcka ut en hand till dom coola du vet. 😉 Du springer säkert på dom på nått event också 🙂 Och Swedish school finns ju också! För dina barn, på söndagar tror jag. Min dotter var för liten innan vi flyttade. Dom är så söta varje år på luciafirandet på julmarknaden. Oj, blev ett långt email.. men blev ju lite excited när jag tänker på Atlanta och alla Goa människor! Kram!

 8. Lycka till med packning och flytt! Visst har de flesta för mycket prylar… bra att rensa ut vid flytt och få bättre ordning till nästa ställe. Och det är mycket man inte behöver. Verkligen.
  Roligt att läsa om ditt/ert liv i USA som för mig som svensk känns så främmande i mångt och mycket.
  Så fina och härliga barn ni har och du verkar vara en så fantastisk mamma med hjärtat på rätta stället!!!
  Kram!

Write A Comment