Ojoj.. så huset hamnade på marknaden och redan efter ett par timmar hade vi ett cash offer på över utgångspriset. I USA så går det till så att de som lägger bud på huset ofta gör det med bara timmar fönster, så som säljare kan man inte säga att vi tittar på alla bud den och den dagen utan istället är det köparna som säger att mitt bud går ut om x antal timmar. I vårt fall var de flesta buden bara 4 timmar innan expired. Det gör att man som säljare är liter nervös, även om man har the upperhand eftersom det är en sellers market.

Vi fick iallafall ett bidding war mellan en äldre dam som ville ha vårt hus som ett second home i Denver, det var hon som erbjöd cash offer (vilket är lockande eftersom då vet man att de inte kommer nekas något lån etc.. vi förlorade massa hus till sabla cash offers när vi försökte köpa 2014) och ett ungt par som letade efter ett hus att starta sin familj i. Både KC och jag kände att det skulle kännas så mycket bättre att sälja huset till paret istället för damen bara för att vi vet hur himla svårt det är att hitta hus i Platt Park när man, precis som vi blev en massa gånger, budar mot cash offers.  Så är det lite emotionellt, vi köpte detta hus av ett par som fick sitt första barn  i detta hus, vi tog hem våra nyfödingar hit och det känns liksom som det här huset är lite menat som en familj som får barn typ. Löjligt kanske men vi vill gärna se barn här än att det står tomt för att någon har det som sitt second home. Anledningen till att vi vet detta om våra köpare är att det är vanligt i USA att skriva love letters till säljarna. ..(ok lite jobbigt att läsa de där tipsen om hur man skriver ett love letter för det var preciiiis så de skrev.. damnit.)

Efter ungefär 6 timmars budande så blev både KC och jag nervösa att någon av dem skulle dra sig ut så vår mäklare hörde av sig till paret och sa att om de kunde matcha det nuvarande cash budet så skulle vi ta deras bud utan att ge damen en chans att höja sitt bud, och de gjorde dem! Så vi signade kontraktet lördags morgon via KCs telefon när vi var på Denver Zoo. Vi ställde in säkert 10 andra showings av huset och det kändes sååå skönt att slippa visa huset mer. I USA värderas huset efter att det är under contract och det som är bra med detta par är att de sa att om huset värderas för mindre än vad de köpt de för (hoppas inte!) så kommer de täcka den kostaden med cash, det kan ju bli ett problem annars för att banken inte vill låna ut mer pengar än vad huset är värt. Plus att de inte ville ha någon inspektion av huset för andra saker än typ grunden, vatten läckage etc. Vi hade ett par vänner som sålde sitt hus nyligen och de förlorade massa pengar under inspektionen för att köparna klagade på detaljer som typ avskavd färg etc. Så skönt att slippa det!

Vi är jätteglada att vi sålde huset till några som känns bra, att vi tjänade så pass mycket pengar på huset att vi kan lägga en bra handpenning på ett hus i GA och att det gick så snabbt. Vi flyttar den 30 Juni… ekkk.

11 Comments

 1. GRATTIS!! Så skönt att det gick så fort och att ni fick sålt till någon som kändes bra i hjärtat. När man köper här i SF är det ingen budrunda utan alla bara lägger sitt högsta bud och skriver “Love letter” och så väljer säljaren utifrån det. Skitsvårt att veta vad man ska lägga i och med att man inte vet hur många andra som lägger bud och vad dem lägger. Dessutom finns det alldeles för mycket cash här i Silicon Valley. Lycka till med GA flytten. Kram. <3

 2. GRATTIS!!! Vad härligt att det gick snabbt och att ni fick mer än ni la ut det för! Kommer ni få mer för pengarna i GA, eller hur ser marknaden ut? Kram!

 3. Intressant att få inblick i hur det funkar hos er! Man kan ju även i Sverige välja vem man säljer till och behöver inte ta den med högst bud men har aldrig hört att någon här skriver brev till säljaren.
  I alla fall skönt att det gick fort och ni fick vad ni ville ha! Grattis!

 4. Heja er! Det kommer bli SUPER tror jag. Och det är så spännande att följa.

  Men cheeesus vad amerikanska amerikanare är alltså :D. Om ni förstår hur jag menar? Det där brevet är SÅ over the top och jag bar ser framför mig alla amerikanare jag stött på när jag rest – så artiga och trevliga (de flesta) men så otroligt amerikanska. Det känns liksom på nåt vis inte så himla genuint utan mer som att alla är drillade i att vara så trevliga och sympatico liksom? Lite tillgjort på nåt vis.

  Urintressant att få höra om hur det går till att sälja och köpa i USA för övrigt :).

  • HAHAHAHAHAHAHAHAHAH guud ja!! Att jag inte ens tänkte på det förren du sa det!

  • Jag har bott i USA större av mitt vuxna liv (även fått please-pick-me-brev när vi sålde) och till och med jag kände mig halvt spyfärdig av det här brevet. Hahahaha!!
   Smööööör!!

 5. Man gör något liknande här med brev/information och sedan väljer man. Jag tror att det, tillsammans med lite andra faktorer, ändå gör att bostadsmarknaden är mer human än i Sverige och det är jag sjukt tacksam för.

 6. Grattis till försäljningen! Vi har nyligen gått igenom samma sak och det är väldigt emotionellt. Jag var väldigt emot att flytta ifrån Texas, men Kens jobberbjudande var för bra för att tacka nej till.

 7. Huuuu vad hemskt! Men det är hemskt med budgivning i Sverige också om det är till någon tröst (hmmm det är det nog inte när jag tänker efter). Men 30 juni är SÅSNART?! Så snart flyttar inte ens jag och vi skrev på kontrakt för fyra månader sedan.

 8. Britt-Marie Reply

  Amerikanare är konstiga. Brev från köpare för att skapa en känslomässig relation….Så intressant att marknaden för bostadsaffärer är så himla olika. Svårt att säga vad som är bäst, men olika är det verkligen. Stort grattis till spännande beslut.

Write A Comment