Print Friendly, PDF & Email

Så, lite mer tid nu. kanske 5 sekunder? Gaahh.

Vi började muttra om hur bra det skulle vara att bo nära familj i och med att vi fick WK.. men vi kände aldrig att det var tillräckligt.. sen när vi fick veta att vi hade ännu ett kiddo på G så började jag få en lite ångest över att våra barn kommer växa upp utan släkt, att de inte har kusiner, mor eller farföräldrar inom rimlig distans, etc etc.. Min mormor är min person. Den relationen vi hade när jag var barn var livsviktig, och den relationen vi har nu är min finaste jag har och tanken på att vi tar bort ett sådan eventuell band ifrån våra kiddos ifrån BÅDA våra släkter är helt outhärdligt.

Samtidigt är KC inte urnöjd på sitt jobb (milt sagt.. host host) och han jobbar heeela tiden. Vi har inte den work life balance vi vill ha i Colorado och vi tror båda att det kan bli svårt att nå den här, även på en annan firma.. KCs pappa är advokat och har sin egen firma i GA och han har erbjudit KC en chans att arbeta med honom och samtidigt låta KC öppna upp sin egna “avdelning”.. Casey har alltid velat haft sin egna företag och nu är det alltså möjligt men utan kostnaden av att starta upp ifrån grunden och det är liite ett för bra offer för att tacka nej till.

Så bör det väl tilläggas att det är svårt att vara ensam, vi har en tribe här men vänner som vi ser som familj.. men det är påfrestande. För mig, för KC och för oss som familj och par. I bland känns det som om vi arbetar så hårt på varsitt håll med allt som behöver göras att vi inte ens hinner se eller tala med varandra och det går lite ihop med levnadsstandarden.. vi vill MER och vi tycker fortfarande så pass mycket om varandra att vi vill vara med varandra. Vi har båda sagt att vi inte vill flytta ifrån Colorado av egoistiska skäl, men vi tror båda att vi behöver göra det för familjens skull..

Jag älskar Colorado. Det var här USA blev mitt hem och det var här jag träffade människor som blev min amerikanska familj. Naturen är oslagbar, människorna är glada och genuina, det är här jag födde mina barn och det är här jag och Casey byggde vårt liv.. Jag hatar nog flytten egentligen, jag tycker att GA är en rätt läskig stat med mycket våld och segration, det är vidrig trafik och folk röstar på Trump, jag kommer få börja om att inte ha vänner och att vara jobbig typ. Men en del av mig kan Colorado nu.. jag blir lite rastlös av att vara på samma ställe för länge (det är min förbannelse för samtidigt så letar jag alltid efter en känsla som får mig att känna mig hemma). Men iallafall, jag kan Colorado nu och är lite redo för ett nytt äventyr.. ett nytt kapitel och en ny scen. Foto ifrån Alabama 2010.. hee heee.. back to the south we goooo.

12 Comments

 1. Lycka till! Jag jobbade på summercamp i Clayton Georgia. Det är väl de trakterna Casey kommer ifrån? Det blir säkert jättebra, om man har en ordnad situation som ni har? Och så får ni väl ett lite varmare klimat och det är väl ett plus?

 2. Åh! Vi är precis uppe i samma process. Vi bor i Umeå med släkten i Göteborg och södra Spanien. Vi (mest jag) har processat detta i flera år. Ska vi bo kvar eller flytta? Nu har vi fått barn och kanske flyttar vi till Göteborg inom typ ett år. Då får vi nära till min familj och närmre till min mans. Det kan vara värt att testa i alla fall. Jag känner lite som du: jag kan Umeå nu. Jag tycker om Umeå och trivs bra, vi har allt här förutom familjen och en lite mer lagom stor lägenhet, men det känns ändå som om det snart är dags att dra vidare. Hemåt. Vi får se. Jag har skrivit om det flera gånger på min blogg… Det är skönt att skriva ner tankarna och formulera dem på det viset. Lycka till!

 3. Spännande att läsa , vi är i lite liknande situation , vi bor nu i Norden nära min familj men kommer flytta till USA så småningom , svärmor har meddelar att när dom bli pensionärer kommer se flytta down south , där hon är uppväxt. Inte området jag själv skulle välja men samtidigt vill vi ju inte bo flera delstater i från hans familj om vi ju en gång ska flytta för att vara närmare dem

 4. Min familj bor lååångt borta, och mina svärföräldrar väldigt nära, och sedan vi fick vår dotter känns det skönt att ha dem nära. Får all hjälp vi behöver, egentid om vi vill och allt blir lite lättare. Vår dotter är väldigt fäst vid sin farmor, hoppas de får en så fin relation som du har med din mormor 🙂

  Lycka till med flytten, det kommer gå bra!

 5. Vad kul! Ett nytt kapitel och ni ska få så mycket hjälp och tid för varandra. Våra familjer är respektive i Polen och Nya Zealand, och vi bor i USA. Det är tufft och vår Amelia har ingen här utom oss, Vill stanna lite längre till och slutligen flytta tillbaka till Sverige men maken älskar USA…

 6. Det låter som ett helt riktigt beslut för er! Jag tänker alltid på hur mycket bättre det verkar funka för barnfamiljer i USA när de har mer familj att luta sig mot. Så grattis och lycka till med husförsäljningen! Det borde gå som på räls. Vi säljer ju i Greeley – det tog 48 timmar så hade vi tre anbud – har säkert gått lika rasande fort för er! Och Georgia kanske inte är en favorit men Atlanta tror jag är okej – jag har svensk-finska kollegor där som verkar trivas bra.
  Kram

 7. Ingen katt Reply

  Hurra! Det kommer bli asbra. När jag fick barn bodde jag 70 mil från min egen släkt. Då var det extra mycket värt att ha min mans familj nära. Det blir ett särskilt band.

 8. Låter som en fantastisk möjlighet. Ni får åka på semester istället till de underbara ställena. Det kommer bli mycket bra skall du se.

 9. Men hallå HUR spännande ändå? Och skönt med familj! Platser kommer alltid finnas kvar. Fick intala mig det SÅ MYCKET när vi var tvungna att lämna LA och flytta hem till mamma och pappa (är ju såklart så tacksam att vi kunde göra det och slippa strul med lägenhetsjakt i Sverige när vi bodde i USA, men det är aldrig kul att flytta hemifrån och sen hem igen? När man är gift? Alltså åh). Är också så tacksam att jag fick det där året med mormor innan hon gick bort. Everything happens for a reason! Pepp pepp pepp och tänk att det inte behöver vara permanent om ni inte vill det! 🙂

 10. Meeeen så spännande1 TACK för att jag får följa med på allt det här genm din blogg! Den är fantastisk. Det låter ju som precis rätt beslut att flytta. och skulle det inte funka av någon anledning… Tja, Colorado finns ju kvar. Men närheten till familj är jätteviktig. Det är svårt att få en nära relation mellan barnen och släktingarna annars, om man bor långt ifrån varandra. Det tycker jag är himla tråkigt med vårt barn. Hon får ingen relation till sin svenska släkt. Den spanska har hon mer kontakt med.

 11. Såå himla spännande det kommer bli att följa! Och alla flyttar för ju sina negativa och positiva aspekter med sig, gäller bara att fokusera på varför man valde det och hålla fast vid tron att man tog det bästa beslutet när det känns tufft (or so I keep tellin myself.. :)). Det kommer bli toppen!

Write A Comment