Jaha.. tvingade som sagt min BM att kolla om jag var öppen och hennes döm löd “fingertip maybe”.. faaen. Men det är A-OK. Nästa vecka kommer jag dra igång allt en växel högre. Jag får frågan varför jag försöker få det här att starta av sig själv när jag har ett schemalagt kejsarsnitt.. det är för att jag är en (gissande) beliver att det är bra för mig med post partum, amning etc att få hormonerna som man får ifrån en födsel, även om den “avbryts” med ett kejsarsnitt.. och speciellt för barnet! Babyn mår bra at stresspåslaget, hormonerna etc, att de känner att nu händer det! i Stället för att bara ligga och sova och VIPS så är man inte längre i en mysig varm livmoder. Aja, som sagt, jag har ingen utbildning, jag gissar.

WK är hemma sjuk idag och fick följa med till min app, så himla mysigt att få vara med honom när han är lite loj och trött. Sist jag sa det så slutade det med att han fick en fever seizure så jag passar mig, but still.

7 Comments

 1. Har de starkt avrått från vaginal födsel eller går det att avboka snittet? Du hade väl en väldigt utdragen förlossning och visst låg han även vidöppet? Har du inte någon känd bäckenträngsel så borde det ju ändå gå att föda vaginalt tycker man. Det är ju inte så ovanligt med utdragen förlossning hos förstagångsföderskor. Hade själv en liknande historia. Dock är jag ju inte gynekolog utan annan typ av läkare 🙂 så jag spånar lite här bara!! Det känns bara så synd att du inte ska få föda vaginalt om du vill! Ja, avråder dom å det starkaste så är det klart att snitt är ett bättre alternativ. Hade dom konstaterat bäckenträngsel hos dig eller hur var det?
  Om dom tycker att det nog kan gå jättebra med vaginal födsel så kan man ju alltid inleda så och sen konvertera till snitt om det verkar dra ut på tiden. Okej, mkt babbel här från min sida, men blev bara lite medicinskt intresserad!

  • Aha, du ville inleda med värkar men sen fortsätta med snittet! Hade inte läst det, sorry :).
   Hoppas det sätter igång snart hur som helst!

 2. Låter inte alls så tokigt det där. När jag fick mitt planerade snitt hade min förlossning inte alls kommit igång, 0 sammandragningar etc. Och fastän jag älskar min dotter, så kan jag nog säga att de där hormonerna hade kommit till pass, för fick aldrig den där hormonruschen som folk talar om vid normala förlossningar. Grät inte då jag såg henne, och allt kändes nog bara lite konstigt. Har liksom lärt mig att älska min dotter, det kom inte riktigt automatiskt.

 3. Nu hoppas jag ju att det går som du vill, att förlossningen sätter igång före ditt snitt. Men OM den nu inte skulle göra det och du fortfarande har bebben inne i magen ett par dagar innan due date så är mitt tips att börja handmjölka bröstmjölk.
  Jag gjorde det innan mitt planerade snitt, och ja – man känner sig lite som en ko när man sitter där och klämmer ut råmjölk. Men jisses vilka sammandragningar det satte igång (tips, tips 😉 ), och för min bebis som behövde tillmatas direkt efter förlossningen så var det guld att få min råmjölk istället för ersättning. Plus att amningen kom igång med ett kick.
  Lycka till nu! Kram ❤️

 4. Har läst din blogg i några månader nu och inser att jag aldrig kommer få tiden att sätta mig ner och kommentera till varje inlägg, (trots att jag gärna skulle vilja) men du ska veta att jag LEVER för den här bloggen! Så mycket igenkänning på alla plan, allt från graviditeten, USA, skolmaten här, div bitterhet etc etc i all oändlighet, så bara tack tack tack för att du skriver, det blir som en ventil i vardagen för mig <3

Write A Comment