ÄR PÅ GGGGGG!!! ÄNTLIGEN! Här är projekt nr 1 och det tog ju 12 dagar till, jisses.

Evening primrose oil, hallonbladste, kom precis hem ifrån ett chiropractorbesök med en massa ankelknäckningar  (…och nacken, ryggen och höfterna, lite obehagligt så här när man är urgravid). Men NU JÄKLAR!! Känner ni peppen?! Det gör jaaaaaag!

Lyssnade på Vattnet Går podden med Anitha Schulman och hon berättade att hon satte igång sig själv med laxeringsmedel.. väntar med det tills jag blir riktigt desperat. I morgon är det midwife besök och jag ska böna och beeeee om en hinnsvepningen. En lite poke iallafall…. vad äckligt det lät?

Som alltid.. har ni tips? Send them my way!

ps.. den där giraffen har fortfarande inte fött sin unge.. men har ni sett det sjukaste i hela djurvärlden? Hur kangaroos föds och lever?

27 Comments

 1. Pingback: Förlossningsberättelsen del 1 - Linnéa i USA

  • Jo det ar det fortfarande, men jag vill garna borja fodseln naturligt och sen ha KS. Tror det ar viktigt med de hormoner, stresspaslag etc for bade mamma och bebis som man gar miste om genom att bara ga in och opereras.

   • Aha jag förstår – hängde inte alls med. Hör i Sverige är ju planerade snitt i V.39 utan att förlossningen har startat (är tanken iaf). Har gjort två planerade å har knappt haft en förvärk…
    Syrran som är barnmorska brukar säga att man ska äta ngt som sätter igång tarmrörelserna ordentligt för att ev kunna starta värkarbetet…
    Lycka till!

    Ville också säga att du har en verkligt bra blogg!

 2. Min svärmor, som är massör, brukar tipsa om att massera ungefär två fingrars bredd ovanför den där knölen på insidan av benet precis ovanför fotleden. Där bör du hitta en öm punkt. Den är också bra vid mensvärk. OBS! Får inte masseras förrän man så gott som är färdig gången.
  Vet inte om det funkar men när hon masserade mig där kvällen innan vår yngste föddes gick det fort sedan; från vattenavgång och första värk tills han var född tog 1 timme och 12 minuter!

 3. Jag fick magsjuka/matgförgiftning med tvåan (sedan vet man ju egentligen inte om de hade startat ändå) men rekommenderar inte det….

  Lycka till! Snart kommer bebisen, inte länge kvar!

 4. Min satte igång 1 månad för tidigt med lactulos o katrinplommonpure Så ja…det verkar Funka. Gick från vattenavgång till värkar var tredje minut på typ…10 min. Hade planerat snitt men det fick hastigt omplaneras och ut kom en liten tjej.

 5. För mig hjälpte det i alla fall inte att, 9 dagar över tiden, halka på en isfläck och få en MAJOR värk. Stapplade efter min kompis och bara *hoppashoppashoppas*. Men nej. Haha. Vad gör man! Provade det mesta i icke-medicinsk väg, men efter 9 mån och 10 dagar kom han äntligen ut. Bebis nr 2 kom dock ut endast 4 timmar efter satt dag!

   • Ouff, nä, landade inte på magen (skulle jag kanske ha förtydligat)..! Men halkade till som bara den (läs Bambi på hal is) och HUGG som ett knivhugg i magen typ. Hoppas allt får dra igång av sig självt inom kort nu. All lycka till!!

 6. Ska inte ananas vara bra? Det har några enzymer eller vad det nu är som ska vara värkstimulerande.

  Och så klassikern sex, såklart!

 7. En liten undran bara – skulle du inte få snitt? Varför sätta igång det då tänker jag? Är det inte bättre att slippa värkar och bara dyka upp när det är dags? Eller är du så trött på att vara gravid att du gör vad som helst? Lycka till, snart är ni fyra!!!

  • Hej! Du har rätt, men jag vill helst gå in naturligt i födseln, har för mig att det är bättre för post partum, ammning, blödning för mamman och för andningen för barnet.. så jag skulle gärna ha några värkar och sen få mitt KS i stället för att gå in och opereras utan att kroppen och bebis är redo.

 8. Gravidmassage! Ett dygn efter jag fått det startade förlossningen 🙂 och då var det två veckor förtidigt..

Write A Comment