Vi har börjat med en ny tradition iom att WK fyllde två. Innan middagen på söndagar så kör vi “saying thanks”. Det är inte en bordsbön utan vi går runt bordet och säger vad vi är tacksamma för den här veckan och vad vi ser fram emot i kommande vecka. Förra veckan var WK tacksam för sin napp, denna veckan var han tacksam för vatten… han kaaaaan vara för ung för det här men vi gillar det. Det känns lite som ett bra avslut på veckan och som en bra start på den kommande. Om inget annat är det en rätt skön paus att reflektera att vi har mycket att vara tacksamma över, mat på bordet tillexempel.

Har ni någon tradition hos er? Mina andra “traditioner” består bara av att vika tvätt och tvätta håret.

17 Comments

 1. Pingback: En semester senare - Linnéa i USA

 2. Vilken fin tradition!

  Vi har svenne-banantraditionen tacos och fredagsmys med film på fredagar 🙂

 3. Friday night movie med alla barn.
  Söndags middag med hela familjen
  Taco Tuesday, inte mitt val
  Two good things that happened that day and one thing you want to do differently

 4. Vi äter alltid middag tillsammans de dagar vi är hemma, ALLTID. Även när vi jobbar 18 h/dygn och bara slevar i oss rester på fem minuter, även när deadlines stressar en och man bara vill gråta. Middagen börjar helt enkelt inte förrän båda är där.

 5. Melodikrysset på lördagar och sunday Love songs på söndagar. Älskar sunday Love songs, bara “klassiska” kärleks ballader och kärlekshälsningar från par som varit tillsammans i typ 70 år. Så borde alla dagar starta, på BBC radiooooo 2

 6. Först tänkte jag att fan vad vi är tradtionslösa. Men sen kom jag på! Varje middag tänder vi ljus ( den mörka säsongen ) och så frågar vi varandra hur dagen varit. Barnen tjattrar/gastar/härjar mest men dom hör iaf oss fråga varandra, och vi får berätta om våra dagar för öron som lyssnar. Bra tradition ju!

 7. När han blir lite äldre kan ni köra “dagens bästa, dagens sämsta.” Den kör vi med, fast inte en viss dag, utan när vi känner för det. Oftast är det barnen som vill. Alla säger vad som varit bäst och sämst med sin dag. 🙂

 8. Åh sicken mysig tradition! Den måste jag stjäla och börja med så snart hon blir lite äldre!

  Om vi har några traditioner vet jag inte.. vi har massa rutiner, men traditioner vet jag inte. Eller jo kanske den här räknas, varje gång I vaknar i en säng (alltså att hon inte sovit i selen på min rygg) och det är morgon eller dag (no way att jag gör det på natten) så skrålar jag “IT IS A BEAUTIFUL DAY, IT IS A BEAUTIFUL BEAUTIFUL BEAUTIFUL DAY”. Det får henne alltid att skina upp som en sol, även om det inte alls är en vacker dag.

 9. Vad fint det låter ! vill jag gärna börja med när vår plutt blir äldre! Alltid nyttigt att stanna upp ibland och känna tacksamhet, över stort och smått. Min man är också kristen och väldigt troende så han skulle definitivt nappa på idén .. 🙂

 10. Här har vi som tradition att alla barn går och lägger sig / är på sina rum från kl 20.00 på söndagar och då ser vi vuxna på serier och äter godis 😉 Kanske inte var den typen av tradition du menad!

 11. Jag kör (nästan varje kväll) 3 bra och en dålig sak med dagen (kör med barnen när jag nattar) då har vi en lugn stund och de kan få tillfälle att säga om nåt varit dåligt på fsk/skola. Samt att vi kan reflektera över tex om vi bråkat på kvällen. Sen får vi också prata om allt bra (mer bra än dåligt).

  Funkar bra!

Write A Comment