Jag blev gravid och viiiips så fick jag ett oresonligt behov av att vilja.. “ha revansh” Så om ni är allergiska mot att kroppar och sånt så kan ni skippa denna post för det är bara yta yta yta konsumtion konsumtion konsumtion. Men jag gick ifrån att vara helt fine med min kropp och mitt utseende till att verkligen känna att jag vill ta hand om mig själv. Jag vill träna, jag vill äta nyttigt, jag vill gå på ansiktsbehandlingar – ALLT! Och som preggo är det rätt mycket av det där jag inte får göra (läs fräta ansiktet av mig i peelings) eller orkar göra (läs äta nyttigt). Så allt ligger liksom i framtiden. Men iallafall, det började om att jag lyssnade på Kakan Hermanssons podd, och tyckte den var sååååå ointressant i början eftersom de pratade om hudvård, men det var värt att pina sig igenom det eftersom jag fick höra Kakan prata om massa annat (podden är egentligen inte alls så himla skönhetsfokuserad). Kakan pratade lite om att vara röd i huden etc och det är jag ofta, och har torr hur, rynkig som FAN. Så jag började att faktiskt lyssna när de pratade om produkter och vips så vad jag hooked. Avsnittet som fick mig att bli intresserad var detta. Tips verkligen!

So, jag köpte Rosaliac AR Face Serum Intense ifrån La Roche-Posay och är så imponerad hur mycket det lugnar det röda i mitt ansikte. Också inspirerad av det avsnittet så köpte jag min första flaska Bioderma Micellar Water och det var ännu mer en WOW upplevelse. Jag kände hur ansiktet blev RENT även när jag trodde att jag hade tvättat det ordentligt. Med de här två produkterna som båda gjorde en sådan skillnad blev jag helt hooked.

Lite bakgrunds historia, förra året använde jag endast ekologisk hudvård. Det fungerade fint och jag var nöjd, köpte mina produkter ifrån French Girl Organics och Yoshimomo, båda gör urfina produkter men Yoshimomo är överlägset mer lyxiga. Bara förpackningen och hur de levereras är to die for. Men tyvärr gjorde de inga miraaaakel för min hud. Så det var lätt att överge efter att jag provade de två produkterna nämnda ovan.

Sen hörde jag podcasten med Kakan och Camilla Söderlund och gick med i facebook gruppen Beauty and Bullshit vilket är en så HIMLA fin grupp, så kroppspositiv, så peppande, så lärorik och bara GRYM. Där fick jag massa mer info om bra produkter och vips har hela min hudvårds rutin ändrats.

Nu har jag avancerat lite tack vare min vän Julia, som alltid varit en beauty expert. Hon tipsade om podden STYLEBY Beautypodd som är mycket mer beauty fokuserad än Kakans, och sen tipsade hon även om bloggen som skrivs av Caroline Hirons och också är såå bra. Älskar språket och tipsen.

Beauty myth: ‘Your skin repairs itself at night’ is the biggest old wives tale out there about beauty. It’s nonsense. And please don’t get me started on ‘your skin sleeps at night’. No. YOU sleep at night. Your skin sleeps when you’re dead.

Vem kan inte älska hur hon skriver? VEM!?

Anyway.. Min “rutin” ser ut så här nu:

 • Först tvättar jag ansiktet med Rhonda Allison Foaming Peptide Cleanser. Den är fin, men nästa gång ska jag köpa en non foaming cleanser eftersom allt foaming gör mig torr i ansiktet.
 • Sen använder jag Bioderma Micellar Water och blir förfärad varje gång hur mycket skit det är kvar efter att ha tvättat ansiktet. Lärde mig nyligen att man kan börja med Micellar Water och sen tvätta. Förvirrad!
 • Sanitas Hydrating Toner känner varken av eller till på denna, men eftersom den heter hydrating så känns det bra i magen. /Torr 4-ever.
 • Sen kör jag på May Coop Raw Sauce. Varför? Jag vet inte? Det luktar gott och en nisse på Sephora sa att den gör att serum kan tränga ner ännu djupare tack vare denna. SÅLD!
 • Sen serum då, jag gör en cocktail av dem! En droppe här, en droppe där, mix mix mix och sen på med allt i ansiktet. Just nu kör jag på Rosaliac AR Face Serum Intense ifrån La Roche-Posay och en droppe Hydra Complex Serum ifrån Rhonda Allison, den är fin! Går in i ansiktet bra och lämnar en inte flottig, men jag kommer nog inte köpa en ny när denna är slut. Behöver liksom lite MER känns det som. Här kan jag även blanda in någon droppe C-vitamin serum om jag kommer ihåg det.
 • Sen är det dags för moisturizing och jag kör med NeoStrata Ultra Moisturizing Face Cream, den är toppen! I den blandar jag en booster som heter Seaberry Skin Nutrition Booster ifrån FRESH som jag ÄLSKAR! Alltså, den var dyr och jag ville inte köpa den men hade en dålig dag och ville skämma bort mig själv och nu känns det som om jag skämmer bort mig själv VARJE gång jag använder den. LOVE LOVE LOVE.

Är det AM så sätter jag även på SPF och är det PM så går jag och lägger mig. OM det inte är så att jag wanna treat my self, vilket jag nästan alltid vill för jag är gravid och känner mig not so fine.

En gång i veckan kör jag Paulas Choice RESIST Weekly Resurfacing Treatment With 10% AHA. Ansiktet är f-ing amazing dagen efter.

Jag får inte köra Paulas Choice SKIN PERFECTING 2% BHA Liquid Exfoliant eftersom jag är preggo men jag har den och läääängtar SÅ eftersom alla reviews är uuumazing. (Jag kan ha provat innan jag visste att det var ett no-no och kan ha älskat den..)

Vill jag ha en peeling som verkligen ger resultat kör jag Peter Thomas Roth Pumpkin Enzyme Mask. Love it. Den bränns så härligt men känns fortfarande safe. Ett alternativ på peeling är Mandelic Acid och jag använder denna ifrån Rhonda Allison. Gentle och fin.

Jag gillar även Paulas Choice SKIN RECOVERY Hydrating Treatment Mask för dagar då jag är torr som tusan, skön konsistens och inte för kladdig. Något som däremot är kladdigt och not my cup of tea är denna Ultra Facial Overnight Hydrating Masque. Huden blir superfin av dem men jag klarar inte av att den är så kladdig hela natten. Använder den en timme på kvällen istället och sen torkar jag bort den.

Nyligen har jag även fått upp ögonen för The Ordinarys produkter, de ska vara high quality men for no money. Jättekonstigt tycker jag men det här är filosofin bakom, toppen som konsument!

Det jag kan säga om dessa produkter efter att ha använt dem i bara några dagar är att de är STARKA. Hej och hå.

Jag har provat “Buffet” och tycker den ger fin lyster.  Vitamin C Suspension 23% + HA Spheres 2% SVIDER men inte så mycket att jag vill ta bort den.. men nära. Känns lite som om man skulle tugga på en brustablett. 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil känns jättefin men luktar starkt av fiskleverolja. Hmm. Jag tror även massa på Hyaluronic Acid 2% + B5 men är lite rädd att använda den här uppe på hög höjd eftersom det är så torrt här. Det är viktigt att använda en massa hydration efter att man har på sig HA och jag vet inte om jag får tillräckligt hur jag än gör här. Känner mig alltid lite torr efteråt och jag tror man ska känna precis tvärt om. Jag har läst massa om The Ordinarys Advanced Retinoid 2% och vill såååå gärna använda den men får inte pga bebis i magen så jag avvaktar.. men kolla priset!! $9.80!!!! Det är inte klokt så billigt. Ska ge bort min till en granne och njuta av att se hennes hud lysa i stället för min.

Så. pust. Det är nog allt. Frågor på det? Tips kanske mer? Jag kan ju inget utan lär mig varje dag, men ni kanske kan mer?

Vilken produkt har gjort mest för er hud? För mig är det nog Bioderma Micellar Water. Love it for ever.

 

30 Comments

 1. Love it! Började lyssna på Kakans pod å din rekommendation. Plötsligt har jag en hylla i badrumsskåpet med bara masker. Har använt Exuviance-produkter i snart fem år. Tvätt, toner, serum, kräm, masker och peeling.
  Jag har varit nyfiken på The Ordinary produkterna men har inte riktigt satt mig in i vilken produkt jag använder till vad. Jag får göra ett nytt försök. Tack!

 2. Jag kör budgetvariant av micellärt vatten: Garnier, som jag köper en jätteflaska för 39:- på ÖB. Det är fantastiskt. Har icke haft en pormask på ett år typ. Fattar inte hur det kan rengöra så bra?

  Min hud blir galet stressad av regelbundet användande av anti-age, AHA, peeling och sånt. Jag kör varje kväll på en morotsolja som min moster köper till mig på en marknad i Norrland. Morotsolja de luxe heter den, handskriven etikett 🙂 man får pyttelite färg, helt lagom, huden förblir mjuk, stark och smidig. På morgonen tvättar jag mig inte ens utan bara kör på med CC-cream från Lumene eller mineralpuder, sen smink.

  Sen har jag gjort kemisk peeling på salong två gånger för att få bort gamla vattkoppe-ärr på tinningarna, acneärr och pigmentfläckar efter tre graviditeter. Funkade utmärkt och effekten sitter i. Kan tänka mig att göra det igen.

  De här rutinerna passar mig just nu. jag är 44 och har historiskt sett haft mer problem med fet hud än med rynkor.

   • Inte alls farligt, bränner till medan det läggs på men sen ingenting. Man får inte sola efteråt dock.

 3. Har lagt till baba de caracols snigelkräm och serum till min rutin! ÄLSKAR DEM!

 4. Så spännande detta! Gjorde precis en storbeställning på Paula’s Choice-grejer helt inspirerad av dig! MVH tvättar inte ens ansiktet på kvällen i nuläget…

 5. Mmmm hudvård <3 Det här var ett himla härligt inlägg att läsa när jag sitter vaken mitt i natten här i Svenneland med öroninflammation och hosta!

 6. Jag blir så avundsssssjukkkkkk alla mina spexiga krämer är slut och jag har en liten budgetsituation så nu står jag där med någon lam nivea (ok inte riktigt men det känns så) varje kväll. Önskar mitt badrumsskåp var lika välfyllt som ditt.

 7. Underbart inlägg! Alltid älskat krämer. Eller så trodde jag! För under denna graviditeten (v 39 nu) har jag flippat ut totalt. Upptäckt serum, bha, aha, andiktsmasker osv. Badrumsskåpet är proppfullt, plånboken alldeles för hårt drabbad MEN jag märker skillnad och jag tycker det är så galet roligt med hudvård numera! Älskar att man kan ha det som hobby OCH va feminist samtidigt!

   • Yep läst att det är helt safe! Däremot avvaktar jag med min ögonkräm med retinol även om det verkar sååå långsökt att något skulle hända bebisen. Btw om du har torr hud kanske prova ansiktstvätt på oljebas? Jag är fast! Rengör som en gud men torkar inte ut. Nyfiken på att kombinera med micellärt vatten dock!

  • vecka 39!! SÅÅÅÅ AVUNDSJUK! Men eller hur, det är något med att vara gravid som kickar igång det här..? Vad är dina bästa produkter?

   • Ja vad är det haha, åldersnoja? Ett tappert försök att väga upp för sömnbristen och orkeslösheten man känner när man väntar andra barnet?? Polera ytan liksom för sömnen och orken är som den är! 🙂 favoriter för tillfället är ansiktsmaskerna Extra Firming mask – Clarins & Antioxidant gel mask – Jurlique (älskar båda!!!), tvätten Bobbi Brown soothing cleansing oil, Dermalogica daily microfoliant, Dermaceutic panthenol till dotterns eksemområden och kinder. Sämsta köp: Bobbi brown repair nourishing milk – svindyr, asparfymerad (hatar!) och ger inget (utöver parfymstank). Planerade köp: många. Dock sista månaden med vanlig lön, frågan är om man ska va smart och spara lite cash eller unna sig inför att vara mammaledig??! Oh ljuva i-landsproblem!

 8. Vad är din issue egentligen …? Jag menar, v i l l du använda sådär många grejer eller vill du mest ha mjuk, smidig och orynkig hy? När jag bodde i the Big Apple jobbade jag ett tag på redaktionen för Men’s Fitness Magazine och kom i samspråk med några modeller. En av dem var en kvinna med fantastisk hy och hon var närmare 45 än 40. Det visade sig att hon bara använde Aquaphor på huden! Jag har sedan dess bara använt det jag också, och är nu 45 och får alltid kommentarer om hur ung min hud ser ut. Det k a n vara gener, men Aquaphor blir ändå mitt tips för dagen. (Kan hända blev jag hysterisk förra veckan för att jag insåg att jag glömt smörja min hals under alla år och nu börjar den sacka till sig. Jag beställde genast en dermaroller. Om ett halvår eller så kan jag berätta om det hjälpt eller ej …)

  • Aquaphor ar grymt, men skulle nog inte anvanda den i ansiktet? Pluggar den inte igen porer? Tanker att det ar petrolium?

   • Då så, då ska du fortsätta med det! Glädje är ju liksom A och O här i livet. Aquaphoren kloggar inte igen porerna! Däremot torkar den ju aldrig riktigt, så gillar man inte oljiga ansikten är den inget för dig. Men på natten kanske?

 9. Asså du som bor i USA måste ju testa Kate Somerville om du är beredd att spendera $$$! Caroline verkar ju älska hennes produkter.
  Jag använder gärna rengöringsoljor, har både Good Things Argan cleansing oil (kostar typ 120 SEK) och Tata Harper Nourishing Oil cleanser. Jag gillar också MV organic skincare gentle cream cleanser när huden känns torr.
  Jag har läst att man kan använda hydraluron tillsammans med ansiktsolja, det kanske du ska testa? Älskar HA, använder dock Indeed Labratories. Budgettips : Balance me beauty radiance face oil.

  Jag gillar också den här http://www.carolinehirons.com/2015/02/bio-essence-hydra-tri-action-aqua.html.
  Mina favoritmärken annars är Alpha-H och Sunday Riley. Gillar Pixi som budgetalternativ. Störst skillnad har nog Alpha-H Liquid Gold gjort 🙂

 10. Härligt inlägg! Fast jo? Du får använda BHA upp till 2% som preggo, åtminstone hittade jag den informationen på flera olika sidor inför min graviditet /Mvh preggo v30

 11. Huuuuudddddd….
  Emma S Enzyme Peel är otrolig, huden känns helt ny och len efter. Får du besök från Svea är det en bra gåva att önska sig. 🙂 Har inte provat PTR men tänker att det är liknande då båda är enzymmasker, Emma S lite billigare och mer lättillgängligt till mig i Sverige men tvärt om för dig.
  LRP Effaclar Duo mot finnar men det är ju inte din issue.
  Sen använde jag Dr Jackson’s no3 facial oil i vår/ sommar och älskade den, tyckte min hy blev sååå fin! Nu väntar jag på min nya flaska efter några månaders uppehåll så får se om den levererar eller om jag drömt.

 12. Åh tack för inspo! Ska börja lyssna på Kakans podd! Jag använder typ bara Kiehls produkter men har testat det där Bioderma Micellar, ska ge det en chans till 🙂

Write A Comment