untitled-1

Min 2016 topplista på ljudböcker utan ordning

 • Ett litet liv – Hanya Yanagihara Hej och hå. Ingen julstämning i den här boken. Jag vet verkligen inte hur jag ska kunna ge en beskrivning av denna bok utan att skriva ner för mycket. Men den är hemsk, jag har fått mardrömmar av den, jag har fått stänga av den och gömma den, jag har fått andas mig igenom den. Jag har fått så grov ångest av den och bara tanken av att det finns oönskade, oälskade, misshandlade barn i världen får mitt hjärta att brista. Det var en jobbig bok att ta sig igenom helt enkelt. Den bör inte läsas av någon som har någon sorts självskadebeteende. Men den är vacker, språket är fantastiskt. Det var fint att läsa om manlig vänskap, fint att läsa om modiga män. Men även om vidriga, hemska män. Jag är rätt tacksam att jag lyssnade på denna bok i stället för att läsa den i bokform.. tror det hade kommit för nära på något sätt. Vill ni läsa en fin recension om boken så läs Sandra Beijers HÄR.
 • Alla Kepler böckerna, men man blir helt förstörd och kan inte sova så varning. Dock är de svåra att lyssna på om man bara har några minuters, här behövs minst 30 minuters lyssning i taget.
 • Jag heter inte Miriam – Majgull Axelssons. Så himla bra uppläsare till en fantastisk bok. Så fruktansvärda kapitel att jag fick ta pauser. Lilla lillebror!
 • Alla böcker av Hans Rosenfeldt och Michael Hjort. Älskar denna serie om en självupptagen kriminalpsykolog.
 • Det är något som inte stämmer – Martina Haag. Den här boken var rätt irriterande att lyssna på, som att läsa en blogg som blir för privat (min stora mardröm.. tror jag är på eller redan över gränsen). Jag störde mig på hela boken, på huvudrollsinnehavaren, på handlingen, på språket, på uppläsaren (gahh) men kunde inte sluta lyssna. Så det blir ett tips med en varning, trots allt.
 • Kriget är slut av Morgan Alling – fint uppläst, himla sorglig. Minns inte mycket mer.
 • The light we cannot see – Anthony Doerr. Ännu en bok jag verkligen ville gilla men aldrig fick till. Boken var dock vacker och målande.

Jag vill lyssna på:

 • Med känsla för barns självkänsla –  Petra Krantz Lindgren. För jag tror aldrig att jag kommer orka läsa den.
 • Min fantastiska väninna – Elene Ferrante. För att min mamma älskar den. Men jag orkar liksom inte börja? Oh, problem problem.

Lyssna inte, läs i stället:

 • Vardagsmakt – Elaine Eksvärd. Nej, den här ska man nog läsa, den är ursvår och snurrig att lyssna på. Det blir liksom ingen ordning i en bok som nog är full av ordning och typ listor i bullets.

Just nu lyssnar jag på:

I am Malala… inget fan ännu. Vill vara ett fan!!

Vad är era boktips??! Casey och jag drar på en 24timmars resa i dag och behöver tips för vår 10 timmars roadtrip.

….

Om du använder koden LINNEAIUSA på Nextory.se så får du en månads gratis lyssning. (välj premium förstås så får du tillgång till allt det bästa) och du väljer sedan när månaden är slut om du vill fortsätta eller om du vill avsluta och du kan avsluta på en gång, alltså inget du behöver göra i förtid. Tips: Jag brukar sätta på en kalender notifikation så jag påminns innan jag, av glömska, prenumererar på något.

Bara så du vet kommer du bli tillfrågad av ditt kreditkort, Nextory kommer dra en krona som du får tillbaka när/om du väljer att avsluta din prenumeration.

24 Comments

 1. Håller med Alex här ovan om att det är mycket upprepning i Med känsla för barns självkänsla, plus att jag tyckte den var skitjobbig att lyssna på. Uppläsaren (Petra själv) irriterade och det var nog lite som Vardagsmakt, att den helt enkelt gör sig bättre i textform.

  Mina tips är allt av Chimamanda Ngozi Adichie (som jag dock läst, ej lyssnat på)

 2. Jag läste Sandra Beijers recension av ett litet liv, kände att ni både avrådde och samtidigt sålde in boken men att 700 sidor med så mycket ångestframkallande kanske inte vara något för en gravid känslosam kvinna. Så jag läste recapen/ploten på Wikipedia och den gav mig ångest så jag har en klump och inte kan sova nu..
  kul med tips, jag läser just nu alldeles för lite och läser jag läser jag bara chiclit. Fortfarande inte fattat grejen med ljudböcker. Började på glöm mig men slutade med att jag läste den själv.
  Inte läst Martina haags men vet vi såg en film av henne på bio och aldrig någonsin varit så nära att lämna en biograf. Alldeles för mycket för min smak.
  Men din blogg däremot, alldeles perfekt och den enda blogg jag följt utan att göra uppehåll sen jag hittade den för en himla massa år sen! (Alla andra bloggar har jag tagit någon paus ifrån eller faktiskt helt slutat läsa, men din är sådär härligt ärlig, varierande och bara underbar!) 🙂

  • Ja.. men alltså det r precis sa jag känner. Jag vet inte om jag gillade den for att den var fangslande eller om jag kande mig tvingad att lyssna klart pa den for att den var sa hemsk… typ som att inte kunna titta bort nar man ser en olycka?

 3. Fortsätter på amerikanska temat, Presidentens hustru (The American Wife tror jag den heter på eng) tyckte jag mycket om. Ingen ny bok men gör väl inget? Stalins kossor av Oksanen är en bok jag läste för flera år sedan. Spännande, hemsk, tung men lättläst ändå. Ställer sjukt mycket frågor och skapar mycket tankeverksamhet. Tänker fortf ofta på denna bok. Och så tipsar jag om ALLT av Karin Alvtegen, särskilt hennes första, Skugga, Skam, Skuld, allt vad de heter. Sorry för kommentarspammande. Jättefarligt att fråga om boktips när jag läser…

 4. Och just det, du kanske skulle gilla Washingtondekretet? Du verkar gilla deckare av listan här att döma plus att den utspelar sig i USA och en tänker osökt på Trump. Den är typ 600 sidor och rätt maffig att försöka komma in i. Jag har snart läst halva och nu börjar det likna något!

   • Alltså det gör inte så mycket faktiskt. När jag började med ettan så ba vad är detta?! Brott och straff? Orkar ej. Men rätt snart lärde jag mig de viktigaste personerna och de andra fick bara hänga med. Okej, han är nån poolare, typ lite ond. Om han är skomakarens eller cafeägarens eller nån annans son orkar jag ej hålla reda på. Nån gång bläddrade jag bak och kollade om det kändes som att man behövde veta mer exakt. Var faktiskt inte så jobbigt när allt kom omkring. Sen när jag började med tvåan skummade jag namnen som recap men insåg att jag lärt mig mer i ettan än jag trodde. Plus att det blev lättare och lättare att komma ihåg. Ej heller lika många personer i tvåan. Det jag försöker komma fram till är: räds inte av listan inledningsvis med alla sjuttioelva italienska familjer. Det går bra ändå! 🙂

 5. Inga boktips bara ett bloggtips…det är för att du är så härligt öppen i din blogg som jag läser och har gjort läääänge. Så dagens tips är…fortsätt

 6. Fyren mellan haven och Stoner. Två väldigt olika böcker men sååå bra!

 7. Tack! Äntligen någon mer än jag som tyckte Martina Haags bok inte var fantastisk!
  Kepler, så makalöst bra böcker!

 8. Medan han lever – Elaine Eksvärd.
  Bra men hemsk, har inte orkat mig igenom hela ännu…det är Elaine som läser upp den själv, vilket jag tror gör ännu större avtryck för lyssnaren än att tex läsa den.

 9. Med känsla för barns självkänsla är bra, mycket tänkvärt men allt finns lättförståeligt på författarens blogg också. Så kika in där då och då så “behöver” du inte lYssna. Den är ganska upprepande tycker jag. Men absolut tänkvärd men det är ju bloggen också.

Write A Comment