Print Friendly, PDF & Email

IMG_9213-0.JPG

Alltså. Jag tänkte att jag nu, ett år in the mamahood, skulle sluta vara så enkelspråkig och kanske börja skriva om något annat än WK. Och med det beslutet blev det tyst här..  Jag har lite svårt att förstå att han bara funnits här ett år, när det känns som hela jag inte tänkt på något annat än honom? Antar att det blir så när man byter fokus helt. Aja. Men jag lovar att jag ska försöka, men jag lovar också att det kommer fortsätta vara rätt mycket krisande mamma, eftersom det är där jag är. Eller den jag är.

Men nytt år, nytt perspektiv. Skulle vara kul att höra lite om er! 

Vem är du som läser här? Vad är det bästa du vet? Hur kom du hit? Vad skulle du vilja se mer alt. minde av? Något du undrar över eller önskar läsa? Give it to me! 

Jag heter Linnéa. Jag bor i Denver, Colorado i ett hus från the 20s. Känns så skönt att äga (en bråkdel av ett..) hus, men det känns inte som riktigt hemma. Det är liksom lite kallt här mellan väggarna. Kan inte förklara det mer. Har en minigris som är ett år och som BÖRJAR VISA TECKEN PÅ ATT HAN VILL SOVA PÅ NÄTTERNA! Alltså! Det kräver sitt egna inlägg. Jag är gift med en man som är fin som snus. Han jobbar massor men det är som det ska vara. Jag längtar alltid hem till Sverige men jag tror inte att jag vill bo där heller? Största problemet just nu är att jag är så vidrigt avundsjuk på svenskar.. På gränsen till not good. Jobbar på University of Denver och med lite sidosaker på min konsultingfirma. Har två hundar, faktiskt. Det var såå nära att vi gjorde oss av med ena hunden eftersom hon inte riktigt inte gillade minigrisen men samma vecka som hon skulle bort så ändrade hon sig och nu är hon toppen, alltså lika jobbig som vanlig men inte en vandrande fara. Jag önskar alltid att jag var lite mer hippie än vad jag är, project hippie borde få en egen kategori här på bloggish. Gör min egna deo nu! Det är hippie som tusan!! *stolt* Jag är lyckligt lottad i livet, men som alla är jag väl inte riktigt nöjd och gnäller lite väl mycket, men eftersom min blogg heter “En grinig invandrare” så ger jag mig själv fripass.
Hatar att spela boardgames, vika tvätt eller att ta ut sopor. Älskar att dricka vin, tvätta tvätt och att komma hem till ett rent hus. Sistnämnda händer aldrig. Din tur!!

Och jag VET att 99% läser på en telefon och det ar asjobbig att lamna en kommentar, men I need some motivation here. Pretty please?
IMG_0070.JPG

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

195 Comments

 1. Hej Linnea!
  Jag som skriver det här är en 34-årig 2-barns mamma som bor med min man & våra två pojkar I Sundsvall. Jag hittade till din blogg då jag sökte inspiration till paleokost. Jag har kört paleo sedan årsskiftet och det känns riktigt bra! Nu är det bara träningen som saknas och det går tungt, men skam den som ger sig…Jag känner igen i det här att vara rädd för allt & du ger mig hopp…det du skriver om att du fick så lov att tuffa till dig när du flyttade till USA. Det är så mycket JAG :/
  Sedan tycker jag att du har gåvan att skriva så att du berör och du kan få mig att sitta & le åt dina roliga formuleringar. Jag blir alltid glad av att läsa din blogg. Kram Maria

 2. HeJ! Äsch, jag är ju sist-sist på bollen, och du vet ju åtminstone lite om mig redan, så jag skriver bara denna korta rad för att det är så trist när folk inte svarar på såna här “skriv lite om er själva”-inlägg :).

 3. Hej Linnea!
  Sist på det såklart men iallfall 🙂
  Maria heter jag 32 (vad hände hahaha) och bor i Belgien med min man och dotter Emma som är 13 månader 🙂 Gör min praktik och i juli är jag färdig veterinär, ÄNTLIGEN!! Hittade din blogg när du kommenterade hos cissi tror jag och skrev att alla svenska mammor har det så lyxigt eller nåt sånt med mammaledighet och jag bara äntligen någon som tycker samma 🙂 kan ibland bli mega bitter och arg på det hahaha älskar att läsa om ditt liv för det påminner så mycket om mitt eget med att bo utomlands och vara gift med någon som är från ett annat land 🙂 iallafall så planerar vi för flytt och som det ser ut nu blir det 6 månader i usa, Washington och san Francisco och sen Frankrike! längtar tills vi lämnar detta land 🙂 borde nog skrivit min egen grinig blogg lol

 4. Seg på bollen – måste ändå kommentera för när jag läste det här inlägget befann jag på en flygplats och hade preciiiis insett att jag träffat min “European dream” under min utlandstermin som nyss tog slut, precis som du träffade din amerikanska motsvarighet när jag började läsa din blogg back in the day och det fick mig att känna mig oddly connected. Hade inte tid att skriva där och då men fick en enorm impuls att skrika ut min historia. Anyway… har hunnit sansa mig lite nu! Haha. Vet inte hur många gånger jag undrat om det överhuvudtaget är möjligt att träffa någon som får mig att känna så som (jag inbillat mig att) sockerbiten och du har det, well, now I know! Plötsligt ser jag en framtid som grinig utvandrande bloggare och det är f*ing amazing och skitläskigt på samma gång. Snart färdigutbildad och 25 år fyllda, jobb på g… och det enda jag tänker på är nästa gång jag får landa på flygplatsen jag nyss lämnade. Livet ändå!

  Älskar med din blogg: Ditt sätt att skildra livet utan förskönande filter + alla dessa underbara Colorado-bilder. Om du någonsin känner att “oj, nu blev det kanske många bilder i ett inlägg?” – lägg till dubbelt så många till!

 5. Hej, jag heter Jenny och har läst din blogg i ett par (tror jag) år nu, men är hemskt dålig på att kommentera. Jag är så glad att du gjorde detta inlägg för jag har tänkt massor med gånger att jag liksom ska presentera mig för dig – din blogg har nämligen betytt massor för mig sen jag hittade den. Tror att jag hittade hit när jag letade efter tips på att baka lussebullar i USA, men är inte säker. Fastnade hursomhelst direkt för din blogg då jag insåg att du “gått igenom” samma process som jag just då var mitt i: gift med en amerikan och väntade på green card. Jag kände igen mig SÅ i det du skrev och har gått tillbaka i arkiven så långt det bara gick och läst vartenda litet inlägg. 🙂 Kände igen mig i så mycket, bl a frustrationen i att bara vänta, ensamheten, Sverigesaknaden, svårt att hitta vänner osv. osv. och det var en sån hjälp för mig att ha någon som kände likadant och redan hade klarat sig igenom det. Så tack! (Fattar inte att jag inte tackat dig förrän nu, skäms!). Och jag älskar fortfarande din blogg och att få följa ditt liv! Gillar din humor och din ärlighet i allting.
  Lite om mig då: Jag bor norr om San Francisco med min man (som jag fortfarande mest ser som min pojkvän för vi har inte ens haft vårt “officiella” bröllop än) och hund. Jobbar just nu med att starta upp vår egen babybutik med handgjorda och USA-producerade miljösnälla produkter. 🙂 Jag älskar djur och natur (typ hikes, ridning, min hund..duh), vin och tv-serier, somrar i Sverige, att pyssla och vara kreativ(?). Till exempel.
  Jag älskar din blogg som den är men läser gärna mer om ditt vardagsliv, ditt hippieliv (yes! Gärna recept på deon) och ser hemskt gärna fler bilder från ert hus. Och självklart älskar jag att läsa allt om hur du tänker och känner rörande livet som svenne i USA. Nu blir det långt här, men en grej till: det var jag som panikskrev till dig på insta i julas och frågade efter lakritsbutiken vid Hötorget, haha. Tack igen för tipset! Nu ska jag bli bättre på att kommentera regelbundet! 🙂 Kram

  • Ooo så glad att du hittade godisbutiken!! Och tack snalla for din fina kommentar, det gör mig så glad!! Hur lyxigt ar det inte att bo runt san fran? Jag är avis.. vill sa gärna åka till skooogen där!!

   • Det är lyx men jag är så dålig på att utnyttja det… Åker väldigt sällan både till San Fran och till skogen (vilken menar du?). Men det är ett av mina nyårslöften för i år, att göööra mer. Särskilt upptäcka mer häftig natur. 🙂

 6. Skriver ngr dgr för sent, så kanske du missar detta inlägg men tänkte att jag skriver ändå. Vad många som skrivit by the way? Kul!
  Jag bor i Ronneby, Blekinge. Jobbar som områdeschef i Karlskrona kommun. Startade där för ca 2 v sedan men det känns som om jag alltid varit där, jag har lärt känna underbara människor med min sjuka humor på så kort tid och stormtrivs.
  Jag älskar djur, största drömmen är att arbeta som veterinär men jag är för dålig i skolan för att lyckas plugga upp alla betyg och ta mig in på skolan.
  Jag bor i ett gammalt renoveringsobjekt sedan 2010 och vi har endast justerat hallen och ngt uthus (ångest) på alla dessa år. Min sambo är 6 år äldre än mig (39 i år) och arbetar som resemontör i för norskt företag och därför bortrest många v per år och jag är ensam hemma med vår chihuahua Greven (min bebis). Jag har inga egna barn men sambon har 3 (!) ett tvillingpar (flicka och en pojke på 12) och en dotter på 13 (många).
  Jag har inte många hobbys vilket jag tycker är ganska tråkigt skulle vilja hitta DET och kunna spendera tid på DET kvällar och helger. Älskar cola zero, drinkar, kakor och att umgås med vänner och familj (människor i största allmänhet har alltid haft lätt att få kompisar).
  Jag hittade din blogg via google nr jag sökte ”min flytt till USA” förra året eftersom en av mina stora drömmar hade varit att testa bo i USA, helst LA, SF.
  Älskar din blogg och dina bilder, när du skriver brev till WK gråter jag varje gång (så vackra). Jag tycker din man och du är typ vackraste paret och din son är SÅ gudomligt SÖT!

  • Vilket häftigt jobb!! Är så avis på alla som har så där bra jobb. Tack snälla för din kommentar, vad jag blir glad! kram!

 7. Hej, jag heter Elin och är 27 år, bor i Dalarna och jobbar som sjuksköterska.
  Gillar inläggen om WK och även KC. Har en sambo..som ibland driver mig till vansinne..men de är väl därför dom finns.. Har läst din blogg några år och tycker du är öppen, ärlig, självironisk och klok.

 8. Jag är 47 år från Göteborg och har fyra barn. Älskar din blogg. Mina barn är 19,16,13 och 7 år gamla. Min dröm var att skaffa så många barn jag hade råd med (typ sju) och så tätt som möjligt helst nio mån till nästa 🙂 Det var innan två kolikbarn, sjukdomar och graviditeter från hell. Orkade bara fyra barn och inte så tätt. Känner igen mig så mycket hur det var och WK är såå söt den sötaste jag någonsin sett därför älskar jag att läsa din blogg. Du skriver ärligt, bra och fina bilder har du också. Läser gärna lite mer vardagsglädje och jobbiga vardagsgrejer, lite hur ekonomi och budget funkar för familjer i USA så att jag kan jämföra lite. Jag förstår verkligen att det är jobbigt med sömnbrist och jobb. Jag ska inte berätta hur länge jag var hemma med mina barn vill inte strö salt i såret 🙁 och ändå var jag en död människa så jag beundrar er som orkar jobba också. Däremot har jag av karriär och andra skäl alltid jobbat mer än 100% efter mammaledigheterna. Omöjligt att vara perfekt och göra helt rätt tom här i Sverige. Man får göra så gott man kan helt enkelt. Kram till dig världens sötaste Linnea. Har läst din blogg sen du var nygift kommer inte ihåg hur jag hittade hit.

  • Hej Disa, du har namsdag om några veckor! 3 feb för att vara exakt 😉 Ok, lite mer vardag och lite mer suuunk budget (jan går dåligt).. Blir nyfiken på vad du jobbar med! Kram

   • Hej igen vad roligt att du är intresserad av vad jag jobbar med Jobbar på bank, har jobbat inom olika områden, är eg inte intresserad av karriär m övertid eller att tjäna mycket pengar. Vill bara ha en ok inkomst, för att få ett gott liv med mycket fritid, är dock svårt att kombinera om jag vill ha en bra tjänst. Just nu jobbar jag mot externa företag som behöver svar på frågor och arbetstiderna/bördan är lite bättre än tidigare.

 9. Älskar din blogg! Extra härligt att läsa om lillen din. Min Julian är ett halvår nu och jag känner igen mig i så otroligt mycket som du skriver. Du är verkligen grym på att sätta ord på känslor och dessutom på ett underhållande sätt. Jag började läsa din blogg när du skrev om paleo och crossfit… Om du kör en ny whole30 så är jag på!

  • Ja men för tusan.. jag måste ju komma igång med det. Tänker på whole30 KONSTANT men tror inte jag skulle klara en hel månad. Kanske kör en två veckors? Är du med på det?

 10. Hittade hit för några år sen, typ4-5 kanske? Minns iaf att det var via Sanna, Cinderalley.
  Jag är 42. Bor i hus på landet i Småland med sambo och 16-årig dotter och 18-årig son.
  Efter 20 år inom handikappomsorgen bytte jag yrkesbana och började jobba i butik. Är numera Kassa- , café- och kundserviceansvarig.
  Jag (och hela familjen) gillar att resa. Allra helst till Usa som jag har besökt 14 gånger. Åker snart på en 15e resa.
  Ett gemensamt intresse i familjen är gamla amerikanska bilar. (Vi åker bla på bilträffar när vi är i Usa och har fått finfina vänner over there tack vare bilintresset.)
  Det står 5 gamla bilar här hemma, från 30-tal till 60-tal, inkl sonens gammelbil han köpte när han var 16 och dotterns 50-tals epa + 3 nyare bruksbilar.
  Förutom bilarna gillar jag musik (främst rockabilly, rock, punkrock), att träna och loppisar (huset inrett med gamla grejer främst från 50-talet.)
  Gillar att läsa om livet som svensk i Usa. Vi har själva pratat många gånger om att det vore kul att testa för några år, men det har aldrig blivit något av det….
  Och jag tycker inte det är för mycket barn i bloggen. Mina är ju så stora, så det är härligt med lite småbarnsbilder att minnas tillbaka till =)
  Fortsätter gärna läsa om kulturkrockar och om hur du bor.
  Tack för många års “underhållning”.

  • men wow!! Då måste jag fråga om du har varit på american carshow i Norrtälje någon gång? Det är ett stort event! Stor kram!

   • Nej, jag har aldrig varit på den träffen. Men känner till den.
    Blev väldigt förvånad härom året när du la ut bilder från kräftskiva å J spelade gitarr. Vi är från samma stad. Världen är liten 🙂 Det finns dessutom fler i Denver med anknytning från vår lilla stad….
    Tack för erbjudandet om förslag på matställen i Denver ( till syrran på konferens ) på IG. Tyvärr missade jag att svara dig innan hon åkte hem.
    Kram

 11. Lite sen på bollen kanske, men men. Jag heter Sanna, är 29 år och bor i San Diego, CA, sen 7 år tillbaka. Jobbar som webbredaktör på ett magasin och bor i ett litet hus med min kille, två katter + halvtidshund. Jag gillar motorcyklar, punk och tatueringar. Vi är nog ganska olika, men jag känner ändå en samhörighet med dig för att vi är svenskar i USA, och om jag någonsin lyckas ta mig till Denver (eller om du kommer till SD) hoppas jag att vi kan ses för en öl/fika! Har läst din blogg i många år nu, men minns inte hur jag hittade hit? Jag är egentligen ganska ointresserad av barn, men tycker mycket om ditt sätt att skriva om din onge så jag har absolut ingenting emot alla barninlägg. Som någon annan skrev vill jag också gärna se bilder på hur ni bor! Är själv lite sugen på att köpa hus, och jag älskar att se hur andra har det hemma. Ja, det var väl det! Kram.

  • Vi är nog lite olika, men jag tycker du är så tuuuff och önskar att jag var lite mer tuffare själv. Och ja, kommer bli den bästa ölen i mitt liv om vi ses! Kram Sanna!

 12. Jag är 32 år och började läsa din blogg när jag precis flyttat till Japan för två år sedan. Jag hade väldigt mycket kulturkrockar att gnälla över i början och gillade att ha någon annan som inte bara tyckte allt var underbart med att inte bo i Sverige, även om USA och Japan naturligtvis är extremt olika på många sätt. Och så gillar jag din humor och ditt sätt att skriva förstås! Och fantastiskt fina foton.

  Jag gillar i stort sett allt du skriver om, särskilt USA-problem som sagt och träning (är själv mest inne på kamport och boxning men tror absolut jag skulle gilla CF även om jag ogillar när det blir för mycket press och prestationsångest, har nog av det på jobbet). Brukade vara helt ointresserad av barn men jag tycker du skriver om det på ett intressant (och fint!) sätt och nu börjar jag trots allt bli allt mer pepp på barn själv. Masochistiskt nog ser jag nästan mer fram emot att vara gravid när jag läser de som har hatar det… Gillar prat om mat också även om jag inte pallar för mycket fixering vid paleo etc, som immunolog/forskare inom medicin är jag lätt allergisk mot de tvärsäkra svartvita idéerna som många paleofantaster har. Obs, du verkar vettig!

  • Oooo vad tufft med japan!!! Vill så gärna åka dit! hahah, OK men så hoppas jag att du får en riktigt jobbig garviditet med morningsickness minst till vecka 20!

 13. Så himla dålig på att få tummen ur och skriva alltså, men nu så: Jag är 36 år och heter Anna, men kallas ofta Honey eftersom det var det jag hette när jag spelade roller derby i ett gäng år. Har dock slutat nu och kör all-in på crossfit istället. Bor i Göteborg med man och två katter. Är arbetslös för tillfället, har varit det i ungefär 100 år känns det som (sanningen är att det är drygt ett halvår, vilket är länge nog) och börjar bli otroligt trött på att inte GÖRA NÅGOT. Känns rätt värdelöst. Är dock inte helt oäven på att skriva, så det är någon form av skribent jag söker jobb som, främst inom något tekniskt eftersom jag är dataingenjör i grunden. Har upptäckt att det faktiskt går att skriva lite kreativt och inte bara manualer och stela texter även inom det området. Sen är jag tyvärr rätt usel på att promota mig själv på bl a jobbintervjuer eftersom jag är så väldigt hård mot saker jag gör. Aldrig nöjd liksom, jag är _rätt_ bra på X, jag är _ganska_ duktig på Y, trots att jag kanske är fabulös på X och svingrym på Y. Jobbar på att förbättra det. Det går _rätt_ bra 🙂
  WK är jättesöt, absolut, men jag scrollar tyvärr snabbt igenom de inläggen, har bara så himla svårt att intressera mig för barn.. Saknar när du skrev om träning (crossfit&yoga) och mat (paleo/Whole30, det var du som fick in mig på det spåret via en Whole30 och jag har ALDRIG ångrat mig, så jäkla grymt är det), så skulle du komma tillbaka på de spåren skulle jag bli glad som attan. Och jag fortsätter läsa oavsett vad det handlar om såklart, bara mer eller mindre snabbt!

  • Jag tycker du är duktig på att kommentera! och ja.. saknar träning och kost men det finns liksom ingen tid, och det känns så himla opeppigt att skriva om min löpartid en gång i veckan. Så himla svårt att säga att man är duktig på något, kom gärna med tips om du läser gåtan. Jobbigt att vara arbetslös, man känner sig så himla ovärdig på något sätt, talar för mig nu alltså, men kram. Du är grym!! Vilket tränings och mattillfälle!

 14. Hejsan Linnea! Minns inte riktigt hur jag hittade hit men det var iaf via någon USA-blogg och jag fastnade eftersom du är i min ålder, både peppig och krass om USA (om du hade varit hundra procent LOOVE IIITTT, allt är suppperbra här bla bla hade jag inte fortsatt läsa), och så postar du inte bara inlägg som berättar om dina dagar då du kört bil och köpt kaffe (selfie på den!) på Starbucks.

  Sen tyckte jag det var roligt att se dig kommentera ett konto på IG som tog upp om döva och teckenspråk. Du verkade positiv och det var ju bra eftersom jag är en teckenspråkig döv 🙂

  Jag undrar massa, tex hur ni gör med svenskan? Vad det skulle krävas för att få er att flytta till Sverige? Hur mycket Casey uppskattar det svenska hos dig, firar/käkar ni svenskt? Har han tagit till sig något svenskt, tex börjat bre sig en Kaviarmacka varje morgon haha eller..?

  Jag själv har precis flyttat till Minneapolis efter 6 år långdistans med min amerikanare. Medan vi fortfarande bodde isär skaffade vi barn (why not?) så nu när vi äntligen är tillsammans på riktigt är vi redan gifta och har barn, hehe.. Egentligen är han från Kalifornien så dit flyttar vi kanske någon dag. Det är jag inte så glad över då jag inte kan köra bil och är typ livrädd för det. Rent allmänt har jag varit ganska ambivalent ang att flytta hit. Jag bor mer än gärna utomlands, men att det blev just USA av alla ställen?? Det har varit mycket upp och ned, men nu tog jag precis steget. Heja heja mig va?

  • Men hej!! Oh vi försöker lära WK tecken och han gör lite grann! Just nu går det mest ut på att peka på allt, men han kör “all done” flera ggr varje dag. Tyvärr har pekande tagit över många andra tecken.. Nja, Casey är rätt osvensk. Han äslar iofs västerbottenost! Fasiken vad tufft att skaffa barn som särboende, födde du själv? Och så klart HEJA HEJA HEJA dig!!

 15. Magdalena här, 33 om 3 dagar…*suck*. Jobbar i det där stora blågula huset med alla möblerna och trivs som fisken i vattnet. Ibland känner jag ett sug efter att söka mig ut i vida världen, aka USA, men det kommer nog inte hända. Har ju gjort ett år i USA iaf, som AuPair i New Jersey. Had the time of my life. Längtar efter min Sockerbit + minigris.
  Kommer inte ihåg när jag började läsa din blogg, men vill minnas att det var en väldigt fin bild på dig från bröllopet som lockade in mig via nån annan blogg. Och sen dess är jag fast! Tyckte det var liiiite tråkigt när du “bara” skrev om CF och paleo och sånt där, men jag hängde i och det är ju bara sååå värt! WK är ju hur gullig som helst. Gillar att du skriver ärligt om hur du känner och vad du tycker. Som någon annan skrev: du kommenterade i min blogg en gång och jag vart helt starstruck! 😀

  • uuh, jag är right there with ya. Två veckor till. Och bra att det var jut CF och Paleo var trist eftersom det nästan aldrig skrivs något om det nu förtiden, har ingen tid! Kraaam!

 16. Hej Linnea,

  Ar dalig pa att kommentera dina inlagg, har gjort det någon gang, har sjalv egen blogg men ar urusel pa att uppdatera den. Hur hinner du med allt?! Jag hinner knappt med mig sjalv sa kanner mig bade livrädd men borjar fa langtan om barn snart. Ar 32 (borjar fa panik over min alder) och bor i Texas, trivs forvansvart bra har, alskar varmen och manniskorna men blir idiot pa politikerna har! Bor med min kanadensiska kille som ar min stora karlek, hade gett upp om det sen drog jag sjalv till Texas for 1,5 ar sedan och traffade honom, jag ar tacksam varje dag for att ha honom vid min sida.
  Velar i mina tankar om det egentligen ar en sa bra idé att bli gravid och skaffa unge i detta land, nojjar over sjukvården och vad du maste betala utöver din egna healthinsurance, BVC, mammagrupper, förlossning nar allt ar sa tryggt och enkelt hemma i Sverige och foraldraledigheten och dess formaner som finns dar ar ju världsledande. Hur tusan gjorde du?! Vad var dina orosmoln? Langt från Sverige och familj nar man sjalv skaffar sa langt borta. Alskar din blogg, kanner sa ofta igen mig i hur du kanner da jag sjalv kan va ganska grinig, min kille sager jag ar extremt opinionated och allt ar svart eller vitt, fast jag gillar jag ar sa, inga krusiduller har icke.

 17. Heter Jane, 41 och bor i Köln. Började läsa din blogg när jag bodde i Orange County i CA och du i Södern..Lämnade Sverige 1994. Har samlat på mig två barn de senaste 4 åren, äldsta tjejen föddes i USA. Gift med en engelsman. Jobbar med IT (SAP). Tycker om dina ärliga inlägg:)

 18. Hola,
  Jag heter Marina och bor i Madrid i Spanien sedan sammanlagt 16,5 âr. Eller snarare sagt, mellan i Madrid och Pyreneerna. De spanska. De existerar faktiskt! De flesta svenskar tror alltid att man menar franska Pyreneerna eftersom de inte har hört sâ mycket om de spanska Pyreneerna. Hamnade pâ din blogg via Looking for Sara tror jag att det var, minns inte längre. Det var sâ mânga âr sedan och själv är man gammal och har “goldfish memory” eller fiskminne (memoria de pez) som man säger här i Spanien. Det allra bästa jag vet är trail running. Jag har gâtt och blivit helt tokig. Det som började som en av mina galna idéer för ett par âr sedan när jag stod vid mâlgângen vid ett traillopp och helt plötsligt utbrast “Detta vill jag börja göra! Vi skriver in oss till nästa ârs lopp!” har helt plötsligt blivit typ mitt liv? Mina fantastiska idéer brukar vara saker som att slâ vad och springa ett marathon lopp utan att ens ha varken tränat eller sprungit mer än 10 km innan…och nu organiserar jag traillopp uppe i Pyreneerna för tredje âret i rad, ha, ha. Jag gör som sagt aldrig nâgot med mâtta och kunde naturligtvis inte nöja mig med 1 lopp / âr utan det är 3 lopp / âr. Här är en video frân första ârets lopp där man kan se hur fint det är i SPANSKA Pyreneerna: https://youtu.be/ek_CfIHvK0Y

  Tack vare dig började jag med Whole30 och har hjärntvättat en hel del kompisar och jobbarkompisar här i Spanien som ocksâ har börjat. En av tjejerna blev till och med gravid. Läste pâ din blogg att det var “Fertilitetsdieten” och tipsade henne som hade försökt i flera âr. Hon startade i Januari förra âret och blev gravid efter 4 mânader! Mâr aldrig sâ bra som när jag kör Whole30. Har precis satt igâng igen. Brände sâ mycket energi och fett i somras när jag sprang mitt första ultralopp pâ 51km i Schweiz sâ jag gav mig frikort och har fâtt äta choklad, socker, kolhydrater i….6 mânader!!! Inget görs med mâtta som sagt…

  Jag tror inte att du behöver bry dig sâ himla mycket över vad du skriver om. Jag tänkte faktiskt att nu kommer det bli skittrist här hos dig när TILL OCH MED Linnea skall fâ barn. Men ICKE, jag följer fortfarande bloggen och har märkt att det är inte vad du skriver om utan HUR och din humor. Det är det som gör att det är roligt att läsa. Din bebis är sâ gullig att till och med jag ibland fâr lust att skaffa barn. 😉

  Jag gillar alltid väldigt mycket alla hälsotrender, mattrender och att se hur det ser ut i USA eller i andra länder. Typ det dagliga livet. Men egentligen sâ läser jag din blogg för hur du skriver som sagt. Fâr mina gapskratt trots allt bebissnack, sâ var inte orolig. Din beskrivning av din vardag är det roliga. 🙂 Tyckte att fotot i bilen var hur roligt som helst. Det är oftast dina “sura” kommentarer och sâdant som fâr mig att skratta och känna igen mig. Jag talar sanning…jag följde en himla massa bloggar förr, men de senaste âren hinner jag inte med. Jobba pâ vanligt jobb och ha eget företag som organiserar allt detta knäppa (största loppet i September hade 350 löpare, 100 funktionärer samt ambulanspersonal, polis etc. som skall organiseras), sâ är det bara 2 bloggar jag följer nuförtiden. Din och Saras. Och det snackas om barn hela tiden och själv vill jag inte ha nâgra. DET bevisar att du behöver inte ändra nât. Fortsätt som alltid. Nya ämnen kommer komma upp naturligt. 🙂 Skulle nog säga att jag följer era bloggar för hur ni skriver. Helt olika faktiskt. Din innehâller en râ, härlig, nattsvart humor och Sara har nog inte samma typ av humor, men hon skriver sâ självklart och utlämnande pâ nât sätt. Själv har jag inte uppdaterat min blogg pâ ett âr och just nu ser den helt “hög” ut….hehe. Började att ändra pâ layouten men hann inte fixa klart. Skall ta mig i kragen och ordna till den.

  Nât jag skulle vilja veta mer om är den här läskiga grejen som sâg ut som en livmoder eller nât. Du gjorde te??? av den eller nât. Jag fattade aldrig riktigt vad det var. 🙂

  Lycka till med allt och tack för bra blogg och alla gapskratt!!!

  Saludos desde Madrid,
  Marina

  • FAN VAD COOLT ATT DET FUNGERADE!! Jag tror verkligen att whole30 var det som gjorde att det klickade for oss. Så himla tufft. Och himla tufft om din historia. WOW!! Kram kram kram, så himla imponerad!!

 19. Hej Linnea!
  Ser att du har fått hur många svar som helst men jag väljer att skriva ändå.

  Du kanske inte minns mig? Men jag minns dig! Din glada, härliga, soliga personlighet sitter fortfarande kvar i minnet från den tiden vi gick på gymnasiet. Du var asgrym på att teckna och måla (som alla andra där! Geez vad jag kände mig bortkommen, haha. ) du och Maja var ju kungar på det där!! självklart minns jag alla de andra i klassen ickså. Det var den här tiden jag började våga stå lite själv på egna ben. Som fick mig att utvecklas lite mer och tillslut komma in på min drömskola – animation.

  Nåväl nog tjafs om det och gamla minnen.

  Jag heter Pernilla, är eh… Snart 32 år. (Var nära på att skriva 29 men det stämmer inte överhuvudtaget XD ) bor norr om Uppsala i ett litet samhälle, där vi lyckades hitta ett hyresradhus. Men längtar efter eget som gärna får vara lite större och kunna städa sig själv :p helst. Huspriserna är tyvärr galet höga här, jag hade velat ha ett hus med kanske 6 rum och det skulle gå på minst 5 mille!! D: vi har inte ens kontantinsats till en villa på 1 mille ._. Så den drömmen är så abstrakt som en orange vägg på ett konstmuseum.. 🙁
  Bor iaf här med min man och tre pojkar (8 år, 6 år och 8 mån gamla). Och två kaniner som bor ute i vårt (min mans) hemmasnickrade kaninbur. Har lyckats ta mig igenom en förskollärarutbildning men inte fått fast jobb än. Gick en två års utbildning i klassisk animation som visserligen var nåt utav det roligaste jag gjort med galna människor! 😀 tyvärr så vart ju det mesta digitaliserat och jag lyckades aldrig komma överens med alla dessa animationsprogram som finns. 🙁 papper och penna är mina bästa vänner när det gäller till att teckna.

  Hur jag hittade din blogg? Jag lyckades hitta den från din insta, värsta detektivarbetet! Nä inte riktigt… Kom in i bloggen ganska sent men kikar då och då. Skriver tyvärr inte så mycket i kommentarerna då jag oftast satt och läste när jag ammade. Vilket oftast då också slutade med att jag somnade… Nu kikar jag ofyast när jag går för att hämta barnen från skolan.
  Tycker det är intressant att läsa om ditt boende i USA och föräldraskap. Känner igen mig i mycket av det du skriver när det gäller känslor för sitt egna barn. Den där obeskrivliga ibland glada men ibland galna känslan! Och så får du mig att känna att jag är lite mesig som inte direkt vågar åka utomlands för att bo där några månader eller år. Bara en tripp till Arvika får mig att gå igenom alla tänkbara faror på vägen dit, haha!
  Nog om det! Kul att läsa om dig och din familj hursomhelst 🙂

  • Pernilla! Men oh, tack snälla för din fina kommentar. Jag minns dig, såklart!! Du var så otroligt begåvad på teckning och redan då var ju inne på animering. Vad glad jag blir att du gick i skolan för det!! Och jag tänker likadant, varje gång Casey åker till jobbet så känner jag att det är sista gången jag ser honom. Suck för alla de tankarna! Kram Pernilla, vad glad jag blir att du skrev!

 20. En till som är dålig på att kommentera, skyller på att jag mest läser via Feedly i mobilen.. Du var en av den första bloggarna jag började läsa och den enda som jag konsekvent har följt, det var precis efter erat bröllop så måste vara några år nu.

  Vilket fall är jag 31 år och förlovad med min kiwi, planerar bröllop till sommaren. Vi har spenderat de senaste åren som “digital nomads”, arbetat på distans medan vi vaktat djur och hus runtom i världen. Under 3.5 år så hade vi inget hyreskontrakt eller någon fast räkning. Nu spenderar vi dock ett år i Sverige nära min familj i samband med ankomsten av vår fantastiska son Lucas som nu är 4 månader. I slutet på graviditeten opererade jag bort ett födelsemärke och fick besked att jag hade malignt melanom och fick göra en större operation när Lucas var bara 10 dagar gammal, pust, nu är cancern förhoppningsvis borta. Undrar ofta varför NZ måste vara så galet långt borta, ni i USA har ju i alla fall bara ha en långflygning till Sverige. 🙂

  Älskar att läsa om wk och uppfostran, skulle vara kul med mer om hur ni ser på svenskan och svenska traditioner för honom. Gillar skarpt dina ärliga skildringar av livet som fru, mamma, expat och amerikan. 😀

  • Ja men hej! Jag har varit avis på dig sedan ajg läste din kommentar förut om ditt jobb. Så himla perfekt! Och kram, fy farao vad läskigt, hemskt och smärtsamt det måste varit att opererats så tidigt efter att ha fått sin knodd. Usch! KRAM

 21. Jag är 29 år och bor i Norrland med min utländske sambo. Jag hittade nog hit via casaannika eller nån annan utlandssvenskblogg men det var så längesen.. Jag gillar att du skriver så öppet och ärligt, så verkar det iaf. Skriv mer om ditt liv med barn! (det är min största hobby just nu, hehe)

  Det bästa jag vet är nog att bada i havet, näst efter att äta, prata och dansa!

  • Oh det är så härligt att tänka att det sitter någon i vackra Norrland och läser här!

 22. Jag började läsa under din ensamma tid i södern. Blev så berörd, är själv utlandssvensk och det är inte så lätt alltid. Och hemlängtan… Bor i Spanien med spansk sambo och spansksvensk dotter, ett och ett halvt år.
  Älskar dina vardagsinlägg och inlägg om din man, små glimtar ur ditt liv, de är så fina.

  • Jag kommer aldrig glömma dina peppande ord då! Och du hade rätt, känner mig lite mer rotad nu med Wk här. Lite som att fokus har flyttats. KRAM

 23. Älskar din blogg, men som många andra är jag svindålig på kommentera!! Älskar att läsa om ditt liv, supersöta WK och sockerbiten, och era fina hundar! Spelar ingen roll vad du skriver om då du skriver så bra om allt! Roligt att läsa och känns ärligt!!Heter Linda är 32 år gammal. Flyttade över till USA i höstas med man och dotter på sju år. Började i Texas men var inte riktigt rätt för oss, så just nu bor vi i North Carolina! Här trivs vi utmärkt, och hoppas verkligen på att vi blir kvar!Haft en kamp sista halvåret med att hitta boende och en plats i USA som känns rätt för oss och som är bra för vår dotter att växa upp i.Just nu är jag jätte sjuk efter att troligtvis blivit smittad av en kvinna som jag hade bakom mig först på första flygningen från Arlanda till Amsterdam för några dagar sedan som satt och nös mig i nacken, och som sedan hamnade precis bakom mig på nästa flygning igen(AMS-Atlanta) på ett Stoort flygplan vad är oddsen för det?? Så hon fortsatte hosta och snora mig i nacken, och nu är alltså även jag sjuk. Bitter nä inte alls;-) Hoppas hon har en trevlig solsemester 😉 Stor kram från NC! Ska försöka bli bättre på kommentera !!

  • Oh, NC är så himla fint! Om vi flyttar till södern så vill jag till Savannah. Och härligt med en dotter på 7 år, känns som det är såååå lång dit!

 24. Jag är 23 år, skåning och jobbar med ekonomi. Vill egentligen bo & jobba i typ Köpenhamn, har tidigare pluggat där, i Lund & i Norrtälje. Älskade studentlivet och hade pluggat allt möjligt om jag hade all tid i världen. Det bästa jag vet är hästar, yoga & konsumentbeteende. Jag hittade hit via Hanna Watson tror jag, sträckläste sedan hela din blogg(!) när jag var sjuk. Jag gillar att läsa om livet i USA och när du gnäller haha. Jag gillar bloggen för att du är ärlig, skriver så fint om din son och tar fina bilder 🙂

  • Men oh, Norrtälje är mina hoods! Jag älskar också konsumentbeteende!! Tycker det är helt otroligt hur vi påverkas! Och wow.. alltså du måste ha varit så trött på mig efter det! Skulle aldrig klara av det själv, för mycket självhat. Kram Erika!!

 25. Lisa Boland Reply

  Hej Linnéa, tänkte att jag skulle lämna några rader också, eftersom jag tycker om att läsa din blogg och har hängt här ett tag. Hittade hit för ca fyra år sedan, när jag skulle flytta till Atlanta. Nu älskar jag att läsa din blogg eftersom du skriver om Denver, men även om USA och livet med barn. Och jag är också ganska grinig, så det passar mig bra 😉
  Jag trodde att mitt liv skulle vara så lugnt och lyxigt nu när alla mina pojkar går i skolan, men det är ännu mer att göra! De är större = skitar ner mer, använder mer kläder, äter mer mat, behöver saker till projekt i skolan, skolan vill att man hjälper till, har massor av aktiviteter osv! 🙂 Men när jag har lite tid över så försöker jag lära mig att spela tennis och jag älskar memory keeping / scrapbooking.
  Just i går av någon anledning gick jag och tänkte på Castle Rock och Colorado väldigt mycket och jag får hemlängtan ibland, är verkligen glad för våran tid där, men trivs bra i Georgia också.
  Älskar dina texter och bilder. Hoppas ni får sova bättre snart!
  Kram, Lisa.

  • Hej Lisa!!
   Härligt att du trivs bra i GA, vi går ju mer och mer i tankarna att kanske flytta söder ut igen.. tycker du att det har varit jobbigt? Känner du att fina pojkar har samma förutsättningar där som här? Skulle gärna höra dina tankar!! Kram!

   • Lisa Boland Reply

    Jag tycker inte alls om att flytta och behöva lära känna en massa folk på nytt, men i det stora hela så gick allt bra och det funkade bra för barnen.
    Vad menar du med förutsättningar, inom vilka områden? Skolorna är jättebra, alla sporter du kan tänka dig och andra aktiviteter. Det är ju såklart mer religiöst och konservativt, men jag känner inte att det stoppar alla att leva som just de vill. Naturen går ju inte att jämföra med Colorado, men det finns ändå många fina ställen och mer skog och vatten närmare inpå.

 26. Jag tror att jag fastnade för din blogg då ni gifte er och jag såg alla otroligt vackra bilder från bröllopet. Jag bor i södra Sverige, fyller 32 snart och har en son som blir ett år i februari. Det var kul att följa din graviditet eftersom jag var gravid samtidigt. Jag kände igen mig i så mycket. Först trodde jag aldrig att det skulle gå, och när jag blev gravid så var jag totalt nojig och extremt rädd att nåt skulle gå fel. Kunde aldrig riktigt slappna av.
  Nu när han är här känns allting så underbart och fullkomligt.
  Jag har en civilingenjörsexamen och jobbar på ett superbra företag som är amerikanskt. Min sambo likaså fast ett annat. Vi har alltid drömt lite om att flytta utomlands för möjligheterna med karriären, det kan ha varit så jag först hittade din blogg. Jag hade dock lagt ner de planerna nu och vi började leta hus. Min sambo fick då plötsligt ett erbjudande om en tjänst i USA och vi vet inte hur vi ska göra nu 🙂 Jag skulle få säga upp mig men samtidigt, man kanske kommer ångra sig någon gång annars. Svårt det där. Jag läser om hur jobbigt du tycker det är att ha familjen så långt bort och jag tänker på hur mycket hjälp jag fått av dem under graviditeten o efter. Svårt svårt, ska man bo på samma trygga ställe i hela sitt liv eller våga sig på det här 🙂 Men nu ska jag i alla fall börja jobba igen efter att ha varit hemma ett år och jag har redan separationsångest.

  Jag gillar också att äta så rent som möjligt och jag lagar all mat själv till min son. Jag inspireras av din livsstil där du är ute mycket och jag önskar att jag också rörde på mig mer och var utomhus mer. Du skriver ärligt och fint 🙂

  • Ja men suck, tänk om man bara kunde njuta lite av nuet! Och jag tänker såhär, live a wide life rather than a long life.. det får du tolka hur du vill 🙂 Men ja, det suger att inte ha familj i närheten.

 27. Hej Linnea! Viktoria heter jag, 25 (snart 26)år, bor i Trollhättan men kommer ursprungligen 39mil ner i landet. Bor i en etta på 35kvm där killen i mitt liv håller på att flytta in. Läser min sista termin på Socialpsykiatrisk vård och drömmer om att bli skolkurator. Jag längtar efter en bebis så det skriker om det men vill först ut och resa innan någon liten ska ploppa ut.
  Jag kommer inte riktigt ihåg hur jag hittade till din blogg men tycker det är så intressant att läsa om kulturkrockar och vardagsliv i andra länder. Din blogg är en av 4 som jag klickar in på dagligen, 3 av bloggarna jag läser handlar om svenskar som bor utomlands.
  Jag älskar att du gnäller och är bitter (mest för att jag är likadan) och är småtokig i bebisar och älskar att läsa om WK och hans framsteg. Gillar även när du skriver om ditt vardagsliv med CK.
  Tycker du skriver bra som du gör och läser gärna allt du skriver!

  • wooho! sa himla härligt att hålla på att bli sambo! Skaffa barn på resan kanske? Två flugor i ett?

 28. Jag heter IngenKatt, före detta Bondhustrun. Fyller 39 i år (wtf) och älskar alltid din blogg. Det vet du. Själv bor jag i ett gammalt tegelhus från 1919 i min lilla stad. Jag älskar mina barn och har just nu mycket ångest över hur himla fort de växer upp. Känner mig ofta som en askass morsa.
  Januari och jag hatar varann.
  Men mitt i allt ger din blogg mig perspektiv. Och jag har läst dig i flera år. 5? 4?

  • Hallaaa, Jag har tappat ditt blogglosen och jag har abstinens.. No bueno! Och vi kan ju joina här i kass mamma båten, men jag tänker att det är där man är. Jag gör så gott jag orkar. Typ så. Och du är min mammaförebild, en mamma som verkar ha lyckats med konsten att vara både mamma och ha KUL med sina barn. Längtar tills vi kommer dit!

 29. Jenny heter jag. Jag bor ute på landet med man, barn och katter. Vissa dagar älskar jag landet andra undrar jag vad tusan vi har gjort som flyttade från Stockholm. Just nu är jag gravid igen och hatar det ganska så mycket, hoppas kunna älska ungen som såsmåningom kommer att komma ut ändå.

  Jag skulle vilja läsa lite om vad som egentligen hände med Nala. Sen gillar jag när du skriver om mat. Och kanske lite kommentarer om vad som händer i USA? Hur du och folk runt dig ser på presidentvalet? Sen hade det varit kul att se lite mer av ert hem? Kanske dina tankar om fotografering. Amen du hör ju, jag vill att du skriver om ALLT!

  Kram!

  • Wiiihooo, så härligt! Ja, nala ja. Det kommer. Men hon ligger här på soffan och stinker. Ok, mer om hemmet. måste ju stäääda då!

 30. Oj, så kul att läsa om alla andra och även upptäcka andra bloggar att följa!
  Jag heter Johanna, är 34 år gammal och bor och jobbar i Hong Kong…. eller egentligen pendlar vi väl fram och tillbaka mellan Sverige och Hong Kong. Jag är gift med en underbar amerikansk man som har satt sin egen karriär på hyllan för att vara hemma med vår nu 1 år gamla son. Mitt arbete tar mycket av min tid och jag har allt för många resdagar, vilket ger mig ett konstant dåligt samvete eftersom jag egentligen skulle vilja vara hemma med min familj. Innan jag fick barn älskade jag att pyssla och jag tränade flera gånger i veckan, men med förlossningen kom även tidsbrist, värkande fötter och andra prioriteringar. Jag älskar din blogg. Tycker att den är inspirerande och motiverande, och det är så kul att få följa er vardag.

  • Ja men ni pendler, jisses vad ni reser, jag som har ångest redan över vår resa i sommar! Älskar din blogg jag! Kram!

 31. Hej Hej.
  Jag fyller 33 hela år till sommaren som du vet. Snart klar med universitet. har en ynka tenta kvar. Jag bor i Västerås som jag älskar. Är gift med Anders som ska flytta till Linköping nästa vecka. Buhuu! Och veckopendla för sitt xjob. Han pluggar robotikingenjör. Det känns som du är en av mina finaste vänner. Vilket är sant och konstigt för vi aldrig har träffats. Jag och Anders pratar om att köpa bil så då kommer jag tutande till oaxen nästa gång du är i Svea.
  Jag älskar din blogg. Den är min favorit. Lagom mycket av allt. Speciellt att du är så ärlig om dina relationer.
  Så fortsätt skriv som du gör. Om du har bloggtorka kanske du ska temaskriva. För att underlätta för dig själv. Men det kanske blir prestationsjobbigt istället.
  STOR KRAM FINA DU!

 32. Anna heter jag, 28 år och bor i Skåne. Jag är gift och har en dotter på drygt 3 år. Efter mer än två års kämpande är jag äntligen gravid igen med ett syskon, men det är tidigt ännu. (Ingen IVF). Jag jobbar som socialsekreterare med ungdomar och renoverar hus. Jag hittade din blogg genom ett inlägg du gjorde på bröllopstorget när vi planerade bröllop 2011. Det är FEM år sedan! Jag älskar djur och att läsa, jag hatar att min tillvaro blivit så himla inrutad efter att vi fick barn. Och det är inte Emilias fel, that’s for sure! Men det där vardagspusslet… till och med ordet är trist. Det är jättekul att läsa om WK och kulturkrockar tycker jag. Träning och kost, njaa… men det är ju en del av DITT liv och det är ju det jag gillar att ta del av. Men sluta ha dåligt samvete över att du skriver mycket om din son, du borde ha dåligt samvete om du INTE gjorde det. Han har ju förändrat ditt liv!

 33. Hola!
  Kristina heter jag, eller snarare Kittina/Kitta/Kitty/Kit/Kittinzky/Ketta <- kärt barn har många namn 😉
  Blir 30 i år (herre jävlar!) och bor nere i Skåne och jobbar som flygande och är sedan ett år tillbaka vår bas fack representant. Som möjligtvis inte låter särskilt mycket men i det här bolaget? Det blir en extra HR arm för 300 anställda nästan. Älskar det och försöker komma in i styrelsen nu också (ska bara skriva en presentation om mig själv vilket jag avskyr)…
  Jag gör inte så särskilt mycket om dagarna utöver arbete, tränar 2 gånger om dagen (Ido Portals movement) och tja äter?
  Halkade in på din blogg efter att Ystern tipsade om dig och jag var uttråkad när jag jobbade på hotell.
  hahaha kommer ihåg hur jag drog mig för att maila till dig och fråga om du ville göra mig tjänsten att köpa Lindt till Ystern som jag kunde ge i julklapp hahha och sedan har det bara blivit mera 🙂
  Är innerligt glad att jag vågade ta det steget och ser dig och er som en utav mina nära vänner.
  Letar efter en stuga att bo i på mina lediga dagar – så om någon vet en stuga som ligger nära en sjö och skog hojta till snälla? Är trött på att hemnetknarka nu alltså.

  Inte intresserad utav att skaffa barn men älskar andra folks barn och WK är ju urgullig, det var ett tag där som dina bilder nästan fick min livmoder att vakna till men naaaaj, den kunde man tysta med choklad senare hahaha <3

  • oh, jag håller med! Men jag veeet att jag ar hemskt daligt pa att hora av mig! Vi tar igen det sen i din fancy stuga 🙂

   • NI är alltid välkomna till min Fancy smanchy stuga <3 Och du är lika dålig på att höra av dig som jag är på att höra av mig – it's a win win situation 😉

 34. Pingback: Wooohooo! – Linnéa i USA

 35. Hej! Jag heter Ida – uppvuxen i norrland, fem år på Lunds Universitet för att plugga till geolog & sen bar det av till Kanada där jag bott de senaste 8 (HJÄLP!) åren. Är gift med en kanadensare & tillsammans har vi en liten Tor som är 13 månader + två birmor. Vi bor i ett 98 år gammalt hus (om två år blir det fest!) som vi köpte för 1.5 år sen & vi renoverar fortfarande… Väntar på att få permanent uppehållstillstånd, så för tillfället är jag hemmafru. Bästa jag vet: älskar att pyssla – att måla & virka ger mig ro i själen, planera för vår trädgård (vill odla mer av vår egen mat samt skaffa höns), läsa om sustainable living, skypesamtal med sverigebästisar, renovering när vi har flyt & fredagsmys tillsammans med min man. Sånt jag inte gillar: när jag vill renovera något snabbt & jobbet växer explosionsartat eftersom gamla hus aldrig följer standard, Kanadas immigration & allt som väcker bebis – blir TOKIG när någon ringer precis när han somnat, vill släppa en missil på deras hus!

  & hur jag hittade till bloggen… Har haft den på min radar länge, troligtvis genom andra utlandsbloggar jag läser – men det var inte förrän vi båda var gravida som jag började läsa regelbundet. Var så skönt att läsa att det inte bara var jag som avskydde skiten. Gillar bloggen som den är nu, men som andra har önskat så hade jag också velat läsa om hur ni tänker göra med WK & svenskan.

 36. Hej! Jag heter Edit, är 21 snart 22, bor egentligen i Skottland sedan två år tillbaka men just nu är jag på en utbytestermin i Anchorage, Alaska. Det är sjukt coolt. Trodde att jag skulle vara van vid att anpassa mig till nya grejer efter flytten till Skottland men det här är verkligen sju resor värre, och roligare. Jag pluggar statsvetenskap och har aldrig känt mig så europeisk som jag gör nu på mina kurser. Vi hade pop quiz om the Constitution härom dagen… Men det är riktigt spännande att plugga political science i USA nu när det är valår. Jag gillar alltså politik men skulle aldrig någonsin vilja syssla med det själv. Jag gillar också vintern och speciellt att åka slalom, därav Alaska just nu alltså. Jag minns inte när jag började läsa din blogg men det var ett tag sen, kanske när jag skulle ta studenten och flytta utomlands och ville ha lite inspiration, även om det inte blev så långt som till USA för min del (förrän nu då). Brukar tappa intresset för bloggar efter ett tag men det har inte hänt med din blogg! Jag har också läst lite i arkivet nu efter min USA-flytt och det är kul att kunna känna igen sig i kulturkrockarna… Kram Edit

 37. Hej!
  Josefine heter jag, är tvåbarnsmamma och fru och socionom men inte nödvändigtvis i den ordningen… Eller jo förresten! Och så mycket mer. Just nu sjuk i influensa som en bonus. Bu… Nåväl.
  Har följt dig länge men kommenterat alldeles för sällan. Någon skrev att du har en rå humor, och den tillsammans med ärlighet och personligt skrivande är vad jag uppskattar! Oavsett vad du skriver om. Jag känner mig hopplöst vilsen också som föräldraledig med nr 2… Och det var jag efter nr 1 också. För mig har väl graviditeterna utlöst någon form av identitetskris då jag både bytt frisyr och jobb efter föräldraledigheterna../ och blivit vegetarian och sen slutat med det också. Hehe.
  Iaf hoppas vi får följa med dig ett tag till även om du krisar lite över vem du är och vad du gör typ, iaf i bloggen. Även det är en fas, precis som allt annat. This too shall pass.
  Skulle verkligen sakna din blogg om den försvann. Du tar fantastiskt vackra kort som gör mig glad och skriver så fint om kärleken till din familj att jag blir alldeles varm i hjärtat av att klicka mig in hit 🙂
  Må så gott!
  M

  • men oh, nu fattar jag att det är ju precis så jag också kännt mig! Klippt av mig håret och blivit helt som förbytt inom vissa områden, jisses! Kram till dig och dina

 38. Madeleine, 34 år! Ursprungligen från Värmland, nu boende i Texas! Träffade min amerikan under min tid som reseledare i Oman 2006. Har gått igenom hela visumkarusellen och väntar nu på mitt 10-åriga visum. I september förra året fick vi en dotter, Everest som är hur go som helst. Vi har också en Vizsla som är världens goaste och tokigaste hund. Jag är hemmafru för tillfället och har smärre ångest över vad jag vill göra med min karriär. (Är utbildad läkarsekreterare). Jag gillar vin, älskar att resa,ha ett rent hus, nybäddad säng, hatar att vika tvätt och tvätta nappflaskor, vilket aldrig tar slut.

  Stor kram från Texas

  • uuuuuuu.. samma karriärskrisbåt här, MUTTER!! Kram till Everest, så himla fint namn på en fin knodd.

 39. Hej, Madeleine heter jag. 41 år. Har två barn på 14 och 11 år. Och en stum norsk skogkatt. Bor i centrala Malmö. Minns inte hur jag hamnade på din blogg. Men jag har läst den sedan lååååång innan ni flyttade från södern. Så ja ..ett tag med andra ord. Skriver sällan tyvärr…orkar inte kommentera från telefonen. Fastnade för sin blogg direkt för jag gillar sättet du skriver. Jag älskar din ironi. Tycker inte du skriver för mycket eller för lite om något. Jag tänker då fortsätta läsa :). Kram

  • Jisses, back to the south! Tackar som orkar! Och grattis till stora barn, måste vara så häftigt!!! Kram

 40. Jacqueline Reply

  Hej! Jacqueline, 29. Bor med min hund, arbetar på affärsjuridisk advokatbyrå i Stockholm och har konstant dåligt samvete för att jag spenderar så mycket tid på kontoret och så lite tid på att träna honom i NoseWork, eller typ… dejta. Bodde i USA i några år och hade min pappa där under uppväxten så kan relatera till mycket du beskriver med den amerikanska kulturen. Kommer inte ihåg hur jag hamnade på din blogg (kan ha googlat crossfit) men jag fastnade och blev kvar på grund av dina fantastiska foton och ditt härliga sätt att uttrycka dig. Det har varit väldigt fint att få följa dig från långt innan du blev gravid och hela resan sedan dess. För min del får du skriva om precis vad som helst så länge vi läsare får följa med. Tack för att du delar med dig!

  • Hej! Tufft med affärsjuridik, är det ett lika kredd jobb i Sverige som i USA? Kram!!

   • Jacqueline Reply

    Haha, ja det är det nog. Vi kommer förmodligen öppna kontor i Colorado under året så då får jag jämföra kredden 🙂 Det är i vart fall ett väldigt roligt jobb! Kram

 41. Hej Linnea! Jag heter Emilia, fyller 30 till sommaren. Är från Norrbotten men hae bott i Skåne i 2,5 och trivs jättebra. Bor här med min fästman som blir min man i sommar.
  Jag kommer inte ihåg hur många år jag följt dig. Halkade nog in vis någon av de USA-bloggar jag läser, blev fast för stt jag kände igen mig mycket i dig. Tankar kring världen och livet i stort. Jag tycker om att läsa sin blogg för att du skriver så äkta och innerligt om allt, må det vara crossfit eller WK 🙂 det är innerligheten och den råa äktheten som gör att jag fortsätter läsa. Så långe su skriver om det du vill, så kommer det vara bra och värt att läsa för mig. Keep going 🙂

 42. Hej Linnéa! Jag heter Amanda, 29 år, och kan “fira” (är det något att fira?) att jag varit utlandssvensk i ett decennium i år. Helt sjukt! Sedan 4,5 år tillbaka bor jag i Berlin med min tyske make och nu även med vår son som är 1,5. Jag hamnade på din blogg när vi planerade vårt bröllop, eftersom även du planerade bröllop i samma veva och att vi hade det gemensamma, att vi lämnat Sverige och sedan även kärat ner oss i en utlänning. Så det är några år nu som jag följt dig! Jag läser gärna om kulturkrockar (jag har bott i USA som utbytesstudent, men det var evigheter sen), om livet med barn, om temat miljö och ekologisk mat m.m. Det enda jag hoppar över är all som hat med paleo att göra, eftersom det inte är något för mig. Jag har testat! Jag köpte till och med en paleo-kokbok för ett par år sedan, men den står i princip oanvänd i bokhyllan.
  Jag frågar mig också, om jag någonsin kommer kunna återvända till Sverige och bo där. Och ibland vågar jag tänka tanken att det kanske aldrig sker. Eller att jag skulle dra dit min familj och de (vi) skulle vara olyckliga! Man förskönar ju sitt hemland som underdog i utlandet.
  Tack för att du delar med dig!

  • Men eeekkkk, Det är längre!! och nu började jag räkna och jag har varit det i 9 år!! Buuhuuuu. Jag har varit ute i Vill ha mer ekologiska tips jag med, har du något bra så dela med dig!

 43. Hej Linnea! Jag heter Hanna och är 26 år. Ex värmlänning som flyttade till NYC 2012. Bor nu i, vad jag tror är, världens minsta hus i Los Angeles tillsammans med min amerikanska man. Jag väntar just nu på mitt green card och är såå trött på att inte få jobba, köra bil eller lämna landet. Har varken hund eller barn, så tiden går mest till att träna och vänta.. samt husfrua mig med diverse städprojekt och inrednings-infall. Med all tid i världen så saknar jag Sverige jätteJÄTTEmycket och precis som du säger så är jag AVUNDSJUUK på alla svenskar. Fy fan för all ledighet och gratis sjukvård (<3). Men har ändå svårt att se mig själv och mannen i Sverige. Jag har läst din blogg sen begynnelsen och känner igen mig i all bitterhet (som du kanske märker.. hehe) och alla tankar. Älskar att läsa allt som du skriver. Tro't eller ej, men det ger mig hopp om framtiden än. Det löser sig liksom. Vill absolut läsa om WK, men också mer om din vanliga vardag, jobb, framtidsdrömmar, huset, OCH hippie-tips! Älskar sånt! Berätta om deon!!

  • Bor ni som i UP? Ett litet hus i en stor stad? Och pepp! Fy vad det är värdelöst att vara där i mellan visum perioden. Ok deo tips kommer! Älskar den!

 44. Hej hej!
  Jag är en 26-årig tjej från Västerås. Pluggar vanligtvis på lärarprogrammet där hemma men är under det här läsåret utbytesstudent på ett litet universitet i Nebraska. Åkte för första gången till USA 2012. Spenderade 11 månader i Boston som au pair. Blev förälskad i folket och kulturen. Väl hemma igen längtade jag tillbaka som bara tusan. Började läsa bloggar i hopp om att längtan skulle dämpas. Men det blev nog egentligen bara värre. Allmänt depp började jag väl acceptera att det inte skulle bli någon mer tid i USA. Hoppade på lärarprogrammet, flyttade till egen lägenhet och började sakta komma in i de svenska rutinerna igen. Men så fick jag reda på att min högskola är med i ett utbytesprogram. Självklart sökte jag. Hade turen på min sida och blev antagen. Så nu är jag som sagt åter igen här i Amerikat. Trivs som fisken i vattnet och fasar för den dagen jag måste flytta hem igen. Känner mig väl egentligen rätt splittrad. Sverige är ju rätt bra ändå. Men aldrig har jag mått så bra som jag gör när jag bor i USA. Jaja, framtiden får väl utvisa vart jag till slut rotar mig. Jag hittade din blogg för något år sedan och är alltid inne och kikar efter nya inlägg. Ledsen att jag är så urkass på att kommentera. Ska försöka bättra mig! Älskar din uppriktighet. Livet är inte alltid en dans på rosor och jag tycker det är härligt när folk öppet säger som det är och vad de tycker. Jag tycker det är kul att läsa om det mesta som händer i ditt/ert liv. Tack för att vi får “dela” det med dig! Kramar från Alice
  ps. WK är verkligen super söt!!

  • Äh, när du står i valet och kvalet så maila så kan jag skicka ett mail med all skiiiit som det här landet bjuder på 🙂 Tänker iofs att Bosten är the best of the best med USA. Och tack, han är fin som smör den lilla grisen.

 45. Jag vet inte vem jag är? Eller hur jag ska beskriva det iallafall. Jag vet bara att jag är i en svacka i en svacka, svackinception. Har jättesvårt att se ljuset liksom för allt är bara skit. Kan säga det om Sverige, att du behöver inte vara avis på någonting. Jag vet att det verkar idylliskt när man inte är mitt i det och liksom tänker tillbaka på barndomen och allt det där, för ens douchebag brain tenderar ju att bara minnas det positiva när man är långt borta och det negativa när man är på plats. Och jag är ju på plats och gör verkligen allt för att påminna mig om att det finns vettiga människor, men sen sätter jag mig på tunnelbanan på väg till skolan och hör några prata helt öppet om att SD är de enda som vet vad de gör, och sen är jag i skolan och hör någon “på skämt” säga n-ordet och ingen säger emot för han är yngst i klassen och liksom “pojkar är lite sådär, han kommer mogna med åren” och själv sitter jag där och är den enda som käftar emot, och sen råkar jag hamna på någon mörk del av internet och bara känner hur jag inte orkar mer. Jag orkar inte men jag måste, och även om jag inte skulle vilja så går det inte att blunda för för det är överallt. Det är som att jag kan se medmänskligheten försvinna. Och det värsta är att när man hamnar på internets mörka hörn så ser man hur de resonerar, och man förstår varför folk faller för det. För de blandar inte in känslor, de framstår som resonliga medan vi framstår som fanatiker. För det har blivit såååå himla orimligt att sätta människor före pengar.
  Så om det är något jag uppskattar så är det att bara försvinna in i någon annans berättelse en stund. Jag har absolut inga krav på vad den här bloggen ska innehålla, jag gillar den som den är och har inget emot att läsa om barnmat trots att jag inte kan relatera till det alls. Det är bara skönt för det tvingar mig att se att det finns vettiga människor även när jag inte orkar leta, och de lever helt vanliga liv och bara finns. Och det gör det lite lättare att bara existera.

  • Oh MB. Jag känner med dig, så himla mycket. Ännu mer nu med WK i livet för nu kan det liksom inte bara ta slut. Förut så kändes det som livet var just nu, och nu känns det som livet är typ för alltid eftersom jag hoppas och tror att WK kommer fortsätta efter mig.. och då måste jorden vara bättre, friskare och varmare. Men det går åt fel håll och det gör mig helt livrädd och iskall. Kram kram kram. Vi gör små saker varje dag för att få det bättre. Pass it on.

   • Ja man hoppas ju att man lyckas förmedla något till dem små. Det är ju en tröst iallafall, att om jorden fortfarande suger om 20 år är WK och mina kusin- och syskonbarn de som skriker högst och protesterar mest. Men man önskar ju såklart att de inte skulle behöva. <33

 46. Hej! Jag heter Susanne, fyller 31 i år, bor nånstans på Västkusten i Sverige. Har inga barn och känner ingen längtan efter det heller, men har 3 katter som jag skämmer bort allt vad jag orkar. 😉 Minns inte när jag hamnade på din blogg första gången, men minns att det var för att jag var intresserad av att läsa om svenskar i USA för jag skulle själv gärna resa dit någon gång, och nu har jag fastnat. 🙂 Gillar att läsa om din vardag och hade gärna läst mer om hur det är att leva i USA för en svensk. Och WK är lätt den sötaste ungen jag nånsin sett!

 47. Jag heter Elin och fyller 30 i mars. Färdigutbildad sjuksköterska och barnsjuksköterska till sommaren. Bor på västkusten (i Sverige) med man, tre barn (blivande 9 åring, blivande 6 åring och nybliven 13 månaders – två pojkar och en tjej). Jag kommer faktiskt inte ihåg hur jag hittade hit. Ett tag var jag inne på att det vore spännande att flytta till USA och kanske kom jag in på den då? Annars håller jag på att skriva bok och peppar mig själv för cykelsemester i högländerna i höst med bästa vännen. Jag älskar dina fotografier, tycker du är en sådan grym fotograf och är fotointresserad själv, så gärna mycket bilder. Lite träningstips hade varit roligt kombinerat med det du skriver du, det (o)glamourösa livet som småbarnsmamma. Det är ju som du säger, där du är i livet. Vad härligt att ni kunnat behålla Nala, har undrat lite hur det blev med henne. Såg ju att hon figurerade i bloggen häromdagen . Själv håller jag mig till katter, mest för att vi verkligen inte har tid att ge en hund vad den behöver.
  Ha det gott!

 48. Madeleine här, fyller 30 om en månad, min son Henry är ca 2 veckor äldre än din lille! (Hur fort kan ett år gå??!) bor i Sthlm och börjar jobba nu i februari igen efter föräldraledighet, jag är arbetsterapeut och jobbar inom vården.
  Hittade nog din blogg när min pojkvän pluggade en termin i Boulder, Colorado. Sen kom han hem en sväng och nu är han klar med sin master på MIT.
  Jag gillade din blogg innan du blev gravid och fick barn men älskar ju din blogg sen jag märkte att vi var gravida samtidigt och sen kunna följa din resa som förälder och känna igen mig i mycket. Så för min del får du gärna fortsätta skriva om vardagen som mamma. Skönt att läsa när vi har lika gamla barn.
  Tack för en härlig blogg, keep it up!

 49. Åsa, 31 år (ålderskriiiis), exil-värmlänning, bor på en liten 1800-talsgård 3 mil utanför Uppsala. Underbart på sommaren, not so much vintertid när det ska kånkas ved och vattnet fryser. Här bor jag iaf med sambo, katt, hund och 16 kor. Tog examen som agronom i somras men då jobbmarknaden inom det yrket suger så är jag lite bitter förtillfället, så här 5 års universitetsstudier senare…Som du kanske märker så gillar jag också att gnälla, det är nog därför jag gillar din blogg så mkt ;). Älskar djur och speciellt kor och ska snart börja mjölka två av mina egna kor och börja ysta ost och ta vara på mjölken, gillar den gamla livsstilen där man producerade den mat man åt på sin egen gård. Annars när jag en dröm om att bli ett träningsfreak- det går sådär. Men en dag kanske. Eller så skiter jag i det ;). Gillar iof skidor och långfärdsskridskor, överhuvudtaget att vistas i naturen. Hur hittade jag hit då? Det kommer jag knappt ihåg, men har för mig att det var genom en annan tjej som bodde i USA (journalist?) och som nämnde dig i ett av sina inlägg i sin blogg. Säkert 4 år sedan nu :). Iaf så älskar jag din blogg, och speciellt gnället – sluta aldrig med det .

  • ooo, Du skulle gilla min bror! Han bor i smålandskogarna utan element, så nu går hela dagarna ut på att elda till sig själv och i hönshuset 🙂 Ni lever mitt drömliv!

 50. Hej.
  Jag är 48 år gammal, bor på västkusten. Har alltid haft en vagabond i mig, reste och jobbade och jobbade och reste tills jag var 40. Lever nu ett regelbundet, jobb, skola, fritids, rutiner med min dotter som går i skolan. Det funkar, men snart är hon 20 och jag kan börja vagabonda igen.
  (gör precis det alla säger att man inte ska göra, jobbar skitmycket för att tjäna pengar så att vi kan resa mycket tillsammans hon och jag, samtidigt som vi har hus).
  Älskar att du är grinig invandrare.
  Mera bitterhet! Sånt gillar jag.

  Annars, du skriver så himla härligt om din son, så bara ös på. Det är det jag tror gör en bra blogg. Ös på med det som kommer ur hjärtat.
  Jag hittade till dig via Den där om Jenny för ca 3 år sedan? Då höll du på med att käka precis ingenting (eller typ bara broccoli) och tokträna något som jag inte visste vad det var (crossfit?)
  Det jag försöker säga här, det där intresserade mig inte alls Linnea, men jag kunde ändå inte sluta läsa.
  Såååå – bara ös ur dig orden.
  Och om du vill tvinga ur dig något, så är kulturskillnader alltid roliga när man reflekterar över det (eller ännu bättre, om du är lite grinig)

  • Hahaha, åt inget och tränade mycket. Saknar den tiden! Då man kunde vara eeeego! Stor kram och njuuuut av vagabondandet!

 51. Jag heter Maria o trotsar härmed min motvilja att skriva på iphonen… Det du! Bor på landet utanför Uppsala o hittade hit för några år sedan måste det vara? Hade börjat träna crossfit o var helt frälst, så jag tror jag googlade just crossfit o blogg. Du bodde iaf i södern då så som sagt, har nog hängt med ett par år! Gillar grinighetens bloggen O hundarna och era utflykter i bergen, jag blir så avundsjuk på det! Ser gärna lite mer bilder från ert hus också, tyckte du visade så fina bilder från huset ni hyrde tidigare! Det bästa jag vet är mina hundar o friluftsliv, jakt å sånt .

  • Ohh KREDD!!!! men ja, huset vi hade innan var så fint och ljust. Nu bor vi i en mrök grotta. Noll mys. Kul med jakt! Vad jagar du?

 52. Hej Linnea! Jag heter Lisa, är 28 år och bor i Sverige. Gillar att träna, helst genom att lyfta saker – är inte mkt för yoga, blir mest irriterad. Går även mkt ute i skogen med mina hundar, älskar dem! Har en sambo sen länge men inga kids. Känns som att det börjar ligga rätt nära i tiden dock, men när tusan vet man det egentligen? Får se när vi gör hoppet ut för barnstupet! Gillar din blogg just för att du är negativ ibland! Kul att läsa om kulturkrockar, träning, mat och WK . Hade även varit roligt med ett sånt där klockslagsinlägg du vet, där man får följa med runt på en typisk dag, plus att veta mer om hur din karl ser på Sverige, första intrycket mm. Tack för en bra blogg!

  • Blir också irriterad på yoga, men så ibland hittar man ett så himla bra pass och bara döööör. Ok, men ska försöka göra ett foto i timmen inlägg! Det vore kul, helg eller vardag?

 53. Hej! Jag har läst din blogg sedan 2011 då jag flyttade till USA första gången. Har för mig att jag letade efter ett recept på kanelbullar och kom in på din blogg fast så här i efterhand låter det inte riktigt som du så jag kanske minns fel. Iallafall, vi flyttade hem från USA och nu är vi tillbaka igen, fast i NC, sedan 1,5 år med en liten dotter. Kanske är det för att jag själv har barn men jag stör mig inte på att det handlar om barn. Livet blir ju liksom väldigt mycket barn när man har dem så är det kanske naturligt att bloggen avspeglar det. Jag gillar iallafall även att läsa om kulturskillnader och alla grejer amerikanarna har fått om bakfoten:)

  • Jo! Jag har ett grymt recept på kanelbullar här på bloggen, dock fungerar de inte på hög jävla höjd. Vart i NC? Jag var varit i Beuford och älskade det!

   • Aha, då mindes jag rätt ändå. Läser just nu baking på Culinary school. Får förhöra mig i skolan om hur bakning på hög höjd går till:) Vi bor i Raleigh. Har inte varit i Beaufort men älskar NC:s kust!

 54. Hei Linnéa! Jeg heter Susanne, er 26 år, og kommer fra Norge. Bor for tiden i USA der jeg tar en bachelorgrad i kommunikasjon, og jeg har truffet min kjære her borte slik som du. Det var derfor jeg endte opp på bloggen din, fordi jeg søkte etter noe sånt som “få barn med amerikaner” og endte opp hos deg (hahahaha). Nei, vi har ikke fått barn enda. Som jeg har skrevet til deg tidligere har vi gått i parterapi, og det ser heldigvis ut til å gå bedre. Savner Norge hver dag, men vet ikke om jeg vil flytte hjem. Ble inspirert av deg til å begynne å blogge selv, men jeg er nok ikke like flink til å oppdatere så ofte som deg (hvordan har du tid? Hvordan har du alltid noe å skrive om??). Elsker å følge bloggen din, og elsker når du klager, og når du skriver om WK og forholdet til mannen din. Peace out.

  • Vi ska börja vi med! Inspirerad av er och andra. Tror det är så himla bra att vara proaktiv med sånt!

 55. Jag heter Lisa och är 38 år, bor strax utanför Göteborg med man och två barn på 4,5 och 9 år. Jag halkade nog in på din blogg via någon annan blogg för många år sedan, när ni bodde i Alabama. Att jag fastnade berodde på att du var lika grinig som jag.

 56. Jag heter Elsa, är 26 år gammal och doktorerar i Lund. Jag kom hit via “Den där om Jenny”s blogg tror jag, för… 3 år sen? Kommer inte riktigt ihåg. Men jag fastnade i alla fall för din “grinighet” och din livsstil och tycker det har varit superkul att få följa med på er resa med walter (typ det sötaste barnet jag sett!), även om jag inte alls är redo för barn. Det bästa jag vet är typ tv-serier och träning, framförallt löpning. Jag undrar hur din träning ser ut nu för tiden (om du tränar nu alltså), hur det har förändrats efter WK och hur du ser på allt det. Jag gillar också att läsa om “vardagslivet” i usa och liksom allmänna funderingar över sverige/USA och skillnaderna mellan länderna. Min mamma är från the US så jag kan relatera till mycket av vad du skriver. Åh just det, en grej till! Jag undrar om du pratar svenska eller engelska (eller både och) med WK? Hade varit intressant att läsa om dina tankar om tvåspråkighet och sånt 🙂 tack för en bra blogg!

  • Oh, vad doktorerar du i? Så himla häftigt att vara 26 och att ha en dr!! Ska skriva mer om språk, men det är svenska ifrån mig och engelska ifrån KC

   • tack! Jag har ingen dr-titel än, har kommit halvvägs typ, men kommer nog få en innan jag fyller 30 iaf! 🙂 jag doktorerar i immunologi, hur streptokocker aktiverar en del av immunsystemet. fast just nu sliter jag mest mitt hår för att ingenting funkar i labbet. kul att det kommer mer om språk!

 57. Jag heter Ida, snart 25 men lever som att jag vore 19. För 2 år sen blev jag tokdumpad av min sambo sedan 3,5 år som jag precis hade köpt ny lägenhet med och som grädden på moset; jag var med barn. Drömscenariot! Det fick resultera i en avslutad graviditet och en sorglig försäljning av fantastiska lägenhet. Spenderade kanske en, två månader i fosterställning på badrumsgolvet medan mina föräldrar turades om att vabba sin då 23-åriga dotter. Ay caramba, vilken härlig tid. Till slut tänkte jag det gamla klassiska mottot “AJA”, tog mina pengar från lägenhetsförsäljningen och ryckte upp mig. Åkte och jobbade i Åre och Göteborg, semestrade i Grekland några gånger samt drog en månad till USA. Efter ett evigt tjat om studier från min bästa kompis tänkte jag ut det minst tråkiga programmet på universitetet, sökte och blev (chockerat nog) antagen. Sedan dess har jag studerat till lågstadielärare i Linköping, lever det typiska studentlivet med öl och party ett flertal gånger i veckan och bor i en studentkorridor. Livet har aldrig varit bättre. Och det löser sig verkligen, har jag märkt. Även om det inte blir som man har tänkt sig 🙂
  Dricker till och med en öl medan jag skriver det här. Kanske inte det svaret du var ute efter men fick lite feeling efter att ölen av uppdrucken!

  Juste, borde nog nämna att jag följt dig sedan du började blogga. Älskar när du gnäller. Fortsätt så!
  Kram

  • Det var fryktelig å lese historie din, Ida, men fantastisk at du har klart å reise deg igjen! <3

  • Herreguuuud vilken röööööv. Fy faaan vad ont det måste gjort. Kram till dig och din familj som var där för dig. Men blir så himla glad av din kommentar, och av att du drack öl just då! Feeling!! Hahahaha KRAAAAM

 58. Anna, 28 år och någon månad! Precis gått tillbaka till jobb efter 1,5 års mammaledighet med min lille korv! (Trevlig smäll i ansiktet jag gav dig nu som redan är avundsjuk på Sverige..). Jag är bortskämd som tusan och tycker det suger att jag inte kunde vara hemma ett år till!
  Jag har en väldigt stor hang up på USA så googlade bloggar i USA för många år sen, är säkert över 5 år sen och du är den ENDA blogg jag följt konstant! Älskar din ärlighet som du förmodligen skulle uttrycka som grinighet För att det var en pissig natt så känns just nu som det bästa som finns, sovmorgon! Annars skulle jag säga min son, min man, ledighet, mysdagar utan planer & man gör det man känner för! God mat, typ löjrom, bubbel, goda ostar & saltlakrits – svårt att se mig bo utomlands, hur klarar man sig utan saltlakrits? Annars lockar USA!

  • mutter mutter, alltså jag är ju glad för din skull men avis som tusan. Och mamma skickar lakris! hehe Kram!

 59. Malin, snart 39 (ouch), bor i New York med amerikansk man och 7 1/2 manaders bebis som verkar sova ungefar lika daligt som WK… Obsessed with sleep for tillfallet, och funderar fram och tillbaka pa somntraning. Stor igenkanningsfaktor och skont att lasa om nagon annan som gatt igenom samma sak, aven om det verkar som vi dessvarre brakar sa sjukt mycket mer an ni gor 🙁

 60. Hej! Jag heter Andrea, snart 27, bor i Uppsala för tillfället. Har bott i Dubai, New York och Sydney, pluggat massa olika saker och älskar att resa, dricka vin, äta god mat och gosa med djur. Träna är också kul. Jag har lite svårt att hitta riktning i livet och ger mig ut på stora “nu-ska-jag-hitta-mig-själv resor”, jag vet inte om jag hittar mig själv men jag har kul iallafall. Jag vet inte riktigt hur jag hittade hit, har nog läst några år iallafall…tre kanske? Tror att det var en gymnasievän som hade gillat din blogg någonstans och så klickade jag mig hit.
  Jag tycker att det är kul att läsa om livet i USA, kontrasterna, barnuppfostran, kost och träning, och förhållandet mellan dig och Casey. Tror egentligen det jag gillar med bloggar allmänt är att man får en inblick i någon annans liv, får följa deras liv och känna igen sig i deras problem och inspireras av det som är bra. Kram till dig!

  • Håller med, älskar att vara en fluga på väggen i andra människors liv via bloggar! Kram Andrea!

 61. Hej Linnéa! Johanna här:) En fd utlandssvensk som flyttade tillbaka till Svea efter 8år i USA (och tog mannen med mig). Ibland kliar det i fingrarna och jag har världens myrstack i baken känns det som när längtan tillbaka gör sig påmind. Ena dagen vill jag flytta tillbaka och andra dagen vill jag INTE tillbaka… tänk vad det kan skilja från dag till dag. När jag flyttade “hem” till sverige igen flyttade min lillebror till Ecuador… tror det spär på lite att jag också vill bort igen… oh well. Inget land är perfekt! Vi får väl se om vi blir kvar här eller om man flyttar på sig så småning om. Kom inte ihåg hur jag hittade din blogg, men vet bara att det var väääldigt längesen känns det som. Du bodde iallafall i Alabama.. Tycker om att du skriver det du känner för att skriva om… inga måsten hit och dit eller om nåt speciellt ämne, bara det som faller dig in. Gillar blandningen av allt. Har inte barn själv… än iallafall, men har inget emot massa inlägg om WK. Men det är ju ditt liv… ibland känner man igen sig så mycket i det du skriver. Du har verkligen fått gåvan att skriva för du skriver på sånt härligt och bra sätt oavsett vad det är du skriver om. Kan bara säga- keep up the good work! Har inget att klaga på där! 🙂

 62. Hej!
  Är 36-år, bor i Göteborg och tittar just nu ut på “snökaoset” som 15 cm snö orsakat 🙂 Spårvagnar är underbart…
  Jag är gift, har inga barn och vi planerar inte heller att “skaffa” barn (dåligt uttryck men vad skall man säga?). Tycker dock det har varit väldigt kul att följa ditt första år som mamma och hade min biologiska klocka ens småtickat så hade dina texter om WK fått den att rusa. Nu gör den inte det men det är intressant att följa din resa. Började nog läsa strax innan du blev gravid men minns inte alls hur jag hittade hit 🙂
  Har nyss snöat in på så om du tar upp det igen hade jag kikat in ännu oftare eftersom mina nära nog kräks på min nya hobby. Dina inlägg om ditt jobb i USA, relationer, saknad av Sverige och allt annat som inte utmålas som perfekt och rosaskimrande är tänkvärda och uppskattas massor. Har en bakgrund på universitetet, jobbar nu inom industrin med lagstiftning och när en liten längtan om jobb utomlands så nyansering av min bild är nog nyttigt.
  Lycka till med inspirationen!

 63. Hej hej! Du känner ju mig men den här uppgiften kändes kul så jag hakar på. Jag hittade din blogg innan jag hittade dig haha. Sen sprang ju vi på din man och glad är jag för det. Kommer ihåg att det tog ett tag innan det klickade att det var din blogg jag hade läst tidigare (tror det var hundarna som gav mig aha upplevelsen) men sen kändes det knäppt att jag typ kände dig mer pga bloggen…. Jag läser din blogg för att du är du och för att du är där du är i livet just nu. Vi är ju rätt olika 😉 jag är ju så sjukt ohippie, jag äter ohälsosamt, jag tränar minimalt men jag gillar hur du ger mig perspektiv. Tycker vi löser livsproblem ganska bra tillsammans ändå. Jag röstar för mer grinighet och mer WK här på bloggen (kan inte få nog av den lille knorten). Längtar till Sverige ibland men du och Ikea löser det för mig (mer behöver jag inte).
  KRAM

 64. Hej! Jag heter Maria, är 38 år och bor i Göteborg med min sambo och min 15-månaders dotter. Jag hittade din blogg för några år sedan via nån annan blogg och gillade hur du skrev om träning (även om jag inte är något crossfit-fan) och utflykter i er fina natur. Jag skulle vilja vara en outdoor-person men just nu lever jag det mest genom andra. Jag har fastnat för din blogg för att du är så ärlig kring din vånda i olika frågor, vare sig det är att skriva för mycket om din son (ingen fara! man ska ju låta sig uppslukas!) eller miljöfrågor. Jag tycker också det är inspirerande hur du är så bestämd i miljö- och hälsofrågor, och hur man får ihop det med barn, vardagen och ekonomin. Och så tar du snygga foton!

  • Haha, jag lever också genom andra flr tillfället. Vill lära mig mer om miljön, lär mig!!

 65. Hejsan! Bodde i USA tills sonen var drygt tre år och sedan flydde jag tillbaka till Sverige. Det har jag aldrig ångrat. Jag hade ju dock en pappa som var allt annat än delaktig i familjelivet, så att just jag flydde från det är inte så konstigt. Pappan passade på att flytta till Sverige när vi hade skilt oss och därför träffar vår son honom regelbundet. Himla bra för sonen faktiskt, för pappan har ju i och med detta tvingats ta mer ansvar. Konstigt att vissa ska behöva skiljas för att fatta vad det är att ha barn? Oh well. Stötte på din blogg när jag sökte på svensk-amerikanskors bloggar, men kommer inte ihåg när eller vilka sökord jag använde. Jag tror att jag har behövt få bekräftat för mig själv att det faktiskt var överjävligt att vara ensam mamma i USA och att jag inte ljugit för mig själv. Är utbildad jurist men arbetar inom utbildning. Eftersom jag har en svensk jur. kand. och inte kunde använda mig av den i USA, så förstörde jag mina karriärchanser under mina sju år borta från svenska marknaden. När jag väl var tillbaka igen var jag fullständigt dränerad på energi och orkade inte kavla upp ärmarna för att ta tag i juristkarriären, så jag valde second best. Det är helt ok, men hade ju kunnat ha liiiite mer i lön alltså. Klarar mig dock och har både hus i Göteborg, bil och hund på en endaste liten lön. Sverige, I love you!

  • Just det ja, tips på vad du kan skriva om … Tycker det är roligast med kulturkrockarna och dåligt humör. 🙂 Fast du tar så fantastiskt fina bilder, så jag njuter av alla inlägg!

 66. Hej,
  Frida heter jag och bor i Malmö sedan tre år. Innan dess har jag bott i USA, Österrike, Italien och Tyskland. Men till slut lockade Sverige för mycket. (Fast nu tjatar manen om USA, jag både vill och inte vill. Tycker det är såå långt hem, speciellt nu med en liten)
  Har läst din blogg ganska många år. Tror jag började i Österrike, som expat fastnade jag för din blogg och har hängt kvar. Flyttade från Österrike 2011 kan det stämma att jag följt dig så långe??
  Är gift med min svenska man som jag träffade i USA, fick en liten kille i Augusti. 5 månader redan!!
  Älskar att läsa om WK, vi ligger några månader efter så läser och får massa tips och idéer.
  Kommenterar från mobilen! Skämma över att jag läst så länge men nästan aldrig lämnar ett spår efter mig…
  Gillar att du är så ärlig och inte låtsas att allt är mysigt och gulligt! Tror det är en stor del till att jag gillar dig och din blogg!
  Nu vaknade min lilla ganskter, det är han som styr här hemma för tillfället.
  Tack för en väldigt bra blogg!!!

 67. Hej!
  Jag heter Linnéa och fyller 34 i år. Bor i en mindre ort utanför en medelstor stad i Sverige. Är gift, har en fyraårig dotter och en liten i magen som är beräknad till i maj. Vi bor i hus sedan fem år tillbaka, på gott och ont. Fast mest gott eftersom vi bor så fantastiskt fint här, med naturen nära inpå. Älskar att vara ute i naturen och att styrketräna.Vill gärna prova på CF när jag inte längre är gravid. Har varit nyfiken i flera år och tror verkligen att det skulle vara något för mig, men “livet” kommer liksom emellan och det har varit enklast och smidigast att bara fortsätta gå till gymmet. Jag jobbar som jurist på en stor myndighet och trivs rätt så bra med det för tillfället. Drömmer dock om att jobba med något helt annat… Din blogg är en av mina absoluta favoriter och jag älskar att läsa om skillnaderna mellan USA och Sverige, vardagsbetraktelser, träning, mat, budgetkalkyler (hehe), m.m. Dina inlägg om föräldraledigheten i USA (eller frånvaron av den) vs föräldraledigheten i Sverige hör till mina favoriter, just för att det är så intressant att läsa om skillnaderna. Dessutom är det kul att läsa alla kommentarer som blir till ett sådant inlägg, där fler delar med sig av erfarenheter från andra delar i världen. Gör att jag själv blir ännu mer ödmjuk och tacksam för min egen situation.
  Annars gillar jag att läsa (men gör det inte längre pga noll tid) se på bra TV-serier med min man (kanske därför jag inte läser längre…) laga god mat, äta god mat och googla på resor… Drömmer om att resa och längtar efter att få dricka rödvin och äta goda ostar igen!
  Jag kommer inte ihåg hur jag hittade hit, troligtvis genom någon annan bloggare som länkade till dig. Har följt dig i typ tre år nu skulle jag tro? Du får inte sluta blogga för då måste vi bli vänner IRL, det kan ju bli jobbigt för dig om inte annat 😉
  Kram!

 68. Lina, 25 år, bor i Linköping med min sambo utan kids. Har läst bloggen ca 2-3 år, men har faktiskt inte den blekaste om hur jag hittade hit! Fastnade för ditt sätt att skriva, dina fina bilder och ditt liv (?) haha. Du skriver på ett så klarsynt och fyndigt sätt som gör att jag fastnar och bara måste läsa ifatt alla inlägg jag missat. Jag gillar USA och semestrar där minst några veckor om året, men gillar (och förstår!) att du ibland är kritisk mot landet också.
  Jag verkar tycka om allt du skriver om, men visst fastnar det lite extra när du skriver öppet om saker som ibland känns svårt att prata om, som tex att leva tillsammans med en människa man älskar, men som ibland går en på nerverna. Över huvud taget, att livet inte är en dans på rosor alltså, varken som mamma, partner eller livet i övrigt.

  Tack för all trevlig läsning genom åren 🙂 kram

  • Hej Lina! Tack för pepp och för att du hängt med så länge! Och nej,, livet är typ en himla massa trampandes vatten.. och lite rosor.

 69. Heter Sanna. Är 28 och bor i Borås med min sambo Sebbe. Jobbar på ett glasbruk där vi bl.a. Tillverkar absolut vodka-flaskorna. Älskar att skriva /läsa / överanalysera saker och att garva åt dåliga skämt . Tycker din blogg är helt fantastisk . Följt dig länge och blir alltid varm i hjärtat när du har uppdaterat . Gillar hur du formulerar dig , ditt tänk , hur du är ärlig med dina känslor och tankar . Tack för att du är så härlig . Kramar .

 70. Jag är finlandssvensk och bor i Madrid med min spanske man. Väntar bebis i mars. Tycker om att läsa diverse expat-bloggar, och mina favoritinlägg är de om kulturkrockar etc. Har läst din blogg i kanske tre år, har varit en favorit sedan dess 🙂

 71. Hej Linnea! Maria här. Born and raised i Sverige. 23 år (snart 24), pluggar mitt sista år på jurist i Sverige. Tror att jag för några veckor sedan träffade killen i mitt liv. Men hur vet man det egentligen?

  Tror jag hittade till din blogg via Hanna i Kanada. Läser 5 bloggar av utlandssvenskar. Älskar era bloggar. läsa om hur det är att lämna gamla trygga Sverige för ngt nytt. Spenderade hösten i Tyskland, och trots att det bara var 1,5 h med flyg, så kändes skillnaderna. Kan inte tänka mig hur det egentligen är att flytta till USA.

  Älskar att träna, men gör det för lite. Älskar naturen, men är där för lite. Drömmer om ett liv på landet men kommer troligtvis hamna i en stad pga min utbildning. Helt enkelt no clue vart mitt liv är på väg just nu, och kan vantrivas med den tanken ibland. Samtidigt som jag älskar det.

  Jag älskar att läsa om ditt liv. Om allt ni gör. Din kärlek till WK och Sockerbiten. När du är bitter. Hur ärlig du är. Så verklig liksom. Det jag uppskattar mest. Gillar “vardags-bloggar”, helt enkelt vad som händer i vardagen och funderingar kring livet i stort och smått.

  • Alltså, KC säger att han bara visste! Jag visste inte alls, men KC var typ första killen jag inte skämdes över. haha Hoppas det går bra!!

 72. Hej! Kul 😀
  Jag heter Ulrika. Är 21 år, blir dock 22 om cirka en månad. Jag läser hela min bachelor i Danmark, men har växt upp i Sverige. I våren 2016 (dvs om cirka en månad! Innan min födelsedag också..) så ska jag läsa min sista termin av min bachelor i sydkorea! Jag längtar så mycket. Ska bara skriva klart min bacheloruppgift (gråt.. panik!) så kan jag fokusera på att läsa koreanska och laga god mat och backa till min kille 🙂

  Det bästa jag vet är språk! Och sjukdomar. Jag läser teknisk biomedicin, så kort förklarat både infektionssjukdomar (virus, bakterier), och genetiska/välfärdssjukdomar, mat och medicin. Jag har valt inriktningen bioinformatik, dvs jag arbetar med stora mängder information som olika programmer på datorn behandlar för mig. Mitt bachelorprojekt handlar om en specifik bakterie, som ger kronisk lunginfektion hos Cystisk Fibros patienter. Jag undersöker dens gener, och hur den utvecklar sig och “adapts” till miljön i deras lungor!

  Men ja språk är annars mitt go to. Pratar flytande svenska, danska, engelska och franska (och förhoppningsvis snart lite koreanska!). Hittade till din blogg då jag var ihop med mitt ex, han var amerikanare 🙂 Han läste i Sverige, efter jag hade bott i Frankrike, så vi träffades lite som du och KC! Jag skulle ju dock plugga vidare i Sverige, och han började på USCGA, så långdistansen tog kål på oss, efter 4,5 år 🙁 Men nu har jag en jättegullig dansk kille, det är skönt att vara nära någon som man bara spontant kan se varje dag 😀

  Jag tycker om nästan alla dina inlägg. Även om jag inte har barn (eller ens i närheten av det för om lång tid!) så är WK og det sättet du skriver om honom sjukt intressant och spännande och sött. Men annars har mina favoriter varit kulturkrockar, ditt förhållande till Sverige, ditt intryck av USA och allmänna problem med vuxenlivet skulle jag nog säga 🙂 Du känns som en extra storasyster! (Har redan två.. och en äldre bror. Men man kan aldrig få för många!)

  Många många kramar till dig 🙂

  • Teknikbiomedecin låter urtufft och ursvårt. Synd att du dejtar annars hade jag tvingat ihop dig med vår Marcio 🙂 Kram och lycka till, sydkorea verkar så himla BALLT!!!

 73. Hej! Jag heter Hanna och bor med min sambo Daniel och vår 8 månaders son Matheo i Malmö. Både jag och min sambo har våra familjer i Dalarna (även om Daniel ursprungligen är från Eritrea), men jag bodde efter gymnasiet ca 8 år i London så längtar därför både hem till Dalarna och till London en hel del. Jag hittade hit för ett antal år sen efter att Lotta Grey länkade hit och då jag älskar hur du skriver och berättar om ert liv i USA och allt annat så blev jag kvar som trogen läsare! Jag gillar i princip allt du skriver om, i vissa fall för att jag känner igen mig i det du skriver om men i andra fall för att få höra hur du tänker helt annorlunda om vissa saker. I och med att jag själv har en son som är bara några månader yngre än Wk så är det alltid roligt att höra om honom! Speciellt älskar jag breven du skriver till honom, du skriver så fint!

 74. Hej! Jag är 26 år och gravid i vecka 14. Bor i en mindre ort i Sverige med min man och katt. Jag hittade din blogg när jag ville läsa om just svenskar i USA 🙂 Sen såg jag att du tränade crossfit och det hjälpte mig att komma igång på riktigt med min träning också. Att gymma är det roligaste jag vet just nu så jag läser gärna mer om din träning men även om WK och hur ni gör med uppfostran. Baby led weaning till exempel – hade ingen aning om det men kommer definitivt att prova med mitt barn! Är lite av en hippie själv så allt sånt är skoj.

  • ooo grattis! så himla härligt att vara i början preggo! Ja, baby led war grymt! Stor stor kram,

 75. Jag är en fellow utlandssvensk som startade datorn BARA för att kunna skriva den här kommentaren, så mycket gillar jag dig! Skäms även över att jag i princip aldrig kommenterar trots att jag vet hur mycket man uppskattar det som bloggare. En gång kommenterade du i min blogg, när vi gjorde nån magutmaning eller liknande tillsammans. Då vart man starstruck!
  Jag är alltså skåning, men bor i Frankfurt tillsammans med min tyska man och vår dotter. Jag är hemma med henne om dagarna, läser mycket och skriver lite och plockar omkring mycket här hemma. Försöker också planera bröllop till sommaren, trots att vi redan avklarat den rättsliga biten i december 2014. God mat, handarbete och pyssel samt ord i långa rader gör mig glad. Jag gillar också att hänga med min familj här hemma, resa och läsa om mode som jag aldrig har råd att köpa eller skulle kunna få på mig.
  USA lockar och drar i mig sen jag var aupair där 2005, är fortfarande tight med min värdfamilj och försöker hälsa på nån gång varje år. Har även pluggat i Australien och bott ett tag i London och jag är mer hemsjuk sen min unge kom än någonsin tidigare. Hatar att hon och hennes svenska familj inte får träffa varandra ofta nog, och då inser jag ändå lyxen i att iaf bo i Europa. Vi flyger en del fram och tillbaks för att stilla längtan, hämta kaviar och så. Jag tycker om när du skriver om vardagen med din familj, berättar om sånt du upplever i Staterna och blir också inspirerad av budgetinlägg, träning och bra mat och sånt som man borde hålla på med. Tack för din blogg!

  • Och jag är 30 om 1,5 månad och hittade hit via MissMarie en gång i tiden. Tror jag… Och jag undrar över tvåspråkigheten eftersom vi också håller på med detta livsprojekt! Nu är jag färdig.

  • Jessica, KRAM!!! Känner mig hedrad. Lyxigt det låter att flyga för att hämta kaviar, nu är jag starstruck!

 76. Catarina här! Fyller snart 40 (kriiiis) och bor med sambo i hus i Värmland. Barnlös, men läser ändå gärna om andras barn, så jag har verkligen inget emot att läsa om WK. Tror jag hittade dig via någon annan utlandsblogg. Själv har jag varit för feg och initiativlös för att ta steget ut i vida världen, men tycker att det är väldigt intressant att läsa om andras erfarenheter av att bo utanför Sverige. Eftersom jag själv är nybliven husägare skulle det vara kul att läsa mer om hur du upplever det och hur det fungerar i USA. Hur det är att jobba tycker jag också är spännande att läsa om.

   • Jag har längtat efter hus i 20 år och lyckades äntligen övertala sambon (han är ett betongbarn uppväxt i lägenhet, själv växte jag upp i hus i skogen) om att det var en bra idé. På det viset är det helt perfa! Och man slipper grannar vägg i vägg, jag älskar det. Hatar folk när jag tvingas till samvaro.
    Annars så bor vi i ett typiskt 70-tals hus i tegel, i ett typiskt villaområde. Hade jag varit stenrik skulle det se lite annorlunda ut 🙂

 77. Hallå. 34-årig London-bo med 10 månaders tvillingar. Jurist. Gift med en italienare. Trodde jag var rätt så förberedd för det här med barn (har suttit barnvakt typ hela mitt liv, en drös syskonbarn, hur svårt kan det vara osv osv) men shit pommes frites vad fel jag hade.

  Förundras dagligen över:
  1. Hur man kan överleva trots extrrrrrem sömnbrist
  2. Hur många gånger man kan bråka med sin man mellan kl 2-5 på natten (väldigt många tydligen)
  3. Vad gjorde jag av all den ocean av TID jag hade pre-babies?? Eller jag vet iofs vad jag gjorde men varför hade jag inte vett att uppskatta det mer???
  4. Hur mycket man kan älska två små varelser trots att de är orsak till all the above.

  Efter att ha varit mamma, mamma och enbart mamma i snart ett år börjar jag längta tillbaka till mig själv, saknar min gamla, starka kropp, saknar mitt förhållande med min man, saknar att vara något annat en enbart mamma och mjölkfabrik helt enkelt. Börjar jobba igen på fredag och mitt mentala tillstånd svänger konstant mellan “hjälp hur ska det gå mina bebisar klarar sig inte utan mig” och “jag.kan.inte.förstå.att.jag.kommer.att.kunna.gå.på.toaletten.i.fred.OCH.dricka.varmt.kaffe.halleluja”.

  Började läsa din blogg när jag var gravid och började följa en miljon gravidbloggar, din är dock den enda jag fortfarande läser pga klarar inte av mammabloggar där livet alltid är underbaaaaaaaaaaart för bebisar är ju det bääääästa som finns. Älskar din uppriktighet och ditt sätt att skriva, känner igen mig i så mycket. Älskar dina vardagsskildringar utan ett rosenskimrande filter samtidigt som dina kärleksförklaringar till WK får mitt hjärta att bulta lite extra starkt när jag tittar på mina två små nötter. Love everything helt enkelt, keep it up! Min enda ego-önskan vore fler inlägg men är sjukt impad av att du klarar av att skriva något överhuvudtaget med ditt schema så tack för att vi får följa med.

  • Men oh, en till jurist GUD vad jag beundrar er!! JObbar ju med juriststudenter hela dagarna och ser hur de sliter. Och ja, varför kan man somna som vänner och sen vakna några timmar senare och HATA sin partner? I dunno? Är precis där du är, saknar mig kropp, min tid och mina gamla relationer. Hoppas det går bra på fredag!!!

  • hahaha. är tydligen så trött att jag glömt att jag fyllde 35 för 6 månader sen…

 78. 31 årig norrlänning som älskar att svettas utomhus. Drömmer om en fyrbent löparkompis (den tvåbenta är på tok för svår att få ordning på ). Löpning, skidor, cykling, inredning, hundar, natur och “bra” mat, ok även sämre mat, står högt på listan att pyssla med och att få läsa om.

 79. Hej Hej Linnea!
  Jag är en 34 ( hjälp, jag fattar inte hur DET gick till) tjej som bor på västkusten med sambo sedan 17 år tillbaka.
  Jobbar som försäljningschef på ett av Sveriges största IT-företag men vill hellre jobba på IKEA..hahaha. Men sökte en tjänst dör men fick veta att det var 1200 sökande och föll bort i 2:a urvalet. Så nu åker jag dit ofta och käkar deras nya grönsaksbullar i stället. 😉

  Jag drömmer om barn men mannen behöver byta jobb innan vilket inte är lätt, vi försöker flytta också och letar efter större boende med ljus och lykta men det är bostadsbrist även här.
  Bor som sagt på västkusten och har lyxen att ha en strand utanför mitt kontor så på sommaren badar jag på lunchen, och det är det jag älskar mest. Vara ute i naturen, bada och ligga på klipporna och sola, eller åka ner till Småland och vara i stugan och klippa gräs och ha panik för fästingar.

  Jag minns inte riktigt hur jag hittade din blogg, jag tror jag googlade.
  Jag tror inte att de flesta läser från mobilen heller, utan från en läsplatta, de flesta svenskar jag ju en Ipad i dag och då registreras det som en läsplatta. 🙂
  Men jag kan ha fel. Inga problem att kommentera då i alla fall.
  Men gillar din blogg för att du tar fina bilder och inte bara en massa outfitbilder i spegeln som många gör men du skriver om livet osm det är utan krusiduller, sen älskar jag att läsa om vardagen i USA.
  Hade uppskattat “vardagliga” inlägg, typ ” Nu handlar jag på supermarketen” och bilder på hur det ser ut där, utbudet av flingor, grönsaker, dagstindingar osv. Sådant vi svenskar inte vet.
  Bara ett inlägg om tvättmaskinen vore kul liksom. 😉 Älskar skillnaderna som du tar upp.

  Har läst din blogg sedan innan du blev gravid.
  ‘kram

  • men sluuuuuta, vem badar i havet på lunchen!? Ok, men mer typ flingor, ska tänka på det! Kram Elle!

  • Läste mitt egna inlägg igen för jag fick en notis om att jag fått svar. 🙂
   Men jag låter ju helt full när jag skriver 😉 Menade förövrigt att läsplattan registreras som mobil. 😉
   Och det om Ikea känns ju helt orelevant, men fick svaret samma dag som jag skrev så just där och då var jag nog helt uppe i det…hehe.

   Missade ju att jag är en äkta LCHF:are ( lärde mig om Paleo via dig) och tränar på Friskis & Svettis ofta, är även ledare där, och ibland när motivationen tröt så gav du mig energi genom dina inspirerande träningsinlägg. 🙂

   Kram

 80. Anna-Lena i Frankrike Reply

  Jag är svensk och bor på Franska Rivieran, jag är 33 år gammal och har för inte så längesen separerat från min man som jag var tillsammans med i 12 år. Ett väldigt svårt beslut men så rätt för jag är lyckligare än någonsin! Jag har en katt men inga barn och jobba som kontorsassistent på en mäklarfirma här.
  Det jag tycker om att läsa om på din blogg är kulturskillnader, dina tankar som invandrare i ett annat land (för att det är skönt att andra tycker likadant 😉 ), träning… Jag tycker om när du skriver om WK men känner igen mig mindre eftersom jag inte har egna barn, men det är förstås kul ändå!
  Tycker om att allt inte är så rosaskimrande hela tiden, eller nästan aldrig 😉 Känns lite mer realistiskt än andra bloggar.
  Kram!

  • Vad härligt att det var en bra seperation! och härligt att bo på franska riveran! Stor kram!!

 81. Hej Linnea!

  Josefin – 25 år från Värmland. Pluggar till civilingenjör och är klar om ett år. Det bästa jag vet är träning och vildmarksliv, gärna i kombination.
  Jag hittade till din blogg för kanske 3 år sedan (?) via googlingen “bra träningsblogg” och sen dess har jag varit fast. Jag var inne i min Crossfit-fas då och även om jag har släppt den, och du med, så har din blogg varit en stadig del av min vardag.
  Jag älskar att du skriver ärligt om er vardag, inte tillrättalagt som många andra bloggare. Mina absoluta favoritinlägg finns i kategorin Psykbryt, men jag gillar också inläggen efter era “hikes” med mycket bilder, och allt som handlar om hundarna! Nala och Hunter verkar vara underbara personligheter.
  Ha det gott 🙂

 82. Okejrå. Jag läser varenda inlägg men kommenterar sällan eftersom jag läser på telefonen.

  Annika, snart 32 (!!!!!) Samma b-day som du, kommer du ihåg när vi firade vår typ 23-års dag på Kåren? Det gör inte jag, men jag vet att det var jävligt kul.
  Det bästa jag vet är att hänga med min familj; Alma som snart fyller två (åh herregud) och så L såklart. Och så gillar jag ost och vin väldigt mycket.
  Hur kom jag hit? Jag har varit här så länge att jag inte minns. Började läsa när du började blogga tror jag.
  Jag vill läsa mer om hur det är att ha barn i USA. Tex hur ni gör med språken, pratar du/ni både svenska och engelska, vilka värderingar som ”smittat av sig” på dig, såna du kanske inte hade från början, tror du att ni någon gång kommer att flytta till SWE, osv. alltså jag har ju själv barn och är rätt insnöad på ämnet så jag läser gärna om barn och familjeliv!

  Fortsätt att blogga! Det är jättekul att läsa 🙂
  Kram Annika

  • Jag kommer ihåg hur jag försökte gå hem men det gick inte för att benen inte löd. men bästa minnet är ifrån dagen efter när du berättade om brandmännen. Så himla avis. Oh, många jobbiga värderingar. Typ sådana amerikanska saker som att timeout kanske är the way to go, eller att barn ska säga sir och mam. Måste börja läsa lite svenska mjuka barn bloggar så jag lugnar ner mig. KRAM och hälsa de hemma Ank!

 83. Hej Jag är svensk men hittade din blogg när jag bodde utomlands. Är 32 och jobbar också på universitet (två av mina forskare kommer till ditt universitet som gästforskare, tänkte ni kunde nätverka då de också har en liten söt minigris! 🙂 ). Jag gillar tränings- och paleoinläggen, fina bilder från Denver, dina roliga inlägg med mycket självdistans och vardagsbetraktelser. Gillar också att du har börjat klättra som jag. 🙂 Om det är något jag vill ha mer av så är det bilder, mindre av….vet inte! 🙂 Keep up the good work!

  • Jaa! Jag vill träffa dem! Mer info! Oh, måste komma i kapp med klättringen. Det var ett tag sedan. Kram!

   • Jaa! E-maila mig så ska du få veta mer. De är sjukt sköna människor. Blir lite avis på er som får hänge ihop, alla verkar vara härliga människor! 😉 Trevlig helg!

 84. Beatatjata, snart 40 (HAHA! Bara 37 ju, gick du på den lätta?!). Tre ungar (9 år,5 år, 9 mån). hittade hit via någon annans länkning eller tipsning för länge sen… Typ när du höll på med crossfit och hade kört en clean30 och mailade nakenbilder till de som ville? Jag ville :-). Sen kom la WK in i magen strax efter det om jag minns rätt fast jag minns oftast fel.
  Jag gillar att läsa här oavsett fast minst intresserad är jag (förlåt) av WK och typ “månad-för-månad” med honom. Har iofs bebis själv men är betydligt mer skolbarnsmamma än bebismamma nowadays. ÄLSKAR att läsa om pengar och budget och sånt. Alltså sjukälskar. Förmodligen något fel på mig men det har gett mig en spark i baken, det är bra! Skriv gärna mer om budgetprojektet! Och sen…ja alltså, det mesta. Vill få inblick i folks liv när jag läser bloggar. Om deras jobb och tankar och vänner och partners och hus och hela alltet.

  • HAHAHA var det verkligen naken bilder?? Neeeeeej!!!???? Ja, ska göra en utvärdering av budgeten här i jan.. kan ju säga att det kommer bli ett depp inlägg.

   • Du hade nog underkläder på dig…tror jag :-). Kanske borde sparat dem och använt som utpressning?! Fast nu skulle du nog posta dem rakt ut i cyberspejs och bara “KOLLA vad fit jag var!!” (fast du är det säkert nu också, menar inte så…)

 85. 30+are här ( shiiiit NÄR hände det??), hemma med mitt andra barn som föddes i februari förra året. Mitt äldsta dotter blir sex år i augusti.
  Arbetar på universitet, men läkarstudenter. Börja jobba igen 1 mars och jag både längtar och fasar!
  Är en “happy beginner” som startar tusen projekt, har ännu fler i huvudet, och avslutar tre. Har nyårslovat att börja laga mat, och än så länge går det över förväntan.
  Är gift med den snällaste, smartaste, ödmjukaste och snyggaste mannen på denna jord. Han jobbar också mycket, så jag får bita ihop.
  Har börjat längta efter ett tredje barn, får se hur det går med de planerna, trodd två var mitt max.
  Bor i hus, kör kombi och tycker att man alltid ska ha minst en flaska bubbel på kylning- jämt! Det finns alltid nått att fira!

  • men jaaaa, suck. är ju också 30plus ch det känns sådääär. Grattis till en fin partner, så himla härligt liv man har med en fin relation i ryggen. Och min mamma kör på ditt koncept, alltid champagne i kylen! Gillar det!

 86. Lisa här! 20+ (30 plus på fredag…) har två småpojkar, 3,5 år och 13 veckor gamla, alltså lyxigt föräldraledig i en småstad. Storebror går 15 timmar på dagis i veckan, och tur är det, för det här är den värsta perioden vi har gått igenom, trots och bråk dagligen! Men älskar såklart mina små mest av allt!! Har även bonusbarn och en exfru i mitt liv,vilket är mycket mer utmanande än jag någonsin kunnat tro! Min rekommendation är att aldrig gå in i ett förhållande med någon som har barn innan, men det är såklart bara baserat på mina erfarenheter.. Det är tur att jag älskar min man så mycket!

  Har hund och katt (hade helst bara haft hund, men katten är bra mot råttorna i vårt gamla 1800-talshus). Var mer aktiv med hunden innan barn vilket är något jag har konstant dåligt samvete över…

  Är ingenjör och arbetar som konsult i vanliga fall på ett stort globalt företag, känner dock att jag kan tänka mig mer småskalig verksamhet, t.ex. i en kommun men vi får se framöver… Skulle även vilja vara mer av en entreprenör, någon dag kanske!

  Jag kommer inte ihåg hur jag kom in här från början men har hängt här sedan långt innan du blev gravid. Älskar när du skriver om wk, och livet over there, speciellt skillnaderna mellan Sverige och USA. Keep up the good work!

  • Wooohooo GRATTIS!!! Spännande att du säger så om att vara stepmom, jag kan ju själv säga att jag haaaataaaade min pappas flickvänner när kom. Hata dem och hatade pappa. URK för den tiden. Kram och pepp!

 87. Hej Linnea! Jag är en svensk utvandrare som bor i södra Californien sedan 9 år tillbaka i tiden. Kom hit för att plugga och träffade mannen i mitt liv och blev kvar. Gift och 2 katter, men inga barn (börjar att närma mig tanken om barn, men är livrädd utan den svenska tryggheten…) Din blogg har hjälpt mig att förstå att det går. Man behöver inte vara hemma i 1.5 år med sitt barn. Barnet överlever och utvecklas precis som ett barn ska ändå (den svenska modellen är så inprentat i huvudet på en) Du är lite som min hemliga svenska kompis som jag aldrig träffat Jag känner igen mig så i dina funderingar och det känns som att din blogg är mitt bollplank. Du är inspirerande och har en rolig blogg att läsa. Kram Stina

  • Alltså det går ju urbra, men lyssna inte på podcasten barnvagnspromenader så slipper du känna dig kass 🙂 Men vi kör på att bli riktiga kompisar!! Vin i CA snart!

 88. jag heter maria, är 26 och halvvägs igenom min universitetsutbildning i en annan stad som jag inte riktigt trivs i. det bästa jag vet är mina hundar och min man. jag har läst din blogg så länge att jag inte minns hur jag började läsa den. det är fint. tycker om att följa dig och hejar på dig i allt du tar dig för, som ett fan typ, haha. jag tycker om det mesta som är “vardagsliv” men kanske speciellt det om hundar/relationer för det kan jag relatera till haha.. tack för en fin blogg 🙂 ps grattis till att ha gjort en av de sötaste ungarna jag nånsin sett, good job!

  • men oh, tack! Så himla härligt! Och tack igen, han e bra söt. Jobbigt att vara i en stad man inte riktigt trivs i.. får man fråga vilken?

Write A Comment