Print Friendly, PDF & Email

preggo

 

Joråmansatteee… Casey och jag är lika vettskrämda som hundarna ser ut att vara. Men vi är minst lika glada! och nervösa.. och pirriga.. Hej och hå, vilken grej det här är! För det första att man ens kan bli gravid, bara det är ju en helt egen vetenskap,  och att det nu växer en kommande US president inside moi! En bit av Casey!! Ahhh mindblown. Några av er har redan luskat ut det och det var bra, annars hade jag aldrig mod att våga berätta här. Har återkommande drömmar att jag inte berättar för någon, föder i hemlighet och resten av drömmen går ut på att gömma bebisen ifrån Casey så jag ska slippa berätta för honom.

Har ju nästan 16 veckar att catch up nu så det kommer kanske bli lite preggo inlägg, vilket typ är min favoritsak att läsa om den senast tiden fyi. Lästips? Pass them my way.

Lite snabba:

Vecka: 15+5

Mår: Bra. Som vanligt. Lite för bra för att det ska kännas bra.. mer om det sen.

Äter: Bajs. Försöker verkligen att hålla mig till Paleo men kroppen vill verkligen ha kolhydrater och jag är inte den som är den. Mer ris och en hel del godis.. hmm. Lite besviken på mig själv där men samtidigt så är det väl någon poäng med att vilja äta vissa saker och inte andra. Världens bästa Casey lagar broccoli och handlar grönsaker som om det handlade om liv eller död.

Cravings: Sushi. Soya, ingefära, ris. Herregudgott. Men nej, det är nog inte  ett tillräckligt starkt sug för att kallas craving.

Så.. är du gravid? Har du varit gravid? Försöker du? Eller kunde du inte bry dig mindre om att avla barn? (Jag var ju en av er totalt ointresserade tills typ nu!)

245 Comments

 1. Gratulerar (sent jag vet), vilka roliga nyheter! Livet, jobbet, hus och bröllopsplaner har helt enkelt inte lämnat tid för bloggläsning (eller egen uppdatering). Men nu ska jag läsa ifatt

 2. Men vad är det här!!! Här går man in på din blogg typ varje dag för att sedan inte göra det på en kort vecka och så helt plötsligt är du gravid och ska ha BARN!?!?! VA?!?! Galet! Och spännande som fan! Det här kommer bli fantastiskt roligt!

 3. Nina Fürstenhoff Reply

  Hej! Sent om sider ser jag den roliga nyheten och gravid som jag är så blir jag alldeles tårögd av lycka för eran skull! Verkligen ett supergrattis! Fastän jag inte alls känner er tror jag verkligen att ni kommer bli toppenföräldrar 🙂 Jag är gravid med vårat andra barn, har en dotter som är 1,5. Så jag laddar för utmaningen att vara mamma till två små troll 🙂 Hoppas att du får fortsätta att må bra! Kramar i massor

 4. I am so excited for you and Casey! I totally planned to eat healthy as well but Reese had different plans for me! Just enjoy it and eat what you crave!

 5. ÅH! Vilka fantastiska goda nyheter. Du kommer att bli den perfekta mamman, varm och kärleksfull.
  Stort grattis. Vilken underbar tid som väntar er.

 6. Men här har man inte läst din blogg på typ några veckor och så ba BOOM värsta balla nyheten! HURRA va härligt! Ni kommer fan få världens snyggaste människa! En j-ligt snygg president blir det :D.

  Jag är lite cynisk och läser endel mammabloggar för att jag vill reta mig, och ogilla lite. Men, den här bloggen fick mitt hårda stenhjärta att mjukna. Sök på glammom.se. Obs att hon redan fött barnet. Men den är gosig och fin bloggen, och du kan ju gå tillbaka i tiden och mysa loss åt preggo-inläggen.

  Om du vill mera typ störa dig så finns det många bloggar, men kan inte skriva dom ofentligt hehe.

 7. Känns som om jag hade missat en del över sommaren, eftersom jag inet varit inne och lät. Stort Grattis till er båda. Ni verkar bli superbra föräldrar. Gillar inställningen 🙂

  Hmm… du frågade; är du gravid? Har du varit gravid? Försöker du? Eller kunde du inte bry dig mindre om att avla barn?
  Jag har varit gravid, vilket slutade i världens sötaste tjej som fyller 6år till hösten och börjar förskoleklass om en vecka. Så helt plötsligt känner jag mig gammal fast jag bara är 31år fyllda. Skulle så otroligt gärna vilja vara gravid, men det verkar som om vi hade tur med vår lite oplanerade dotter. Min man M fick cancer när hon var två, så jag kan bara säga att turen verkligen var på vår sida med tösen. Så jag antar att 🙂 *skratt* jag gick från att inte bry mig det minsta om att få barn… vilket resulterade i en onge, till att längta som en liten idiot efter att få en till,… vilket verkar visa sig vara betydligt svårare än väntat. Antar att vi försöker vidare… Är inte heller troende kristen eller vad man nu säger för att vara svensk in i tåspetsarna *skratt* Men jag kan inte annat än att vräka ur mig… Ja om Gud verkligen bryr sig så har han/hon ett underligt sätt att visa det på och det där med att han/hon arbetar in mysterious ways well… Jag tror jag förstår vad det betyder nu.

  Antar att poängen är, att det sällan och nästan aldrig finns det perfekta tillfället att bli gravid och det blir aldrig som man har tänkt sig… En överraskning på posten är kanon. Man får helt enkelt ta dagarna som de kommer och göra det bästa av varenda liten stund som man har tillsammans. För rätt vad det är så har man inte varandra eller den där vardagslunken som man annars tar förgiven. Nu hade vi tur att M överlevde, som den kämpe han är, men det hade kunnat gå åt ett helt annat håll. Jag är rå otroligt tacksam för det jag har, men det skulle vara så otroligt fint med ett helt fotbollslag av tösabitar och pojk-ongar.

  Stor kram till er båda!!! Det kommer att bli en fantastisk resa. Grattis! 🙂

 8. Helena i Småland Reply

  Åååh vad kul
  Stort Grattis till Er
  Så underbart med barn
  Lycka till

 9. Pingback: Bloggsug | Fru Widlund

 10. Stort gratts till er!!
  Gud vad roligt. Känns lite creepy att bli så överväldigande glad för en människa man inte känner, men man har ju följt dig/er länge nu så det är nästan som man känner er 🙂

 11. ¡Muchas felicidades mamita! 😉 Jag är ocksa glad för er skull! Skall bli intressant att läsa om dina upplevelser här pa din blogg med din humor och sarkasm som alltid far mig att garva 🙂 Grattis!!!

 12. Grattis till er båda och jag önskar er all välgång i graviditeten! 🙂
  Jag har ju följt din blogg sedan 2010 någon gång och det är så himla roligt att följa med och se vad som händer – detta var en fantastisk rolig nyhet! Nu känner inte jag dig privat, men av det jag har läst och uppfattat om er båda är att när ni väl ger er in i någonting så gör ni det helhjärtat och till 110% (rätta mig om jag har fel), så jag tror på er och att ni kommer bli väldigt fina föräldrar! 🙂 Nu sitter jag här med världens leende och glädjes med er 😀

  • Oh men tack Mikaela! Kanns sa himla stort att se alla lyckonskningar och att vi liksom kanns palitliga tillrackligt for att klara av det har sviiiinlaskiga uppdraget. Stort stor kram

 13. Åååhh! STORT GRATTIS till er <3 Har av någon anledning haft det på känn och längtat efter detta inlägg! 🙂 Grattis, grattis grattis igen!!

  • Aaaah! HUR har ni haft det pa kann?? Det enda jag har skrivit som jag har kunnat tanka mig vara preggos varning ar typ hur mina hormoner var urbalans, vilet de var innan med pga pms och hur jag en dag ville sova pa jobbet. Haha KRAM

   • Haha! Jag har ingen aning varför jag fått den vibben egentligen? Kanske för att jag själv har barnlängtan och därför var det det första jag tänkte på när jag tyckte det var något i ditt bloggbeteende som inte var som vanligt = gravid! 😉 Stort lycka till med alles, ser fram emot att följa er på färden <3

 14. Aah|! Stort grattis! Det dar kanns anda sa himmla langt bort for mig, aven om det inte borde pga alla andra far ungar, jag blir aldre, och allt det dar.. men anda, bara tanken ar typ det laskigaste ever, antagligen mycket pga jag inte bor “hemma”! Sen kanske det inte ar sa anda.. vem vet?

  Men jag tror det blir jattebra for er!! 😀

  • Men jag haller med, har panik av tanken att gora denna utan familj nara.. ooo griiin!

 15. Har inte tittat in på ett tag, så kmr jag tillbaka till den hör nyheten! Hör till en av dom som inte alls haft det på känn, men vilken underbar nyhet!! Även om jag inte känner er så tror jag ni kmr bli helt fantastiska föräldrar! Stort grattis och hoppas du kmr må fint framöver! Kram

 16. WOW! Det här är ju JÄTTESTORT!!! Grattis grattis! Har följt din blogg i ett år nu ungefär och läst tillbaka på gamla inlägg också – har inte kommenterat förut men nu MÅSTE man ju :-). Känner igen mig SÅÅÅ mycket i dig – är liksom du totalt neurotisk, oroar mig för allt innan jag ens försökt, medan jag också haft den otroliga tuuuuren att lyckas fånga en man som är en jävla filbunke. Jag vet fortfarande inte hur det gick till, men han var väl redan kär innan han märkte nåt haha, poor guy didn’t know what hit him…

  Vi planerar att flytta till USA någon gång nästa år om allt går vägen och vi kommer då försöka få barn där – allt verkar skitläskigt men det ska verkligen bli en inspiration att läsa om dig och er bebis, SÅ spännande!

 17. Ååh! Stort grattis, du och C kommer bli underbara föräldrar! Kram

 18. Meeen Gud Linnéa!!! SÅ stort GRATTIS till Er!!!

  Så himla glad för er skull alltså! Världens roligaste nyhet! 🙂

  • Nästan så jag själv blir sugen på att bli gravid… 😉

   P.S Det där barnet (eller alien i magen??) är en lyckans ost som får er som föräldrar! KRAM

 19. Men OJ! Här har jag varit lite frånvarande i bloggläsningen och så kommer jag tillbaka till den här nyheten! WOW! Så himla fantastiskt! STORT GRATTIS!

  Vill du utbyta erfarenheter om det här med att bli mamma i ett annat land, ha släkten på andra sidan Atlanten, osv så är det bara att mejla!

  Stora kramar till hela familjen!

  • Tack Annika! Det kommer sakert mail, blir gratig av bara tanken! Skuller dessuom lite av allt detta barnsug pa dig och Gael.

 20. Linnea! Läser ditt inlägg och gråter en liten glädjetår…Så.Himla.Stort. Jag var precis som du, kände ungefär så som du beskrivit det. Sitter nu här med världens två gosigaste barn, en klok tvåårig tjej och en sprudlande glad 4-mån kille och längtar redan efter fler små personer. Gillar fortfarande inte andra barn sådär jättemycket alls. Men mina, som de berikar livet. Bästa jag nånsin gjort. Ibland vill jag sälja dem på Blocket, eller snarare – skänka. Har inte gjort det ännu dock. Men övriga 99% av tiden, alltså det är sååå kul och så häftigt och det blir roligare varje dag som går!

  Lite avis på dig som får uppleva allt första gången, det är magiskt! Stor bamsekram till dig blivande grymmemorsan! <3

 21. Men så spännande – ska vi alla få oss en liten bitter US-baby nu! Det gläder mig! Grattis båda!

  • eeekkk, nej hall tummarna for en glad positiv liten lurk. Racker med en surmort har hemma.

 22. Gud vad roligt! Har följt dig sedan 2010 och det ska bli kul att följa er genom detta också!! 😀

 23. Grattis till det lilla livet i magen! Livet kommer aldrig bli det samma mer….
  Jag är själv i vecka 16+3 med mitt andra barn.
  Måste erkänna att jag läser hos dig lite sporadiskt men av någon anledning blir jag inte kvar för gott. Men nu. Nu kommer jag stanna. Älskar gravidbloggar, speciellt när jag är det själv och speciellt förstagångsmammor. Allt är mer nytt och spännande då

 24. Ett ofantligt stort mega grattis! Sa himla roligt! Och lika snygg som alltid! Det kommer bli varldens coolaste och alskade unge!

  Sjalv borjar jag allt mer och mer satta planerna i verket pa att skaffa barn som singel, da mister Perfect verkar halla sig borta ett tag till. Lite av en djungel for en utlandssvensk som inte helt vet hur lange jag kommer bo kvar dar jag ar nu, eller pa nasta plats. Adoptionsbyraer och deras forbenade traditionella syn pa stabilitet och natverk.. :)! De ser liksom inte att jag ar omgiven av familj i stort satt i hela varlden och har framily som skulle korsa varldshav for att vara dar for mig – oavsett om jag ber dem eller ej. Men men.. borde borja extraknacka som konsult pa info om olika landers internationella/nationella adoptionsprocesser samt insemination och IVF. I know it all!

  Ska bli sa roligt att folja er pa vagen till foraldrarskap!

  Stort grattis igen!

  • Haha kanner mig som en LOK! Men du vilket projekt! Jag hejjar pa dig av hela hjartat, fy farao vad haftigt!

 25. Stort grattis till er Linnea! Nu börjar ett nytt liv, eller såklart samma men ganska annorlunda 🙂 Ja man är trött, vissa dagar vill man skänka dem på Blocket men vilken kärlek det är!

 26. Ååh, grattis! Säger som många andra, att det är kul att man kan bli så glad för någon som man bara känner genom bloggen 🙂

 27. Sååå fin du är!!!

  Är så glad för er skull!!
  Här borta var det negativt, lyckas mest bli skengravid. Men hepp, skam den som ger sig!
  Går på vegetarisk och raw foods dieten nu igen efter semestern. Och tvingar min läkare att skriva ut en massa hormoner till mig så det blir någon amerikans unge 😉

  • Men piss och skit!! Hoppas hormonerna gor skillnad pa den saken! Men amerika kanske for lite tur med dig 🙂

 28. Men ÅÅÅH du har fått en mauge nuuuuu!!!!
  Gud så fin du är!
  Fasiken önksade man kunde vara där o crava ingefära, wasabi o sushi med dig “ehum, could we like get a whole BOWL with ginger?” 🙂

  Så whole30 är den dieten man ska hålla sig låååångt ifrån för att inte bli gravid? <–det och intercourse och det lär ju inte bli några som helst problem för mig hahahaha.
  Gud nä! Nu får syrran också bli preggo sen får ni bo nära varandra i vinter 😉

  ÄLSKAR jeansen btw!! Var köpte du dom?

  • Nja, den ar inte sadar stor.. detta ar efter middag, svinkissnodig och putandes saaaa jag fuskar. hahah. Da intercorse ar ju en stor grej, sa hall dig undan for det sa fungerar det nog fint! Jeansen ar Paige jeans. helt FANTASTISKA. finns pa nordstrom rack billigt!

 29. Åååååååh!! Grattis till tusen! Vad glad jag blev för din och Caseys skull! Håller med alla andra här, knasigt att man kan bli gråtfärdig av lycka för någon man aldrig träffat. Ni är ett fenomenalt par och kommer bli fenomenala föräldrar! Om hen börjar agera ut i tonåren, hör av dig, beteendemodifikation hos tonåringar är min specialitet. Bebisar däremot är jag helt lost med, vilket antagligen är anledningen till att jag gillade ditt inlägg om hur du kom över din babyallergi. Men återigen grattis, fy fääään va fint med en mini Geiger!

 30. Ååh, vad kul nyheter!! Grattis! Nu måste vi ju ses eller?! Kram!

 31. Dra på trissor! GRATTIS GALORE!!!!!

  Mitt favoritpar ska bli föräldrar!!!! Whoop whoop

  Jag har ju tre kids trots att jag inte alls gillar småbarn…är mer en stora-barn-typ.

  Hoppas du får må bra hela gravtiden..är övertygad om att du kommer göra det..du är sund som en nyponros ju!

  Stora kramar till er båda eller alla fyra. De där hundarna vet inte vad som väntar…en liten konkurrent i sängen..hm…

  HURRA igen…

  • Haha tack Lotta! Känns skönt att ha dig som expert som jag kan rådfråga.. jag kommer maila dig med tusen frågor!

   • Du får maila hur mycket du vill men jag tror att din egen magkänsla är ganska stark!

    Massa grattiskramar igen (säger som någon annan sa…helt galet att man kan känna så starkt för någon som man inte känner egentligen. Men jag är uppriktigt överlyllig för er skull…)

 32. Grattis!! Vad kul! Ser fram emot inlagg! Att man kan bli sa glad over att nagon man bara kanner genom deras blogg vantar barn haha… Later val bra om allt kanns ‘for’ bra! Enjoy 🙂

  • Tack Louise! Men jag haller med, det blir ju som riktiga vanner, som man creepar på, hahaha.

 33. Grattis till er! Så himla underbart. Drömmer om att få barn själv snart, ser fram emot att läsa om detta 🙂 Lycka till och kram!

 34. Åh, vad roligt!!! Grattis till er 🙂
  Vill läsa allt allt allt om detta.
  Planen här är att börja försöka i höst. Bröllop 29/11 och jag måste komma i klänningen, men sen får det gärna ske ☺️
  Så roligt, är glad för er skull!!!

 35. Åh gud vad kul! Grattis!! Jag är lååååångt ifrån barnsugen men älskar att läsa om preggon och bääbisar, så blogga loss plz! 🙂

 36. Jacqueline Reply

  Åh stort GRATTIS till er båda och till bebisen! //trogen men blyg läsare

 37. Stort grattis från en trogen läsare/stalker/valfritt epitet! Fascinerande att man kan bli så glad för en bloggares skull, men på ett jäkligt bra sätt (heja internet). All lycka till er!

 38. Grattis Geigers! Så jäkla kul! Ser fram emot att läsa ALLT om detta! Passa på att ha lite two on two time innan guldklimpen dimper ner bara, har hört att det kan vara ont om sån tid senare.. 🙂 Kram!

 39. Stort grattis Linnea :)!!!! Jag visste redan om det (Toivo har visst lite svårt med hemlisar…), men har inte vågat gratta innan det blev officiellt! Så stort grattis igen till er! Kram!

 40. Bästa Linnea och Casey!
  GRATTIS till graviditeten!! Förstår verkligen att ni är nervösa och rädda och att känslorna åker berg-och-dalbana mest hela tiden, men allt kommer bli bra! I promise you.
  Du kommer bli en riktigt bra mamma och Casey en lika bra pappa.

  Jag är en sån där lurker som tyvärr är dålig på att kommentera. Men jag har följt din blogg i några år och har, liksom några andra nämnt här, haft en stark känsla av att något är på gång. En bebis perhaps… Och så var det det! 😀

  Grattis igen och njut av denna fantastiska tid.

  • Men oh, tack snälla för din fina kommentar! blir sa himla rord nar folk sager att det kommer blir bra. Latt att fastna i paniktrasket. Stor kram!

  • Haha Ja AH är precis som det känns! Tack du! Kan man hinta om onskemal for lite preggo traning på bloggen?

 41. Väldigt mycket grattis! =)
  Hoppas att du kommer att må lika bra hela tiden.

  Kram

 42. Säger STORT GRATTIS igen!!
  Så underbart magiska nyheter!!

  Det är väl bara bra att du mår bra, och nu när första trimestern är över så kommer du nog fortsätta göra det. Sista veckorna är ju alltid jobbiga men skönt att du slipper vara höggravid på sommaren för det är jobbigt! Jsg är själv glad att nästa bebis kommer i januari, har inbillat mig att man inte samlar på sig lika mkt vätska i kroppen om det inte är så varmt. Med Oscar svällde jag upp till en boll de sista veckorna. Fick inte på mig några skor!

  Och du var inte besviken över det du äter! Det är så lätt att tänka “när jag blir gravid ska jag äta si o så o leva på som vanligt”. Men kroppen säger ju till vad den behöver, och när man tillverkar en helt ny människa samt har förlossning i eventuellt amning framför sig så behöver man energi. Som någon annan sa, det är under en kort tid o när bebisen är här kan du äta paleo hur mkt du vill!
  Mina cravings kom senare med Oscar o jag kunde häva i mig ett paket kellogs special K redberries på en dag…. Oopps! Har inte fått några cravings än den här gången. Under första trimestern levde jag på citrus då allt annat gjorde mig illamående…

  Men så kul!! Vill läsa mer preggoinlägg o borde nog blogga själv också. Stor kram o grattis igen!!

  • Grattis Sofia! Brukar läsa din blogg också, så roligt att den här vägen höra om baby nr.2 🙂

  • Sofiaaaa! Äntligen är det in the open! jag hoppas du mar lika bra och att du borjar blogga mer! Ar sa himla himla nyfiken! stor kram till dig tvåbarns mamma!

 43. Yeeeeey! Största grattiskramen till er båda! ❤️❤️❤️

 44. Nämen vad kul! Stort grattis!!! 🙂 Jag har följt dig länge men är dålig på att kommentera! Jag själv är gravid i vecka 20 med första barnet, så himla spännande! Kram!

   • Tack snälla! Har haft ett härligt illamående från vecka 9 till vecka 15 så man fick hoppa av på tunnelbanestationerna! 😉 Men nu mår jag bra, njuter för fullt! Hoppas du får fortsätta må bra!

    • Stackare! Det maste vara riktigt jobbigt att ma illa konstant! Skont att det ar over!

 45. SKREK RAKT UT! Ett jättesvenskt OMG (åhmajjjjgaddddddd). Har (konstigt nog) haft det på känn (men inte velat säga något på så känsligt ämne) men är ändå helt i chock. Är totalt ointresserad av att ha egna barn men blir helt bölig när folk jag känner (eller TROR jag känner i det här fallet… haha) skaffar barn. Kul att du säger det också för som jag tolkat det trodde jag att ni skulle vara hundföräldrar hela livet haha 🙂 (obs att detta föräldraskap också räkas…).
  Åh grattis grattis grattis. Vilken lyx för ungen att få er som föräldrar 🙂 hoppas du får må bra under och efter graviditeten. Många kramar <33

  • MBBBBBB! Haha din kommentar är så himla bra! Ska printa ut den och sätta upp på väggen. Stor kram!

 46. Alltså vad läskigt! Har kikat in här lite då och då den senaste tiden och känt på mig något, och idag precis innan bloggen öppnades tänkte jag: “Hon är säkert gravid”!
  Kommer inte ihåg hur jag hittade till din blogg, men den har legat säkert bland mina bloggbokmärken lääänge när andra har kommit och gått 🙂
  Vill bara säga STORT grattis! Så underbart med graviditet och kommande bäbis! Ser så fram emot att följa er resa!

  • Men eeek! Du får beratta om du får fler känningar! Fint att jag får hänga med dig så länge! Stor kram

 47. Gaaaah, GRATTIS!! Och fan vad jag hade det på känn/visste det 🙂
  Jag är också gravid och precis som du i vecka 15 + 1 🙂 kan kopiera och skicka över allt jag får av min svenska barnmorska 🙂
  Just nu går jag bara och väntar på ultraljudet för att faktiskt få det bevisat att det är något i magen förutom sushi, soja och godis 🙂

  • Men hej hej hej! Skicka garna over ALLT! Min dr har ar vaaaardelos! De har inte ens fragat hur jag maaar! Det kanske inte ar deras grej men jag ar lite mer emotional an steril.. Jag har haft tre ultraljud redan. Men du, sushi ar godkant i Sverige eller hur?

   • Oj, här pratas det bara om hur man mår. Men det är ok, gillar verkligen min barnmorska, var rädd då hon såg ut som en riktig sur kärring, hej fördomar, men nu är hon min gudinna! 3 ultraljud, fan va orättvist. Här är det 4 veckor! kvar innan mitt första.
    http://www.slv.se/gravida_rad Här kan du läsa om vad du får äta i Sweden 🙂

    • TACK!! Sag tyvarr inga godisbitar pa den tallricksmodellen..
     Vi fick UL forsta nar vi var i vecka 6, fick se ett sesamfro och ett hjarta. Sen en gang i typ vecka 8 nar jag trode att jag fatt missfall for jag “madde sa himla bra”. Sen vecka 13 nar vi gjorde DNA testing och typ kubb, nubb eller var det heter. Naste ar inbokat om en manad for vecka 20. Spannande!

 48. Grattis, så himla roligt! Jag är själv gravid med mitt första barn i USA i vecka 25. Var precis som du innan, inte alls speciellt intresserad av nåt som hade med graviditet och babisar att göra. Men nu kretsar hela min värld runt det! Skönt att höra att du mår bra. Ser framemot att få följa din graviditet genom bloggen!

  • Men lagg aaaav! Skaffa blogg sa jag akn lasa om allt som komma skall! Fattar ju NADA har i usa

 49. Stoooort grattis! Vilken grej! Verkligen kul för er!

  Vi har försökt i 2 år och det går riktigt dåligt, men man vet aldrig – snart kanske det smäller till!

  • Jag haller tummarna for er! det ar verkligen en av livets orattvisor, att vissa har sa enkelt och andra inte. Onskar er all lycka!

 50. Åh, vilken fin liten bula och många gratulationer till er båda! Ni har en spännande tid framför er. Kram, Maria

  • Haha jag svankar ratt rejalt och det ar efter middagen, men den syns lite! Tack maria, du ar experten sa nar jag har fragor mailar jag dig!

 51. Åh va kul!! Stort grattis till er båda. Shit vilken häftig grej. Och kul att du “ändrat” dej liksom angående bebis-frågan. Det är ju väldigt personligt hur en känner angående det där. Ska bli så kul att följa dej på denna resa. 🙂

 52. Åååh vad kul!!!! Har följt dig i säkert 2 år men aldrig kommenterat, men nu var jag tvungen! Vilken nyhet! Blev chockad när jag öppnade inlägget då jag uppfattat dig som en person som inte var så sugen på att skaffa barn. Men så fel jag hade 😀 stort grattis!!!

  • Men hej och tack!! Nej jag har ju varit anti och livradd.. nu ar det dagt att vanja om 🙂

 53. Lisa Boland Reply

  Åh GRATTIS till de stora nyheterna!! Vilken spännande och härlig tid du har framför dig! Många kramar!

 54. Massa massa grattis! 🙂 Är själv gravid för första gången i vecka 11 och är helt plötligt väldigt intresserad av gravidinlägg.

   • Aha! Tack för tipsen. Kul att hitta bloggar som skriver om graviditet, men som fanns innan också så att säga och handlar om fler saker.

 55. Grattis!! Jag mådde jättebra under min graviditet och hade jag inte haft en gigantisk bula på magen så hade jag nog inte förstått att jag var gravid. Helt galet, men så var det. Grattis till att du får barnet i USA, för förlossningsvården i Sverige verkar ju inte vara något att hurra för … Bebin behöver kolhydratstinn mamma, tänk på paleon när bebin lever utanför din mage istället för att stressa med det nu. Enda och bästa rådet tycker jag förresten: Don’t stress the small stuff, and it’s all small stuff. Det handlar om ca 10 månader av ditt liv, skjut allt på framtiden som går att skjuta på framtiden. Cyberkram!

  • Hej Hanna! Oh du anar inte hur mycket jag tänk på dig och din bok nu sista tiden. Typ dygnet runt. Vad ska jag göra för att vara lika trygg som min man?! Aja, det kanske kraver sitt eget mail, men som sagt, manga tankar till dig. Paleo far vanta.. ater godis as we speak.

 56. Men gud vad roliga nyheter! Stort grattis till er! Jag brukar vara ganska ointresserad, har inte barn och är rätt långt därifrån. Men fick en liten tår i ögat när jag såg bilden och förstod att du var gravid och ser fram emot att följa er på resan! Ös på med bebisprat!

  • Men oh, Tack Agnes! jag öser på så får du säga ifrån när det blir för mycket!

 57. Massa massa grattis till er! Ska bli så spännande att följa med på detta 😀

 58. Åh massa grattis!! Storebror och storasyster ser förväntansfulla ut 🙂

 59. Åh, vad roligt! Stort grattis!

  Själv är jag en av dem som inte känner det minsta sug efter att avla fram några kiddos. Älskar barn, men har aldrig känt något behov av att skaffa mina egna. Och all säger att det kommer när du blir äldre, men fyller 30 om några månader och nope fortfarande nada. Misstänker att jag saknar modersgenen. Föredrar hundar. Haha!

  återigen stort grattis! Ska bli skoj att läsa om ert äventyr! 🙂

  • hehe jag ar ju inte direkt typen att ens alska barn.. men tanker att det kanske ar som med hundar. jag gillar mina egna, inte andras. eehhh… Tack jenny!

 60. Grattis! Jag har en sexveckors kille hemma. Apelsiner var min grej i början av graviditeten. Och jag var, precis som du skriver att du var, helt ointresserad av barn. Totalt! Men nu sitter jag här hemma och flinar fånigt varje gång jag ser avkomman!

 61. Åh!! Stort grattis! Jag klämde ut mig min första unge i fredags eftermiddag och aldrig förr har jag varit mer kär i någon än vad jag är just nu! Vilken resa det var, och vilken väntan (hej 16 dagar över tiden) men alltså SÅ värt! Lycka till!

 62. Men wow vilken glädjebomb du kommer med här!!! Stort och varmt grattis till dig och Casey! Åh vad kul Linnea. Så glad för er skull. Antar att det känns omtumlande, pirrigt, underbart, overkligt och lite av varje. Ni kommer bli underbara föräldrar ska du se. Lita på era instinkter så blir det bra.
  Fantastiska nyheter.
  Kramar!

 63. Ah vad roligt!! Stort grattis! Jag misstänkte nästan att det var en liten bebis på G! Fick en liten tår i ögat nu!

 64. Grattis!!!! Åh vad kul det ska bli att läsa om din graviditet. Här har jag en snart treåring hemma, så några tips kanske man kan komma med om du har några funderingar. Angående lästips så tyckte jag boken Att Föda av Gudrun (någonting), var himla bra. Sen tyckte jag det var det svårt att relatera till svenska gravid och förlossningsberättelser då allt inte ser likadant ut i alla länder. Här finns tex inte samma smärtlindring som erbjuds på svenska sjukhus, besöken hos BM under graviditeten är mer löpande band metoden där man vägs och mätas än att prata känslor osv… Lycka till

  • Kommer den få mig att bli annu mer radd an vad jag redan ar?! jag ONSKAR jag fick prata mer kanslor.. traffar ju bara trak doktorer och de ar saaa stela. Alla tips du har ar valkommna! Typ hur viktigt ar det att inte ata Sushi??

   • Alltså jag tog till mig de regler som passade mig bäst, enligt svenska regler får man ju äta sushi så då gjorde jag det. Störst skillnad tycker jag det var med kostråden för bebisen när den väl kom ut, när man börjar ge mat, hur man ger mat osv. Så där körde jag helt på känsla och struntade blanka fan i vad min dotters barnläkare sa om han hade några åsikter, likadant om svenska vänner sa något, då hävdade jag att “så här gör man i Spanien” osv. Angående boken så minns jag ett kapitel som handlade om ifall man fick ett handikappat barn. Jag minns det som himla bra, även om jag räknade med att få ett helt fullt friskt barn. När sen dotra kom ut och inte var helt fullt frisk så kändes det ändå bra. Jag kände ändå att jag kunde hantera det och inte gå helt under. Och om man jämför så har vi haft sån himla tur med vår dotter, hon är ju helt perfekt för oss <3

 65. Åhhhh LINNEA! Stort grattis till er! Åh, jag blir alldeles gråtig. Jag känner igen mig i känslorna du beskriver, och vet du? De sitter i än, fastän min lilla bebis är fyra månader. Det är fortfarande så jäkla overkligt att hon, just hon! finns här hos oss. Att jag är hennes mamma. Jag har aldrig varit mer kär i livet sedan hon kom, kär i hennes pappa, kär i henne, kär i vår lilla familj. Att vänta, föda och äntligen få barn är magiskt. Igen, stort grattis! Hurra för livet!

 66. Whooho! Äntligen officiellt! Har inte vågar kommentera inlägg av rädsla att försäga mig! Hehe! Är så glad för er skull! Grattis vännen! Kraam

 67. Beatatjata Reply

  Roligt! Grattis! Jag har två barn. Hoppas på en trea… Inte så förtjust i graviditeten dock, har haft hyperemesis hela graviditeterna (extremt illamående, vi snackar kräkfest och dropp på sjukhuset och många mediciner och sjukskrivning) så den biten hade jag gärna varit klar med. Men, det är värt det ju. Big time.

 68. Grattis! Det är SPÄNNANDE att vara gravid (första gången i alla fall, det är kanske mer bara en väntetid nästa?). Men du hinner tröttna innan det är dags, jag lovar.. Jag läste på om allt bara för att få veckorna att gå. En del ville man egentligen helst inte veta… läs inte förlossningsberättelser sen, inte min heller, för det är rätt onödigt att föreställa sig nåt man ändå inte kan förställa sig och bli alltför rädd eller alltför cool. Jag ser fram emot att få läsa om det här i bloggen!

  • Nej jag har förlossningskräck som det är så jag undviker att läsa allt läskigt. Brrr

 69. GRATTIS! Vilken underbar överraskning! Jag är dock väldigt nyfiken hur detta gick till! Eller ja hur vet jag ju 😉 Men som du nämner var du en de totalt ointresserade. Jag står själv mellan valet och kvalet och vet inte alls vad jag vill och har tokångest över detta beslut. Bebisar är gulliga på håll liksom. Så det vore superintressant att höra om dina tankar om detta, du är ju så ini bombens klok och kan trixet med att uttrycka dig! Så om det kom ett inlägg om detta hade jag blivit så glad!
  Lycka till med allt och jag ser fram emot alla kommande inlägg om uppdateringar under graviditeten och efter! 🙂

  Kram kram

  • Wow jättegrattis härifrån med! Så roligt för er, och lyllos bebisen som får just er som föräldrar 🙂 Instämmer med Susanna här ovan: vore kul att få veta mer om dina och era tankar om att välja att (försöka) få barn. Har just fyllt 30, varit ihop med dansken i 5 år, vi har bägge fast jobb och vår egen lägenhet osv. De flesta (känns det som) i vänkretsen har både 1 och 2 ungar men vi pratar inte ens om det… Känns som att han undviker ämnet och jag vågar inte ta upp det, eftersom jag inte är helt hundra på att jag vill ha barn. Men samtidigt rätt hundra på att jag kommer att ångra mig om jag inte (försöker) få barn innan jag blir för gammal. Puh…

   Aaanyways, stort stort grattis till lille Svennebanan i magen 😉 kram från Emma – och alla danskjävlarna så klart!

   • Hej Emma!
    Tror det som framförallt hände hos oss var att mina bästa vänner alla hade barn, eller alla utom en. Och det blev liksom inte så stort längre, eller lika svinläskigt. Utan typ.. “de överlever” till “de verkar normala trots barn” till “deras barn ar typ de coolaste ungarna ever”. Kanske som att umgås med folk som har en massa tatueringar? Blir liksom inte så himla stort längre? Men sen var det definitivt åldersnoja som spelade in för mig.

  • Inlägg kommer! Men som jag skrev till Emma nedan, typ ålderskris blandat med lite barnhäng löste mina värsta ångestknutar över att alla med barn är dödens tråkiga. Kram!!

 70. ÅH! GRATTIS! Fy fasen vad glad jag är för er skull! Detta gjorde verkligen min måndag 🙂 OBS! Hade ingen aning men GUD VA KUL! Heja er, det kommer typ bli världens sötaste unge.

  • Haha, världens kortaste unge kanske! Tack snälla för dina fina ord, både här och på din blogg! Hejjar på dig alltid.

 71. MEN GRATTIS! Fy sjutton en sån fin nyhet! Det är en sjujävla konstig resa man gör. Min kropp SKREK också efter kolhydrater, något som jag annars äter ganska lite pga intolerans mot t ex vete. Men jag tolkade det som att kroppen bad om det den saknar för att klara av att bygga bebis, och försökte hitta sånt jag ville äta som var okej. Det ska bli superkul att få följa med dig litegrann och bomba på med inlägg. Det är sjukt kul att läsa, faktiskt. (Har en gång gjort en rant om att det är trist med de som bara skriver om sin bebis, och det håller jag fast vid. Det är dock inte samma sak som att skriva om sig själv/sin situation i en graviditet/förälder).

  • Tack! ÄLSKAR din blogg, den känns så himlapreggo/födelse/post birth ärlig. Läskigt men bra! Uppskattar alla de inläggen så otroligt!

 72. Men HURRA! Grattis! Alltså jag är ju gravid med mitt andra barn som ska komma om typ en månad, men jag är fortfarande lika virgin som en femåring. Fattar ingenting. Kan inget om barn.

  Ändå: så jävla roligt för er!

  • Ja men jaa! Var SÅ nära att sätta mig ner när jag fick veta att jag var preggo och skriva ett långt panik mail till dig, sen kom jag på att det kanske inte alltid är uppskattat, haha. Hoppas verkligen att du mår bättre snart. Stor kram!

 73. Linnea!!!!! Grattis!!!! Huu så spännande, du/ni har en vild resa framför er! Verkligen jättegrattis, vilken surprise när jag öppnade din blogg 😀
  Att min blogg är fylld av bebis o preggo vet du säkert redan, antar att jag skrämt bort alla icke-intresserade long ago men ja… 🙂

  Ta hand om er! Ser fram emot att läsa om allt!
  Stor kram

 74. Yay! Grattis! Åh vad glad jag blir.
  Är själv i v. 25 & har mått fint fram tills nu, nu har jag noll energi & tryck för bröstet lite då & då, svårt att orka med jobbet. Världens bästa chef som tur är. Bf 18 nov, när är ni beräknade? Just nu längtar jag bara till jag får gå hem & njuta, ska söka graviditetspenning från 20 sept (60 dagar innan bf pga riskfyllt arbete) hoppas då att det går igenom.
  Ser verkligen fram emot dina inlägg! Vill veta allt 😉
  För mig känns det fortfarande overkligt att jag ska gå igenom en förlossning & att det faktiskt ska komma ut en bebis!! Så galet. Tänk, lite “mys” och så skapas en ny människa?!? Mäktigt är bara förnamnet!
  Rekommenderar Josefin Knaves blogg, http://herrochfru.spotlife.se, Kitty jutbring, jennybenny 🙂
  Kram & grattis igen!

  • Men oh! Vecka 25, du känns som ett proffs! Skönt att du har sa bra chef, vilke lyx det är! Vi är beräknade mellan 15-19 Jan. Ber till guuuud att det blir ett Jan barn istället för ett Dec barn. Varför vet jag inte, eller jo.. allt beror på Freakonomics. Du, vilken LYX med grav penning, jag har o,o dagar betal maternity leave. Morr! Tack for tips!!

   • Ja det är ju galet med USA! Hur tänker ni, får du säga upp sig & vara hemma? Jag & min man planerar att vara föräldralediga ca 10-11 månader var 🙂
    Grav. penning får man upp till 60 dagar innan bf vid fysiskt tungt eller riskfyllt arbete, tror det ligger på 80% av lönen, så vi har det väldigt bra här!
    Har också nån grej på att jag inte vill föda i dec så hoppas inte jag går över tiden!
    Nu längtar jag så efter november, inte ofta man säger så i augusti 😉
    Kram

Write A Comment