Jag är en katastroftänkare. Allt som kan gå dåligt ska planeras för. Så i detta fall att vi är sterila.

Jag: Casey, we really should start thinking about having babies. My uterus has been slowly dying since I was 25 and now when I am 30 it is really getting old. Things happen fast! Women are born to have kids when we are like.. 15! That is half my life ago!

Casey: Ok….?

Jag: So we may not want kids today. But in the future right?

Casey: Yes?

Jag:hear me out, this is my plan. We start now, nothing will happen for 1 year. That’s normal, but it will be scary. After 1 year we are going to try hormones. That will suck, but we have to do it. We will try that for a year. The year after we are trying IVF, that will also be a challenge. I will more than likely be depressed at this point. We will do IVF for a year as well. After that we only have adoption left as an option (or are you open to try a surrogate.. I am not sure if I am?). To be able to adopt in the US you have to be younger than 35. With all of this testing we have done previously, we seriously need to start this whole process now so we CAN adopt when I am 35. (Nu vet jag att man visst kan vara äldre än 35 för att adoptera, det är bättre ju yngre du är men det finns fortfarande en massa år kvar efter 35). Puuust.

Iallafall, med den kalendern så höll Casey med, såklart! Det är ju dags att börja nu! Om inte i går. Jag är inte någon som gillar att vänta på något och jag avskyr överraskningar. Det tillsammans med att vara helt ovetande om hur barn faktiskt blir till är inget bra recept. Jag satte mig ner och googlade, på riktigt ”hur blir man gravid”. Lärde mig om ägglossning, who knew?! Alla andra kanske men eftersom jag aldrig varit intresserad så har jag helt enkelt aldrig brytt mig att riktigt ta reda på hur det går till.

Skaffade ägglossningstickor. Lärde mig att jag inte alls gillar att ha ägglossning. Sur som satan de dagarna. Vi provade två månader. Gick sådär. Googlade vad man bör och inte bör äta för att bli preggo, kom på att jag läst om hur Whole30 kallas ”the fertility diet”. Körde på den och Boom! Preggo directo.

Och det bör ju tilläggas att jag ändrade min inställning över en natt. Jag är fortfarande inte speciellt förtjust i barn. Typ lika lite som jag är förtjust i andra hundar än mina egna. Den stora skillnaden är inte bara en ålderskris utan den stora skillnaden är att alla mina vänner började skaffa barn. Helt plötsligt så förstod jag att man kanske inte alls vill hoppa ifrån en klippa bara för att man är föräldrar. Att de är trötta men lyckiga. Fattiga av omkostnader men rika i livet. Och framförallt så är mina vänners barn helt underbara. Inte alls de små monster som jag alltid hamnar bredvid på flygplan. Det är väl lite så med allt. Man måste vänja sig. Jag skulle aldrig våga skaffa en tatuering på halsen eller färga håret rosa, varför? För det är så långt ifrån min värld. Ingen jag umgås med har tatueringar i ansiktet eller rosa hår. Jag är inte van vid det helt enkelt. Tänk på alla konsekvenser av en tatuering på halsen! Eller att ha rosa hår! Hela livet kan ju vara förstört. Nu när nästan alla vänner har barn så känns det inte lika onaturligt eller skrämmande längre.

Ps. Tack för alla kommentarer. Ni är så himla fina. 

52 Comments

 1. Pingback: en gravidlista - Linnéa i USA

 2. Pingback: Syskon? - Linnéa i USALinnéa i USA

 3. Som vanligt sitter man och småfnissar när man läser dina inlägg! Jag gillart!!
  Skulle vilja tillägga att det finns fler alternativ utöver adoption. Se bara på Caitlin i “Sunset Beach” heheehe. Okej, lite för avancerat kanske.
  Jag håller på själv och gör barn, eller försöker iaf, och det blir ju en rackarns massa googlande. Har kommit fram till följande: 1. vad du än googlar är oftast första sökresultatet ngt som skrivits på familjeliv. 2. folk är sjuka i huvvet på familjeliv. 3. gå aldrig in på familjeliv. 4 gå in lite på familjeliv ändå, bara lite. få panik tillslut. 5. börja googla på engelska. 6. gå in på engelska forum. känns bättre. 7. inse att det är exakt som på familjeliv, bara med roligare förkortningar som tex DH (dear husband), BD (baby dance aka ligga), TTC (trying to conceive) osvosvosvosv.

  okej blablabla. vill bara säga att hurra vad kul med en ny typ av “mammablogg”! har som lessnat på dom ullegulliga som finns.
  fingrarna korsade för baby Geiger!

  • i USA får man ju ha surrugat mamma. Funderar på att anmäla mig, verkar ju må urbra jamfört med många andra preggos. Familjeliv alltså.. jag undrar lite vart alla far tid ifran?!?! De verkar ju hanga dar hela tiden? Tack for att du gav mig forklaring pa alla forklortningar, har undrar SA over dem!!

 4. Men åååå va roligt!! Stort grattis och det kommer bli hur bra som helst! Håller tummarna för en bra graviditet! Googla inte för mycket på konstiga krämpor utan ta till nån gammal husmorsbok om vad som händer i olika veckor, jag vet en bra som jag inte kommer ihåg vad den heter nu. Hör av dig för titel.

  Lycka till!!!!!

 5. Nu är inte jag i “skaffa barn” stadiet, saknar det uppenbara; en man. haha! Men blev lite nyfiken kring vart du läst att Whole30 är bra om man vill bli gravid? Är det för att man äter mer “rent”?

  • Google Whol30 + fertility sa far du upp massor. Och Palep + fertility. Paleo och LCHF ar tillexempel grymma koster att vara pa om man har PCOS etc. Ska nog skriva ett inlagg om det nagon dag.

 6. Men GRATTIS!! Det kommer ju helt definitivt bli det sötaste barnet EVER! Ser framemot att få se (och träffa) den lille! KRAM!

 7. Kommenterade nyss om Baby Geiger och måste säga att om jag känt igen mig i dig tidigare så är det INGET mot efter det här inlägget! Så himla kul och viktigt att du delar med dig! Vi har som sagt inte börjat några bebisförsökt ännu men jag är också 30 och konstaterande kallt (eller lite lätt hysteriskt) till min man när vi började prata om barn för typ ett halvår sedan att det är tur att vi redan varit gifta några år för det måste man vara om man ska adoptera. Ungefär såhär lät den följande konversationen:

  Han: – Adoptera??? Jaha???
  Jag: Ja alltså man måste ju ha en backup om man inte blir gravid trots att man söker hjälp. Vi kanske ska ställa oss i kö till adoption ifall ifall, det kostar bara typ 2000 per år.
  Han: Mmm, men vi har ju inte ens försökt än.
  Jag: NÄ, det ÄÄÄR ju det jag säger, jag är 30 och vi bara väntar och väntar. Men kan du tänka dig att adoptera ELLER???
  Han: Ja jo jag har inget emot det men vi kan ju försöka på det vanliga sättet först.
  Jag: Jo det har jag också tänkt men OM det inte går… Kan vi börja försöka snart då?
  Han: Mmm, när jag får bra besked om hur det blir med nytt jobb så kan vi börja. Kanske vid årsskiftet.
  Jag: Ok bra. Men OM vi ska adoptera har jag i alla fall kollat upp att vi passar in på de flesta länders krav. Madagascar låter bäst. Hoppas du är med på det *bestämd min* .

  RIDÅ

  • Hahahaha! Men jaaa! Vem ar du? My brother from another mother? Kanske inte bror men vi har ju samma DNA!

 8. Jag hade så enormt låga förväntningar innan jag fick Oscar. Dels för att jag lyssnade på allt negativt folk hade att säga om smäbarnslivet, dels för att jag hade jobbat som nanny i visste lite om hur det var att umgås med en bebis hela dagarna.

  Men alltså – som alla andra säger, det är helt annorlunda när det är ditt eget barn du tar hand om!! Jag älskade mammalivet från första stund, tyckte det var enormt skönt att få tänka på någon annan än mig själv. Att få något mer att leva för än min egen existens liksom. Låter kanske konstigt men det var precis det jag ville ha, längtade aldrig efter barn men längtade enormt efter en förändring i mitt liv. Var otroligt uttråkad efter att bara tänka på mig själv o vad jag ville göra – behövde något som betydde mer, och det fick jag ju! Bästa som någonsin har hänt mig.

  Sen tyckte jag inte de första månaderna var så jobbiga med Oscar. Man klarar 1000 gånger mer än vad tror som nybliven mamma. Man för någon konstig superenergi som gör att man orkar med trots att man har en bebis som vaknar varannan timma. Det enda som var jobbigt i vårt fall var att Oscar hade gastric reflux och fick ont när han åt, jobbigt eftersom bebisar äter ofta i början. Men det värsta var att min man fick en väldigt tung o svår post natal depression direkt efter att O hade fötts. Om vi inte hade haft det i vår nya lilla sköra familj de första sex månaderna så skulle jag inte haft mycket att klaga på. Men det är sånt man inte kan rå för och nu älskar han Oscar över allt annat och är precis en sån fantastisk pappa som jag trodde han skulle vara. Det tog tid bara! Och något jag har lärt mig med föräldraskapet är att allt förändras hela tiden, och med nästa bebis kommer jag nog inte vara lika orolig om allt inte är perfekt från första början.

  Oj, nu blev det långt. Tänkte bara säga att det kommer gå jättebra. Du o Casey verkar ju vara ett jättebra team med sunda värderingar så ni har alla förutsättningar på er sida!

  Kram!!

  • vad kan man gora for att for sin egen skull och for ens partners skull att forsoka undvika post natal depression??

   • Alltså menade inte att skrämma upp dig!!var ju inte meningen.
    Vet egentligen inte, var själv orolig för det när jag var gravid, att jag skulle få det eftersom jag är rätt hormonkänslig o dessutom mådde halvkasst när jag var gravid. Mådde hur bra som helst när Oscar var nyfödd men hade ju inte tänkt att Reuben skulle vara den som mådde dåligt 🙂 hur som helst så fick jag prata med specialister när jag var gravid så jag visste ju att jag hade stöd om det skulle behövas.

    Men som sagt – tror egentligen inte man kan göra så mkt innan ifall det skulle hända, mer än att ta hand om sig själv. Prata med någon om du får mkt ångest/katastrotankar, håll det inte för dig själv. Med Reuben så var hans depression väldigt akut så han fick söka akut vård när Oscar var fyra dagar gammal, sedan började han i terapi samt tog medicin på en gång. Tur det, det finns ju de som mår kasst men är rädda för att söka hjälp.

    Men försök inte att oroa dig för det – det finns ju inga garantier för att det inte skulle hända men ifall det gör det så finns det massvis med hjälp att få. Vi var i helvetet och tog oss genom det, och på många sätt hur sjukt det än låter så är jag till viss del tacksam att ha fått erfarat det, även om det var fruktansvärt just då. Det blev dessutom någon slags vändpunkt för R då han äntligen började ta itu med den ångesten han har haft i många år.

    Men som sagt – försök att inte oroa dig för det. Var inte meningen att skrämma upp dig! Kram

    • Nej nej inte alls! Tycker det ar SA BRA att du pratar om det sa jag lar mig innan och inte efter vad det ar! Hur ar det med dig? Kommer du blogga igen tror du?

     • Jag mår bra. Väldigt upp o ner i humöret och oroar mig lite för livet som kommer med två barn under två år (hej kaos!!) men fysiskt helt okej. Trött men inte lika farligt som förut. Vill blogga men har ingen dator som fungerar o gillar ej att blogga från mobilen , får se om jag kan sno Reubens någon kväll!

 9. WOW! Hoppas allt gar bra. Vi kor vi ocksa och hoppas det gar vagen den har gangen och inte slutar som sist. Tack for tipset om whole 30 .. skall checka. Ar lanken whole30.com ?

 10. GRATTIS! Jag tycker inte heller om alla bebisar och barn, bara de som är charmiga och söta. Men oroa dig inte, blev mamma till en helt fantastisk dotter för en knapp månad sedan och när hon föddes så blev jag omedelbart helt förälskad i henne, det är så starkt och obeskrivligt! En klyscha men det bästa som hänt mig. Är mitt uppe i amnings och blöj cirkeln och jag tycker man klarar det bättre än väntat. Fortsätt njut av graviditeten!

 11. Men gud vad roligt! Grattis!!! Jag var oerhört tveksam till barn, tyckte alla föräldrar bara klagade och att det verkade allmänt jobbigt (jag är också neggo). Nu har jag en liten kotte på 8 månader och är heeelt såld. Det är så jäkla kul och inte alls så jobbigt som jag trodde. Ska bli extra roligt att följa din blogg nu också!

 12. ulla holtman Reply

  Jag tror jag ska tatuera mig, jag har faktiskt tänkt på det länge en traktor på en axeln vore kanske snyggt. Jag vet inte om du minns när jag hade orange hår efter en misslyckad hemmahårfärgning. Linnea du får lita en del på naturen det gjorde man förr i tiden det är nog därför jag finns — och du. Du kommer att ha en underbar framtid med en egen liten familj Kram

 13. Haha, men EXAKT sådär resonerade jag! Jag var helt övertygad om att vi aldrig skulle få egna barn, så jag satt redan med ångesten över allt praktiskt meck med adoption när vi slutade skydda oss. Var så inne i detta resonemang att jag inte ens brydde mig om ägglossning och sen fick jag världens CHOCK när vi blev gravida direkt. Direkt. Det tog lång tid innan jag mentalt var i kapp. Det är tur att en har nio månader på sig att vänja sig. Men ja, jag tror för övrigt du har rätt. Det är inte så himla bökigt som man kan tro att ha barn. Det är bara annorlunda. Och livet innehåller mer. Det är väldigt, väldigt fint.

  • Ja men nio m[nader kanns inte tillrackligt!! Jag far typ angest att 16 veckor redan ar forvi, har ju inte ens borjat tanka pa konsekvenserna av detta annu!

 14. Så roligt skrivet, men det är ju verkligen så man tänker(iallafall jag) när det gäller allt man hört om hur lång tid det tar att bli gravid efter att man slutar med p-piller.
  Vi skrattar här hemma också för vi börjar få hintar från familj både här i USA och Sverige i stil med: “Är det inte dags för en liten knodd snart? Jag skulle gärna vilja se mitt barnbarn innan jag ramlar av pinnen”. Tack för den liksom…

  • Emilia i AZ Reply

   Min amerikanska familj har börjat med det som också! Vi är liksom 23 och 22. Låt oss vara!! Haha.

  • Haha, ja precis! Tror det ar inviduellt som tusan det dar hur snabbt kroppen aterhamtar sig.

 15. Men hallå hej, det här hade jag missat! Stort grattis till er båda! Vilken grej! Jag var inte så orolig innan jag blev gravid, var ju 25-26 så tänkte inte så mycket. Däremot var ju sjukt nojig under graviditeten över alla eventuella fel och sjukdomar som Alfred kunde ha! Läs inte på för mycket om det och unvik tester som visar om barnet har down’s eller vad det nu kan tänkas vara.

  Och nej, man älskar inte automatiskt alla barn bara för att man blir mamma, promise you that!

  • Nja, vi har gjort massa tester redan och fatt massa LASKIGA svar och sen bra besked efter dubbeltester. URK.

 16. Tyckte mycket om det här inlägget, Linnéa. 🙂 Har precis som du också katastroftankar, herregud man måste ju planera även för allt som kan gå fel och ha en back up plan. 😉 Jag ville i alla fall dela med mig till dig att trots mina fem egna barn, så är jag inte speciellt överdrivet “barnkär” eller förtjust i andras ungar. Ibland inte ens förtjust i mina egna. 😉 Livet får en ny dimension med barn och det är svårt att förstå det före man är där. Ska bli roligt att följa din resa! Kram, Maria

  • Du kanns ju urcool! Inga katastrof feelings alls! Skont att man inte nodvandigtvis behover alska alla barn for att kunna vara helt fortjust i sina egna. Haha

 17. Man växer in i allt, i alla nya roller i livet och alla utmaningar som man inte kan undvika utan bara ta sig igenom. Det som förvånat mig mest med att bli förälder är att jag fortfarande är jag och inte en helt ny person. Tröttare, lyckligare, med fokus på någon annan än mig själv – men fortfarande jag.
  Ni kommer fixa det finfint!

 18. Men hallå, rosa hår är ju underbart! *Gruffar lite här borta i Sverige med mina cerise hårtoppar*

  Linnéa, tveka inte att slänga iväg ett mail för frågor du kan tänkas ha som jag kan tänkas kunna besvara: hannalans@yahoo.se

  • Ja men jag haller med! Men for mig skulle det vara ett stoooort steg att skaffa rosa har, forstar du hur jag menar?

 19. Anna-Lena i Frankrike Reply

  Jag är likadan! Min man däremot är tvärtom. Han ba “vi har typ 10 år på oss att skaffa barn!” Jag panikslagen: “Men jag är 32 år gammal, fattar du? 32! fr.o.m att man är 35 så finns det så många risker med att vara gravid m.m.”

  Men, hans lugna attityd har smittat av sig lite på mig och just nu så måste jag operera sköldkörteln innan vi kan börja planera att skaffa barm, man ska ju inte vara gravid när man opereras. Efter det så ska vi nog börja försöka. Men jag har sagt såhär att om det inte fungerar att bli gravid på naturlig väg så ska vi inte “tvinga” fram det. Jag tror att man kan leva ett fint liv utan barn också.

  Jag är övertygad att ni kommer bli jättebra föräldrar!

  Kram

  • Skon instlanning! tyvarr ar det ju no experation dates pa killar. Lycka till med skoldkoteln, den kan ju strula till det massor sa fint att du fixar det innan!!

 20. Intressant läsning! Själv har jag ju varit barnsugen sen jag var tjugo och kan ju säga att det där med ålderskris (30) och singel inte direkt är en bra kombo för att stilla barnsuget… Kram!

  • Nej forstar det.. men som jag sagt tusen ggr innan. Jag hejjar pa dig! och tror du skulle vara en sa himla bra mamma med sa mycket karlek som du har i dig.

 21. Jag är lite likadan faktiskt, en aning lugnare bara 🙂 Men brukar tänka mig det värsta, för då blir man inte besviken sen om det går fel liksom. Härligt att allt gick så bra, är så glad för er skull!

 22. Haha du är så rolig! Bra att räkna med att inte bli preggo direkt men TRE ÅRvar ju verkligen katastroftänk 🙂
  Hur som helst, så himla roligt, och jag är övertygad om att det är nåt helt annat att ha en egen onge (som man GJORT, hur coolt är inte det?) än att se främmande skrikbarn på flyg..
  Kram och grattis igen!

  • Ja du det far man hoppas, kanner att karma is coming my way med hur mycket jag surat pa plan.

 23. Jag lovar ni kommer att bli skit bra föräldrar!
  Sitta kolugnt i båten (tills någon 😉 googlar lite för mycket) men då är Casey där och tar ner tempot igen (eller Marcio).
  Men gud nu kommer att bli bra föräldrar så länge ni INTE ger ungjäklen majskrokar när ni reser hem till Sweden ! < — man får alrig bort dom där blöta, nerkladdade, nertryckta i mattan majskolvar och dom är ÖVERALLT . på ungen, på föräldrarna, på bordet, på sätet, på fönstret, på flytvästen under sätet inne i den lilla plastlåden (hur helsika lyckades dom med det?) på syrgasmasken uppe i panelen. ÖVERALLT i tell you 😛

  Så, okej, lova mig inga majskrokar så kommer det bara att gå finfint 😀

  Majskrokar ska enbart användas till att bygga gubbar och torn med hahaha

Write A Comment