Print Friendly, PDF & Email

Spill it

Det bästa med att blogga är att lära känner er. Jag skulle vilja träffa er och ta en fika.. eller snarare en flaska vin! Jag har sagt det förr men jag är verkligen så imponerad över vilka guldklimpar jag lärt känna här (och genom era bloggar såklart) Men för att lära känna er ytterligare (och fira att kommentarerna äntligen fungerar) har jag tänkt göra en SPILL IT post. Jag ställer några frågor till er, som jag också besvarar, och ni väljer att svara på en eller alla frågor. Antingen här bland kommentarerna eller hos er.

 1.  Vad var det första du tänkte på när du vaknade idag?
 2. Vad är din signature food dish? Den som dina barnbarn kommer prata om med sina barnbarn.
 3. Vad är den bästa boken du läst? No judgement! Är det 50 Shades of Grey so good for you! 
 4. Har du ont någonstans?

………

OK här kommer mina svar

 1. FAN! (Det första jag tänkte på var all disk jag försummade igår kväll för att jag gick och la mig istället.. sen var det mörkt ute också och det kändes höstjobbigt.. oooch Casey skulle spendera dagen i bergen på hike och jag skulle joooobbaaaa)
 2. Inte 50 Shades of Grey iallfall… The Heart of the Buddha’s Teaching av Thich Nhat Hanh. Läs den!
 3. I ryggen och lite i själen. Bara lite yoga och svenskt vemod som spökar.

Din tur! GO! Kommer ni på bättre frågor att ställa? Gimme them så tar vi dem nästa gång!

155 Comments

 1. Pingback: SPILL IT #2 | Linnéa i USA

 2. – Fuck it. Det blir bageriet idag.

  – Pasta puttanesca (horans pasta betyder det) med pasta eller paleofiera med squashnudlar.

  – Alla av tove jansson, Mumin alltså.

  • ….Jag har ont i magen pga. bageriet. Ont i själen för att jag känner mig ensam och lite livstrött.

   • Att vara ensam suger. Länge leve internet och att man nu kan få kontakt med folk “all over the place”

 3. 1. “Vad i helvete kattjävel” (katten krafsade på den stängda dörren till sovrummet, istället för att gå in genom den dörren som vi ställer upp på glänt för att han ska kunna komma in… såklart går vi upp och öppnar ändå. Sen stampade han runt i sängen och spann jättehögt = omöjligt att somna om)
  2. Avokadopasta.
  3. Åååh. Det skiftar hela tiden. Kanske “En man som heter Ove” just nu, eftersom jag grät när jag läste den, och det brukar jag aldrig göra. Senaste gången var när jag var 10 och läste “Lilla huset på prärien” och hunden i boken dog (på ett högst odramatiskt sätt, bör kanske tilläggas).
  4. I ryggen, som alltid. Dålig hållning.

 4. Pingback: Ensamhelg | Linnéa i USA

 5. Pingback: Linnea spiller över. | Bakel.se

 6. 1. Att det är omänskligt att stiga upp kl 05:50, men ska bilen till verksta’n så är det bara att bita ihop. Hu-a.

  2. Min fiskgryta med mycket vitlök och chili, blir lite olika från gång till annan men alltid smaskig!

  3. Knepigt, önskar mig mer lästid eftersom det finns så många böcker jag vill läsa. Men en bok som jag läser om sisådär vart femte år är “Being there” av Jerzy Kosinski. Lättläst, tänkvärd, underfundig.

  4. Magen spökar alltid på ett eller annat sätt, så även denna dag

 7. 1. OMG jag kommer döööö!
  2. Min lax i ugnen med grädde, creme fraiche, dijonsenap och hummerfond serverad med pressad potatis.. I kid u not, den är amazing!
  3. Bokserien “Mortal Instruments”, ja det kanske är ungdomsböcker men what the heck, kunde inte sluta läsa och fick panikbeställa resten av bokserien efter att läst ut den första på typ en dag..
  4. Överallt! Just kommit hem efter att ha genomlidigt loppet “Tough Viking”… Det var verkligen tough..

  🙂

 8. 1. Åh, jag är ledig idag… Åhh, dags för frukost!
  2. Jag har inte hittat min signature food dish än tror jag, men sedan jag började med paleo har jag experimenterat nästan varje dag, så det är nog inte långt borta! I förrgår lagade jag i alla fall grönsaker i ugn som jag definitvt kommer att göra igen!
  3. Celia Rees – Pirates! men det har jag sagt i flera år, så det kanska inte stämmer längre ^^
  4. Ja… just nu har jag väldigt ont i magen för att jag har förätit mig på nötter…

 9. 1. “Ofta jag drömde att jag skulle handla en tomat till matlådan?”

  2. Kycklinggryta med currysmak

  4. Liiite träningsvärk i bröstmusklerna.. Annars: nope

  • Haha 5:2 dieten som spökar kanske? om du hinner, kan du inte skicka receptet på kycklinggrytan??

 10. 1. “HUR MYCKET ÄR KLOCKAN” pga var på en färja och panikade över att vi inte hade hört väckningen och därför var påväg tillbaka till Polen.
  2. hm.. just nu är det iallafall en paleovänlig moussaka. annars lagar jag bara goda maträtter som typ innehåller 200% carbs.
  3. på riktigt så vet jag inte, älskar att läsa men har nog ingen favo. växte iallafall upp med harry potter så den serien har förevigt en plats i mitt hjärta.
  4. med tanke på att jag fick två spritflaskor i huvudet idag (pga tvärbroms med bilen) så har jag förvånandsvärt lite ont i huvudet. trodde liksom att jag skulle dö. hehe.

  • Hahaha, men sprit i huvudet kanske var bättre än i kroppen? Iallafall om man kör…

 11. 1. “Far åt faaa-an vad trött jag är! Men måste upp nu så jag hinner till tåget” (Hade jobbat natt och fick bara sova 4 h. Givetvis en skrikunge på tåget och kisslukt i kupén så ingen skönhetssömn där heller)

  2. Jag har ingen signature dish men jag är helt sinnes bra på att koka ägg

  3. GQ Magazine med Jennifer Aniston halvnaken på omslaget, eller kanske Arnold Schwarzeneggers självbiografi Total Recall..han är verkligen så mycket mer än en bodybuilder!

  4. Precis överallt!! Ont i huvudet p.g.a. grislite sömn, och ont i hela kroppen eftersom jag börjat med ett nytt träningaprogram som bara är basövningar 3 ggr i veckan! Hulken – watch out.

 12. 1: “Jag får inte gråta idag” (fyra kollegor, inklusive världens bästa chef, slutade idag) och “yes äntligen helg”.

  2. Ratatouille. Så gryyyyymt gott!

  3. Att fråga en bokälskare om en favoritbok är som att be en mor välja sitt favoritbarn, eller som att fråga en random människa vilken kroppsdel hon inte vill förlora. Shame on you for trying! 😉

  4. Nope 🙂

 13. 1.fy fan, är det mörkt ute? (första gången klockan ringer och det är mörkt ute, ångest)
  2.Skulle nog kunna vara lasagne med GOD sallad till.
  3.Khaled Hosseinis böcker är bra…(stavas han så?)
  4. Imorses hade jag ont i ögonen för det var så jobbigt att det var mörkt ute och tända lampan på det…Du vet mörkt och sen PANG ljust. Men sen när det gick över..inge ont.

  Kram

 14. Hm… Ser ut som att du själv hoppat frågan med signature dish 🙂 Eller är det mitt slöa wifi som spökar?

  1. Eftersom jag alltid har minst 10 olika tankar som går omkring i skallen (och därför har j*vligt svårt att förklara för pojkvännen varför jag är nedstämd – “jo, det är en blandning av det här, det där…”) så kan jag beskriva min första känsla istället: en mix av lättnad över att få sova lite längre och ångest över att jag idag börjar min nya utbildning och måste kämpa som vanligt för att kunna framstå som en vanlig social människa…

  2. Jag får alltid höra att jag gör så solida pajskal – blir lite torrt dock..?

  3. Åh, böcker. Skulle kunna skriva en följetong om mina favoritböcker, men avstår då risken för bannlysning från kommentatorsfältet är överhängande (skulle vara lite pinsamt då detta ju är min allra första kommentar någonsin)… Läser just nu Genesis av Benjamin Beckett – läsvärd!

  4. Har förkylningssmärta såsom värkande näsa och stela leder…

 15. 1. Yes, jag kan snooza 5 ganger till innan jag maste kliva upp.
  2. Morotssoppa med rakor, sa gott.
  3. Hmm,, svart att komma ihag men den basta i ar var nog The perks of being a wallflower
  4. traningsvark i magen

 16. 1. Inget. Körde in tutten i munnen på sonen och somnade om.
  2. Pasta carbonara.
  3. “Easter Parade” av Richard Yates och “Wuthering Heights” av Emily Bronte. Astrid Lindgrens “Ronja Rövardotter” är också en favorit.
  4. I huvudet av trötthet och i hjärtat av saknad.

 17. 1. Woohooohoooo! Jag får ligga kvar i sängen huuuuur länge jag vill. Flexledigt alltså… vilken grej! 🙂
  2. Vad är din signature food dish? Limekyckling kanske… eller gulaschsoppa!
  3. Svååårt. Papillon – Henri Charrière. Kanske inte den absolut bästa men en av de bättre som jag kom att tänka på i detta nu.
  4. Träningsvärk… men det är ju ändå ett positivt ont så det gills nog inte tycker jag!

 18. 1. Faan jag måste tvätta håret!!! Stig upp!

  2. Hell yea – porterstek!

  3. Mig äger ingen av Åsa Linderborg tror jag hon heter.

  4. Ryggen men det är pga träningsbrist och inget annat. Aka lathet. ☺

  Fin design du har på din blogg nu

 19. Vad var det första du tänkte på när du vaknade idag?
  Förlossning. Hade för första gången drömt en dröm att jag födde ett barn, väldigt verkligt och mkt märkligt.

  Vad är din signature food dish? Den som dina barnbarn kommer prata om med sina barnbarn.
  Köttfärssås!

  Vad är den bästa boken du läst? No judgement! Är det 50 Shades of Grey so good for you!
  Gaah, en enda bok? A million little pieces eller Bright Shiny Morning.

  Har du ont någonstans?
  Lite träningsvärk i ena skinkan, muskelknutor i axlarna.

 20. 1, “Vilken jävel ska jag halshugga” da jag fick ett sms fran sverige en bra stund innan klockan.
  2, Jag tycker ju sjalv att min aubergine o tomat rora ar supergod men deflesta verkar alska min chicken fingers.

  3, A Walk To Remember av Nicholas Sparks ar en favorit.

  4, Nja, inte direkt. Vilket kanns skont.

 21. Vad var det första du tänkte på när du vaknade idag?
  Öhhhh

  Vad är din signature food dish? Den som dina barnbarn kommer prata om med sina barnbarn.
  Pannkakor, kanelbullar och crispy ginger and beef stir fry

  Vad är den bästa boken du läst? No judgement! Är det 50 Shades of Grey so good for you!
  Har inte läst 50 shades men massor annat just nu står det still

  Har du ont någonstans?
  Höger överarm as always 🙁

  Sen måste jag ju säga att nu har jag kollat på din sida i IPad, IPhone och datorn ( gosh stalker warning) men den ser olika ut på alla ställena.

 22. Vad var det första du tänkte på när du vaknade idag?
  “Helvete, jag måste jobba skicka det där projektet till kunden. Är tjejerna i Shanghai fortfarande på kontoret (sträcker mig efter mobilen för att kolla tiden)? Är mina klienter i Frankrike fortfarande på semester (ber till gud så jag slipper jobba)? Fan, jag borde inte jobba på semestern.” Jag grabbade tag i en bok och började läsa istället.

  Vad är den bästa boken du läst?
  Jag älskar The Wind Up Bird´s Chronicles av Murakami.

  Har du ont någonstans?
  Lite sådär yogabrännande efter ett pass på mammas och pappas gräsmatta i solen lyssnandes på P1.

  • ELIN!!!! 100 år sedan! HEJ!! Hur är det? Hur är det i SH? Vad gör du? Vad jobbar du med? Berätta alllllt

 23. 1. Jag måste hitta ett sätt att slippa jobba och slippa vakna till väckarklocka.
  2. Borstj och magnifika sallader.
  3. Kanske Sofies värld av Jostein Gaarder som jag läste många gånger som barn/ungdom.
  4. I axeln på grund av fall och i hjärtat på grund av kärlekssorg och jobbkonflikter.

 24. Blog Me Pretty Reply

  1. That I want to go back to sleep.
  2. Oh man I do not know I like to think I cook pretty good though lol.
  3. When I read the Virgin Suicides years ago I really loved it
  4. No, thank God

 25. 1. Vad var det första du tänkte på när du vaknade idag?

  Here we go again – Valp försökte klättra upp i sängen – Bode var väldigt klar med att det inte var ok!!

  2.Vad är din signature food dish? Den som dina barnbarn kommer prata om med sina barnbarn.
  – Nä men jag har ingen speciell, jag lagar så mycket mat och alla har liksom sin egna favorit 😀 Tror det kommer bli mer som: Nä men hon var en riktigt bra hobby kock den där 😀

  3.Vad är den bästa boken du läst? No judgement! Är det 50 Shades of Grey so good for you!
  – Oj…Jag älskar alla böcker som har nån verklighets anknytning – tex Christian Jacq – Ramses Trilogin, kunde inte släppa nån av böckerna! Men även böcker som berör människopsyket, så som När lammen tystnar och övriga böcker av Thomas Harris

  4.Har du ont någonstans?
  Idag har jag bara små sveda efter Valp tänder lite här o var :D:D:D

  Ha en fin dag!

   • Ja just det ni fick ju Skinksteken med sås när ni var här 🙂 ( Den kan nog faktiskt också vara på den listan föresten ) Ska göra den med Fläskfilé nästa gång ni kommer på middag 😀 Söndag blir det nåt mycket simplare 😉

 26. 1. Men vafalls, jag skulle inte snooza en gång till??
  2. Vegetarisk lasagne. (“Ja du vet, hon kunde typ inte laga några andra rätter.”)
  3. Oh, fett Shantaram! Den bästa boken ever!!!!!
  4. För mkt träning ledde till ont i höger underben, diskret nackspärr och så lite ont i magen på det. Annars är det tiptop höhö.

  • ääälskar shantaram och blev lite kär i karaktären.. tills jag googlade hans foto. Varning!

 27. 1. Jag är inte så trött ändå, faktiskt (efter 4h sömn)
  2. Med en liten klapp på axeln måste jag säga att jag är för jäkla bra på att laga mat så förhoppningsvis är det flera rätter. Men jag har blivit grymt bra på lammköttbullar och tomat/auberginegratäng. Paleo, oh yes.
  3. Watership down – Richard Adams. Älskar den och rekommenderar den till ungefär alla.
  4. Javisst, jag har alltid ont någonstans 😛 Träningsvärk i axlar och rumpa efter en hoper elaka thrusters, värkande rygg pga musarm och lite ont i själen efter att ha insett att jag inte kommer hinna ta några dansklasser den här terminen

 28. 1. VARFÖR måste den där bruttan på radion berätta om sin brazilian precis när jag ska vakna????
  2. Sett ur barnens ögon så kanske det blir min köttfärssås eller potatismos 🙂 Annars något bakat som cheesecake eller kladdkaka.
  3. Svår fråga. Hinner inte läsa så mycket, så jag föredrar chicklit typ Marian Keyes, och läser alla Läckberg.
  4. Egentligen inte, bara lite i vänster axel, men det ignorerar jag, för jag har varit på alldeles för många läkarbesök det senaste året och jag älskar att sova på vänster sida.

 29. 1. Sataaaaan, MÅSTE bli klar med rapporten idag, den skulle in igår, aaaaaaaaah!

  2. Hm, brukade få beröm för mina efterrätter – tiramisu, pannacotta, arter eight-tårta.

  3. Favorit just nu är Lean in by Sandberg.

  4. Mitt vänstra knä spökar, måste börja använda mer ergonomiska skor. Halsen, halsfluss är satans påfund…

 30. Alltså, du missade din signature dish :-)!

  1) Shit ringer klockan redan….låt mig döööö
  2) Borde vara någon av alla grytor/stekar men kanske min grönpeppar gryta och till efterätt Key lime pie
  3) Oj har läst miljoner men kanske Elisabeth 1.
  4) Känner man inte efter har man inte ont….

  • SUCK! hur kunde jag göra det? Har ingen signatur dish ändå.. gör rätt bra frukostar, haha

 31. 1. “Åh hoppas att klockan inte är så mycket än” (när Liten kom inramlandes i sovrummet, gastade efter napp och sedan la sig tillrätta bredvid mig. Klockan var dock nästan dags-att-gå-upp-och-träna vilket var helt ok eftersom jag roade mig med att titta på True blood samtidigt).

  2. Eeeh. Pass. Alltså, jag undviker köket när jag kan. När jag inte kan så blir det typ köttfärssås så ja, kanske köttfärssås då. Som de iofs inte gillar eftersom det är massa lök i… Min man gillar när jag gör svamp-och-spenat-cannelloni men den enda hemligheten där är att ha asmycket mozarella på.

  3. En favoritbok? Är du crazy pants människa?! Jag litar inte på människor som kan välja EN favoritbok… ;-). Jag har en topp tio i ständig förändring. Urval därifrån: Jane Eyre (brontë), Utvandrar-serien (moberg) och Rötter (Haley).

  4. Ont… Nja, efter en helg med mycket värk i lederna känner jag mig endorfinrusig från senaste träningspassen och ignorerar helt värken i rehabbande axeln.

 32. 1. Åh inte vakna än, vill bara drömma färdigt.
  2. Boken heter en sorts kärlek, handlar om en mans perspektiv då hans fru får cancer. Sååå bra, grät mig igenom ett helt flyg för jag kunde inte lägga ner den och den var så fin och så sorglig.
  3. Ont i handleden efter en arbetskada och lite träningsvärk efter min hemmagjorda workout session.

  PS. Jag la upp ett litet (ok lååångt) inlägg om mina tankar kring att flytta hem igen. Så där har du min opinion! 🙂 DS.

 33. 1. Vilken skitdag jag hade igår…

  2. Min chokladtryffeltårta eller min vongole veraci

  3. Partners av J Grisham

  4. Hjärtat…(av saknad)

 34. 1. Antagligen att jag verkligen INTE ville kliva upp! Det brukar jag tänka nästan varje vardag…
  2. Lagar inte så ofta mat, sambon sköter den biten, men jag gör jättegott potatismos!
  3. Oj! Den var svår. Har läst så otroligt många böcker att det är svårt att minnas. Men en bok som fastnat i minnet är Den långa flykten av Richard Adams.
  4. Nej, möjligen lite träningsvärk, men inte annars. Det är jag väääldigt tacksam för.

  • Jag träffade en kille ett tag som ÄLSKADE potatismos. Han år det minst en gång om dagen. Sååå om det skiter sig med sambon så hör av dig så får du hans namn 🙂

 35. 1. orkar ej. ligger kvar och skedar min man och skiter i allt

  2. vet inte. antagligen någon form av köttgryta typ

  3. harry potter!

  4. ryggen, mest mellan skuldrorna.

 36. 1. “Va … det knackar på dörren?!” Det var några som skulle komma och göra en fuktmätning i badrummet. BRF:en hade bara sagt att de skulle komma i dag men inte vilken tid, självklart kom de 8 på morgonen. Knackningen jag väcktes av var inte på min dörr utan grannens, vilket gav mig välbehövlig leeway att kasta mig upp och slänga på mig lite kläder vilket jag hann göra PRECIS innan det knackade på min dörr.

  2. Gud så trist men jag har typ ingen. Kladdkaka ..? Gillar att laga mat men får alltid sån prestationsångest när jag ska laga åt andra att det aldrig blir särskilt bra. Ska jobba på detta dock har jag tänkt, testa ett nytt recept i veckan här under hösten. Får se hur det går.

  3. Det är oerhört svårt att välja bara en bok men en som liksom fastnat riktigt ordentligt är De små tingens gud av Arundhati Roy. Den berörde mig verkligen djupt och språket är fantastiskt.

  4. Lite i axlarna.

 37. 1. Min första ledig dag på hur länge som helst och varför vaknar jag innan klockan 8, det är ohumant – ohumant är vad det är!!!
  2. Antagligen min cheesecake med Philadelphia och digestive. Enkel men underbar. Random människor har skrivit till mig på Facebook och berättat att de precis dått receptet på den eftersom de ätit det hemma hos någon jag gett receptet till. (Är jag blind eller missade du själv att svara på denna frågan?)
  3. Lätt svåraste frågan. Allt av Jo Nesbö, John Marsden och Khaled Hosseini. Sen en massa självbiografier om tragiska människo öden OCH sist men inte minst – bokhandlaren i Kabul av Åsa Seierstad.
  4. Mina fötter och vader eftersom jag satte igång med träningen iförrgår efter 2 månaders sommar uppehåll.

  • Haha, hoppas du somnade om! Skicka recept på kladdkakan! och ja.. iq fiksmås.. missade den. Har ingen kul ändå.. typ sås eller kladdkaka.

 38. 1. Att jag INTE vill gå till skolan för att läsa samma kurs för tredje gången.
  2. Är inte så bra på mat men min kille älskar min köttfärssås.
  3. The Fault in Our Stars av John Green.
  4. I hjärtat, för jag saknar min familj så mycket.

   • Investering & finansiering.. Världens kanske tråkigaste (och ursvåra) kurs.

    • meeh.. lycka till! Jag fick göra om en tenta (tillsammans med HELA KLASSEN) för den var helt omöjlig att klara.. nästan alla misslyckades med den med och på tredje försöket så var jag sjuk och gick inte till tentan.. men fick pga något fel i systemet godkänt trots att jag inte ens var där! Många av mina kurskamrater tragglade med den där vidriga tentan efter examen för att få ut diplomet.

 39. TANDLÄKAREN IDAG =((( ( tandläckarskräck deluxe..)
  Mina kanelbullar 😉 Matlagningen övar jag mig fortfarande på, ge mig några år bara =)
  Flyga drake eller Blonde..
  I min mage.. varför ? se svar nr 1. :*(

 40. 1. Har Christoffer åkt och tränat än? Är Emilia pigg eller bara vaken ändå? Jäklar vad jag är kissnödig!

  2. Hm, min kladdkaka kanske. Det är ju inte direkt avancerat men det är nog det enda jag kan göra som är bättre än vad snittet skulle åstadkomma. Mat är jag ingen stjärna på att göra.

  3. Åh, gud, jag hat-älskar den här frågan. Jag har i snitt läst två böcker i veckan sedan jag gick i fjärde klass ungefär… så det är några stycken. Det finns så många fantastiska böcker! Tisdagarna med Morrie sa någon, den ligger bra till. Men En sorts kärlek av Ray Kluun är nog bäst ändå… får mig att storgråta varje gångjag läser den!

  4. Nä, ingenstans.

 41. 1. Herregud vad är det som låter? (väckarklockan)
  2. Min Jambalaya.
  3. Det är en barnbok, “Den långa långa resan” av Ilon Wikland.
  4. Axlarna och magen/tarmarna.

   • Åååh den är också super!

    Min mormors favvobok, hon köpte en varsin till alla oss barnbarn när vi var små eftersom hon älskade den som barn. Sen var hon från Finland så det betydde nog lite extra eftersom hon flytta till Sverige i tonåren.

    Oj måste leta upp den nu, ligger nånstans på mammas vind. 🙂

 42. 1. Jag tänkte genast på allt som fortfarande är kvar att göra inför mitt/vårt bröllop. (Gifter oss på lördag – vart tog tiden vägen liksom??)
  2. Antagligen något med kyckling – antingen kycklingpasta eller med pesto.
  3. Min absolut favoritbok är Jane Eyre av Charlotte Brontë. Har nog läst den snart tio gånger och tröttnar aldrig.
  4. Lite magont, och precis som för dig så värker själen lite även hos mig. Blir lätt att man minns de som inte finns längre när en dag som ens egen bröllopsdag närmar sig med stormsteg.

  Kram!

  • Weiii! Ha en underbar dag!! Mm.. bröllopsdagen var fantastisk men sorglig på samma gång. Så uppenbart när någon av dem man älskar mest inte är där…

 43. Hi hi det här var ju jättekul idé.

  1. Urk jag har nog sovit för lite i natt. Hur ska jag orka med mitt spinningpass?

  2. C brukar tala varmt om min Ceviche som jag gör så det får bli den.

  3. Kan nog omöjligt välja EN bok.

  4. Nej, tack o lov inte ont någonstanns. Känner tacksamhet.

 44. 1. Vad var det första du tänkte på när du vaknade idag?
  “Kattjävel”

  2.Vad är din signature food dish? Den som dina barnbarn kommer prata om med sina barnbarn.
  Janssons frestelse (kanske inte mina barnbarn, men väl mina internationella vänner!)

  3.Vad är den bästa boken du läst? No judgement! Är det 50 Shades of Grey so good for you!
  Sotarpojken

  4.Har du ont någonstans?
  Huvudet.

 45. 1. åh herregud..första dagen på college HUR.SKA.DETTA.GÅ
  2. nötburgare med getost och en skiva mango. den ultimata rätten som jag lärde mig av min gudfar!
  3. bästa bok? oj va svårt att välja.. får nog bli tusen gånger starkare. Den boken sätter verkligen genus-hjärnan i arbete!
  4. Ryggen sedan 1 år tillbaka…träna träna träna är tydligen det enda som ska hjälpa mina trasiga muskler.

  kramar

 46. 1. Herregud vad trött jag är… var på konferens hela dagen igår och det tog ut sin rätt…

  2. Olika pastarätter, tror jag. Vaggie eller med fisk, äter inte kött…

  3. Svårt. Olika böcker har varit “mina bästa” under olika perioder i mitt liv. Tordyveln flyger i skymmningen av Maria Gripe, Ok, Amen av Nina Solomin, Respekt av Carmilla Floyd, Labyrinth av Kate Mosse, lite olika….

  4. Mmm. Har kronisk smärta i rygg och nacke och tinnitus, vilket också ofta gör att jag har huvudvärk. Träning, spikmatta och smärtplåster lindrar ofta, dock.

 47. Vad fin layouten blev!

  1. Vad skönt med en massa sol som skiner in genom fönstret!
  2. Min kycklinggryta
  3. Oh, den bästa boken är helt klart “His Bright Light” faaaast, får man ha 2 stycken?! Isåfall delar den plats med en intressant (sorglig) bok; “The boy in the box”
  4. Träningsvärk, men heavens så skönt. Tack vare DIG bästa Linnéa! HEJJA CrossFit! : )

  • KUL!! älskar att du är såld på CF! Skicka recept på kycklingryta! Har helt glömt bort den maträtten!

 48. 1. Hur mycket är klockan?
  2. Lasagne.
  3. Svårt svårt svårt, men jag tycker mycket om “Tusen strålande solar” och “Flyga drake” och Harry Potter-böckerna tröttnar jag aldrig på haha!
  4. Lite i hjärtat, för jag saknar min pappa som bor 35 mil bort och min kollegas hund var tvungen att avlivas igår. Har själv hund och får så ont bara av att tänka tanken på att behöva göra ngt liknande :(.

 49. 1: Det kan inte vara sant, är det verkligen morgon redan …?

  2: Linsgryta. Herregud, de kommer att prata om den med fasa i rösten …

  3: Jellicoe Road av Melina Marchesa. Och kanske Francesca av samma författarinna. Eller, kanske är det The birth of Venus, av Sarah Dunant. Svårt att välja bland dessa godbitar.

  4: Ja. Alltid. Vet inte när jag senast var pain-free. Framförallt i utbrändhetspunkten vid naveln. Jävlar, vad trött jag är på att ha ont där. 🙁

 50. 1. Hoppas febern är borta, jag har ju semester och vill njuuuuuta av den.
  2. Köttfärsås, tacopaj?
  3. Hm minns inga namn, men läste en bra bok som handlar om en terrorist som kapar ett flygplan. Jag läste denna under tiden jag satt på olika flygplan. Tipptopp!
  4. Lite öm i kroppen efter sjukdom.

 51. jenniekatarina Reply

  1. “Vad är klockan? Vilken dag är det? Var är myggan? Måste jag gå upp nu?”
  2. Innan jag slutade med kolhydrater var det min svamprisotto, nu vet jag inte…
  3. Svårt! Men jag säger Blonde, Joyce Carol Oates, smått fantastisk.
  4. Ryggen, allt som oftast.

  Snygg design! Jag gillade den förra också, men nytt och fräscht är alltid kul.

  • samma här.. mycket av det försvann med kolhydraterna.. nu är det ju bara sallad och kött.. inte så svårt

 52. 1. Att min semester snart är slut efter två veckor i sverige, vilket är tråkigt men samtidigt kul för ska börja nytt spännande jobb
  2. Jag lagar ju så mkt mat att svårt att säga, men min pulled pork kanske, den är iaf min favorit just nu
  3. Har så många favoritböcker, tex The book of lost things av John Connelly, PopCo av Scarlett Thomas, Girlfriend in a coma av Douglas Coupland
  4. Inte ont alls

 53. Man kan inte läsa bloggen i Feedly längre, bara halva inlägg. Finns någon poäng med det eller kan du ändra tillbaka?

  Mina svar:

  1. I dag stannar jag hemma från jobbet. Jädra höstförkylningar och folk som går till jobbet när de är sjuka och smittar alla andra!
  2. Daal!
  3. Främmande jord av Jumpa Lahiri, om indiska immigranter i USA.
  4. Ja, lite ont i halsen.

 54. 1. Jag undrade om jag kommer ha tid för en löprunda efter jobbet idag
  2. Min Beef bourguignon, och focaccia. (mina franska macaroons är nog blivit omoderna då eftersom de är så hypade nu)
  3. Jag ändrar mig hela tiden men nu skulle jag säga The Fountainhead av Ayn Rand, skrev om den på min blogg bara igår.
  4. Lite träningsvärk i benen efter två rundor i DHL stafetten i måndags men det känns bra!

  • Haha, fasiken, jag känner samma med pulledpork! Jag var uniiik förut och nu gör varenda hipster pulledpork!

 55. Mig känner du ju redan, men eftersom jag älskar listor så svarar jag ändå! Hehe!

  1. Yes idag åker jag heeem!! Galet trött på att kolla på hotell nu!

  2. Min chili-gryta! Så god, med högrev och 3 olika sorters chili i! BOOM! 🙂

  3. “Blå korall” – av Louise Boije af Gennäs. Läs den! Men du måste läsa bok 1 först, som inte är lika bra..

  3. Inga krämpor idag! Hade ont i huvudet igår när jag gick och la mig, men mår prima idag eftersom jag får åka hem!! 🙂

  Kraam

 56. 1. Kommer inte ihåg. Antingen utbildning, ekonomi eller att det visserligen var ljust ute men så länge väckarklockan inte ringt får jag ligga kvar i sängen.

  2. Måste väl bli någon sallad, min man lagar all annan mat.

  3. Jag kommer aldrig ihåg namnen på böcker jag läst, men den får bli “munken som sålde sin Ferrari” av Robin sharma.

  4. Kinden. Den senaste veckan har jag bitit mig i kinden varje natt så den är lagom svullen när kg vaknar upp.

 57. 1. SÅ TRÖÖÖÖÖÖÖÖTTTTTTTTTTTTTTTT
  2. Min fetaost-röra!
  3. Nostalgiskt älskar jag Harry Potter-böckerna, men bästabästa boken är nog Tillsammans är man mindre ensam med Anna Gavalda.
  4. Lite i nacken men annars är det fan rätt nice på smärtfronten idag!

 58. Vad fint du har gjort! Möblerat om i bloggen! 🙂 Jag svarar här då min blogg legat nere litegrann, även om jag börjar få tillbaka lite blogginspiration nu… 🙂

  1. Tröööött, jäkla katt som väckte mig i natten. Tänkte sen lite på att min man idag ska lämna vår lilla på dagis ensam för första gången medan jag är på jobbet, spännande men nervöst.
  2. Jag är väl inte världens bästa på att laga mat liksom… Men gillar min tonfiskröra med pasta! 🙂
  3. Svår fråga, älskar att läsa! Gillar typ alla böcker av Jodi Picoult, Stephen King och Marian Keyes. En salig blandning. Åh och jag ÄLSKADE Kepler-serien, Hypnotisören etc. Har du inte läst dem och vill läsa nåt på svenska så är det ett TIPS! 😀
  4. Ja lite i högerknät, löparknä som jag försöker springa bort. :/

 59. Du vet om att du själv hoppade över en fråga, va?

  1. Vad var det första du tänkte på när du vaknade idag?
  Först tänkte jag på att min son drog mig i håret efter att min man lyft över honom till vår säng, sen tänkte jag på att det är MIN BRÖLLOPSDAG!!! Eller vår hade varit mer okej att skriva där va?

  2.Vad är din signature food dish? Den som dina barnbarn kommer prata om med sina barnbarn.
  Eftersom jag aldrig lagar mat så tror jag mer att de kommer att diskutera min mans mat och det konstiga i att jag kom undan med att aldrig laga mat i hela mitt liv.

  3.Vad är den bästa boken du läst? No judgement! Är det 50 Shades of Grey so good for you!
  Det finns så många, kan inte välja. Men en bra, från the top of my head: Morgon i Jenin av Susan Abulhawa.

  4.Har du ont någonstans?
  Nix, helt o-ont överallt.

 60. 1. “Jaklar, vad kissnodig jag ar” blandat med angest over att jag den har veckan maste bestamma hur det kommande aret ska se ut. Och det kan jag inte.

  2. Troligtvis min laxpasta/kantarellpasta. Mm, jag kan det dar med pastaratter.

  3. Har manga favvobocker! Kanske One day?

  4. Traningsvark i ena vaden… efter att ha promenerat. Woops.

 61. 1. Va är klockan bara 6, har jag sovit i 8 timmar, Hurra! (vaknade kl 3.30 i går, fortfarande jetlag efter våran usa trip)
  2. Potatis mos.
  3. A town like Alice av Nevil Shute
  4. Nacken, foten och lite i magen

  Vickan i England.

 62. 1. Att jag känner mig stressad över en barnstol som jag ska måla och att jag måste dammsuga innan Emma kommer hit.
  2. Lasagne eller spagetti och köttfärssås
  3. The outlander series av Diana Gabaldon 7 böcker på minst 500 sidor var av ren och skär bästhet.
  4. Ja, i anklarna, knäna och trapetsiusmuskeln och i ryggen.

 63. “Orkar. Inte. Snora. Mer.” var det första jag tänkte i morse (fräscht, eller hur?). Jag har varit superförkyld sedan bröllopet (hej stress!) och jag går runt och låter som ett äckel. Sedan började jag tänkta på communication och calculus jag skulle ha föreläsning i idag, och jag lade mig bredvid CJ igen. Övervägde att inte gå till skolan men sedan insåg jag att calculus definitivt inte blir lättare om jag skolkar… så jag tog mitt bittra själv till skolan och det visade sig faktiskt vara en helt okej dag 🙂 Jättebra idé, det här med frågorna, förresten!

 64. 1. Ångest. Över alla räkningar jag måste betala, och insikten om att jag kommer ha svårt att få ihop den här månaden.

  2. broccoligratäng

  3. känns så tråkigt och hypat, men säger Game of thrones.

  4. har lite ont i ryggen, men det är för att jag sitter som en hösäck i soffan.

 65. 1. Ska inte klockan ringa snart?
  2. Very cherry chocolate cake är det många som hurrar över när jag gör den, den kan å andra sidan alla göra.
  3. Måste nog säga tisdagarna med Morrie, fortfarande.
  4. Nacke, axlar ungefär.

 66. 1) Nerves about the this weekend’s trip with my boyfriend’s friends
  2) Umm… cereal? I am the most horrible cook and am determined to get better!
  3) Bruised knee from crashing into a doorframe yesterday (don’t ask!) and a little bit homesick/still unsure about my new life in Sweden

  • haha cereal is ok! I am sorry you are homesick.. know the feeling! It is impossible to feel home here or there now.. rootless!

Write A Comment