Hej vänner!

Mormor ringde och undrade hur jag hade det eftersom jag inte uppdaterar något längre. Så nu kommer en redig uppdatering.

Hittade det första fotot taget på mig och Casey. Han hade pottfrisyr när vi träffades..

Jag arbetar inte hemifrån längre och det är så skönt! Äntligen har jag rutiner och behöver inte ha dåligt samvete om jag inte kollar mailen klockan 22 på kvällen. Sitter i en otroligt o-charmig lagerlokal. Men det är OK. Chefen tar med sig hembakta kakor till mig och så längde det fortsätter kan jag ta rätt mycket. Världens bästa kakor.

Vi har en fosterhund. En ängel. Han flögs in ifrån Bahamas för två veckor sedan och skulle avlivas om ingen tog hand om honom så jag anmälde oss utan att fråga Casey. Han hette Chaz men eftersom Chaz låter som en finnig pubbeunge som smygröker så döpte vi om honom till Hunter. Eller som Casey med sin Georgia accent säger ”Hunner”. Jag tänker mig att vi skulle bo i ett stenslott på den engelska landsbygden. Där går jag omkring i min jägarjacka och inspekterar våra marker och HUNTER springer runt mina ben. Inte Chaz. Chaz kan hunden hete om man är White trash… aaaa hahaha. Kanske borde behålla namnet Chaz ändå. Han är 10 månader men har en gammal själ. Han har blivit misshandlad innan och det är först nu som han börjar öppna upp sig till oss. Nu kryper han upp i våra knän och spinner som en katt om kvällarna. Jag har aldrig mött en finare och försiktigare hund. Fy farao att små änglar avlivas för att folk inte tar ansvar över sina djur. Tyvärr har Hunter diagnostiserats av heartworm. NI MÅSTE GOOGLA!! Heartworm images. Gör det, få en tvångstanke. Jag måste dela med mig av de bilderna för nu kan jag inte tänka på något annat än att det är fucking worms som äter upp hans hjärta av guld! Inte små maskar heller utan långa nystan av maskaaaarrrr. Viiiideeeerrrr. Anyway. Nu ska han få behandling. De kommer söva honom och spruta in ARSENIK (med mera) i hans lilla blodådror och sen får han bara ligga sin crate i 4 veckor. Kan ni förstå?! Fyra veckor av att inte få röra sig alls. Tydligen så dör maskarna och deras äckliga kroppar blir typ till blodproppar om hunden får upp pulsen för mycket. (jag är ingen doktor, kan maskar bli blodproppar? Internet sa det!) Gross. Men så är det med det. Hunter jagade hjortar igår, och rymde bort i skogen tre gånger. Jag känner mig som en ängel jag med som räddade honom. Värsta egoboosten. Linnéa the savior.


Annars händer det inte mycket. Casey går in i sina finals weeks nu. Det är ungefär allt jag vet eftersom vi aldrig ses. Han jobbar dygnet runt och jag saknar honom men samtidigt är jag förbannad över att han är borta hela tiden. Nu är det ju inte hans fel, men jag blir bara less att vi inte ses. Lite lurad på konfekten. Flyttade jag till USA för en kille jag aldrig ser? Då får vi ju börja med våra distans rutiner. Skype och dagdrömmar. Nu är det Thanksgiving och vi har 4 dagar ihop. Det lär ju bli världens bästa eller världens sämsta. Tänk om vi har blivit enstöringar? Han har förövrigt bytt CrossFit gym till ett närmare hans jobb. Traitor. Men nu har han PaleOMG som tränare igen och hon är ju grym. Han är nog kär i henne. Såklart. Hon är yngre.

Jag har fått rutiner. I och med att jag har en lokal att arbeta i så har jag koll på dagarna! Underbart. Nu går jag upp 05:30. CrossFit alla veckodagar 6.30. Sen jobb till 16.00 el 16.45. Sen hem. Gosa med hundarna. Titta på Sons of Anarchy och dö lite över hur i helvete snygg Jax är. Jag har aldrig varit så kär. Någonsin. Sen går jag och lägger mig. Oftast runt 8 tiden. Då är Casey inte ens hemma än på en timme. Han sover när jag vaknar. Ja men jag är bitter! Det är OK!!

Efter mycket om och men så gick jag till en neurolog med huvudet. Nu väntar jag på att få en MRI eller vad det heter. Kändes dumt i början med mer och mer känner jag att jag vill kolla upp det. Har inte känt mig helt 100% senaste tiden och läkaren tyckte att jag var dum i huvudet som inte hade tagit kontakt med dem på en gång. Haha. Ser ni det ironiska. En neurolog som tycker jag var dum i huvudet. Aaaah. Skönt brev jag fick ifrån försäkringsbolaget. Eller inte. Idioter.

I morgon ska vi till bergen för att åka skidor. Jag vill dricka varm choklad med Kaluha. Kanske skiter i skidåkandet för att hinna med mer Kaulha. Vi ska åka skidor med Tor och Tara, Tor är Norrman och Tara är jenkare och de är världen bästa par. Tor är ett gammalt proffs i alla existerande sporter. Simhopp, skating och snowboarding. Har ingen lust att visa mina non existent skills för en norrbagge. Han är dryg ändå tack vare den norska oljan. Kan norrmännen bara lugna sig lite? Känns som det är en återkommande diskussion med varje norrman. Norrmän är aldrig imponerade av svenskar som resten av världen oftast är.

På söndag är jag med i radio där jag ska represent mitt jobb. Ska tala till en publik på 1.1 miljon lyssnare. På engelska. Jag dör. Jag har redan tvångstankar om att skrika könsord. Kan man bli avskedad om man har tourette syndrome räknas det som ett handikapp?

Ok det är min senaste månad. Hur är det med er?

38 Comments

 1. Stackars Hunter, men vilken FIN människa du är! (visste det redan iofs).

  Förövrigt garvade jag åt tourettes. Hur gick radiopratet? Säkert superb. 1.1 miljon lyssnare är ju grymt många…

  Hoppas du och Casey får lite mer tid tillsammans snart (?). KRAM.

 2. Usch för heartworm! Hoppas verkligen att allt kommer att gå bra med Hunter. Han är väldigt söt!
  Det finns så mycket hemska hundsjukdomar som jag inte hade en aning om när jag bodde i Sverige. Nu måste man ge hunden heartworm medicin och loppmedel varje månad innan gav vi inte henne ens fästingmedel på sommaren.
  Min andra dag i USA stegade jag in på Petsmart och frågade efter en “fästingpenna”. De hade aldrig hört talas om något sådant. Nu har alla våra grejor från Sverige kommit och då också pennan, men jag undrar ändå hur amerikanarna gör om hunden får en fästing. Tar de bort den med fingrarna? Det känns lite oamerikanskt…..

 3. Åh! Ett fan av din blogg här, har följt din blogg ganska länge och tänkt kommentera några hundra gånger men har alltid varit för lat. Följde SOA förra året, tycker att Casey är sååå lik Jax. Speciellt efter att skådisen klippte håret. Så roligt att du tycker Jax är het haha

 4. Tillägg ang norrmannen: förvisso är det lite svårt att retas just nu, då det är så att Norge går upp sig och Sverige går ner.
  Men, även norrmännen håller med om att Norge är tråkigt. Det händer typ ingenting. Så som Sverige var förr är Norge nu. Allt stänger relativt tidigt, på helgerna är knappt något öppet.
  Få saker att aktivera sig med förutom vandra då, eller skidor på vintern.

  Kniper det får du väl börja dra en massa Norge-historier. Viska “based on true stories” till amerikanerna i sällskapet…hehe..

 5. Du är så rolig Linnea! Både medvetet och omedvetet.
  Och då menar jag rolig på ett underfundigt och smart sätt, inte något annat.. 😉
  Förstår att det är hemskt svårt att gå om varandra såpass mycket och knappt ses. Du får tänka att det är så nu, men det kommer bli bättre. Man får ta till vara mer på de stunder man faktiskt ses.
  Tycker det är fel att som vissa här klanka ner på det “svenska synsättet på hur en relation ska vara”. För det första tror jag inte det är exklusivt svenskt, sen är det väl naturligt att tycka att man som par ska vara tillsammans så mycket det nu går?
  Ni tycker ni blir ifrågasatta men gör er samtidigt lite löjliga över det svenska livet med kvällsaktiviteter och tv-tittande.

  Var och en får avgöra vad som känns rätt. Om det är värt det att ha det si eller så.

  Över till Hunter: prisa er (dig) som tog er an denna hund! Vilken omtanke. Ja maskar..uääck! Lärde mig nyligen via en veterinär-volontär i Afrika att det finns något som heter mango Worms. De måste man klämma ut. Google eller youtuba den som vågar. 😉

  Ang MRI: jag blev alldeles kall när jag läste raderna från försäkringsbolaget. Denna människokyla. Jag vet ju hur det är men kommer aldrig vänja mig.
  Såg igår en dokumentär från i år där fattiga amerikaner köar i hundratal hela natten för att några läkare tar emot gratis på morgonen.
  Att tältlägren bara blir fler och fler.

 6. Stackars hund.
  Behövde inte googla för jag googlade dehär sjukdomarna hos hemlösa hundar tidigare då jag övervägde att ta en. Jag avstod dock. 🙁 Mycket pga att jag fick ett dåligt intryck från organisationen som höll i trådarna (men alla sjukdomar skrämde mig). Skickade flera mail utan att få svar. 🙁
  Just hjärtmask smittar väl inte.. men bland hittehundarna i Spanien förekom även sjukdomar som kunde smitta.. så jag avstod.
  Bara av nyfikenhet… vad kostar den här rumban med tanke på att han har hjärtmask? 🙁 Ska ha vara på sjukhuset 4veckor eller får han komma hem?

  • hjärtmask smittar om det finns myggor. I CO är det för kallt på vintern så nu är det lugnt. Jag vet inte riktigt vad det kostar men det kommer betalas av sheltret. Vi fick välja om vi ville ha honom på sjukhus under de 4 veckorna eller att ha honom hemma… Trist att det inte blev något och oerhört tråkigt att de inte verkar vara en seriös org. Stackars hundar!

   • Ja, det var trist. Jag hoppas att den här hunden som jag fastnade för hittar ett hem snart. Tittar fortfarande på nätsidorna och hoppas att hennes bild ska vara under de som hittat nya hem, nu snart…
    Däremot får jag hem min terrierflicka på fredag. Längtar! <3

  • Min mamma har adopterat totalt 13 eller 14 hemlösa hundar ifrån både Spanien, Rumänien och Ryssland utan några problem (ja, det finns sjukdomar, men långt ifrån alla hundar har dom). Om du fortfarande är intresserad i att hjälpa en hund finns det många seriösa organisationer. Titta in på mammas hundsida (http://elvahundarifarten.blogspot.com/) om du vill! Hon svarar gärna på frågor om hundadoption!

   • 13 eller 14? Oj… Hur många hundar har hon idag? 😀
    Tyvärr är det inte aktuellt längre för min del eftersom jag på fredag hämtar hem en terrierflicka och fler hundar går inte mannen med på. 😉
    Men jag funderar på att göra en inbetalning till någon hjälporganisation för hundar till julen.

 7. Du är så rolig, och det skönaste är att det inte känns som att du ens försöker vara rolig, du bara är det! Du kan alltid driva med norrmän om deras språk, plus att majoriteten av världen tror att de är en del av Sverige, det brukar alltid fungera.

  Lycka till med radioprogrammet, det kommer gå jättebra! jobbar själv med Business Development men i medicinbranchen, önskar det var mode istället!

 8. Förresten kan du be honom att hälsa den där paleOMG att hon har sitt största svenska fan i Skåne. Lusläser varenda inlägg och ha testat otaligt många av hennes recept. Vill ha hennes linnen, men vet inte hur man gör med frakt till Sverige. Kanske kan kollas upp?
  Kram på dig snygging

 9. Usch vad äckligt med hjärtmask! Troligen har Hunter den tropiska varianten som inte finns i Sverige men det franska ska tydligen vara på intågande. Usch blir jättenojjig nu över att Plura varit hostig i flera omgångar. Men han är ju pigg och inte avmagrad så är nog inga problem. Förmodligen halsmandlarna som ska bort istället då det är ett vanligt problem hos rasen men blir ändå lite skraj!

 10. Hahahahaha….helgens roligaste blogginlägg! Din humor är så skön, Linnea!

 11. Stackars vovve! Hoppas allt går bra för honom!

  Kan du inte berätta vad du jobbar med? 🙂 har läst din blogg ett tag men hittar inte det någonstans!

 12. Va spännande med radiointervju!!! Du kommer rocka!!!
  Tack för uppdateringen 🙂

 13. Fin vovve 🙂 Men varför flög man hit honom från Bahamas?
  Hoppas att allt går bra för honom nu!
  Jag skulle aldrig kunna gå upp så tidigt som du, gäsp 🙂

 14. Jag googlade heartworm, nu hatar jag dig. Gud vad äckligt! Hoppas Hunter blir bra snart!

 15. Jättetack till mormor för detta inlägg.
  Har hängt med sen Alabama-tiden, så du förstår vad jag saknat. Är inte en crossfit och P-mat människa, så trägen vinner. Tack igen mormor!

 16. Så härligt att få en uppdatering. Du är så snäll Linnéa som tar hand om hunden, och du kommer att klara av radiointervjun jätte bra. Hoppas allt går bra med huvvet. Stor kram.

 17. Hahaha, du är för skön!

  Heartworm, kan inte det smitta andra hundar? Kommer bara ihåg detta som en läskig grej alla hundar testades för och även den lilla hittehunden på min altan. Noll hjärtmaskar hos henne som tur var.

  Att vara gift med en amerikansk man är , eh intressant. Och jurist dessutom. Mååånga jobbtimmar blir det. Ni får hitta er egen balans och inte jämföra med svenska par eller andra yrken. Det ÄR sådär med alla timmar de lägger in. Låt ingen svensk trycka ner dig genom att ifrågasätta. Stäng öronen och tänk på hur fint ni har det när ni är tillsammans. Det är den tiden som räknas.

  • (Sorry, men helt krasst tänker jag att det är svenskars ord som ringer i öronen på dig. Egen och andras erfarenhet som ligger till grund för det.)

   • Kan bara halla med Hanna! Det ar oftast svenskarnas satt och deras “normala” som gor att man tvekar och undrar och ifragasatter. Skapa ert normala och som sagt, tiden tillsammans ar viktigast. Ofta har vi som inte har det “normala svensson livet” med man som ar hemma varje kvall klockan 5 och lagar middag tillsammans och sen har hela langa kvallen tillsammans (dar dom flesta antingen ar pa bandy/hockey/fotbollstraningar eller walking/yoga eller vad det nu ar) eller dar dom sitter och tittar och kommenterar samma program pa TV som resten av folket, medans statusen pa Facebook uppdateras varje halvtimma…sa man kan ju undra hur roligt deras vardag ar egentligen?! Hoppas du forstar hur jag menar..

    Det ar jobbigt att ha en man som jobbar hela tiden. Det blir vardag forr eller senare ocksa…forhoppningsvis lar han snart tjana otroligt mycket pengar sa han kan lyxa till det lite extra mycket for er med gemensamma getaways eller weekend trips som blir sa mycket mer vardefulla nar man ses sa sallan. Tank Kvalitet framfor kvantitet!!!

    Och du, borja aldrig tvivla, eller bli den dar svartsjuka kvinnan som blir sur och ifragasatter – DET ar aldrig attraktivt och jag tror verkligen inte att du ar typen for det, dessutom syns det pa din man hur mycket han alskar dig sa du behover inte oroa dig!!

    Stor kram vannen, hoppas allt ordnar sig med lakarbesok och undersokningar..

 18. Åh, som man har saknat denna typ av inlägg! 🙂

  Hunter är så himla söt, hoppas att allting går bra med honom. Även om det måste kännas hemskt att han ska vara i sin crate i 4 veckor, så är det ju för att han ska bli frisk och glad – och han kunde inte få det bättre än att få komma till er och ert lilla pepparkakshus.

  Åh, Charlie Hunnam… han är snygg! Nu har jag inte sett Sons of Anarchy ännu, men jag kommer ihåg när han var med i en engelsk TV-serie – Queer as folk – och spelade ung och homosexuell…

  Trist med MRI:n, hoppas det löser sig ändå så att du får göra den, När det kommer till sjukvård, så är då USA inget vidare…

  Lycka till i radion! Det kommer att gå helt fantastiskt – du är ju en stjärna!

 19. Hej Linnea, vad söt Hunter är. Önskar att det fanns fler personer som du för då skulle inga hundar fara illa utan alla ha det bra. Jag är säker på att Hunter kommer att få ett mycket gott liv hos er. Hoppas att han snart mår bättre och får bort de där hemska maskarna.
  Vad kul att du har fått ett kontor. Även om det blir tidiga morgnar för dig så antar jag att det är rätt skönt att ändå ha rutiner och ett ställe att gå till. Bra också att ett kontor där du jobbar och ett hem där du gör annat. Det är ju jättekul att det går framåt med karriären och att du ska prata i radio. Grattis! Det går säkert bra även om jag kan förstå att det känns supernervöst. Försök tänka bort alla miljoner lyssnare och försök tänka att du står framför en kompis och berättar.
  Jag tycker du gjort helt rätt som kollar upp allt med MRI. Bättre att vara lite för noggran och kolla en gång för mycket än för lite.

  Jag önskar dig och Casey en riktigt skön och mysig Thanksigivning. Det där med att ni går om varandra är just nu en kort period. Det lär nog bli bättre men just nu tycker jag ni ska njuta av att vara tillsammans och hitta på roliga grejer under denna helg. Själv njuter jag av att ha fått hem min C över helgen. Vi lever ju på distans under dessa månader fram tills att jag flyttar ner till Schweiz. Blir i januari jag flyttar ner.
  Kram vännen.

 20. Jag valde att bildgoogla den där killen du är kär i istället, hoppas att det var okej.

  Ps:älskar när du skriver!

 21. Heej igen! Du är med igen! Jag gillar din blogg, och kollar in både här och där och på insta forstås 🙂
  Usch äckligt med hearworms….var kommer det ifrån liksom. eek!!
  Tell me more about din radio performance, jag vill höra!! 🙂 ha så kul nu i helgen
  kram
  Ann

 22. Det var ingen dålig uppdatering 😉 Kul med radio! – det är klart det kommer att gå galant 🙂 du känner inte för att avslöja tid och radiokanal 😉 ?

Write A Comment