Allt i allo

Barnmat

11.20.12

Sedan Whole30 har jag bara handlat min mat på farmers market eller på Wholefoods. (Därför får igen någon julklapp igår ifrån mig, jag är pank) men nu i helgen var det toapapperskris och jag vägrar betala en arm och ett ben för något så o-charmigt på Wholefoods så nu fick det bli en Target resa. Helt plötsligt så slungades jag in i en värld av processad mat igen. Fy FAN vad äckligt. Här kommer innehållsförteckningen på en förpackning barnmat. Ser ni första ingrediensen?

20121120-055346.jpg

20121120-055542.jpg

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply Miss Marie 11.23.12 at 09:30

  Barnmat är en djungel! Min svärmor hade köpt “barnyoghurt” till Alfred i England, på framsidan stod det att den innehöll kalcium, ja, yoghurt brukar ju göra det, och på baksidan stod det att den innehöll 12% tillsatt socker. Eeeeehhhh.

 • Reply Anna Skaff 11.21.12 at 22:10

  Var med om precis samma sak pa Target nyligen! High Fructose Corn Syrup i nastan allt. Helt otroligt! Min mamma smugglade in en massa barnmatsburkar till mig fran Sverige, men i tullen tog de allt som inneholl kott eftersom de ar radd for galna ko-sjukan har i USA. Vi som har san bra barnmat i Sverige. Hon fick dock behalla alla burkar som inneholl fisk. 🙂 Jattebra blogg forresten!

 • Reply amanda i Denpan! 11.21.12 at 08:47

  Ja men Lelle när det är dags gör oss med Kiddos gör vi egen barnmat, viissst!!! Vi kommer föda upp nå beasts till ungar tror jag!

  Som Joel tex, det bäääästa han visste när han var liten var sea-weed papper du vet? Uääääh! Han visste inte ens var soda var lixom!

  Jag ska ha samma pli på mina avkommor! PUSS

 • Reply hannabanan 11.21.12 at 00:14

  ååh, de är så sjukt att det är ok att stoppa så många olika tillsatser i mat. Jag är en människa som kan “unna” mig själv att äta onyttigt ibland, som godis, pizza och läsk. Men då vet jag att det är onyttigt, det som är läskigt är när jag tror att jag köper något nyttigt men läser sedan på innehållsförteckningen och känner mig totalt lurad… not ok! Men detta har gjort att jag har blivit bättre på att läsa på produkten innan jag köper den.

 • Reply Anna 11.20.12 at 10:05

  Ser man pizza som barnmat? Hoppas ni har hälsosammare alternativ oxå..

 • Reply Desiree 11.20.12 at 08:53

  Håller helt med om att mycket av barnmaten och mat som barn får i skolan är rena rama skitmaten. Sorgligt att de får sådan mat som de växer upp med och som tyvärr sedan lägger grunden för framtidens matkultur. Man ska skippa halv och helfabrikat i så stor utsträckning som möjligt.Jag tror tyvärr att det finns mycket okunskap om vad som är bra och dålig mat hos väldigt många. Jag tror att många inte har en aning om vad de ger sina barn.

 • Reply Anna 11.20.12 at 07:42

  Usch, tanken över vad man stoppar i sig utan att veta om det är hemsk.

 • Reply Kringlan 11.20.12 at 07:25

  Så märkligt! För det som är renast av färdigmat i Sverige är just barnmaten! Men det är inte billigt :/

 • Reply Jenny 11.20.12 at 07:08

  Ja, urk! Jag försöker för mitt liva att inte äta precessed mat (de är ju likadana i england som i usa) men det är svååååårt! Jag är ju så lat och så sitter man där med en microcurry eller ungspizza ändå. Det är en kamp.

  • Reply Linnéa 11.20.12 at 08:02

   men du kan göra urgod egen pizza på amndelmjöl! Prova det. Jag har ALLTID en massa matlådor i kylen som backup

   • Reply Jenny 11.20.12 at 12:44

    Åh, låter gott. Kan du tipsa om nåt bra recept?

  Leave a Reply