Sedan jag slutade med Whole30 har jag på gott och ont fallit tillbaka i rätt osunda matvanor. Mycket tack vare mamma och mormor som tog med sig a life supply med godis.  Något jag däremot inte har återupptagit är mjölkprodukter. Mår illa av bara tanken att ha mjölk i kaffet. Provat glass och grädde vilket jag får ont i magen av direkt. Glass gillar jag ändå inte eftersom det får mig att frysa, att frysa gör mig förbannad och jag gillar inte att vara syyyr som en citron. Grädde saknar jag inte eftersom jag bara brukar äta det med bär.. och de är out of season anyway. Dessutom känns mjölkprodukter jäkligt 1980. Eller som Dr Loren Cordain sa: tror ni att några av våra förföder vågade mjölka vida kossor?

10 Comments

 1. Inte för att vara den som är den, men ja, de vågade mjölka vilda kor. Hur skulle annars domesticeringen ha börjat? De fick väl tag i kalvar till att börja med.

 2. Haller med!! Efter mina tva (!) veckor av Whole30 och att inte ata varken laktos eller produkter med gluten har jag matt sjukt mycket mattre! Dricker ingen mjolk langre, men sjalvklart tackar jag inte ner till lite ost da och da! Love cheese!! 🙂 och gluten, svart ibland sa klart men det funkar! At pizza igar pa jobbet (vilket jag inte egentligen e sa fortjust i alls) och min mage crasha totalt. Kanske va for att det va sa greasy ocksa… Iaf, no more.. inte vart att stoppa i sig sant som far en att ma skit!

 3. Jag slutade med laktos nyligen,min mage mår sååå mycket bättre. Kör ju fortfarande mjökprodukter men köper laktosfritt. Älskar dock glass, men man kan köpa laktas-tabletter så att man kan äta laktos ibland.

 4. Jag håller inte alls med dig i detta inlägg. Skulle sakna mjölkprodukter väldigt mycket och glass älskar jag mest av allt som finns i princip. Jag kör på principen att inget är förbjudet och att hitta en hälsosam livsstil som funkar till 95% där det finns lite utrymme för sådant som kanske inte är så nyttigt men så himla gott ändå. Det funkar bäst för mig har jag märkt.
  Kram!

 5. Åh skönt att det inte är bara jag som fallit tillbaka!
  Äter ost när det bjuds på det men tål det inte så det ska bort igen. Däremot äter jag inte godis eller köper skinka med socker i – återigen blir jag bjuden på skinka fine. Läsk har jag inte heller druckit förrän igår för första gången inte alls gott. En sak jag dock vägrar börja med är tuggummi och läkerol. No way José vågar inte :/ nötter har jag nu också skärt ner på. Fast nu när jag har skitdagar går allt åt helvete :/

 6. Brittmarie Reply

  Men hallå, du gillade ju vår smartoag gräddsås med rosepeppar!!

 7. Jag är ju då ofrivilligt utan mjölkprodukter, men försöker få i mig lite i typ kaffet och som lite grädde i såser och liknande – allt för att slippa ta så mycket Kalcium tillskott! kalcium är skitviktigt, speciellt för kvinnor så glöm inte det 🙂 Två Tums om dagen är ett bra sätt att få i sig lite extra 🙂 Äter du fortfarande ost? Om du får lite grädde i sås är det katastrof? Måste ju planera vår lördags lunch 😀

  • jag äter ost. Och du behöver absolut inte dricka mjölk för att få i dig kalcium, får i dig lika mycket genom att äta rekommenderad dos av grönsaker.

   • Jag äter alla kalcium rika grönsaker i mängder, fortfarande kalciumbrist då jag inte äter ost, smör, mjölk alls! Finns ju en del nötter och sånt med mycket kalcium i också, men dom får jag inte heller äta 🙁 Mamma äter massa ost men inga andra mjölkprodukter och hon har ingen brist, därför jag frågade 🙂 Men att ta två Tums om dagen har hjälpt upp det på mig och är helt riskfritt och utan medicinska effekter! Bara tips, Du behöver inte göra som jag, men jag tar hellre dom än kosttilskott! 🙂

Write A Comment