Tack för alla fina och kloka kommentarer ang. Förra inlägget. Jag ska svara! Jag är normalt rätt allergisk mot när folk varnar om stress eller börjar prata om att ha gått in i väggen. Missförstå mig inte nu, men det känns väldigt svenskt. Jag har aldrig hört om ett liknande begrepp i Kina eller i USA. Men det sista tiden har varit väldigt väldigt stressig och sista veckan så där att jag känt att pulsådern nästan brister. Splatt! Såå nu ska jag ta det lite lugnare. Eller nej det ska jag inte för det hinner jag inte. Men jag ska försöka ta de lite lugnare med CrossFiten. I alla fall denna vecka för att se om det blir någon skillnad. Så nu har har jag tagit en 4 dagars pause och istället drog Tuva med mig på Hot Yoga. Jag avskyr, per regel, yoga. För mycket yogafötter och hampa, för långsamma störiga rörelser och för högljudd andning. Downward Dog är en lång ramsa svordomar! Men Hot Yoga var lite bättre! Skönt att vara varm och det var lite lite lättare att nå knäskålarna. (Når inte golvet). Instruktören hade los grandos sillisar och blonderat hår, det tog kål på mina fördomar om att alla yogalärare har mörkt, lockigt, stripigt hår, senig kropp och stenhårda fingrar. Slår vad om att hon inte ens var vegetarian.

20121113-215709.jpg

14 Comments

 1. Hej vännen!
  När jag är stressad knaprar jag på rescue pastilles eller så dricker jag vin. Oftast vin faktiskt men när man jobbar eller ska till skolan är det inte lika accepterat. P-piller tycker jag du ska skrota. Det är otroligt onödigt med alla extra hormoner, du är ju gift också! Ni kan göra andra naturliga knep för att undvika graviditet, om inte så är det väldigt välkommet. Elsa vill ha en lekkamrat! 🙂

  Här finner du pastillerna, formulan finns i olika smaker och former.
  http://www.iherb.com/Bach-Original-Flower-Essences-Rescue-Remedy-Pastilles-Natural-Stress-Relief-1-7-oz-50-g-Pastilles/10394
  (Använd koden BEX894 så får du 5dollar off. Dvs typ gratis.)

 2. Hej Linnea!
  Nu har jag läst inlägget om det hemska som hände dig häromdagen!! VIDRIGT!!
  Ja, kanske beror det på YAZ, och kanske på stress.
  Men, kolla även upp Borrelia också, Lyme’s Disease. Jag känner så många som åkt på kroniska varianter av den sjukdomen, min närmsta granne, en god vän till oss här i DC, två av mina svenska vännerHÄR i DC åkte på den (men fick hjälp i tid) och min svärfar. Det kan vara läge att kolla det. Provet tas genom ett enkelt bodprov. Min granne, och även vår vän, hade rent MS-liknande symptom innan de fick rätt hjälp. Mkt skrämmande.
  Jag är glad att du mår bättre nu, och vi ska verkligen hoppas att du inte kommer att drabbas igen.

 3. Pullan, jag haaatar också yoga, vanlig yoga. Fyfaaan znaaark.
  Men jag hjälper till på en hotyoga studio på onsdagar och jag äääälskar Hot Yoga nu. Typ bara för att det är ett varmt rum. Hehe!

  Kör bara kör!!! Hahaa jäääävla Veggie hatareee!!! 😛
  PUSSSS

 4. Va skojj, jag kom antligen ivag pa hot yoga igar jag me! 🙂 eller hot yoga sculpt hette det, tror du hade gillat det. vi anvande vikter samt gjorde cardio (som tex burpees!!) sa det va verkligen full fart, men jag holl pa att do i slutet haha! 🙂

   • Jessica, de är det jag brukar köra. Dom kör skiten ur en fast de är ett varmt rum. KUNG! Nu kör vi daaamer. Lelle, så fort jag kommit hem från Sverige, klippt mig och skaffat mig ett jobb kommer jag och joinar dig på Cross Fiten, då får du lära mig allt du kan! DU jag har också slutat med mjölkprodukter sedan några månader tillbaka, det grossar ihjäl mig. Vet inte varför? Känns som allt sånt här på låtsas här i USA, eller ja glass kan jag fortfarande äta & Frozen Yogurt 🙂

    PUSSSSS Mandis

 5. Jag gillar yoga, jag har dock alltid så otroligt svårt att slappna av – sitter/står alltid och tänker på annat, alltså precis det man inte ska göra. Jag tror yoga nog behöver lite tid bara. Men så är det ju så, att alla träningsformer är ju inte för alla 🙂

 6. Ha ha, ja det är inte lika många som blir utbrända i USA som i Sverige… en elak dag kan jag tänka att det beror på sjukskrivningsregler, men det är nog inte fullt så enkelt. Anyway, jag gillar snabb krävande yoga där inte andningen är det centrala, mer träning än grönt té liksom. Hoppas du känner dig bättre snart.

 7. Antar att det är samma som Bikram yoga men att de kallar det Hot yoga för att slippa betala avgift till herr Bikram? Om det är så, ååhh, älskar Bikram-yoga! Mycket krävande och ändå gör den att man går ner i varv. Finns numera även i Sverige, ä-n-t-l-i-g-e-n.

 8. Låter som en bra plan och ett bra upplägg. Skönt att höra att du mår bättre nu. Kul att prova på något nytt. Jag har aldrig provat på hot yoga. Tycker ofta annars att yoga kan vara lite för mycket andning och långsama rörelser. Gillar pilates bättre. Men har även märkt att yoga beror väldigt mycket på passet och instruktören. Jag är övertygad om att det där med stress och utbrändhet finns överallt i världen.Jag tror man bara kallar det för olika saker. Det där med utbrändhet verkar vara något som passerat även här. Nu hör man inte alls lika mycket talas om det längre.
  Det vikiga är väl att lyssna på kroppen och vara uppmärksam på olika signaler om man känner något konstigt.
  Kram!

 9. Lugn o fin får du va ett tag! hoppa crossfit och kör hederliga långa, lugna promenader med frisk luft I mellan varven!!! Hoppas inte du blev mer stressad när du fick ta hand om en extra hund?! 🙁

Write A Comment