Förra veckan var det Halloween. Jag, världens sämsta wannabe jenkare, glömde att köpa godis och fick escape the house för att slippa gråtande/elaka barn. Gick istället runt i kvarteret och tittade på grannarnas hus. Kanske min bästa upptäcktsfärd någonsin.

Två kvarter ligger det här huset. Läskigaste huset jag sett, det brukar ligga en massa lemlästade dockor i trädgården. Men för Halloween var det relativt städat och dockorna var utbytta mot skelett.

När jag stod och försökte glutta in i huset som bäst så hörde jag hur en karl ropade efter mig. Han hostade att jag var välkommen in och det här huset ser man redan utanför att det är en skattkammare så jag tog med mig Nala och kameran och smög in.

Tjena vilket hus! Saker ÖVERALLT. En kanin med horn bland annat.

Och en vägg med masker.. ser ni dockan?

Allt var så smutsigt och Nala var in heaven!

Så här mysig var husägaren. Han växte upp i Mexico av überika päron, övergav dom och livet i lyx, hej buddha, och levde livet som en samlare istället. Arbetade som bergsklättrare/guide, ramlade, bröt ryggen och nu sitter han här hemma och kan knappt röra sig.

Här är hans vän. En kock som var minst lika skum och minst lika snäll. Sen fick Nala nog, hon ville ut ut uuut och vi tog ett varv i trädgården.

Zombier i träden och läbbiga tavlor.

Det här känns så Amerikanskt. Mitt i en idyll, som man försöker göra skämmande, så lurar de värsta farorna.

Patio spöken och The Walking Dead hittade hit!

Sen gick jag vidare.. och fem hus ner oss så bor en annan, precis lika härlig kuf. En konstnärsfarbror! Han har ännu mer saker hos sig med är en notorisk städare istället. Jag har ALDRIG sett en sådan ordning eller så mycket saker.

Samma sak hände där, jag försökte titta in genom fönstret, blev påkommen och inbjuden! Vinnande koncept helt enkelt. Först visade konstnärsgubben sin hemmagjorda elektriska stol. Brr.

Sen tog an in mig till ett helt vansinnigt TUNNELSYSTEM! Han hade ett enorm hus, vilket inte syns utifrån. Och i det huset var det ungefär en miljon små rum och alla rum hade ett eget tema. Antingen ifrån en tidigare utställning eller så enkelt som “knapp rummet” “rummer med alla snören” etc. Ni fattar! Ett rum fullt med knappar, i små skålar, sorterade efter färg OCH storlek!!

Här hade han alla sina verktyg och trädgårdsböcker.

Ett självporträtt av konstnärsgubben.

Gubben kan ju sin sak! Färgkoordination deluxe!

Ett annat självporträtt. Han är rätt lik här faktiskt.

Ifrån Golvet upp till taken genom två (!!) våningar gick en lista på vad han samlade på. Helt obeskrivligt!

En kväll med härliga gubbar! Efter konstnärsfarbrorns hem så gick jag vidare till kvarteret ovanför, de hade gatufest. Ett live band och hela baletten. Så himla fint! Sen gick jag hem i hopp av att Halloween var över. Precis när jag tagit fram min skål med Finsk lakris så ringde det på typ 18 barn på dörren. Jag kände mig tvingad att bjuda på min lakris.. de tog ALLT, smakade och slängde det i marken. Små svin. Finns en speciell plats i helvetet för dem med.

21 Comments

 1. Pingback: I mitt kvarter - Linnéa i USALinnéa i USA

 2. Pingback: Halloween 2013 | Linnéa i USA

 3. Här i Malmö körde vi varianten: vår hund skrämde skiten ur de stackars halloweenfirande barnen som ringde på vår dörr. Sen fick vi springa efter och ge dem godis. Men vaddå. Han har ju aldrig sett zoombies förr…

 4. Huuu vad modig du är som vågade gå in!!! Men vilken skillnad i mentalitet mot sverige, här är det knivhot som gäller om man ska in till nån okänd….

 5. Men vilka grannar du har! Och jag håller med om att det var väldigt modigt av dig att våga gå in i deras hus. Det känns ju faktiskt lite psycho-varning att ha ett helt tunnelsystem med små krypin….

 6. Men oj vad avundsjuk jag blir. Jag minns vår Halloween promenad förra året nära Washington Park, det var typ INGENTING. Jag hade förväntat mig så mycket mer. Det du fått uppleva i år är ju fantastiskt 😀 Jag ÄLSKDE bilden på elektriska stolen.

 7. Ska skicka mer lakrits i julklappspaketet till dig. Nån speciell favorit ? Var på Lakritsroten förra året och det som du fick då kom därifrån…. Hoppas att det går bra för Casey i NY. Kram moster

 8. Så roligt att läsa om! Helt galna grannar ni har men jag misstänker starkt att ens grannar runt omkring en här är nästan lika galna dom med. Kanske inte helt maniska på samlarfronten men på annat 😉
  SÅ härligt att se att man bjuder in folk i USA här i Sverige skulle ingen få för sig att bjuda in en för att gå husesyn vilket är synd – jag ÄLSKAR att gå runt på kvällen och se in i andras hus för att se hur dom lever 😀

 9. Vilka intressanta grannar ni har. Båda husen känns helt perfekta inför halloween men lite läskiga vid andra tidpunkter av året. Pust känns skönt att man själv inte har minst anlag för att bli hoarder. Har egentligen aldrig samlat på något. Varje gång vi flyttar så tycker jag ändå att vi har alldeles för mycket grejer. Ska man samla så ska man nog ha nitisk ordning som konstnärgubben med tunnelsystemen i sitt hus hade.
  Godis måste du ju se till att ha till nästa år. 🙂
  Kram!

 10. Sjuka ställen du varit och spanat in. Blir lite yr i huvudet bara av att kolla på bilderna… men häftigt ändå 🙂
  Linnéa på upptäckar adventures 🙂

 11. HAHAHA, vilket underbart inlägg! Och vilka fantastiskt knasiga människor det finns. 🙂 Men jag gillar den svartvita lampan till vänster i bild. Och listan som gick genom två våningar. HAhaha …!

 12. Jag är sjukt imponerad över att du vågade gå in i dessa hus, bara att en av dem har en lapp utanför där det står “I have plenty of candy” känns ju lite halvscary. Men tänk om du inte hade gått in, då hade du missat alla dessa fantastiska originalmänniskor! Tänk vad mycket som kan dölja sig bakom en dörr.

  Och det är alltid lika kul vad amerikanarna går all in, för allt – mer av det i Sverige tack!

 13. Försöker hitta ord för vad jag tycker om att gå in i okända grannars hus…på Halloween, med eller utan en devildog… Jag är så glad att du lever.

  • Hahaha, jag känner på mig om människor är goa eller sura! Men tack du, nästa år får du följa med som förkläde.

   • Jenny i VA Reply

    Precis vad jag tankte, har du aldrig sett Criminal Minds?????? Jag hade ALDRIG ALDRIG ALDRIG gatt in i de husen, LOL! Du ar bara for rolig Linnea, hahaha. Och sa gav du de sma svinen din lakrits…haha! Den skulle du behallt sjalv. Har fungerar det sa att om man har utelampan slackt sa ar godiset slut eller sa vill man inte att de ska ringa pa. Gor man inte sa i Colorado?

Write A Comment