Kulturkrockar

Presidenter och weed

11.04.12

Att bo i en swingstate, (alltså inte klart demokrat eller republikan) som Colorado betyder att här kan invånarna faktiskt kan påverka slutresultatet. Detsamma gäller ju inte om man är demokrat i södern tex. Det är ta-mig-fan reklam överallt. Speciellt på Facebook av alla ställen. Varannan post är sponsored av Romney el Obama. Brevlådan är FULL av reklam och dörrknackare kommer flera gånger om dagen. Jag har tröttnat!

Colorado röstat inte bara på önskad president utan även om att legalisera marijuana eller inte. Just nu ser det ut som om det kommer bli lagligt och inte mig emot. Massa skattepengar in till skolorna (de första 94 miljonerna tror jag enbart kommer gå till Public schools). Varenda kotte röker ju här ändå, med eller utan license. I så fall kommer vi bli första staten i USA som legaliserar marijuana.

Oavsett, tisdag kan inte komma snabbt nog!

20121104-201856.jpg

20121104-202035.jpg

20121104-202040.jpg

You Might Also Like

17 Comments

 • Reply Mariah 11.06.12 at 07:09

  ah, Ikväll är det över! slut på all tv-reklam, påhopp på gatan osv. Jag hoppas bara att det blir rätt som vinner, annars vet jag inte vad jag gör 😛 (GO OBAMA)

  Förlåt att jag inte hörde av mig när vi var i Denver, men vi åkte mest dit för vi kände att vi behövde lite familjetid eftersom vi jämt dräller omkring när vi är där! Så jag hoppas att vi kan ta en fika nästa gång jag är i stan.

  Ha det fint!

 • Reply antonia 11.05.12 at 19:46

  Spännande! Skall sitta och valvaka så länge jag orkar imån:) Håller stenhårt på Obama såklart.
  Men hur menar du med pengarna? Kommer skatt på marijuana gå till skolor?

 • Reply Desiree 11.05.12 at 13:19

  Spännande med valet som är imorgon. Jag är djupt besviken att jag inte fick mina röstpapper som jag ansökte om i god tid och som de sa att de skulle skicka till mig senast i September men jag har inte fått ett dugg. Å andra sidan skulle min röst inte räknas mycket för mina papper och min röst skulle gå genom Alabama.
  Hade för mig att CA redan hade weed som legalt men det är alltså ingen stat hittills som har det. Jag tror inte att det skulle få folk att missbruka droger mindre om man behöll weed som illegalt.
  Synd att du inte kan rösta ännu men till nästa val så kan du vara med och påverka.

 • Reply emilia 11.05.12 at 11:08

  Precis som vem jag antar är din mamma har kommenterat så tycker jag också du ska blogga om dina intryck. Tycker att usas presidentval är nästan lika spännande som när vi röstar i Sverige, kommer kanske vara “sjuk” på onsdag så jag kan sitta och titta under tisdagsnatten. Hehe……

 • Reply Anna 11.05.12 at 11:05

  Go Obama!!

 • Reply Sofia 11.05.12 at 07:27

  Hoppas hoppas hoppas Obama vinner!!

  Ang. weed – tycker faktiskt inte att det är värre att legalisera det än alkohol. Om alkohol skulle vara ‘nytt’ på samma vis på weed är (inte särskilt nytt men du förstår vad jag menar) så skulle det inte vara lagligt. Det ställer till med mer än vad weed gör. Bilolyckor. förstörda familjer, barn som far illa, psykoser, fysisk och psykisk ohälsa m.m m.m

 • Reply Elin 11.05.12 at 02:28

  Intressant med legaliseringen… Ska bli intressant och se hur det är om några år också!

 • Reply Mamma 11.05.12 at 00:43

  Berätta dina intryck! Det är jättespännande för oss här på andra sidan pälen! Dina intryck som du ser dem!!

 • Reply Ann 11.04.12 at 23:19

  mm
  förutom i Alaska, där det faktiskt är lagligt med marijuana så länge som det är för privat bruk hemma och under en viss vikt….sedan får man även odla marijuana hemma…, detta är the freedom state of the United States of America… där du kan köpa rosa kamouflage färgade gevär på mat affären, bränna vad du vill för att värma din cabin och där majoriteten av invånarna kommer rösta på Romney. .

  • Reply Linnéa 11.05.12 at 05:37

   Haha de där rosa gevären finns i södern med. Knäppt! Men är det verkligen öppet lagligt i Alaska? Och inte bara Medical?

   • Reply Ann 11.05.12 at 10:29

    Den är lite flummig den lagen, och det är olika om state troopers skulle komma in i din lägenhet eller om det är the police…typ. Väldigt flummigt. Det är typ federal law vs state law..och sedan även att de kanske i de flesta fall ser genom fingrarna….Antar att det finns så mycket annat skit för dom att fokusera på, typ som DUI och assault http://newsminer.com/view/full_story_public_safety_report/20631851/article-Public-Safety-Report-%E2%80%94-Oct–27–2012?instance=public_safety_report

    Kan man köpa de rosa gevären på mataffären…trodde Alaska var ensam om det..?

    • Reply Linnéa 11.05.12 at 10:33

     Ah, liknande här. Du får bära rätt mycket men inte sälja.. Paradoxer! De rosa gevären såldes på Dicks sporting Goods!

     • Ann 11.05.12 at 11:14

      Hehe, alla säger hela tiden att Alaska inte är USA, här får man typ göra vad man vill och hit flyttar de som vill vara själva, f¨ått en militär tjänst, eller flytt från något lagbrott i det lower 48…land of opportunity, fast på andras kostnad. Vi får ser hur lång tid det tar innan jag flyttar till USA på “riktigt”.

 • Reply Annah 11.04.12 at 22:25

  Så jäkla tragiskt om marijuana legaliseras. De har väl troligtvis pundat bort de flesta hjärncellerna redan.

  • Reply Linnéa 11.05.12 at 05:38

   Nja, både och tror jag. Tragiskt visst, men det är som försent är ändra beteendet nu.

 • Reply Hanna Watson 11.04.12 at 21:59

  Haha läste detta för min (kanadensiske) man och har skrattade högt. Han håller på Obama men har gjort några småkommentarer om att Romney är bra och då har det blivit liv här hemma.. haha. Det är inte lätt att vara gift med en svensk 😉

  Hanna Watson

 • Reply Sandra - Breakaway 11.04.12 at 20:50

  Tell me about it! Minnesota är tradionellt sett demokratiskt men nu är det plötsligt rekordjämnt mellan Obama och Romney så tv-kanalerna svämmar över av politikreklam. Jag har haft minst två dörrknackare idag och då bor jag ändå i ett hyreshus där man inte kommer in utan tagg.

 • Leave a Reply