Vi har haft ett underbart dygn här i Edwards… Men det enda jag kan känna idag är ångest!

Jag drack igår (under loppet av 6.5 timmar) ett glas vin, en drink och ett glas Champagne. Gick och la mig direkt efter president debatten (halv tio på kvällen. Hej pensionär!) och vaknade vid midnatt och kunde inte somna om för jag har får sådan jäkla ångest av att dricka alkohol.

Varför får jag det? Det känns som om jag har dränkt kattungar, snott ifrån pensionärer och varit otrogen. Jag spenderade min “vilda natt” med mamma och mormor talandes om vår släkthistoria men det hjälper inte! Helt ologisk ångest men som nu har hållit mig vaken sedan midnatt. Nu är det dags för frukost och sen far vi tillbaka till Denver. I morgon kväll åker de hem och det är väl det jag borde ha ångest över.

20121023-075330.jpg

20121023-075340.jpg

Här låg jag i bikini igår… På torsdag är det snöstorm. Jag hänger inte med!

22 Comments

 1. Jag mår oxå dåligt av alkohol. Iallafall om mer än 1 glas vin. Tål det inte heller. Får ofta utslag på halsen och mår illa dagen efter. Har därmed inte druckit mer än 1-2glas vin/tillfälle på åratal, och dricker öht väldigt sällan… Ja nu var det ett år sedan jag drack ett glas vin ens. Det i Venedig.

 2. Sådär var jag också förut.
  Jag hade ALLTID ångest när jag druckit alkohol.
  Jag behövde inte ha gjort något pinsamt eller så, utan det var alkoholen i sig som gjorde det.
  Sen inför 2010 bestämde jag att nu får det räcka.
  Jag bara bestämde att det är slut nu, det räcker med ångest och att slösa tid på det.
  Så jag tillät liksom inte ångesten att komma in.
  Kände jag att den kom smygande en då så tänkte jag bara att nej tack, försvinn, jag har inte tid för dig.
  Och efter ett tag så hade jag det inte längre.

  Prova! Bland de bästa löftena jag gett mig själv!
  Okej att ha ångest om man liksom smygsuper på jobbet och så vidare. Men några drinkar i sociala sammanhang borde man ju få ta utan att ge sig själv ett kok stryk dagen efter. (Eller samma natt.)

 3. Jag är likadan! Vad skönt att se att det inte bara är jag. Det är så konstigt; det behövs inte särskilt stor mängd alkohol och jag kan ha haft världens roligaste och mysigaste kväll, men så vaknar jag alltid en stund efter jag somnat av att ångesten river runt i bröstet. Och precis som du skriver, det känns som att man har gjort något fruktansvärt, att man varit otrogen och måste stå till svars för det under morgonen! Det tråkiga är bara att folk inte riktigt förstår det här. Kanske för att jag och mina vänner bara är 20, men får alltid en rynkad panna och “men sluta nu, drick nu så får du roligt” som reaktion.

  • Det är precis så det är! Jag kan ha suttit hemma i en garderob själv, vaknar på natten och känner mig som ett AS! Som. Jag gjort något riktigt dumt och typ glömt bort vad det var. Jag dricker ju inte så mycket att jag blir varken full eller bakis utan jag får det här av även små mängder alkohol.

 4. Jag tycker inte att du bör ha ångest men ibland är det bara så det är att man får ångest över sådant som man egentligen inte borde ha ångest över. Jag tycker inte du drack mycket på så pass lång tid. Är det mest ångest över att det inte är bra för hälsan eller för att göra bort sig på något sätt? Nu hände det ju inget och dessutom var du i tryggt och gott sällskap så om det är någon kväll du bör/kan slappna av då det gäller några glas vin så är det ju kvällar som denna. Livet blir faktiskt roligare och bättre om man kan ta fler saker med en klackspark. Ha inte ångest vännen. Ert spa hotell ser helt magiskt ut. Wow vilket ställe.
  Kraam!

  • Jag tror att det är kontroll grejen. Men även om jag i efterhand VET att jag inte tappade kontrollen så får jag ångest. Sådan där jobbig, helt ologisk, ångest som jag inte kan bli av med!

 5. Alkohol leder till ångest hos jättemånga människor, det var en utav anledningarna till varför jag slutade dricka! Jag förstörde alla mina helger och många dagar med att ha ångest, och det handlade inte om att jag hade skämt bort mig eller gjort något dumt, bara alkoholen i sig gav min ångest. Fy faaan vad hemskt det var!

  Jag tror precis som någon annan skrev att vissa är allergiska. Mitt psyke klarar inte alkohol, jag är redan rätt ångestladdad som det är och därför är det skönt att slippa sånt som ger mig mer ångest. Hoppas du mår bättre snart!

 6. Jag ska gå emot ovanstående talare och säga precis tvärtom: om du får ångest av alkoholen så drick helt enkelt alkoholfritt. Poängen är ju att hänga med mamma och mormor (eller annan släkt eller goda vänner eller maken) och känna att det är ett speciellt tillfälle – det kan du göra med en alkoholfri drink likaväl. Numera i de här trakterna så har varenda restaurang och varenda bar ett par alkofria alternativ och en del av dom är faktiskt riktigt goda. Nyttigare och oftast billigare. Så varför trycka i dig alkohol “bara för att man ska”!? Våga gå mot strömmen och välj det som får dig att må bra, både för stunden och efteråt.

  Själv dricker jag gärna ett glas vin eller en öl men får absolut ångest om det blir mer än så, och definitivt om jag känner av det nästa dag, även om det inte är en baksmälla (har inte haft en sån på säkert tio år) utan bara att jag känner att jag fortfarande har alkohol kvar i blodet.

  • Ja, får prova det men jag gillar ju faktiskt både vin och champagne men det är helt värdelöst när jag mår som en mördare efteråt. Kommer du hem till Denver snart?

   • Det blir nog nasta termin – mitt schema ar lite knappt for resor den har hosten, med kurs bade mandag morgon och fredag. Nasta termin har jag ett tisdags-torsdagsschema sa da blir det nog nagra resor.

    Hoppas du hittar en balans sa smaningom mellan sant du gillar och hur du tycker att du bor leva ditt liv. Allt eller ingenting blir ju extremt jobbigt i langden :S.

 7. Jag kan bara säga att du är inte ensam! Får tokångest av att ens smutta på lite vin. Varje tåg säger jag att jag ska utmana mig och dricka och kag VILL dricka mig full minst en gång men jag får sådan ångest och skuldkänslor att jag omedvetet stoppar mig själv och dricker vatten resterande tid. 🙁

  • Ha ha ha. Men så får jag ju med! Jag tänker att jag för skärpa mig, och sen får jag dåligt samvete och känner mig som en mördare.

 8. Såg precis ditt svar till Anna 🙂 Ska vi ta en drink på fredag sa vi???? 😀 Förlåt…men du borde definitivt inte skuldbelägga en drink eller två så, inte nyttigt! Hade du vart full och odräglig, sagt dumma saker, så hade jag haft mer förståelse, njutning med måtta ska inte ge skuldkänslor det är ju det som gör livet härligt!!!!

  • Ja jag vet! Min bror är likadan, han får också ångest av bara en en öl eller två.

   • Finns ju nån sån “defekt” hos vissa, som en allergi mot själva alkoholen – usch sicket öde 🙂 Det är nog det du lider av…

 9. Hur vet du att det är pg a alkoholen och inte för att du hade en så härlig dag och omedvetet började förbereda dig på mamma och mormors hemresa?? Inte direkt några såna mängder som borde ge nån ångest över huvud taget , eller hur?!!! Inte ens för den mest häslomedvetna 😀

 10. Varför ger dig det ångest? Har det med ditt Whole30/Paleo att göra? Du behöver absolut inte ha ångest! Så länge man tycker det är gott och inte dricker för ofta och för mycket (vilket du absolut inte verkar göra, inte något av det) så ser jag ingen anledning till att ha ångest! Njut av stunden istället, och det goda vinet/drinken/ölen/champagnen!

  • Jag får alltid det av alkohol. Räcker med ett glas vin, även om jag skulle dricka det själv instängd i en garderob. Det känns som om jag KAN ha gjort något fel, sagt något dumt etc

   • Det är ju rent biologiskt så att vissa får mer ångest än andra… Men var lugn, jag tror inte du gjorde något dumt denna gång 😉

Write A Comment