Så.. jag har haft ett par intensiva träningsveckor den senaste månaden. Förra veckan hann jag med sex CrossFit pass och ett löp på 10km. Grymt ju! Jag ägde träningen helt enkelt.

… och denna vecka började med en riktig tränigskollaps. Snaches vilket jag HATAR med en passion. Mina axlar, höfter, anklar är fucked upp och jag kan inte ha vikter ovanför huvudet och squata samtidigt. Jag blir så förbannad varje gång! Inte på mig själv som inte kan utan på tränaren som är en jävla idiot som sätter ihop WODs med skitövningar.

Anyway, eftersom jag knappast blir svettig de dagar vi har Overhead squats eller Snaches så tänker jag att jag skulle klämma in årets löptur. Perfekt väder. (20 plust något, strålande sol och höstvindar). Spang som ett as, hatade varje sekund. Ont i fötterna, ryggen, knäna och med världens sämsta attityd. Men jag skulle springa 20km och då bara är det så! (Tackar CrossFit för det. Man lär sig att man inte är klar förens man nått sitt mål och att inte sluta för att man är trött.) Så jag sprang och svor.. i 20 km. Så fort jag var klar kände jag mig som vanlig igen! Jag vann över träningen och inte träningen över mig. Istället för att springa hem så sprang jag och köpte ännu en TexMex Cola. Det var jag värd! Satte mig ner och mätte sträckan igen.. bara för att njuuuta i min egen glas av min enorma distans… OCH SER ATT JAG HAR INTE ALLS SPRUNGIT 20KM UTAN 18. Motheeeer! 18km är bra, jag skulle varit nöjd med det om det inte var så att jag hade bestämt mig för 20km. Nu vann träningen ändå över mig och jag blir så jäkla less! Hade det inte varit så att jag inte hade hinkat i mig en hel cola på 30 sekunder så hade jag sprungit de extra två kilometrarna bara för att. Nu satt jag där i stället, svettig, förbannad, övervunnen. Så jag gick hem, köpte ett paket Ben&Jerrys cookie dough. petade ut all cookie dough och slängde vaniljskitglassen i vasken och åt upp degen. Nu sitter jag och surar… Träningsendorfiner my ass.

Det enda som varit bra med det den här kvällen är att jag lärde mig att sätta in ett nytt engelskt ord i rätt sammanhang. Jag sa till Casey “Do you wanna know how I would smell if I were a lumberjacker, it is a very prominent sweat stank right here under my armpit”. 

Prominent! Den ni!

Så här nöjd var jag i typ 10 minuter..

8 Comments

 1. Haha låter exakt som mig. Så fort jag tycker träningen blir mindre lyckad på gymmet så går jag ut och bränner av, och det är tusan då man skulle köra en tävling för de hastigheterna man klarar av, och tunnelseendet man har, är inte något jag har i vanliga fall. Och känslan efter, obeskrivlig!

  Ny läsare, hittade din blogg då jag sökte på Paleo, har nog IBS så tänkte prova Paleo… Fast samtidigt känns det som om att jag inte riktigt klarar av frukt heller, eller för hårdsmälta saker. Men får väl testa mig fram.

  Efter nyår börjar jag också med cross fit, hittar inget rent inlägg om ditt upplägg, har du något sådant?
  Kram på dig 🙂

 2. Det är ju precis det där jag inte förstår – HUR kan du vara missnöjd efter den löpningen med tanke på alla träningspass du nämnde?? Själv är jag toppennöjd om jag överhuvudtaget orkar träna efter mina arbetspass som snittar på 10-12h/dag, matlagning och allt annat man måste göra. Hur hinner och orkar du? I dont get it…

  Nä du, var snäll mot dig själv och ge dig en duktig klapp på axeln är mitt tips!

  • Jag är missnöjd för jag gjorde inte det jag skulle. Jag skulle springa 20 och det blev 18. Hade jag haft 18 som mål hade jag vart såå tillfredställd. Men nu missade jag mitt mål och är “uncompleted”. Sen prioriterar jag min träning, nästan som möten. Det ska göras och kan inte bortprioriteras utan en bra anledning.

 3. Fattar irritationen, men samtidigtm 18 km är INTE att låta träningen vinna, 18 km är bra. Du gav ju inte upp heller utan tog bara fel.

  Själv är jag stört nöjd när jag springer 10 km. 🙂

 4. Hej Linnéa, jag har precis nominerat dig till en Liebster Award, ‘vad är det?’ tänker kanske du precis som jag gjorde imorse, information finns i min blog 🙂

Write A Comment