Igår morse så stack jag iväg på en löptur med min vän Mike, han är en gammal löpare för NIke och hans nuvarande coach är någon OS-löpare, med andra ord, han springer så jävla snabbt och så jävla bra.

Jag hade bett honom att kontrollera hur mitt löpsteg är, speciellt i, jag dör lite av att bara skriva order, barfota skor, ahhh. Det såg bra ut, det enda han påminde mig om var att inte glömma den framåtlutande hållningen även i nedförsbackar.. det är svårt! Vi sprang en mil och kilometertiden var 4 min (plus en massa sek) men ändå! Jag är överlycklig över att ha fått ner min tid så mycket av att bara ha sällskap, och i minimalistiska skor! Att springa med Nala är mer att lunka fram, hon stannar, vi bråkar, hon rusar. Etc. Nu var det bara löpning och för första gången så njöt jag av det! Min standard brukar vara att jag upprepar ett mantra av svordomar under hela löpturen och sen svära att aldrig mer springa.

Vi sprang 2/3 av turen på trails och resten av turen på asfalt. Sen gjorde vi speedwork barfota i en park och det var det bästa av allt, eftersom det var så tidigt på morgonen så var gräset fullt av kall dagg och mina ömma fötter fick svalkas ner. Idag känns det som mina vader ska lossna ifrån benen. Träningsvärk ifrån HELL!!

8 Comments

 1. Shit bra jobbat!!! Men hur lyckas du springa en mil i barefoot utan att överanstränga fötterna/knäna/benhinnorna etc…? Och på asfalt!? Har du “tränat länge med de?

  Jag har haft mina bare foot ett bra tag och efter ett år av springning (max 3 km sen överansträngde jag fötterna :S) så lyckades jag ta mig upp till 5 km!?!?! Det är ju ingenting och det var ganska frustrerande!!

  • Men far du ont i benhinnorna springer du nog fel? Att springa med barfotoaskor förhindrar det eftersom du inte flexar med fötterna lika mycket? Däremot kan jag få kramp i vaderna! Jag har haft mina barefoot i över ett år, innan dess hade jag freerunners. Sedan har jag aldrig gått i converse som är samma sak.. Jag har börjat med att gå med den hemma, sen gå med dem på promenader, sen springa LITE, typ 3 km vidare till 5 km och nu 10. Det är Uberviktigt att ta det lugnt! Jag slutar alltid om jag känner att jag inte kan hålla formen. Hur ofta springer du med dem? Jag försöker låta mina fötter/ben vila flera dagar emellan.

 2. Helt off topic, fast jag säger först SNYGGA SKOR!, men sen: nu har jag lagt upp en länk till gamla låtlistor och har gjort en ny. Mest för din skull. Tjoflöjt!
  Finns på bloggen!

 3. Shit, jag har svårt att klara av mer än 3 km i barfotaskor.. ger grym värk efteråt :/ starkt jobbat!

 4. Vad kul att få bli coachad så där. Jag springer inte alls så där snabbt. Du är riktigt snabb. Även om det är jobbigt med träningsvärk så är det på sitt sätt rätt skönt också. Man vet att man har varit duktig och presterat.

 5. I’m SOOOO impressed! 4 min (+ några sek) är ju HUR BRA SOM HELST!! (förlåt mina skrikande versaler). Jag sprang 13 km igår och hade en snitthastighet på 5min 30sek. Sprang i och för sig själv, men sällskap hade jag kanske kommit ned till precis över 5min. Bra jobbat Linnea!! Kram.

Write A Comment