– När du ringde ifrån andra sidan atlanten och sa att du friat till din flickvän.. för att du var tvungen. Jag drömde mardrömmar hela natten och spenderade dagen efter att titta på Facebook för att se om ni verkligen var på riktigt och det var ni men jag tror inte att ni är perfekta för varandra ändå.

– När jag berättade att jag fick stanna ett halvår till och du började gråta och sen skratta och sa för första gången att du älskade mig. Sen drack vi rom och rökte cigarrer hela natten.

– När familjen flög hem mig för att träffa dig sista gången, och ingen av oss låsandes som om det var på riktigt förens precis då jag skulle åka hem och jag fick en sådan ångest och vi grät och grät och grät men sa ändå inte det som var viktigast av allt. Det var inte alls som på film, inte alls vackert eller sorgligt.

– När vi låg i din säng i Mörby och skrattade en hel helg. Vi tre var bästa bästa bästa vänner och inget skulle någonsin komma emellan oss. Det fanns inget annat än oss.

– När du bjöd ut mig på restaurang och var jätte jätte jätte nervös och började tala om tiden som varit och jag tänkte att nu gör du slut in public så jag inte kan bli arg men istället så gick du ner på knä och friade men en alldeles för stor ring och jag kände bara nej nej nej fast jag visste att jag var världens lyckligaste så kändes det inte så då utan det kom flera månader senare.

– När du ringde och sa att du skulle bli mamma och det bara kändes rätt. Som om du alltid varit gravid, precis som det nu känns som du alltid varit mamma till din son. Jag grät av lycka och inte för att vår barndom var över.

– När jag satt i paradiset och försökte spela in en film med mobiltelefonen för du orkade inte prata i telefon och jag försökte säga hej då till dig utan att gråta för man får inte gråta inför någon som är döende för man ska vara glad och stark och tacksam och inte alls ledsen och panikslagen och veta att från och med när som helst kommer inget bli som vanligt igen. Så jag log igenom hela filmen men tårarna bara rann och jag kunde inte få dem att sluta rinna fast jag inte grät.

– När vi mitt i natten åket runt runt i Shanghai i en taxi och du la huvudet i mitt knä och det var första och kanske enda gången du slappande av i mitt sällskap.

– Alla de gånger jag ringer till dig och inte säger ett ord men du vet direkt hur allt är för att vi har samma blod.

– De gånger jag tror att världen faller ihop och genast så kommer de tre viktigaste kvinnor i mitt liv och ställer sig som en mur runtomkring och jag känner att utan de här kvinnorna så vore jag inget alls. Igen, för vi delar samma blod.

– Alla de gånger jag tittar på dig när du sover för du är helt perfekt då och du vaknar och ler världens bästa leende och jag är övertygad om att lyckligare än så här kan man inte vara för jag är gift men en man som verkligen verkligen älskar mig och prioriterar mig först och jag vet att det är sant. Vi är inte perfekta men vi är som bäst när det krävs som mest.

 

 

16 Comments

 1. Sa FINT.
  Det ar nog allt jag kommer pa att skriva..
  Jag fick en sorgsen & sentimental, men likval varm kansla i maggropen nu.

 2. Du skriver fantastiskt vackert. Jag var tvungen att gå in och läsa detta inlägg igen. Magnifikt.

 3. Kära bästa Linnéa!!! Fick Linnéacravings och gick in här för att kolla läget och läste just allt detta vackra! Du skriver så bra, varje liten text var som en kortfilm!!! Tack!!!

 4. Wow!
  Förvirrande först med alla dessa “du”, som jag trodde var en och samma. Men sen följde jag bara ditt flow och ja, jättefint!

 5. Förlåt jag kommer med en fin kommentar när jag kan se tagenterna igen (det blev plötsligt väldigt dimmigt här inne) – jättefint skrivit!

Write A Comment