Hej. Välkommen hem till oss.

Så här har vi det vid entrén. Där sitter vi och dricker kaffe om morgonen, dagens bästa stund.

Medan vi dricker kaffe så luktar Nala på blommorna, eller äter dem. She lives by the moment. Den där blomman är död nu.

Huset vi bor i fyller 100 år jämt nästa år! Vissa detaljer är helt underbara… medan vissa är mindre charmiga (ingen AC).

Nala spanar ut genom alla fönster, väntar på oss när vi är borta, väntar på grannens hund,  mest väntar hon på brevbäraren. Hela kvarteret hör när han kommer till vårt hus.

I hallen står en bröllopsgåva, här samlar vi alla miljoner mynt, en fickkniv, två väldigt viktiga halsband och mammas klocka.

Nala sover på en annan bröllopsgåva, en fårskinn ifrån Gotland. Det finns nog inget som luktar så gott.

Här äter vi mat, arbetar och stryker. Allt i Allo helt enkelt. Den underbara Karl Mårtens tavlan är även den en bröllopsgåva.

De här är dagens blommor, tjusiga! Jag köper rätt ofta blommor till mig själv.. Där i bakgrunden ser ni vårt linneskåp och en till bröllopsgåva, den fick vi av mormor och hon har en där hemma med. Känns lite som att ha en extra måne att titta på när man längtar hem.

Sen kommer vi in till köket. Det rum jag gillar minst av alla här hemma. Jag ryser av plastmattan! Där hittar vi sista bröllopsgåvan. Den lilla brödkorgen är gjord av morfars bror och är så fin!

Sen har vi en skön grön hylla med favorit kopparna och kryddorna. Alla koppar är gåvor ifrån mamma och mormor. Koppar ska vara stora men tunna, det är hemligheten.

En bukett röda blommor fick jag idag!

Här är köket. Finns inget spännande alls att säga om detta rum som sagt..

Jag köper mina doftljus på Anthropologie, de luktar så gott att jag tänder dem mitt på dagen när det är alldeles för varmt inomhus. Korkat.

Så här ser det ut ifrån ett håll.

och så här ifrån ett annat… (wow vilken skillnad i ljus!) Det känns som vi bor i en sommarstuga och det är lyxigt!

Här är halva baksidan, vi har äntligen lagt dit gräs och ingen njuter mer än Nala. Här jagar hon ekorrar, flugor och sover i solen.

Det känns lite som om vi bor i huset som är i den tecknade filmen UP. Inklämt mellan två stora hus är vårt gammal lilla yggepygge hus. Nu är det natter och jag ska jobba en timme till och sen krypa upp till övervåningen och sova.

 Måste bara tillägga att vi alltid har det så här rent och fint hemma. Aldrig tvätt på borden. Hundhår i soffan, högar av disk i köket eller så. Bara så ni vet är vi rätt jävla perfekta. 

35 Comments

 1. Pingback: Husmusen |

 2. Anna Lindholm Reply

  Underbart! Så mysigt och hemtrevligt! Ett charmigt hus med karaktär! Blir lite avis på att ni hittat ett litet himmelrike. Själva bor jag och sambon på 20 kvm, ett rum med toa/dusch och kokskåp i andrahand i Lund. Så sjukt svårt att hitta boende här! Men någon gång ska det gå!

 3. Ah, vilket helt underbart hur! Sa himla mysigt! Valdigt avundsjuk 🙂 Dar borde ni trivas ett bra tag !

 4. Åh så fint, nu blir man nästan sugen på hus. Alltid sagt att lägenhet är för mig men nu så kanske hus är något att fundera på. Så fina möbler ni har och kul med alla personliga detaljer, riktigt mysigt och ombonat! Förstår att ni trivs! Kram

 5. Gud vad fint! Där skulle jag inte ha något emot att bo. Mysigt och personligt och verkar vara lagom stort. Kan tänka mig att Nala är väldigt lycklig på baksidan.

 6. Himla mysigt hus ni hittat, har ni köpt det eller hyr ni? Vad fint att ni blandat in bröllopsgåvorna och släktpresenterna i inredningen så ni dels ser dem varje dag men också använder dem! 🙂

 7. Lovely lovely lovely!!
  Jag alskar sma hus, sma vraer och allt som hor till!!
  Det ar en sadan skillnad att bo i en lagenhet jamfort med ett hus…..och annu storre att bo i en dry cabin! men det ar harligt, far en ner pa jorden ett tag 🙂

 8. Jättejättejätte fint Linnéa! Vad glad jag blir för dig, du verkar trivas så bra i Denver och erat hus. Härligt!

 9. Vilket charmigt och mysigt litet hus!

  När jag bodde i USA så bodde jag inte det minsta charmigt eller mysigt. Mina aupair vänner kallade mitt hus för doghouse för det såg ut precis som ett doghouse :/

 10. Så fint ni har det! Och jag ser spår av både Sverige och USA.

 11. Men ååååh så himla mysigt! Litet, charmigt, och alldeles alldeles underbart 🙂

 12. verkligen jättefint och framförallt MYSIGT! Ni har verkligen hittat ett hus att hyra som har otroligt fin “personlighet”, och med inredningen ser det verkligen hemtrevligt och inbjudande ut! Tack för titten 🙂

 13. CHARMIGT och JÄTTEGULLIGT!
  Tack för titten.
  Jag skulle gärna bo i ett UP-hus 🙂
  SÅ mkt charm. Roligt att ni bor i ett hus som är så gammalt.
  Doftljus är jag också galen i, både de billiga från Glade (jättehärliga) och de dyrare från Anthro!
  Igen, tack för att du visade! SÅ trevligt!

 14. Åh vad roligt Linnea att få komma hem till er en stund så här. Jag gillar ert hus jättemycket. Väldigt hemtrevligt och fullt av charm. Ljusinsläppet är härligt och spiraltrappan är cool. Gillar det lilla fönstret mellan köket och matsalen. Kan hålla med om att man kanske skulle önska att köket rustades upp lite och moderniserades men men resten av huset är som sagt så himla fint och hemtrevligt att köket funkar det också. Många fina detaljer och vackra bröllopsgåvor som gör ert hem personligt och vackert. Känns som om huset är lagom stor och underbart att det har en så stor trädgård på baksidan till Nala. Älskar också er söta front porch med den röda hanging swing. Låter underbart att starta dagen med en kopp kaffe där. Jag passade på att köpa med mig flera härliga doftljus nu när vi var i USA. Nu njuter jag varje kväll av mitt doftljus som doftar höstlöv.

 15. Åh, wow. Det är verkligen helt perfekt. Vilken dröm att ha ett så litet och behändigt hus. Blir lite avis!!!
  Kramar

 16. Det var ändå mycket större än vad jag trott, du som har skrivit att det är så litet. Jättefint! Modernt och gammaldags samtidigt. Och jättefina möbler. Mysigt också med alla svenska detaljer så där i Amerikatt!

 17. Jättefint, verkligen som i UP!
  Det ser verkligen mysigt ut 🙂
  Hur funkar det att ha heltäckningsmatta? I allmänhet och med hund i synnerhet 🙂

 18. Fantastiskt! Jag blir grön av avund, på riktigt… jag sitter i en helt nyrenoverad lägenhet i göteborg. Det känns så jäkla trist, helt utan själ. Vill också bo i ett mysigt litet hus i Denver 🙁

 19. Mys!! o välstädat…som alltid då visst. Ser att ni trivs till tusen. Är det helt erat eller hyr ni? Ha en bra dag

 20. Åååå av fint! Mysigt, hemtrevligt och personligt! Jag vill komma och bo hos er nu!!!

 21. Så fint! Det ser jättemysigt ut! Jag måste också göra ett “hemma hos” snart och visa att jag aldrig har diskberg, kläder på möblerna eller oreda i min walk in closet 😉

 22. Vad kul att få en liten titt på erat hem! Jag gillar alla fina detaljer. Vårt hem är taget ifrån en IKEA katalog. Varken jag eller E har öga eller intresse för inredning och interiör. Tyvärr. För jag älskar att komma in i personliga hem. Vårt är bara väldigt opersonligt.

Write A Comment