Allt i allo

Utlandssvenskar – Hjälp!

09.18.12


Utlandssvenskar
  – Vad saknar jag?! Här går man hela året och tänker på ALLT man vill ha hemifrån och nu har jag glömt bort det.. Vad finns hemma som jag inte kan få tag på här? Hjälp mig! Skriv min önskelista. 

You Might Also Like

59 Comments

 • Reply Anna 09.21.12 at 10:17

  Svenska filmer på dvd kanske? Böcker och tidningar som de flesta skriver, kryddor, godis…

 • Reply Lina 09.19.12 at 17:21

  Smagodis
  Tidningar och bocker
  Forsvarets hudsalva

 • Reply Saga 09.19.12 at 14:25

  Jag bor i London sen sju ar, och vissa saker som saltlakrits MASTE man ha med till mig om man kommer hit (och da gar jag anda ibland till de dyra svenska affarerna och handlar ocksa….), men det mesta annat tycker jag man lar sig kompensera for eller hitta alternativ till. Jag saknar tex inte filmjolk langre utan ar nojd med yoghurt. Annars ar nog de saker jag saknar/saknat mest de nedan:

  Saltlakrits, smagodis, svensk torrjast, Santa Marias curry (fanigt kanske, men for mig ar det den curryn som AR currysmak), vaniljpulver, knackebrod, ost, rokt skinka, rokt korv, kaviar, pepparkakor (finns numera pa stora mataffarer), glogg, renskav, snaps, kaffe (mest for att det ar billigare i sverige), havrefras (flingan alltsa, inte kakan), osthyvel, inlagd gurka, lingonsylt, lingonsaft, prinskorv, pepparot pa tub/burk, advenstljusstake, dl-matt, kantareller, svenska bocker, dippsaser till chips (holiday ar klart min favvo), jordnotsringar

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 21:59

   Vaniljpulver och dip! TACK!

 • Reply Frida 09.19.12 at 11:53

  Skogaholmslimpa och annat gott svenskt bröd (polarbröd är en av mina andra favoriter)
  Svensk ost! Min egen favorit är herrgård
  Kexchoklad
  Polly
  Bilar
  Kanelbullar
  88
  Bearneisesås som finns att köpa färdig.
  Lösgodis
  Falukorv
  Ja mycket helt enkelt men inte så paleo direkt 😉

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:01

   Ahh POLLY! Men är inte 88 en glass?? Tyvärr inget som är Paleo nej.. suck

 • Reply Sofia 09.19.12 at 07:42

  Salmiakbalkar!! Gissar på att det kanske var dem du menade när du skrev om saltlakritsstänger förut. De är bäst (kanske till och med värda att fuska för)! Ps. Tack för att du delar med dig, du förgyller vardagen! Du skriver så underbart ärligt och härligt och bra!:) D.s.

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:03

   Det är salmiakbalkar!!! Tack för det och för fina ord!

 • Reply Annika i Colombia 09.19.12 at 06:43

  Herrgårdsost, nyponsoppa, biskvier, citronpeppar, ostkrokar, svenska tidningar, husmans, messmör, naturgodis, bakingredienser (typ vaniljsocker, pärlsocker, rågmjöl, vetekross), lingonsylt, löste, blåbärssoppa, tunnbröd, vitlökspress, osthyvel, bakplåtspapper.

  • Reply Annika i Colombia 09.19.12 at 08:04

   Nagra smink-/hud-/harvardsprodukter fran Sverige du saknar, kanske?

   • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:03

    bak ingredienser är perfekt! Tack Annika!

 • Reply Desiree 09.19.12 at 00:55

  Jättekul att det nu inte är långt kvar tills din mamma och mormor kommer. Underbart. Du har redan fått in massor med bra tips till din lista. Böcker, tidningar, lösviktste, svenskt kaffe, grovt bröd, choklad. Ditt favvo godis. Gå på känsla och det du saknat mest.
  Kram!

 • Reply EllinorO 09.19.12 at 00:41

  Tofflor till dina gäster så du slipper få in skiten överallt i det lilla blå pepparkakshuset=)

 • Reply Kringlan 09.18.12 at 21:09

  Jag vet att jag alltid bad om att få nerskickat:
  Önoz lågkalori lingonsylt och jordgubb-/hallonsylt – den smakar mer “hemmagjord” än dom sockrigare varianterna
  Lösgodis (självklart, har man inte det så saknar man det)
  Naturgodis – My god!
  Svenskt bröd (det var den tiden då jag åt bröd)
  Tidningar och böcker
  Glöggkryddor (om dom inte lyckas få med sig en flaska glögg – mums)
  Örtsalt (Tricomare)
  Kummin (nä, den la jag till nyss men du måste pröva pumpa med kummin!)
  Messmör
  Svensk senap till julskinkan
  Ost
  Knäckebröd
  Sill till julen
  Pepparot på tub

  Hum kan inte komma på mera nu (liite stressad just nu). Btw så säg inte nej till godiset nu när man har chansen vi är ju på dag 18 och har mindre än 2 veckor kvar och heck – man kan ju spara godiset till julen(hahahaHAHAHA) okejdå iaf tills utmaningen är slut. I dare you not to touch the candy direkt efter utmaningen 😉
  Själv har man köpt en påse FIN choklad som jag faktiskt INTE tänkte äta direkt när utmaningen är klar utan när och om jag får ett sug på choklad – och då inte bara i huvudet. Det blir som en utmaning i det med – att njuta utav något litet. Tänkte köra det samma med tuggummin (okej, jag ljuger – dom kommer jag att tugga så fort klockan slår midnatt)

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:05

   Natuuuurgooodis! Casew i yoghurt… huhm.. vit choklad. jag började dregla när jag läste din lista.. fuck

 • Reply Christina 09.18.12 at 20:39

  Wettextrasor, glöggkryddor, saltlakrits, kaviar, smågodis (allt som du inte får äta antar jag 😉 ). Kommer bara på onyttigheter 😀

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:05

   Haha men visst är det så! Allt onyttigt!

 • Reply Jessica 09.18.12 at 20:00

  Gud vad man langtar efter allt som har blivit namnt nedan nu! 🙂

  Har ar nagra grejer som jag alltid koper pa mig nar jag e hemma:

  Alvedon/Ipren
  Neseril Nasspray
  Bafucin halstabletter
  Forsvarets Hudsalva
  Dajm
  Marabou choklad
  Ahlgrens Bilar
  Schwartzkopf Shampoo och Balsam for nordiskt har

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:08

   VARFÖR slutade IKEA sälja bilar?!?!

   • Reply Hanna Watson 09.20.12 at 23:51

    SÅ ledsen över att IKEA har slutat sälja allt svenskt godis och gått över till sitt eget märke IKEA FOOD. Min mamma ringde till Kalles Kaviar Sverige för att kolla vilka leverantörer de har i Nordamerika och de sa att folk var så upprörda för att de slutat sälja det på IKEA att det skulle komma tillbaka. De har inte haft det på länge, och häromdan när jag gick till IKEA så fanns det. Jippi! Men inga bilar, ingen mjölchoklad eller dajm 🙁

   • Reply Vera 05.13.16 at 21:12

    Åh var glad att du ens HAR Ikea! Jag bor i Colombia. Finns inte en enda IKEA. Har köpt med 2 resväskor med IKEA-saker senaste två åren.

 • Reply Annika 09.18.12 at 18:19

  Kaffe kaffe kaffe 😉

  Visst finns det högkvalitet mellanrost i USA men det är ju så förjordat dyrt.

  Jag skulle kanske be dom att ta med saffran, vaniljsocker och glöggkryddor om du inte har någon annan som kommer och hälsar på innan december. Samt en elektrisk adventsstake till fönstret i ert blåa hus…

  Lite svenska pocketböcker sitter ju heller aldrig fel om höstkvällarna.

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:09

   ja det är dyrt.. gevalia nästan 8 dollar! Jag önskar att du var i Co den 8 Nov – jag håller i en bokbytar dag för SWEA.

   • Reply Lotta 09.20.12 at 11:34

    Hmm, jag ska ju till Denver i början av nov och leta lägenhet. Ska jag ta med en trave pocketböcker i utbyte mot lite tips & råd om ställen att bo på kanske 😉

    • Reply Linnéa 09.20.12 at 11:37

     Men ska du?! Oh vad roligt! Välkommen till världens bästa stat. Vart ifrån flyttar du?

     • Lotta 09.20.12 at 12:22

      Göteborg, regniga, blåsiga Göteborg lämnar vi ett par år i alla fall 🙂

     • Linnéa 09.21.12 at 10:19

      Men kul!

     • Linnéa 09.21.12 at 10:19

      Men som sagt, skicka iväg ett mail om ni behöver hjälp! När kommer ni?

 • Reply Casa Annika 09.18.12 at 18:14

  Hörredu, är inte USA landet som har allt?
  Jag skriver min egen önskelista så får du plocka av den:
  Riktig, slamrig potatisskalare
  Tjock träslev till bulldegar
  En sån där plastgrej som hjälper en att öppna burklock som sitter hårt
  Kakao
  Malen kardemumma
  Kokosfett itll ischoklad
  Massor av svenska böcker
  Rökt sik+skagenröra
  Läckökorv
  Smörgåstårta
  Thaimat
  Mörkt bröd
  Kexchoklad
  Pigall
  Alla andra chokladsorter som man kan köpa i Sverige
  Slatlakrits
  Dagstidningar och resemagasin
  Pepparkaksformar
  Filmjölk
  Riktig mjölk
  Ipren
  Svensk höstluft
  Svenska möbler, trasmattor och inredningsdetaljer
  Ett rött trähus
  Skog
  Mina vänner
  Sverige.

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:11

   Buu.. började nästan grina när jag såg denna. Vad allt är bra, gott och perfekt hemma!!

 • Reply Mikaela i San Francisco 09.18.12 at 17:59

  Disktrasor! Kalles Kaviar och västerbottens ost.
  C-vitamin brustabletter och Voltaren Gel 😉

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:12

   Oh brustabletter – grymt!

 • Reply Kalaslotta 09.18.12 at 17:54

  Emma S hudvårdsprodukter (älskar dem)
  Vit balsamico glaze
  Hel kardemumma
  Torrjäst
  Tuggummi (sorry…vet hur mycket du längtar),
  Citronpeppar ekologisk
  Wettexdukar
  Apotekets tamponger
  Ipren & Alvedon (vet inte varför men jag gillar mina svenska piller om jag nu ska ta några).
  Tidningar förstås
  Renee Voltairs Kokossocker & kokosolja
  Läkerol
  Bregott (det går att packa det, många jag känner gör det…)

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:13

   Lyssnade du på Emma S sommarprat? Grymt! Kokosocker.. Måste testa

   • Reply Kalaslotta 09.22.12 at 19:24

    Haha det var efter hennes sommar som jag testade, kan verkligen rekommendera dem!

    Kokossocker är mums!

 • Reply Sandra - Breakaway 09.18.12 at 17:42

  Yes diskmedel. Såpa. Treo. Saft. Slaskrensare (eller finns det här?).

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:16

   Treo! Skulle gärna ha såpa.. men det är så tungt.

 • Reply Anna 09.18.12 at 16:19

  Kexchoklad, saltlakrits, kaviar (innan jag blev vegetarian alltså), marabou choklad, Daim, godisnappar, pärlsocker. Strunta i dieten. Vissa saker är viktigare.

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:17

   Ha, ja vissa saker är viktigare! Typ Nappar.

 • Reply Elin 09.18.12 at 15:56

  Hej Linnea! Jag bor i La Paz, Bolivia o lider just nu av sån extrem matnojja, skulle kunna skriva hur mycket saker som helst. Dock bor ju du i USA så jag antar att matutbudet är lite större där än här. Men jag saknar typ all svensk mat just nu, särskilt färska svårtransporterade grejjer som falukorv (som jag eg aldrig åt i Sverige), torskfilé, gravad lax, skagenröror, mozzarella, grovt bröööd, hönekaka, creme freicheeee, filmjölk, leverpastej, färsk pasta. Jag låter ju helt knäpp inser jag men är så jäkla trött på ris o kyckling!

  Men absolut, godis o knäckebröd, sirap saknar jag ofta, lingonsylt o fun light, kanske lite glögg o pepparkakor! Kryddor (trocomare örtsalt) och fonder, hmm konstigt har typ bara gått o tänkt på svensk mat jag skulle vilja beställa senaste veckan o nu kommer jag inte på något, återkommer….

  Men kanske också lite svenska julgrejjer som en stjärna eller en adventsljusstake i fönstret el en sån där att dekorera med 4 ljus.

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:18

   Ja fonder är LYX.. finns inte här.. bara vattning broth.

 • Reply mb 09.18.12 at 15:30

  är inte utlandssvensk men det var jag som pratade med dig om bulletcoffe på instagram! så om du har lust att testa kaffet med neutral kokosolja ska du definitivt skriva upp biofoods smak/luktfria kokosolja på listan!

 • Reply Lia 09.18.12 at 15:06

  Nu har jag turen att åka hem rätt ofta (blir i snitt var 6-8 vecka, bor i Dublin – men bodde i USA en sväng tidigare) men utöver mat (knäckebröd!! herrgårdsost!! godis!! leverpastej!! bryggkaffe!!) brukar jag beställa:
  – försvarets hudsalva
  – mjuka tandborstar
  – fotkräm från apoteket (apoteket alltså. älskar apoteket!)
  – damernas värld och Elle
  – wettextrasor
  – små inredningsprylar som känns rena och fina. Mamma fick ta med Iitala-ljuslykta till USA
  – pocketböcker en masse (även om jag nu fått inloggsningsuppgifter till en kompis lånekort till stockholms stadsbibliotek och kan låna svenska eböcker! fantastiskt!)
  – vissa kryddor

  Det är nog vad jag kan komma på på rak arm. Gud så sugen jag blev på smågodis nu… 🙂

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:20

   Jag vill ha en trääääslev!

 • Reply Ulrika 09.18.12 at 14:03

  Jag “beställer” bla lösgodis, mest saltlakrits, svarast att fa tag i det… böcker, mörkt gott bröd (i Spanien finns det knappt mörkt bröd), kryddor….

 • Reply Camilla 09.18.12 at 13:37

  Utlandssvenskar brukar sukta över plast(frys)påsar, sånna finns tydligen inte överallt. Och saltlakrits.

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:21

   Plastpåsar finns det gott om här men inte saltlakris. Yum!

 • Reply Lisa 09.18.12 at 13:11

  Pärlsocker saknade jag alltid till mina kanelbullar, men vet inte hur bra det går med Whole30? 😀

  • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:22

   Nja det går ju inte hand i hand.. men när de kommer är whole30 över!

 • Reply Anna 09.18.12 at 12:57

  Nu bor jag ju inte utomlands längre, men hmm… något godis du tycker om? Någon favorittidning? Någon mat du saknar? Några prylar man inte kan köpa i USA?

  • Reply Linnéa 09.18.12 at 13:33

   ja all mat osm jag inte längre äter… ahhh!!!

   • Reply Anna 09.19.12 at 07:54

    Haha. Tur andra kunde komma med mer specifika önskemål än jag i alla fall 😉

    • Reply Linnéa 09.19.12 at 22:23

     Ja jisses! Nu fick jag beslutsångest istället 🙂

  Leave a Reply