De är bra att ha på Facebook, det ger mig en liten adrenalinkick så här på eftermiddagen.

Jag kan spela dum, men förstår precis vad hon menar… och det skulle hon aldrig skriva ut på FB. Det som är skrämmande med dessa inlägg är att de båda är skrivna av två välutbildade tjejer i min ålder. (aka skitgamla) Brrr. 

11 Comments

 1. Åh jag blir tokig på mina ultra konservativa vänner från amerikanska södern på facebook. Jag vill bara slå huvudet i väggen

 2. Hm man förundras både över dessa kommentarer men även av dessa våldsamma protester världen över som pågår nu. Jag förstår verkligen inte hur en bild/ett foto kan röra upp sådana känslor så att man är villig att döda andra och skada sig själv, bara pga. av ett foto (av en figur) ur en “bok”!!!? Jag är inte troende på det sättet så jag kan inte sätta mig in i det tänket. Men om någon skulle göra en parodi på Jesus, Kungen eller Sverige i sig så skulle jag inte söka upp personen ifråga för att döda!? Känns sjukt! Ungefär samma “slå sig på bröstet anda” svarar USA med här verkar det som. Kan inte folk bara tagga ner!? Ah. Chilla.

 3. åh jag orkar inte med det här. det är en grej när man läser om det i tidningarna för då har man en slags distans till det och ja.. man tänker att de är idioter bara. men att se “riktiga” människor med samma åsikter är fan ännu mer skrämmande. och de är så blinda. de fattar ju inte? de gör ju verkligen inte det. och det är så egoistiskt det där tänket. att rika ska ha och fattiga får skylla sig själva. det fungerar ju inte så. och HUR kan “gratis” sjukvård vara något dåligt? det betyder ju inte att de INTE kommer få gå till sina privata, svindyra läkare, det betyder bara att OM deras blindtarm brister och de befinner sig nära ett sjukhus som deras försäkringsbolag inte samarbetar med så behöver de inte dö eller åka 30min till nästa sjukhus.
  äh. jag blir bara så jävla arg.

 4. Jag förstår inte helt vad hon menar med att hon vill att America ska bli AMERCIAN igen. Jag menar Usa är uppbyggt utav mulitkulturer från hela världens hörn med olika religioner. Att skriva en sådan sak utan att precisera sig om vilket årtal man har i åtanke är lite konstigt. Då kan hon ju lika gärna mena att hon vill att Usa ska vara USA igen så som det var på stenåldern, cowbytiden, 1800-talet eller kanske rent av runt 1940-50 talet?
  Eller? Eller kanske hon vill att Amerika ska återgå till det Amerika det var INNAN alla kulturer kom in och beblandade sig och “förstörde” med sina värderingar om abort, frihet, kvinnofrihet, pengarvärde osv.
  Men då pratar vi nog om tiden då ursprungs Amerikanerna levde där och tja, dom levde väl ungefär samma liv som våra vikingar gjorde. Levde på det som jorden gav dom, krigade ibland, osv.

  Intressant är att i USA är man så himla stolt över att man är en REAL AMERICAN – och det är man ju egentligen aldrig eftersom man själv härstammar från invandrare. Men jag tror det var något som man printade in riktigt hårt i sig själv och andras tankar (dom som kom först till USA) att NU nu är man en riktig amerikan och det här är VÅRT land. För känslan av att tillhöra en nation är något som man för det mesta födds med. Det ligger i våra gener att känna en samhörighet med den platsen vi är uppvuxna på.
  Och kommer man då till ett nytt land (då menar jag wayway back) som inte är helt lätt att tämja ja då var man väl tvungen att riktigt upprepa det här mantrat att det är här jag hör hemma. Och kanske är det därför det är så starkt förankrat i Amerikanarna att dom älskar sitt land så in i norden?

  Vad vet jag? jag borde ju känna mig som hemma i Sverige men det är i Frankrige jag mår som bäst. Fast jag är som alla andra och tycker att Sverige är ett riktigt bra land trots dess brister och jag hade nog saknat lite utav enkelheten i Sverige om jag hade flyttat. Nationalism? ja visst! men till överdrift och tro att jag har rätten att vara här och du inte har det? heck no!

  Ingen har rätten att säga att någon annan inte har rätt att vara i just det landet. Vi äger ju egentligen inget land.

 5. Så jäkla skrämmande att en av världens största och mest mäktiga länder för en sådan politik. Man vill bara skaka dem och säga att “det är inte NORMALT”. Men det går ju inte..

 6. Men herre gud, jag vet inte vad jag ska säga. Annat än att jag skulle vilja att dessa människor fick möjlighet att resa runt UTANFÖR USA och då kanske dem inser att vissa saker dem har lärt sig inte stämmer…

Write A Comment