Det här med att vara svensk i ett väldigt o-svenskt väder är svårt!

Colorado har över 300 soldagar per år.. och jag har konstant dåligt samvete över att vara inomhus när det är fint väder ute, jag kan höra min pappa ryta att man ska vara utomhus när det är fint väder. Ute ute ute! LINNÈA DU MÅSTE VARA UTOMHUS!

Det är svårt.. det har nämligen inte regnat här sedan i Juni… Hemma i Sverige brukade jag ha städdagar de dagar det regnade… den strategin fungerar inte här.

Men idag regnar det, och jag har långbyxor på mig tillsammans med en långärmad tröja, som jag köpte i början av juni, använder den först nu. Och det är underbart! Jag är så glad att det regnar! Jag är glad över regn! En ny, rätt skön, känsla. 

12 Comments

 1. Välj en frisyr som är relativt väder säker och som håller sig även i blåsten utomhus en kortare period. Se över makeup så att den är vattenbeständig och hållbar även i hög värme och mycket sol.

 2. Jag kenner precis samma sak och har vext upp med samma grej.. Och her har vi ju ocksa en hel del sol.. Har massa angest sa fort jag sitter inne en solig dag, blir fruktansvert jobbigt i lengden..

 3. Malin heter jag som tittar in har ibland och som ocksa bor i USA med en amerikan, fast pa ostkusten! Hog igenkanningsfaktor pa manga inlagg. Amerikanen ifraga blir alltid lika irriterad nar det borjar klia i mig och jag hoppar upp och ner for “det ar ju faktiskt sol ute och da maste man passa pa!” Suck. Det sitter verkligen i ryggraden 🙂

  Ha en bra dag!

 4. Haha jag känner samma sak här i Kanada! Värsta dåliga samvetet för att jag inte är ute när det är soligt 🙂

 5. Ja det där med att “soldagar är utedagar” sitter nog inpräntat i ryggmärgen på oss svenskar, heja hösten säger jag bara! Murrig, regnig och frussen kan man kura inomhus med en kopp thé och en god bok – MED gott samvete! 🙂

 6. Jag också! Kanske inte så mycket över regnet men över “kylan” och kunna ha långärmat på sig. Jag har nästan bara “vinterkläder” eftersom jag kommer från Norrbotten så jag saknar att kunna använda dem.

 7. men det är väl lite som med inkomst, det man har, vänjer man sig vid. man gör åt det man kan . vi svenskar klagar ju ofta över regnet, men om man som du, alltid har sol, så blir väl det en vana som leder till tristess och vantrivsel ibland, precis som regnet kan göra för oss här hemma, ( kommer från borås .. regnar ju fan jämt ) . förstår att det tar emot att alltid vara utomhus, men ja, du ska ju bara veta hur avundsjuk man är på dig som får vara där det typ aldrig regnar. jag älskar värmen, men vet inte om jag hade uppskattat den om den ständigt var där 🙂 kramar.

 8. Det låter underbart med 300 soldagar men jag tror att man ändå vill ha lite variation vädermässigt. I sverige är det för lite sol tycker jag. Skulle väldigt gärna ha fler soldagar. Mörkret på vintern tycker jag är det som är jobbigast. Men jag har full förståelse för att man saknar regn och någon mulen dag om man bor i ökenklimat som Denver med väldigt många soldagar. Jag märker dock hur mycket solen påverkar mitt humör. Blir mycket gladare om det är soligt och fint ute.
  Ha en skön dag och njut av regnet och de nya kläderna.
  Kram!

Write A Comment