Det är ju som ett skämt.. men i vår familj äter nog Nala bäst mat. Hennes mat heter “Freedom”. Utan grains, utan gluten, utan dairy, utan corn, wheat or soy och inget  artificial. Till det får hon kokosnötsolja eller olivolja. Ibland färska morötter eller överblivet kött. Två gånger om dagen med tolv timmar mellanrum äter hon. Perfekt periodisk fasta. Det är därför hon är så vansinnigt ..um.. pigg.

Idag avslutades dag 4 under Whole30 och jag känner mig inte lika hungrig längre. Skönt. Middag fick jag tvinga i mig för jag hade inte lust att äta. Det var dock gott, köttfärslimpa med en vass BBQ sås som vi gjorde här hemma. Vi använde inte maple sirap och den var så god! Här är recept.

Det här utan socker är rätt svårt. ALLT innehåller socker! Varit i tre butiker och letat efter sockerfri bacon och det finns inte (I Sverige kan ni äta Tulip). Om inte Nala taggar ner lite så kan det bli så att hon får bli nästa måltids bacon…

Jag saknar inget egentligen.. förutom tuggummi. Tuggummi är som en quick fix på allt, dålig andedräkt, sötsug, dåligt humör. Allt fixas! Favoriten just nu är kaffe med kokosnötsolja och lite ghee. Mixa med stavmixer och drick. Godare än något kaffe med mjölk i! Cross my heart. Snälla prova, du kommer älska mig for ever and ever.

Nu ska jag sova. Upp tidigt i morgon och köra till Aspen med Casey. Han arbetar för en firma med Construction Law just nu och ska inspektera ett hus som säljs för närmare 54 miljoner sek. Lite av min själ dog när jag hörde det priset. Hur går det ens till?

 

21 Comments

 1. Bondhustrun Reply

  Och yes, gärna deras dagliga mail! Vill du forwarda till mig? Bondhustrun (at) hotmail. Tack!!!

 2. “I’m talkin’ about a place where the beer flows like wine. Where beautiful women instinctively flock like the salmon of Capistrano. I’m talkin’ about a little place called Aspen.”

  Ska testa oljan i kaffet!

 3. Men räknas inte maple syrup som socker? Receptet låter gott. Fin bild på Nala.Visste inte att nästan all bacon här i USA innehåller socker. Jag äter förvisso inte bacon men till C burkar jag köpa just Tulip i Sverige. Det är den han gillar bäst.

 4. Costcos, Kirkland är definitivt utan socker…ska jag kolla om nån av mina shoppingvänner kan köpa åt dig om dom åker i denna veckan? Bästa baconet som finns, och ett tre pack kostar runt 10 dollar 🙂

 5. Bondhustrun Reply

  Det jobbiga med tulip är att det är danskt kött, och om de flesta svenska grisar har det rätt tråkigt är det ju en bit värre för de danska…

 6. jag bor i stockholm, men har också haft svårt att hitta bacon utan socker, ska leta efter tulip!
  sen frågade jag i delikatessdisken efter en skinka/whatever utan tillsatser (gluten, socker, laktos, allt det där) och killen säger “ja! vi har en jättenaturlig fin skinka här, vänta så ska jag kolla på innehållslistan… här “griskött, salt, druvsocker.. hur många gram?” hahah alltså. orkar inte. är det verkligen nödvändigt att proppa i socker ÖVERALLT? det är ju såklart för att vi ska bli fästa vid det och köpa mer kolhydrater/sockerrika produkter (konspirerarn haha)

  det där med att hundarna äter bättre är sant hos mig också, fast mina äter orijen (tror det stavas så, från kanada) + periodisk fasta, haha. varför är man inte lika snäll mot sig själv? ger dem dock inte kokosfett utan äggula ibland, men ska definitivt börja med kokosfettet! ett tips till dig/andra hundägare är att blanda i lite vitlökspulver i fettet/äggulan. det är extremt bra för hundar, både för immunförsvaret (+ avmaskning behövs inte) och som skydd för fästingar. mina är små så de får 1/4tsk vitlökspulver per dag. men din underbara hund kanske skulle behöva 1tsk. dock ska man börja sakta, kanske med 1/2tsk och öka gradvis.

  • Jag har samma problem med skinka men har hittat 2st utan socker. Den ena är “brödernas finaste” hum tror den heter Alspåns rökt (dom andra innehåller socker men just denna innehåller faktiskt inget “skit”).
   Och sen är det saltrulle från Lönnegården – den är också sockerfri 🙂

   • åh tack för svar! man kanske kan be affärerna här i närheten ta in dem då!

 7. Bondhustrun Reply

  När ni säger kokosolja, menar ni kokosfett då? Som finns i glasburkar i specialaffärer? Ok konstig fråga när ni faktiskt säger “olja” men jag läste nån amerikansk blogg om whole30 där nån annan också skrev om just att äta m sked ur burk, låter inte som något flytande då, direkt?
  Själv är jag inne på dag fyra nu. Tack för inspiration, Linnéa! Dock är vi bortbjudna i helgen och jag orkar inte vara en krävande gäst så då kommer jag tyvärr fuska…

  • Japp! Olja eller fett. Det heter coconutoil på eng så det är nog jag gör en hemmasnickrad översättning. Men min är flytande för det är så varmt hemma…

  • Men hallå! Vad är det jag läser?! Gör du också Whole30!? Ska jag skicka dig mina dagliga mail jag får av dem? Hjälper mig massa! Och jag skulle vara en jobbig gäst och ta med mig egen mat 🙂

   • Jodå, jag håller på, fyra dagar nu, men jag tycker att det går oväntat lätt, vet inte om jag gör nåt fel? Nu hoppas jag på att vinna boken så det blir ännu lättare 😀

    Jag skippar all mejeri, allt spannmål etc. Äter kyckling, grönsaker (frästa i olivolja eller råa, är olivolja ok? det är det väl?), sötpotatis (det får man väl också äta och det känns som en stor LYX), nån frukt per dag (grapefrukt idag), en del nötter.
    Kanske äter för mkt men tror inte det.

    Igår: frukost: två ägg, en grapefrukt.
    Lunch: typ “råraka” på ägg och sötpotatis, lite kale (hemodlad!!!), stekt laxbit, morötter.
    Middag: ugnsstekt kyckling + grönsaker (morot, palsternacka, lök, sötpotatis). Nån näve hasselnötter. svart kaffe. plus ett extra ägg.

    Låter det helt galet mycket? Förlåt att jag spammar ditt kommentarsfält…

    Och jag vågar inte ta med egen mat. Känns så… jobbigt. så även om det räknas som fusk så kör jag fram tills att vi ska bort. sen får jag väl “börja” om och räkna 30 dagar från dagen efter det, liksom.

 8. Har väl inte riktigt med saken att göra, men när du pratar om bacon kommer jag att tänka på att jag sett att det finns bacon-plåster. Vad kul att klistra en skiva bacon på såret! Vem vill ha Bamse och Kalle Anka liksom.

 9. Grymt jobbat! Vågar inte testa det där med kokosolja, sist jag köpte hem en burk stod jag klockan 3 på natten och åt rakt ur burken med en sked – not so good.
  Wow! 54milj? kan han ta bilder 😉 hur har man ens råd med det?
  Det är som när jag såg på Svenska Hollywoodfruar (ja jag är sjuk jag glor på allt jag kommer åt), men där hade Maria Montezami köpt en ny ytterdörr för 56 tusen kronor!! För EN dörr! det är ju helt galet!

 10. Fick rekommenderat att inte ge olivolja åt hundar.. det var nåt med den som inte var bra för hundar? Men jag har inte kollat upp det.

 11. Det där med ghee blev rekommenderad att testa för länge sen, men du vet hur det är, blir ej av… Men nu blev jag inspirerad av dig, ska göras snarast! Puss

Write A Comment