Food and Crossfit

Barfotalöpning

08.31.12

Missvisande.. Jag har ju skor på fötterna men de är 0 mm drop och består bara av tunt tyg och en sula av gummi för att man inte skära upp fötterna på stenar eller glas etc. LOVE them! New Balance är by far mitt favoritmärke bland skor. 

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply Bubbel 09.02.12 at 01:53

  NB rules – så är det bara! 🙂

 • Reply Kringlan 09.01.12 at 13:44

  Bara en tinypittyliten liten fråga om whole30 (eftersom det är du som har boken) – är rotfrukter okej? för det har jag verkligen saknat så in i baljans från paleon (dom innehåller “mycket” kolhydrater så man ska undvika dom). Men herregud som jag saknar palsternacka och rödbetor tex :S

 • Reply Areyanna 09.01.12 at 07:37

  Coola! Var dom bra att springa med? Jag kör alltid Nike på fötterna men jag har hört bra om New Balance=) Ha en fortsatt skön lördag!

 • Reply Annah 09.01.12 at 01:50

  Gissa om jag ska springa barfota när vi åker till Turkiet =)

 • Reply Madeleine 08.31.12 at 11:26

  Ken introducerade mig för NB förra sommaren, då han hävdade att de är de bästa löparskor han någonsin haft. Används tydligen för basic traning..Jag gillar verkligen de som jag har!

  • Reply Linnéa 08.31.12 at 13:00

   Jag älskar verkligen NB! Har 3 olika par som ajg varvar mellan

 • Reply Jenny 08.31.12 at 11:17

  Jag funderar på om jag kan springa i badskorna jag köpte till semestern. De är i dykardräktstyg och med dragsko och gelégummi under….. Kanske inte… Men är sugen på att prova! 🙂

  • Reply Linnéa 08.31.12 at 13:02

   eller bara barfota i sanden? Börja försiktigt dock.. lätt att det gör ont i skelettet om man springer för långt i början, har sett folk som fått stressfrakturer för att de haft så skört skelett. Och tänk på hur du landar!!!!

 • Reply eastcoastmom i Spanien 08.31.12 at 10:16

  Undrar också hur man springer? Har ett par Mizuno jag gillar som inte är i närheten av barfota, men är betydligt mindre uppbyggda än andra skor jag haft.

 • Reply Sofia 08.31.12 at 09:44

  Åh jag måste testa! Flera utav mina träningskompisar har sådana och har aldrig haft några skador sedan dem slutade med vanliga trainers. Har du sprungit mycket i dem ännu? Fått ny träningsvärk?

  • Reply Linnéa 08.31.12 at 13:03

   TESTA! Love it! Men se till att någon visar hur du ska göra innan så du inte gör illa dig – lätt hänt! Man måste ta det uberlugnt i början. Jag älskar det, inte ont i knän eller något längre, däremot så kan jag inte springa lika långt innan jag tappar formen. GRYM träningsvärk i benen, speciellt vaderna. (så mycket träningsvärk att det gjort riktigt ont)

 • Reply Elin 08.31.12 at 09:17

  Intressant! Men springer man med “framfoten” först som i barefoot-konceptet? Jag har bara provat Five finger, Vibrams. Nackdelen är väl att det ibland fastnar saker mellan tårna och att det kan vara kallt att springa med tårna separerade.

  Jag vill ha ett par Barefoot som inte är Five Finger, tänk på vintern så kan man bylsa på sig med en massa yllesockar och gå runt med de. Låter hur skönt som helst tycker jag ^^

  • Reply Linnéa 08.31.12 at 13:05

   same same, different name. Barfotalöpning. Poserunning, chi running, natural running. etc
   Jag gillar inte vibrams, tårna är inte bekväma samt attd et är lätt att bryta tårna eftersom de kan fastna i rötter etc. Kolla på New Balance minimus, stor tåbox så du har precis samma känsla som i vibrams men utan det där jobbiga med tårna

  Leave a Reply