It is not hard. Don’t you dare tell us this is hard. Quitting heroin is hard. Beating cancer is hard. Drinking your coffee black. Is. Not. Hard. You won’t get any coddling, and you won’t get any sympathy for your “struggles”. YOU HAVE NO EXCUSE not to complete the program as written. It’s only thirty days, and it’s for the most important health cause on earth – the only physical body you will ever have in this lifetime.

Don’t even consider the possibility of a “slip”. Unless you physically tripped and your face landed in a box of doughnuts, there is no “slip”. You make a choice to eat something unhealthy. It is always a choice, so do not phrase it as if you had an accident. Commit to the program 100% for the full 30 days. Don’t give yourself an excuse to fail before you’ve even started.

You never, ever, ever HAVE to eat anything you don’t want to eat. You’re all big boys and girls. Toughen up. Learn to say no (or make your Mom proud and say, “No, thank you”). Learn to stick up for yourself. Just because it’s your sister’s birthday, or your best friend’s wedding, or your company picnic does not mean you have to eat anything. It’s always a choice, and we would hope that you stopped succumbing to peer pressure in 7th grade.

 

Ihh Jag ryser!!

18 Comments

 1. Vad är detta för 30-dagarsutmaning?
  Hittar ingen länk eller ngt? (har jag missat något inlägg måntro?.. Hmm..) Men en utmaning, låter ju intressant. Från andra kommentarer verkar det vara 30 dagar utan socker, vad för socker? Vilket inlägg har du skrivit om det här, blir nyfiken (kanske ska försöka hänga på)? =)

 2. HephepPEEEPP!! Nu kör vi (på lördag…) Det här ska man klara men är det som strikt paleo, inget socker, honung what so ever, mjölkfritt, kolhydratsfritt (aka bröd, pasta, majs – oh noo!), bönor är det ok?.
  Det som blir svårast blir att hålla sig ifrån det gömda sockret. Och tuggummi, måste jag sluta med tuggummi? räcker det inte med att man kämpar mot läkerolen Oh myy god säger jag bara!

  Och svart kaffe är faktiskt mycket godare än vit 😉

  • bönor är väl never OK? äckliga ändå. Fuck! Tänkte inte på tuggummi, men så är det ju. inget tuggummi.

   • Hade hoppats på att böner var okej, fast varöfr det egentligen? tål ju inte ens det :S
    Men tuggummi!!! oooh gud kommer att gå runt med dålig andedräkt :S oh well kanske lika bra att få en rejäl utmaning? för att äta så rent som möjligt gör jag ju redan (minus helgen och veckan som har gått, bröllop = okej att äta godis). Okej, tuggummi fritt it’s!! shit pommes! jag kommer att klara 5 min :S

    • men oh vad kass andedrakt vi kommer ha.. darn! Du ar fasiken strong med Paleo du, min inspiratioooon!

     • Inte stark bara ett måste i och med alla allergier. Hade gett vad som helst för att kunna cheata med en bulle med smör och ost och en kanelbulle! *muuumms* men dom där munsprayen med mintsmak är dom ok? för då kan vi typ överkonsummera det alt sluta prata med folk? Det står att man inte får äta paleoisch snabbmatsrätter men den där med sötpotatisen som blir till glass måste vara okej då den endast har kokosmjölk i sig och om jag inte kallar den glass utan *humhum* frukost? då borde det väl vara ok?

 3. Yey! Whole9 är hardcore på riktigt 🙂 Idag är dag 27 på min Whole30! It is not hard!

   • Se till att planera ordentligt! Det är inte bra att komma hem jättehungrig och inte veta vad man ska äta till kvällsmat, då är det lätt att man tar första bästa och det är sällan ett bra alternativ om man inte har något färdigt.

 4. oj. aj. wow. word. shit. fan. ok. hjälp. det där var en text som hette duga. den kommer jag aldrig glömma.

 5. Skönt att få lite virtuell uppläxning! Det är fan dags att sluta dalta med oss själva! Tackar för kicken i asset

Write A Comment