I Colorado så känns det i kroppen att något är off.. det påminner om ett konstant sötsug. Jag är för långt ifrån havet! Kan man skylla det på generna om man är tredje generationens rospigg och öbo? Släkten kommer ifrån både Möja och Furusund, nu är utspridd på diverse öar och här sitter jag i en öken torkar ut. Nog för att jag älskar Denver  men jag föredrar lukten av havet framför en doft av damm..

Fotot är ifrån Savannah.. såklart.

22 Comments

 1. Fattar precis, skanar havet som bara den här i Berlin. Men du, hur snyggt var inte det där!

 2. Jag förstår PRECIS! Skulle nog förtorka och stilla segna ner och dö om jag blev tvungen att leva utan vatten inpå….

 3. Jag tror du har rätt. Det är som när Scarlett O’Hara stirrade in i horisonten och insåg att hon måste hem till Tara, jorden som födde henne. Jag är ju född i inlandet och dras till torra vägar, berg och damm. Tvärtemot dig.
  Jag älskar havet och vilken lyx att få bo nära det men det finns ingen inre längtan till det, det är liksom inte den “jorden” som födde mig.

 4. Jag vet vad du menar…inte för att jag nånsin bott med havsutsikt här i amerikatt men så fort jag kommer ner till stranden här vill hippen i mig sälja allt jag äger och slå upp ett tält på stranden. Nästan så iaf.

 5. Nu tycker jag du överdriver, Stockholms skärgård är ju inte hav det vet ju alla 😀 det behövs mer salt i vattnet 😉 västkusten….försöker ju bara få dig att skratta lite! Vilket vatten som helst där man inte ser andra sidan av pölen hade vart underbart!! Finns det nåt jag saknar så är det havet, hade jag inte fått komma hem till det varje år så hade jag inte kunnat bo här, så förstår precis!!

 6. Det är helt rimligt. Jag tycker att det är något suspekt med städer som inte ligger vid havet. Jag får klaustrofobi av Lund och Uppsala med sina konstiga slätter och töntiga åar. Ge mig hav och horisont!

 7. Oh I know, jag saknar inte havet direkt men jag saknar sjöar, svenska sjöar. Så fort det blir varmt i London så längtar hela jag efter en sjö. Jag är uppvuxen vid Mälaren och i UK finns det knappt några sjöar alls. Vi har havet såklart men det är rätt krångligt att ta sig till.

 8. Jag vet, jag är också uppväxt vid vattnet och jag kan inte känna mig bekväm och tillfreds om jag inte har vatten i närheten. Som nu. Och skogen! Jag har gjort tokiga saker när längtan har blivit för jobbig och jag gått ut och och letat efter träd. Och inte hittat annat än jävla olivodlingar. Inte samma sak. Jävla Andalusien.

 9. ååh! förstår precis vad du menar! Befinner mig inte i en öken men i storstad i tyskland, långt i från hav! det är en lättnad när man kommer närmre havet! Är också uppvuxen vid havet å saknar det sååå!

 10. Jag förstår dig. Jag älskar havet. Jag har alltid bott relativt nära havet. Både här, på Puerto Rico och i Spanien. På Puerto Rico hade jag längst till havet – konstigt nog. Eller, det var så osmidigt att ta sig dit eftersom jag inte hade bil. Men långt och långt – allt är relativt. 40 minuter med buss kanske.

 11. Hag med! Inget slår havet. Jag är uppvuxen i Bergslagsskogarna, och åh vad jag längtade till öppet landskap och hav om vintrarna. Som tur är har vi lantställe i Halland…

 12. Min mamma är likadan, hon måste bo i närheten av vatten. Men då är hon också uppvuxen i Norge. Jag kan känna det lite grann också. Här i Minnesota är det ju långt till havet, men som staten skryter om så finns det i alla fall 10 000+ sjöar 😉

 13. Nog kan det vara så. Du är iallafall en snygg sjöborre på land. Gillar din hatt. Den klär dig så attans bra. Minns ju hur jag saknade vatten (hav, sjö eller stor flod) i Birmingham där det var långt till vatten och havet. Men du har ännu längre till vatten just nu. Du får passa på att komma till kusten varje gång ni åker till Georgia.
  Kram!

  • Hatten är ett minne blott, den skänkte jag till Caseys farmor. Ja, tillochmed i Birmingham var vattnet långt bort!

Write A Comment