Hon ser olycklig ut.. det är OK. Jag känner no mercy. Badas bör man, annars dör man. Tyvärr så är Nalas päls/hud känslig och hon kliar sig konstant efter bad, eller lack thereof. Loose loose med andra ord.

Men sen fick jag ett tips av en man som var en amerikansk version av Babsan. Släng hund-shampoo, släng balsam. Gräv i matskåpet och ta fram havregryn. Stoppa det i en strumpa och doppa i ljummet vatten. Skölj hunden och krama ut strumpan över hunden och woaah! Det blir så lent!

Knepet är att inte ha för mycket “grötvatten”, då dammar hunden havregryn efter badet.. du ska nämligen inte skölja ut det utan bara låta det vara. Sen doftar de havrekakor..

 

6 Comments

  1. Hon ser verkligen inte nöjd ut. Ripley kliar jättemycket om han inte badar – han gillar att duschas. Knäpp hund. Vi har oatmeal formula i shampoo och balsamet, han blir superleeeen!

  2. Vilket bra tips! Nu har vi ju inte hund, men jag kan tanka mig att det funkar jattebra. Benjamin har extremt torr hy och vi hade speciellt problem nar han var liten och vi bodde i kalla KS under vintern, hade han stora torra exem. Jag testade alla mojliga exem kramer och allt som fanns att fa, men det som funkade allra bast och snabbast var en “vanlig” hudkram “St. Ives – Oatmeal and Shea butter body lotion”. Helt underbar och sa bra for torr hy. Och se dar – oatmeal!! Vem hade trott att havregryn skulle vara sa bra aven pa utsidan och inte bara som grot pa insidan! 🙂

  3. Åh, vad fin hon är!

    Min hund måste man mest försöka fånga in innan hon smitit iväg och torkat sig på soffa/sänkläder/gardiner, när man badat henne.

  4. Åh måste testa! Selma brukar bli ganska torr i huden också efter bad. Jag brukar alltid kalla henne för mitt lilla havrehjärta så det passar perfekt…<3

Write A Comment