I dag är ingen vanlig dag, i dag är första dagen som jag kan ansöka om uppehållstillstånd i 10 år! Det betyder att jag har haft mitt gröna kort i exakt två år! När man gifter sig med en jenkare så får man ett grönt kort som alltså räcker i två år, mer för att kolla om man är legit. Efter det ansöker man om 10 års tillstånd och efter 3 år kan man ansöka om att bli medborgare.

Känns rätt stort, när vi gifte oss kändes den här dagen så långt bort men tiden bara rusar fram.

28 Comments

 1. Wow, stort och jag är r i k t i g t avis!! 🙂 Vill inget hellre än att vägen till mitt greencard går fort.

 2. Härligt, wow.. Grattis eller vad säger man! Tänk vad tiden går snabbt, nästa år är det min tur 😛

 3. Grattis 🙂 🙂 Vad gör dom efter 2 år om man inte ansöker om 10 år? Måste man lämna landet då? Min brors bästa kompis bor i Austin då han har barn ihop med en amerikanska. Han har green card sedan många år men har inte brytt sig om att bli medborgare av vad jag förstått. Har hört att man måste genomgå “ett prov” om amerikansk historia osv för att bli medborgare.. Det lät iaf klurigt!? Fint foto på er!!

 4. I agree with your grandmother!! Congratulations and Love you both!

 5. Jag maste ocksa ansoka om det. Visst ar det Form I-751 man ska anvanda??

 6. Grattis till 2arsdagen! Jag gjorde min 10arsforlangning forra aret ocksa. Om nara veckor ska jag skicka in mina papper for medborgarskap…det blir spannande. Sen ar jag forhoppningsvis klar med den har cirkusen for ett tag framover.

 7. Grattis! Och vad skööönt!

  Jag bävar mig redan inför allt pappersarbete och allting angående uppehållstillstånd när jag och min amerikan gifter oss i framtiden. Jag tyckte studentvisumen jag ansökt om vad jobbiga… the best is yet to come? Jag har börjat läsa en del forum och information, men faaan. Ser tråkigt ut.

 8. Vad coolt! Och vad skönt! Inser hur mycket man tar för givet om man bor kvar i sitt födelseland, det mest avancerade jag gjort är väl att ansöka om pass nu igen. Annars är det ju ingen anstränging överhuvudtaget. Vad mycket det är att tänka på och bra kämpat so far! Hoppas det går smidigt för dig med kommande ansökningar 🙂

  En fråga om något helt annat; har du några lästips om crossfit (böcker, siter, bloggar osv)? Mitt gym ska öppna en ny anläggning med crossfit och jag har fastnat för det efter att ha läst här hos dig. Dock skulle jag vilja läsa in mig lite mer så att jag har lite kunskaper med mig när jag börjar där. Dock tycker jag det är svårt som nybörjare att veta vad som är bra eller dåliga källor. Man hittar en grej som verkar rätt bra, sen läser man något helt annat dagen efter och ja, förvirrad är ju bara förnamnet. Vore kul med en utgångspunkt som är bra så kanske bedömningen blir lättare i framtiden. OM du har tid och möjlighet att tipsa alltså! Tack för inspirationen 😉

  • hmm.. böcker är svårt, det finns massor av böcker om livsstilen coh dieten Paleo som crossfittare följer. Kolla in “it starts with food”. Jag gillar Sara Tillings blogg, Hon är grym. Annars tycker jag nog att Instagram är bäst att hitta CrossFitare igenom samt Lisbeth Dash, hon skriver bra!

   Vill du ha länkar?

   • Tack för tipsen! Googlade lite på namnen du skrev och hittade nog dem du menade. Dock är jag helt ny på instagram och fattar ungefär inget så vill du länka till någon där så tar jag tacksamt emot!

 9. Hejsan,

  Läser din blogg då och då. Alltid kul att se hur andra svenskar har det här i USA. Själv skickade jag in min “10-års” ansökan i mitten på Januari. Väntar ännu på besked. Dom är ju inte snabba på något vis. 🙂

  • OJ vad lång tid! Jag har hört att det vara ska ta 4 veckor innan man i allafall får svar och temporärt.

   • Jo, jag fick ett papper från homland security ett par veckor efter jag skickat in ansökan där dom förlängde mitt villkorliga greencard i ett år. Har även varit och tagit fingeravtryck (igen) i mitten på Mars men sedan dess har ingenting hänt. Så jag väntar tålmodigt vidare. 🙂

 10. Grattis! Fantastiskt att få stanna i tio år utan att behöva tänka mer på visum.

  Kram Annika (som ÄNTLIGEN har permanent uppehållstillstånd i Colombia)

Write A Comment