Sweet home Denver!

Arbetsrummet

08.13.12


Här jobbar jag. Jag älskar att arbeta hemifrån. Det trodde jag inte när jag började med det men det är en LYX att kunna ha Nala liggandes vid mina fötter och snosa. Att kunna äta lunch och dricka kaffe, precis när och hur jag vill ha det.

Jag tror att det här är min 18:e flytt sedan jag var 15 år. Jag hatar att flytta.. hatar! I denna flytt slängde vi nästan alla våra IKEA möbler eftersom de inte tål att flyttas på utan bara faller isär. Istället hittade jag en massa gamla möbler i en butik som stänger och säljer ut, de här möblerna kommer kunna flytta med oss i arton flyttar till utan att gå sönder. Billigare än IKEA och tusen gånger bättre. Härligt!

Tyvärr har jag redan fått ett hörn fullt med stök. Det är där nu och kommer nog stanna där tills vi flyttar ut.. orört. Suck.

Här är några av mina skatter. En ljusstake ifrån mormor IB som gick bort, en handgjord liten låda, ett konsthantverk ifrån Lettland (??) och en gåva av min andra mormor. Den lådan stod i mormors gamla hus och nu är den med mig. Fint! Jag brukade titta på de fiskarna i en evighet som liten. Sen har vi en same-börs, den fick jag av mormor eller mamma, minns inte riktigt. Kronprinsessans och Daniels bok “Vårt Bröllop” – redo att visas för alla Amerikaner som kommer innanför dessa dörrar. Jag skojjar inte. Samt en parkeringsbot som måste betalas ASAP. Uh..

Skatterna fortsätter. Den här Rock Hästen kommer ifrån Svenskt Tenn och känns lite som en tuffare variant av en Dalahäst, en gåva av mormor. Sen har vi maken och en likadan ljusstake ifrån mormor IB. Smyckesskriv av mormor och min gamla läderbok där jag samlar minnen. Snart måste jag börja rensa minnen för den är för full..

På sidan hänger en väska, även den Sameslöjd, det tog mig 25 år att tjata till mig den av mamma och nu när jag äntligen fått den är jag så rädd om den att jag aldrig kommer använda den…
Andra delen av rummet får ni inte se.. Det är Caseys garderob och är en ka.ta.strof.

You Might Also Like

32 Comments

 • Reply Annika i Colombia 09.22.12 at 21:11

  Vad snyggt du har det!

 • Reply Anna - Swaussie 08.25.12 at 20:15

  Så fint, och hemtrevligt!
  Så roligt med lite Sverige i det nya hemlandet. Jag läääängtar tills mina lådor med Sverige kommer ner hit så jag kan sätta min svenska Anna prägel på vårt hem. 🙂

 • Reply Jenny 08.20.12 at 11:37

  Men jisses så fint rum!

 • Reply I min lilla lilla värld 08.17.12 at 15:04

  Som sagt. Sååå snyggt

  Men du.. Vad jobbar du med egentligen?

  • Reply Linnéa 08.17.12 at 23:22

   Ett svenskt klädmärke här i USA, nytt och spännande, Inte hi-fashion utan mer brukskläder.

 • Reply Sandra - Breakaway 08.16.12 at 10:50

  Framför allt känns det så himla tråkigt att flytta till andra sidan Atlanten och fortfarande ha likadana möbler som alla i Sverige har 😉 Jag försöker i alla fall blanda med grejer från andra ställen.

 • Reply emilia 08.15.12 at 13:26

  Vad fint det ser ut! Fina färger!

 • Reply Anna Lindholm 08.15.12 at 02:32

  Ikeas möbler är bra men ofta opersonliga och man inte kan ge dem en personlig touch. Min sambo brukar vara inne på en sida som heter ikeahackers där de använder ikeamöbler i olika stor utsträckning för att göra nya smarta lösningar.

  Arbetsrummet ser varmt och mysigt ut! Mycket bättre än stela kontor brukar vara så skönt att du kan jobba hemifrån.

  • Reply Linnéa 08.15.12 at 08:26

   Ikea Hackers är så roligt!!

 • Reply Anna 08.15.12 at 00:47

  Älskar möblerna och färgerna. Du har helt rätt med IKEA… Vi har precis flyttat till nytt och köpte mycket mer IKEA än jag hade velat, men vi var tvungna att köpa något snabbt.. Tur man kan byta ut det 😉

  • Reply Linnéa 08.15.12 at 08:27

   Man kan byta ut det utan dåligt samvete, det är gött!

 • Reply Mariah 08.14.12 at 18:05

  åh, jag skulle mycket hellre ha ordentliga möbler än massa ikea som vi har nu. Det känns som det blir mer personlighet i inredningen utan Ikea, gillar verkligen ditt arbetsrum 🙂

 • Reply Nadja 08.14.12 at 16:29

  Ah, det ser sa herligt romantiskt och mysigt ut, ert nya hem! Jag hoppas att ni kommer att trivas och att ni inte behover flytta pa ett tag nu!

 • Reply malin 08.14.12 at 15:39

  hur får du det där fina ljuset och bleka färgerna på dina bilder? ser skitmysigt ut!

  • Reply Linnéa 08.14.12 at 22:39

   ojoj.. leker med PS? okar ljus och minskar pa Hue.

 • Reply Anna 08.14.12 at 14:03

  Tjusigt! När jag var i NY -08 träffade jag en kille från LA som blev helt paff över att det fortfarande förekommer kungar och drottningar på vår planet ha ha. Man skulle kunna tro att de borde känna till Englands drottning då de ändå är lite mer släkt med USA än vad resten av världen är 😉 / Hälsningar rojalisten

 • Reply Petra Homer 08.14.12 at 12:48

  Ahhh sa fint, ljust om hemtrevligt! Men du maste beratta for mig om den dar butiken som stanger och saljer ut!!! Jag vill dit NU!

 • Reply Angela 08.14.12 at 12:23

  Fint fint! Lådan måste väl vara en Escher design?…från mitt hemland Holland http://www.google.se/search?tbm=isch&source=mog&hl=sv&gl=se&tab=wi&q=designer%20escher%20fishes&sa=N&biw=320&bih=508#p=0

  • Reply Linnéa 08.14.12 at 15:27

   Holland it is! helt rätt!

 • Reply Desiree 08.14.12 at 08:57

  Åh vad kul att få se mer av ert nya fina hem. Tycker om ditt arbetsrum. Ser väldigt hemtrevligt och inbjudande ut. Måste var rätt skönt att faktiskt jobba hemifrån. Det enda man kan saka är ju det sociala men å andra sidan så brukar det alla gånger inte vara så himla socialt på alla ställen. Du har ju ändå massor av andra sociala aktiviteter och vänner genom träningen och annat.
  Jättefin ljusstake som du fått av din mormor. Det är vackert att faktiskt fylla sitt hem med sådant som betyder extra mycket för en själv och som man har många fina minnen från. Jag gillar det lite slitna skrivbordet. Håller helt med dig om att IKEA grejer inte är direkt kul. Mycket roligare med mer personliga och udda saker. Usch pust ja, att flytta är skitjobbigt. Ni har ju verkligen flyttat runt massvis. Är tiden i huset också tidsbegränsat på något sätt eller kan ni bo kvar där tills ni själva känner att ni vill flytta vidare?
  Jättefint som sagt.
  Kram!

 • Reply mormen 08.14.12 at 08:13

  Ett inspirerande rum att jobba i fullt av nytt och gammalt-köpt och gåvor
  Jag vill ju inte precis tillrättaställa men sameväska och samebörsen är allt mina gåvor. Smyckesskrinet var min mammas dvs din mormorsmors skrin. Lådan med fiskarna kommer från en mycket duktig holländsk hantverkare som delvis jobbade på Sätergläntan (Hemslöjdens kursgård) njut av livet Linnea
  kram

  • Reply Linnéa 08.14.12 at 15:32

   Bra att du håller koll mormor! Smycketskrinet vet jag vart det kommer ifrån 🙂 Holland visste jag inte! Vi får allt ta en kultur-tur när du kommer hit!

 • Reply Johanna 08.14.12 at 03:00

  FANTASTISKT vackert skrivbord, jag dör av avund.

 • Reply Sofia 08.14.12 at 02:35

  Jättefint Linnea. Åh jag skulle också vilja slänga alla våra Ikea-möbler…one day, one day!

 • Reply Jojjo 08.14.12 at 01:13

  Vilken supermysig arbetshörna, möblerna är ju fantastiska. Och så mycket roligare än IKEA…

 • Reply Elin 08.14.12 at 00:46

  Vad mysigt det ser ut, gillar skrivbordet! Det ser hemtrevligt ut, lite roligare an det forra stallet du och Casey bodde i (i alabama). Hur kommer det sig att vi aldrig fick se nagra bilder fran lagenheten i Denver? Hur kommer det sig att ni flyttade?

 • Reply Sandra O 08.14.12 at 00:18

  Så mysigt det ser ut, mer personligt dessutom att inte endast ha ett IKEA-hem. Jag blev mest nyfiken på din läderbok med minnen…lät spännande. Du får gärna visa denna lite närmare… 😀

 • Reply Casa Annika 08.13.12 at 22:58

  Att flytta är skitjobbigt.
  Hur gjorde du när du flyttade till Amerikat? Vad tog du med? Hur fraktade du? Hur valde du? Vad saknar du? Vad behöver du för att känna dig hemma?

  • Reply Linnéa 08.15.12 at 08:31

   ojoj svåra frågor.
   Till Amerikatt tog ajg med mig två resväskor och sen fick hela släkten ta med så mycket de kunde infor bröllopet. Sen betalade jag för extra väskor, typ 100 dollar? Jag hade svårt att välja! Men mycket kläder, muggar och sånt som är gåvor ifran slakten prioriterades först, så det skulle kännas som hemma här. Jag saknar allt.. materialist – javisst. Nej men inte riktigt, saknar mer det där “permanenta”. Jag behöver nog inte så mycket utan skulle kunna mig hemma i en husvagn om de behövdes, men en av mina kuddar följer alltid med. Fick den av farfar när jag var liten och den hänger alltid på. Snuttekudden typ :). SJÄLV?!

  Leave a Reply