Jag kan inte skryta med min matlagning.. framförallt för att jag inte har något intresse att laga mat mer än att jag ska äta den.. och kanske ännu mer för att jag har noll framförhållning och nästan alla måltider äter jag i ren panik för att jag är vrålhungrig. Anyway.. det här inlägget fick mig att känna mig som en mästerkock… samtidigt så blev jag lite rädd.

DIY homemade whipped cream

For example, did you know that making homemade whipped cream is about the easiest thing in the world. The first time I whipped up a batch I was totally blown away by how simple the process was. And having fresh whipped cream ready at your next family dinner is an easy and fun way to impress!

Alltså.. googlar ni så kommer ni hitta RECEPT och video/foto tutorials på hur man gör whipped cream! (Realsimple.com/food-recipes/cooking-tips-techniques/baking/whip-cream) Det handlar om kulturkrockar, här köper man Coolwhip som tål att vara i kylen en säsong. När jag åt (semi)-strikt Paleo i 30 dagar så gick jag och köpte kaffe och bad att få whipped cream on top eftersom jag höll på, som vanligt, att få psykbryt av hunger. Drack upp kaffet och grädden på två röda och kände mig rätt snart sockerhög. Jag berättade det för kollegan som sa “duh, it is sugar in whipped cream“.. och jag svarade “duh, inte mer än laktossockret och de ska inte påverka mig såhär“… fram och tillbaka, fram och tillbaka satt vi och försökte övertyga varandra om vem som hade rätt tills jag insåg att whipped cream här i USA är per deafult spray can whipped cream och hemma är det, per deafult, grädde man får i en kartong och vispar själv. Min kollega kunde inte förstå hur vi, som på stenåldern, vispade egen grädde när det redan fanns i sprayburkar..

INGREDIENTS COOL WHIP: Water, hydrogenated vegetable oil, high fructose corn syrup, corn syrup, skim milk, light cream and less than 2% sodium caseinate (a milk derivative), natural and artificial flavor, xanthan and guar gums, polysorbate 60, sorbitan monostearate and beta carotene (as a coloring).

23 Comments

 1. Haha, ja det är helt otroligt!
  Jag följer hennes blogg och blev helt paff när hon skrev det inlägget! Jag kommenterade såklart också, haha! Kunde inte låta bli. 😛
  Jag brukar kika in här på din blogg lite nu och då! Gillar den! 😀

 2. Skakar på huvudet… så illa… förjäkla lata är de där borta. visst, finns det bra saker med det också men det är ju tragiskt om de inte ens orkar vispa egen grädde, det tar ju inte ens en minut.

  suck.

 3. Herregud alltså! Hoppas Sverige verkligen verkligen INTE blir så “bekvämt” så man tar efter USA på denna punkten! Visst det är lite liite enklare med en spray-grädde, men till vilket pris? Fortsätt vispa grädden själva 🙂

 4. Ha ha, själv har jag imponerat på amrisarna med att göra en pajobotten själv 😉
  Tack för ett gott skratt!

 5. Haha, vi gick i samma tankar dar med gradden 🙂
  Finns inget som slar gradde i kaffe….nomnomnom.

  ….och att imponera pa en amerikanare ar inte sa svart. En sockerkaka och lite vispad gradde och du blir the queen of the party. OMG HOW DID U MAKE THAT . Hehe.

 6. Ånej, det här ville jag, som snart flyttar till usa, inte veta… Älskar grädde. Till pannkakor, varm choklad, kladdkaka, you name it 🙂 Och det får inte vara NÅGRA tillsatser. Här hemma får man passa sig för carragen (tror jag det heter) i vanlig vispgrädde, ger äcklig bismak men har bättre hållbarhet. Sprayburk, blä.

  Vilket område har ni flyttat till förresten? Nyfiken!! Vi googlar runt för fullt, funderar på Highland nu.

  • Highlands är toppen! Mer urban är washington park tycker jag. Vi bor precis brevid Old South Pearl st. På South Clarkson St. Vi ÄLSKAR detta område. 3 minuter gångpromenad till lightrail, nära till matbutiker, DU, washpark och massa fina hängställen.

 7. Cool whip och all annan sprut grädde är hur äckligt som helst. Helt knasigt att det finns recept och instruktions videos för hur man vispar grädde. Ungefär lika svårt som att koka potatis kan tyckas 🙂

 8. Jag tycker det här är så sjukt! Alla blir så fascinerade när de är här och jag gjort någon efterrätt som det ska vara grädde till, och så tar jag fram elvispen och deras ögon växer som om de ska ploppa ut. Nästan som om de tänker “det här kan vara det coolaste jag sett”. Helt galet! Jag har alltid älskat vispad grädde och hatar verkligen smaken av cool whip, jag tycker det smakar mer som ogräddad maräng. Lite halvfunkigt! Yeay, the real shit!

 9. Hahahaha! Verkligen en kulturkrock! Men är det inte ganska self explanatory med “whipped cream”, namnet innehåller ju hur den är tillverkad.

 10. Åh gud, jag orkar inte. Jag skrattar knappt, blir mest arg, haha!

 11. Cool Whip i den blåvita burken är ju snäppet värre än sprutgrädden. Man kan ju frysa den i åratal och konsistensen är ju förfärlig.
  Bläblä.

 12. Det är som men bakning i USA. Jag kommer ihåg allra första avsnittet av Desperate Housewifes när Bree kom med en korg muffins hon “made from scratch”. Alla i Sverige: ja, och? Då hade vi knappt mixar. Och om man ändå ska tillsätta olja, ägg och mjök/vatten, varför inte göra det själv? Undrar hur många E-ämnen och tillsatser man lägger till då? Det är så komiskt… Sedan måste jag säga att jag gillade Cool whip. Speciellt fryst som glass. Fast då var jag 16. 😉

 13. Ahahahahahahaha! Det bästa blogg-svaret var ju den om att “åh tack nu vet jag hur man vispar grädde, kan du lära ut hut man gör egen pasta nästa gång”. Lite skillnad på svårighetsgrad men kul att föreställa sig hur vispar-nybörjaren försöker göra egen pasta… hahahahaha 🙂

  • Men Annika, visst är det samma sak i Colombia? Skulle bjuda på semlor när jag var där men det var nästan omöjligt att hitta grädde för att vispa. Det var en liten besvikelse, var ju heller inte helt rätt att baka i gasugn 😉 Semlor blev det till slut och hyfsad åtgång var det, men nästa gång tar jag nog med mig färdigbakta + svensk vispgrädde 🙂

 14. När jag läste att man vispade den själv, trodde jag först att du skulle berätta om hur man själv gick och mjölkade kon och hela processen därifrån;). För att öppna en förpackning och vispa med visp är ju inget konstigt – för en icke-amerikan;). Har du läst “den hemlige kocken”? Gör (inte) det!

 15. Tycker det där blogginlägget om homemade whipped cream är så sjukt roligt! Kommentarerna också, typ ‘Wow now I know how to impress my friends’….HAHA!

  I UK finns vanlig grädde men det har även börjat komma vispad grädde på burk, förstår inte riktigt grejen när det är så hiiiiimla lätt att vispa själv?

  Sprutgrädde eller vad man ska kalla det är ju asäckligt!

Write A Comment