Hund + Hus = Sant. Det är så fint att Nala har en backyard (även om gräset omvandlats till ökensand). Våra två grannar har sammanlagt tre ridgebacks, vi bor i Ridgeback heaven! Synd bara att vår hund är en total bitch och inte kan umgås med någon, varken man, mus eller hund.

Till något annat, jag fick inte bara en überfin kamera av Casey utan jag fick även CS6 av Caseys underbara syster. Tyvärr är den bistra sanningen att jag är rätt kass på både kameran och photoshop mm. Har någon av er tagit online lektioner? Sett bra tutorials? Hit me up med tips! Hur gör ni?

Här är mina favvo bloggar som tar underbara foton.

http://min.bakel.se/

http://elsa.elle.se/

http://sweethomesweden.blogspot.com/

http://miss-maries.blogspot.com/

14 Comments

 1. Jag ser att folk redan har tipsat om moderskeppet.se och jag kan bara hålla med. Det är toppenbra tips, handfast och enkelt. Tror det är uppdelat i olika avsnitt, jag såg ett par stycket och sen prövade jag själv lite innan jag gick på nästa kapitel.
  Ett annat tips med kameran är att våga prova, skruva lite ställ om någon inställning och se vad som händer. Det borde nog finnas pdf:er med bruksanvisning på nätet att hitta.

 2. Hej där!
  Jag har också läst photshopkursen på jönköpings universitet på distans, jättebra kurs! Samma personer som driver sidan Moderskeppet tror jag. Kan vara värt att köpa en bok också som tar upp steg för steg vad man kan göra.
  Lycka till!

 3. Det finns en bra distanskurs i digital bildbehandling som man kan läsa, tror det är på jönköpings universitet! Jag har läst den. Man lär sig massa grunder, en del är för lätt om man kan lite innan men det är också avancerade nivåer. Vet att en del bildredaktörer/fotografer här på GP läst den tex, samt totala nybörjare, så kan nog vara bra för alla.

  Sök den vettja! Går utmärkt att läsa vid sidan av heltidsjobb, den är sjukt o-krävande och man kollar själv på lektions-filmer som man själv bestämmer när man har tid att titta på.
  Och så får man ju gratispengar i form av csn-bidrag. Mkt bra.

 4. Nä men du är väl för gullig..! <3

  Man behöver inte kunna redigera särskilt mycket för att toppa sina bilder just bara det där som behövs. Det handlar nästan alltid om att ljusa upp och öka kontrasten. Men vad har du för kamera, och vet du om du kan fota i RAW-format?

  Photoshopskolan har en hel del tips om hur man kan göra med sina bilder men framförallt ska du lära dig din kamera. Kolla in om du kan prenumerera på tidningen Shoot Magazine som verkligen är en tidning med enkla knep och trix för att lära sig sin kamera.

 5. Oh gulle dig Linnea. Vilken ära att få hamna bland dina favvis bloggar då det gäller foton. Jag har inte tagit någon kurs i photoshop men det är något jag väldigt gärna skulle vilja göra. Inser att jag skulle behöva mer tid till att få lära mig mer om foto. Man vill gärna utveckalas mer och ta ännu bättre bilder.
  Kraam!

 6. Hej!

  Finns en hemsida som heter moderskeppet, har jättemånga online tutorials som är gratis! Sen håller dom en online högskolekurs genom Högskolan i Jönköping! Jag tycker dom är superbra!

 7. Ett tips är att gå igenom bruksanvisningen till kameran. Då lär du dig vad bländare och slutartider gör, testa sedan på riktigt och prova dig fram. Djur är utmärkta testobjekt :). När du sedan vill photoshoppa, gå in här: http://www.photoshoprecept.se och du lär dig snabbt hur du enkelt redigerar dina bilder.

Write A Comment