Kulturkrockar

När 350 dollar är mer än vad man har råd med

08.01.12

“I think I am down to just one medical bill for $350 for the surgery to remove my tumor (not including all the thousands of dollars in medical bills of the past that have gone to collection agencies because I could not pay them). I called the number on the bill and explained that I had a medical bill that I couldn’t afford to pay because I haven’t been able to work in a long time. The woman I talked to was extremely nice and said that there were charity programs that could help. She told me she would find out more and call me back. She did call me back a couple of hours later to tell me that my bill was too small for them to help! I told her that $350 might not seem big to a hospital as far as medical bills go, but to someone who currently has no income, it’s a lot of money. She couldn’t understand why I couldn’t just pay it and I couldn’t understand why I couldn’t be helped because my bill was “too small.” She said she would talk to her supervisor and call me back. That was over a week ago. I’ll take some preemptive ibuprofen and try calling again today”.

Före detta kollegan Mary skriver om hur baksidan är av att både diabetes och cancer.. och inte längre täckas av någon försäkring eftersom hon är “för sjuk”.

 

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Linda Hollems 08.02.12 at 21:39

  Det är fan inte klokt alltså. Usch, det här är nog det värsta med detta landet alltså. Kan inte förstå att det inte är en mänsklig rättighet det där. Om man ska lägga skattepengar på någonting så ska det väl vara det så klart. Förstår inte.

 • Reply EllinorO 08.02.12 at 13:19

  Jag kan inte inte förstå att de inte inser att ett friskt folk är viktigt

 • Reply Eleonor i Nashville 08.02.12 at 08:16

  Och jankarna har mage att HATA Obama care.. Jag har aldrig traffat ett sant elakt folk nar det handlar om manniskors ratt. Javla piss manniskor. Dom tanker bara pa sig sjalv och tank vad hemskt med “lite forandring”.

 • Reply Johanna 08.02.12 at 02:29

  Usch, det där gör mig ledsen ända in i märgen. Vilket jävla jävla skitsystem!

 • Reply Mammas machete 08.01.12 at 20:45

  Usch. Jag känner igen det här så mkt från Colombia. Det är typ: “Ska jag lägga pengarna på min cellgiftsbehandling eller ska jag betala hyran?”. Länders värsta ful-sidor!
  Kram!

 • Reply Sofia 08.01.12 at 16:11

  Det är förjävligt! Det borde för sjutton vara en mänsklig rättighet att få vård, och det där med att vara ‘för sjuk’. Förjävligt som sagt…

 • Reply Anna 08.01.12 at 15:20

  Så omänsligt. Vet att dokumentärfilmaren Michael Moore förespråkar samma skattesystem som vi har i en del europeiska länder. Där sjukvård ska ingå. Varför möts han av sådana protester? Obama är väl på samma linje?

 • Reply Kringlan 08.01.12 at 09:44

  Det är så sjukt! Här i Sverige får man sitt insulin gratis hela livet ut (iaf för typ 1 diabetes). Och det är så det ska vara, det är ju en kronisk sjukdom som man inte kan göra något åt. Och 350 dollar är mycket för en som är utförsäkrad för att hon är för sjuk. Helt sjuukt säger jag bara!

 • Reply britt-marie lindblad 08.01.12 at 09:32

  Underbart att du börjat blogga igen. Som jag saknat att läsa dina betraktelser!

  • Reply Linnéa 08.01.12 at 09:43

   Fint mamma! Längtar efter dig

  Leave a Reply