Tankte att det kanske vore kul for er att se lite hur hela min Facebook var fylld av igar…

Jag tycker ocksa att Obamacare ar ratt kasst ut manga synvinklar, men i jamforelse med vad som finns nu sa ar det ar litet steg i ratt riktning och det gor mig glad.. for ibland kanns det som allt bara gar at helvete..

24 Comments

 1. Annie Colvin Isacsson Reply

  Ja är mycket glad att denna reform är gått igenom. Efter ha bott där och sett den stora skildrande mellan rika och fattiga. Jag födde mitt första barn på ett lasarett som var under staten COOK COUNTY HOSPITAL Alla var svarta där och mycket fattiga. Lasarettet var inte bra skick vi lå omkring 12 kvinnor när vi skulle föde. Varför skulle de inte få lov att födde på stora fina lasaretten. Nej många hade vuxet upp i slummen och kom för områden vart ingen vide ville sätta sina ben. Min x man som är Amerikaner och som jag var gift med i 21 år upplevde hur detta samhälle funkar. Då han var 20 år jobbade han med sin motor cykel och en olycka hände Han förlorade två finger och blev kört till närmaste lasarett med två avhuggen fingra Doktorn ville inte hjälpe honom föra han hade kontraktet hans pappa som hade en försäkring. Vilket egoistisk samhälle Jag är glad för att det är blivit ett mera mänskligt samhälle genom Obahma

 2. Det var en dam på tv som hade tal om Obamacare…… “This is the end for all Americans. We have lost our rights, we have lost everything.” Jaha ja. Tanten ansåg att health care nu hade gått helt åt helvete. Politiker skulle bestämma allt om doktorer, vilken sjukvård du ska ha, DE TAR ÖVER DITT LIV blah blah. Man ska bestämma själv. Detta var tydligen fruktansvärt. Fattar inte hur de tänker. Liksom vad händer med 3 barns familjen som inte har råd att ta dottern till doktorn för att de inte har nån helth care? Eller de som får en räkning på $250,000 i operationer när en familjemedlem gått bort? (Hände min kompis… Hennes mamma dog och där stod familjen kvar med begravning och enorma räkningar som de inte kunde betala…)

 3. Har också sett en del intressant om detta på Facebook, från folk jag inte riktigt hade förväntat mig det av. Menmen. Dom är vana att ha det på ett sätt i usa och är miles away from us politiskt.

 4. Man får kanske ta i beaktande vilka som en gång i tiden flyttade till USA…. Europa var överbefolkat och skickade iväg alla lata jävlar som stal och hittade andra genvägar till att försörja sig till Australien och vips har vi världens mes lataste land…

  Vilka tror ni åkte till USA? De som var fattiga men ville bli rika, men inte klarade av det i en konkurrenssituation som i Europa… Och poff så har vi ett land som älskar framgångssagor, nyrikedom och brottas med de känslor av underlägsenhet som befolkningen tog med sig. De vill vara bäst på allt (slå sina gamla herrar) och bryr sig mest om sin egna privata framgång. Kultur är powerful och ärvs i större grad än vad man tror. Är ju bara några hundra år sen utvandrarna slog sig fria och bildade USA.

  Och ja, det är generaliseringar, och ja det finns individer som är annorlunda. I USA rätt många subkulturer etc. Men ändå.

 5. Hahaha “independent thought”. Yes, that’s what Americans are known for..

 6. “That move to New Zeeland…” hahahaha. New Zeeland har statlig sjukvård. För en tid sedan återförstatligade de t o m flygbolag etc.

  Ungefär lika genomtänkt som en krönika jag läste för nåt år sen i en amerikansk finanstidning som började “om Stephen Hawking hade varit engelsk..” och beskrev hur de engelska “death panels” skulle ha beslutat att hans liv inte hade något värde och låtit honom dö.. (SH har bott hela sitt liv i England och i flera intervjuer sagt att han tackat nej till jobb vid Ivy League-universitet i USA för att han aldrig skulle ha råd med amerikansk sjukvård)

 7. Ja jag saknar ord (jämföra detta med att tvingas att äta frukt ?) och försöker förstå hur de som är negativa till Obamacare tänker.. men misslyckas! Men som flera redan kommenterat, det kanske blir bättre när nya systemet prövats ett tag. I Sverige är det nog också många som vill ha lägre skatt och inte finansiera andras vård. Tills de själva blir drabbade. Kram på dig iallafall, älskar att läsa din blogg. Hälsningar från Kista!

 8. Jag är superglad över Obama men jag förstår samtidigt att det inte ses så av alla i USA. USA är inte Europa utan är ju ett land grundat på folk som flydde religiös förföljelse här och därför är det ett land grundat på stark individualism, staten ska ha så lite makt som möjligt och man ska klara sig själv. Till skillnad mot Europa där vi har ett mer kollektivt tänkande. (Iaf i teorin)
  Inget sämre eller bättre, bara olika. Men jag hoppas att även skeptiska frihetsälskande jänkare kan se det fördelaktiga i att alla ska få vård. Som du säger, det här är ett steg i rätt riktning.

 9. Mm eller detta http://www.buzzfeed.com/daves4/people-moving-to-canada-because-of-obamacare
  Folk är så dumma i huvudet att dom inte fattar!! Sorry!!

  Men en av anledningarna till det här är att folk inte riktigt fattar hur det funkar, känns lite taskigt att säga att folk är blåsta men det är tyvärr så tror jag, inte för att det är deras fel, det är hela systemets fel! Republikanerna snackar så jäkla mycket skit, och det verkar vara helt acceptabelt för dom att ljuga i sina “tal”. Jag kommer inte ens ihåg hur det var i Sverige, men inte sitter väl våra partiledare och ljuger svenska folket rakt upp i ansiktet, eller??
  Att Obama care skulle komma emellan dig och din läkare så att säga öka avståndet, att du Måste!!! Välja den specifika försäkringen, allt det är ju bara skitsnack!! Åh vad trött jag blir!

  Det allra löjligaste är ju att Romney var den som födde den ide flera år sedan… Helt kokko
  Och sista punkten, utan Obama care så är 20,30,40 miljoner (den siffran är lite osäker men hallå även om det “bara” är 20…) oförsäkrade!

 10. Här i de konservativas stat så är det hus i helvete. Du är dödsdömd om du skulle vilja rösta på Obama i det uppkommande valet, och alla som gillar honom är socialister ut i fingerspetsarna. När jag nämner att jag är från Sverige så är det ett himla tjat om hur bra vi har det med “gratis” sjukvård och skolgång och blabla. När jag berättar att vi betalar en heeel del skatt för det så säger de “ja, men ändå, sjukvården är gratis.” Men nu så, när amerikanarna ska behöva betala lite skatt så är det djävulens påfund och inte alls amerikanskt – “så här ska det inte behöva vara i the land of the free” och blablabla… blir så ledsen att man inte kan ha en vettig konversation om det. Jag drar absolut inte över samma kam, men ibland känns det hopplöst…

 11. Haha herregud, de beter sig som små obstinata ungar.Tycker det är intressant att de inte har några problem med att man måste ha en bilförsäkring. Det är väl också enligt lag? Säger ju en hel del hur skruvat systemet är.

 12. Varför är folk så missnöjda och dramatiska? I don´t get it. Obama verkar annars vara en skön snubbe 🙂

 13. Jag tycker att det är underbart att han har fått igenom denna reformen. Helt klart ett steg i rätt riktning. Men uj så han har fått kämpa.
  Ha en skön helg.

 14. Hahaha! Så de säger alltså att de _hellre_ flyttar arbetare utomlands(!!!) än ställer upp på det här? Och att det är mer “amerikanskt”? HAHAHAHAHAHA

 15. Helt galet, måste vara lite irriterande i din situation att hela tiden vara tvungen att försvara att du är en av dessa socialistiska europeer…

 16. Det festliga var en omgång av min värdsysters twitter-pals (i Texas) som hotade att flytta till Kanada för att slippa “socialist healthcare” 😀 Dom kanske borde investera lite mer skattepengar i sitt skolsystem också alldeles bortsett från att lägga lite mer på sjukvården…

 17. Jag förstår inte heller hur folk tänker….
  Är det för att de är så ‘misinformed’ pga av USA:s dåliga media? Att de inte riktigt fattar att resten av västvärlden har något slags sjukvårdssystem som faktiskt gynnar alla?

 18. håller med – ett steg i rätt riktning för USA. Folk kanske är betydligt mer positiva när denna reform har prövats under en tid. Jag är egentligen inte så insatt i dess nackdelar men som jag fattat det så är det är till största delen höginkomsttagare som är negativa? Känns som att reformen ändå gynnar de allra flesta amerikaner?

 19. Men vem är det för folk som skriver så? Jag menar hur är de i verkligheten? Jag bor i Danmark och när det har varit något med dansk folkeparti så ska alla svenskar prata om det och frågar mig hur danskarna tänker. Jag känner inte en enaste dansk som röstar på DF och jag är lika oförstående som svenskarna. Men nu när du känner folk som kommer för mig (och för dig) med helt galna påstående, förstår du överhuvudtaget hur de tänker? Eller blir du överraskad att de har de tanker? Och är de snälla i verkligheten? 😉 För min fördom är att människor som är imot att folk ska ha sjukvård måste ju vara djupt egoistiska. Men det är nog också jag som inte fattar den amerikanska kulturen.

 20. Men herregud! Ursäkta men vad är det för fel på folk? Det är ju fortfarande ett i stort sett helprivat sjukvårdssystem och djupt orättvist och gynnar de rika. Bara att det är lite, lite mindre så nu.

 21. ENDA vettiga inläggen bland alla de där bilderna var ju ditt. Herregud alltså. Hade varit helt SJUKT om de fått för sig att besluta att det stred mot konstitutionen. Man tvingar ju folk att betala skatt, med mera med mera. Det funkar.

  Och att reformera sjukvården i USA känns ju som en win nästan hur reformen än är utformad (!)

Write A Comment